Şimdi Ara

Donanım Haber Üyeleri '' KENDİ KASASINI '' Yapabilir Mi ? Projesi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
221
Cevap
14
Favori
12.307
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
118 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar. Başlıktan da anlayacağınız üzere bu bir deneme konusudur. Konunun gidişatına ve gelen tepkilere göre başlık değişecektir. İçeriği anladınız

Bu sebeple daha çok üyeye ulaşmamız mühim olduğundan ÖNE ÇIKAR butonunu konuya giren her üyemiz kullanırsa sevinirim.

Arkadaşlar , bu forumda zaman geçiriyor isek hepimiz bilgisayar kullanıyoruz, %99'umuz da kasa kullanıyor sistemlerinde. Bazıları dağınık seviyor gerçi masanın üzerinde ama %99 kasa kullanıyor Bu konuda birşeyler belirleyelim , ortaya bir emek bir çalışma koyalım, istişare edelim , en güzel tasarımı yapalım ortaya birşey çıksın istiyorum. Belki istediğimiz fiyatlara yaptıramayız belki düşündüğümüz kadar iyi olmaz ama bunların hiç birisini denemeden bilemeyiz.

Donanımhaber üyeleri olarak herkesin fikir belirteceği en güzel en tatlı kasayı ihtiyaçlarımız ve performans doğrultusunda beraber tasarlayalım. Bu konu şimdilik ön istişare konusu olsun , eğer beni heyecanlandırdığı kadar kendi kasamızı üretme fikri sizi de heyecanlandırdıysa mutlaka devamı gelecektir zaten.

Daha önce ülkemizde böyle bir girişim olmuştu, yurtdışında kendi kasasını üretip birçok pazara satanlar bile var. Biz neler yapabileceğimize bakalım.

Bu konuda sürekli fikir istişaresine açık ekip oluşturmamız gerekiyor. Bu sebeple özellike yaşı 25 ve üzerinde olan, bilgisayarlar ile haşır neşir olmuş , çok kasa kullanmış ve araştırmayı seven arkadaşlar olursa süper olur. Yapılanları forumla da paylaşırız.

Birimlerden birine katılarak çalışmalara destek olmak istiyorsanız biraz kendinizi anlatıp yazmanız yeterli. Daha önce de söylediğim gibi bu şimdilik bir işleyişi görme genel alıştırma konusu. Umarım güzel şeyler çıkar ortaya.

DH Yerli ve Milli Kasa Projesi

Tasarım Ekibi

Bu ekip kasanın ana tasarımı oluşturup görselleştirmeleri konusunda çalışacaktır.

1 - Muten Baba
    2 - sasuta
    3 - napolyon94 --- MİNİ İTX Tasarım Denemesi Yapacak
    4 - saasc --------- MİNİ İTX Tasarım Denemesi Yapacak
    5 -

Ar - Ge Ekibi

Bu ekip kasaların fiziksel özelliklerinden hava akışına, kullanılacak komponentlerden yalıtımına kadar, bütçe hesaplamalarına kadar bilgi toplayacaktır.

1 -AnotherPlanet
    2 -CapoNx
    3 -L.Croft

Danışmanlar

Bu bölümde ben çok kasa kullandım çok test yaptım bizden geçti artık diyen üyelerimizi ağırlayacağız, genelde yapacakları olumsuz yorumları dinleyeceğiz

1 - sasuta
    2 - Neil deGrasse Tyson
    3 -
    4 -
    5 -

DH Kasa Projesini destekliyorum , yarın öbür gün beklemediğimiz kadar iyi birşey çıkar ortaya şimdiden adımız bulunsun diyenler

1 - dtmnyars
    2 - naak98
    3 - ruud_van
    4 - Sky_Vision
    5 - cilqinturks
    6 - Zapiekankarz
    7 - YOURMOVE
    8 - II. Ceki
    9 - bseeek
    10- The Raider
    .
    .
    .
    .

Kasa Tasarımı Önerileri / Bu kasalardan Esinlenmeyi Düşünüyoruz

COUGAR CONQUER 2

ANtec Striker

ANtec Cube Razer

Thermaltake Core P5

In Wİn 905

In Win 925

Streacom DA2

Lian Lİ PC 011

Konuya destek verirseniz sevinirim , fikirler çok önemli

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Muten Baba -- 25 Aralık 2019; 11:20:39 >

Ryzen 9 5950X || Msi MPG Coreliquid K360 || MSI MEG B550 Unify || Crucial Balistix 4x16GB || MSI GTX 1660 LOKUM || PNY CS3030 Nvme || Sandisk 1TB SSD || WD Red Pro 6TB || FSP Aurum PT 1200W || Cooler Master SL600M
    Eski Kullanıcı Adı : Chris Brown

• Her türlü sistemi kasayı vs kullandım benden tam destek güzel proje

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    Intel 12900K - Asus ROG Maximus Hero Z690 - Nzxt Kraken Z73 - Asus Rog Thor 1200W - Asus Rog Strix Rtx 3080 - Kingston Fury Beast Ddr5 32GB 6000MHZ CL40 - Lian Li O11 Dynamic XL - Asus Rog Strix XG27AQ
  • Hadi hayirli osun. Daha once belirttigim gibi seri uretim gercekten zor hatta imkansiza yakin. Benim fikrim butik tarzinda diy diye tabir ettigimiz kolay bir araya gelebilir coklu kullanima uygun plastik enjeksoyona gerek duymayan bir tasarim olmali.

Hatta once bir fikir olusmasi acisindan herkes begendigi 3 kasayi konuda paylassin ki amerikayi bastan kesfetmeyelim. Daha sonra her kasanin en iyi yanlarini alir tartisir bir fikir birligine variriz.

Daha sonra eksik g,dugumuz yerleri ekler gereksiz gordugumuz yerleri de cikartiriz.

Ama bakalım konu destek görecek mi önce
    Ryzen 9 5950X || Msi MPG Coreliquid K360 || MSI MEG B550 Unify || Crucial Balistix 4x16GB || MSI GTX 1660 LOKUM || PNY CS3030 Nvme || Sandisk 1TB SSD || WD Red Pro 6TB || FSP Aurum PT 1200W || Cooler Master SL600M
  • Takipteyim uzay montaj olsun ama kasasıda olsun dh farkı.
  • Ben Lian Li 011D XL tarzındaki kasalardan hoşlanıyorum , yer problemi kimsede olmuyor bence bu kasayı daha işlevsel hale getirip performansını arttırabilirsek çok kullanışlı olur. Gamepower ını kullanıyorum montaj filan aşırı rahat kasada mesela.
  • Guzel bir uğraş olabilir, tasarim ekibinde bir sandalye varmidir usta mini itx denemesi yaparim.

• naak98 kullanıcısına yanıt
    Yukarida demek istedigim buydu. Anakart tablasi cikarak bench statin olarak kullanilabilir tabi ki ;) Gecmiste bir markanin vardi boye bir kasasi ama tam hatrlamiyorum su anda.

Bu kasanın şekline bayılıyorum ,ancak hava akışı SIFIRA yakın.
    Kasanın hatalarını anlatıyım . Kasa siç sacının tüm yüzeyleri 5 kuruş büyüklüğünde delikli sacdan oluşma. Kasanın alt kısmında bu sac kalacak üstüne toz filtresi konmalı. Kasanın ön tarafında profil kiriş ve stunları kalmalı fan takılması için ince hafif dikey metallar olucak Phantek p400 gibi. Ön cam ızgara olmalı . kasanın üst sacı daha çok küçük delikden oluşan hava akış yüzeyi arttırlan desenle değiştirilmeli ve cam zıgra ile değiştirlmeli. Tamperli cam çerçevesidne ince bir sünger olmalı. Kasa isteğe bağlı fan ve rgb kontrolcü olmalı , 1 tane de led şerit . kasanın ön tuş takımında 4 usb çıkış olmalı 2v2 Fifa Pes atılır illaki.Kasa camı pencere misali menteşeli açılıp kapanır olmalı. Hayalimdeki kasa bu Maalesef zamanım yok bu işler için.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-26E6B5369 -- 22 Aralık 2019; 5:57:32 >

• Yan taraf tamamen Saydan akrilik belki temperli cam diğer taraflar delikli filtreli. Fanların ve percinlerin olduğu yerlerde metal vida yerine silikon vida gibi artık titreşim engelleyecek şekilde yapılsın 200 e alır burada millet.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

NOT: Youtube deney kanalımı, bir doktorun evine kadar gidip önce karısını sonra kendisini öldüren hayvan yüzünden kapattım. #Doktorlaröldürülüyor
  • end. tasarımcıyım. benide ekleyin listeye. elimden geleni sakınmam
  • Ters T şeklinde bir yapı düşünün. Alt kısma standart Power sığabilen, üst kısmın ikiye bölündüğü, sağ tarafın mini ıtx anakart sol tarafın PCI slota uzatma kablosu ile e.kartı takılabilen mini bir kasa fikri yıllardır var.

fahişeye fahişe, hırsıza hırsız, ahlaksıza ahlaksız diyemezsiniz.
  • 30 yıllık donanımcıyım ama çizimden tasarımdan anlamam ve en çok üzüldüğüm konu budur belkide. size görselleri puanlayarak ve görüşlerimi belirterek yardımcı olmak isterim. ekip üyesi olmak için biraz fazla meşgulüm ama bağımsız ve yararlı bir katılımcı olmayı isterim.

• Ekran kartı fazladan aparat olmadan dikey/yatay takılabilse iyi olur.Buna en iyi Corsair Obsidian 1000D örnek verilir.Ayrıca NZXT markasının birkaç modeli gibi dahili RGB ışıkları olsa iyi olur.İki odalı olursa hem hava akışı hem de görüntüsü daha iyi olur.Ayrıca hava akışı için boşluklar ya da mesh panel bulundurmalı,manyetik toz filtreleri olmalı.Bu forumda en çok takip ettiğim kişilerdensiniz,bu projede adım bir yerde bulunsa çok mutlu olurum.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Herkesin katılması güzel olur tabiki, her fikir çok önemli. Aslında çok güzel bir proje konusu ama pek ilgi görmedi sanırım epeyi az kaldı sayımız.

Bence kasanın çift bölmeli olması güzel olur. Böylece custom soğutmalar içinde uygun olur. Her hava soğutma inın sığacağı kadar da geniş olmalı bence. Ha birde hava akışını düzgün sağlayabildikten sonra çok kasmamıza gerek kalmıyor.

Beğendiğiniz kasaları araştırıp görsellerini paylaşabilirsiniz arkadaşlar. Bende ilk mesaja eklenmek isteyenleri eklerim pc ye geçince.

Sasuta yı bile transfer ettik yıllar önce kimse kasa mod bilmezken kendisinin kesip biçmediği kasa yoktu,

• Muten Baba kullanıcısına yanıt
    Millet LianLi'lere eldivenle dokunurken ben az kesmedim onları :D Alimünyum olduğundan da tereyağ gibi kesiliyordu valla :D

Mesela son zamanlarda tasarımını ve işlevselliğini en beğendiğim kasa

"Cougar CONQUER 2"

Donanım Haber Üyeleri '' KENDİ KASASINI '' Yapabilir Mi ? Projesi Donanım Haber Üyeleri '' KENDİ KASASINI '' Yapabilir Mi ? Projesi Donanım Haber Üyeleri '' KENDİ KASASINI '' Yapabilir Mi ? Projesi
    Donanım Haber Üyeleri '' KENDİ KASASINI '' Yapabilir Mi ? Projesi Donanım Haber Üyeleri '' KENDİ KASASINI '' Yapabilir Mi ? Projesi Donanım Haber Üyeleri '' KENDİ KASASINI '' Yapabilir Mi ? Projesi

• Biraz hızlı girmedin mi hocam sen mevzuya

• Muten Baba kullanıcısına yanıt
    Ne bakımdan
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.