Şimdi Ara

DOLMA KALEM ÖNERİLERİNİZ

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
30
Cevap
3
Favori
20.133
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar geçen gün dolma kalemle yazı yazma şansı buldum ve beğenmediğim kendi yazıma aşık oldum resmen. Durum böyle olunca hemen kaliteli bir dolma kalem almaya karar verdim. Birşeyler önerirseniz sevinirim. ( Bu arada bütçem 100 liraya kadar )

Şimdiden teşekkürler...

•  DOLMA KALEM ÖNERİLERİNİZ
  • quote:

Orijinalden alıntı: Amiloglukozidaz

Arkadaşlar geçen gün dolma kalemle yazı yazma şansı buldum ve beğenmediğim kendi yazıma aşık oldum resmen. Durum böyle olunca hemen kaliteli bir dolma kalem almaya karar verdim. Birşeyler önerirseniz sevinirim. ( Bu arada bütçem 100 liraya kadar )

Şimdiden teşekkürler...

eBay'da bulabilirsen Pelikan M100 ya da M150 bakabilirsin.

100 TL'ye çok çeşitli ve çok kaliteli dolma kalemler bulabilirsin.
  • Kaç liradır bilmiyorum ama "Parker" müthiştir!

Şu linki bir incele :

www.kalemkutusu.com
    404 - Sayfa Bulunamadı!
    http://www.kalemkutusu.com/urun.aspx?kt=2&m=5&sr=0
  • kalemkutusu'na bakabilirsin. Her fiyata göre birçok model var. Scrikss kullanıyorum, memnunum..
  • quote:

Orijinalden alıntı: coco76

kalemkutusu'na bakabilirsin. Her fiyata göre birçok model var. Scrikss kullanıyorum, memnunum..

hangi modelini kullanıyosun hocam Scrikss'in ?
    ben de Scrikss 33 kullanıyorum da...
  • quote:

Orijinalden alıntı: tuintu

quote:

Orijinalden alıntı: coco76

kalemkutusu'na bakabilirsin. Her fiyata göre birçok model var. Scrikss kullanıyorum, memnunum..

hangi modelini kullanıyosun hocam Scrikss'in ?
    ben de Scrikss 33 kullanıyorum da...

merhaba,

33 plastik, onu da kullandım ama memnun değildim. şu an siyah 35 kullanıyorum.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Kalem Önerisi
    5 ay önce açıldı
    Samsung Tablet Kalem Önerisi
    7 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • tüplü olanlar cabuk bitiyor benm istedigim doldurmalı olacak o tur kalem ne onerirsiniz. akıtmayan
  • quote:

Orijinalden alıntı: maxelll

tüplü olanlar cabuk bitiyor benm istedigim doldurmalı olacak o tur kalem ne onerirsiniz. akıtmayan

Scrikss'in alt modellerinden başlayabilirsin. ama san tasiyem eBay'den Çin malı dolma kalemlere bir bak. çok ucuzlar. 4-5 dolardan başlıyor. çoğu da çevirmeli pompalı. vidalı pompalı ya da.
  • quote:

quote:

tüplü olanlar cabuk bitiyor benm istedigim doldurmalı olacak o tur kalem ne onerirsiniz. akıtmayan

Scrikss'in alt modellerinden başlayabilirsin. ama san tasiyem eBay'den Çin malı dolma kalemlere bir bak. çok ucuzlar. 4-5 dolardan başlıyor. çoğu da çevirmeli pompalı. vidalı pompalı ya da.

nasıl yani
  • Bütçe sınırın olmasaydı Mont Blanc önerecektim

www.panelkirtasiye.com
    The resource cannot be found.
    http://www.panelkirtasiye.com/store/ProductDetails.aspx?productid=97064

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bigen -- 27 Ağustos 2011; 1:07:36 >
  • quote:

quote:

quote:

nasıl yani

Tüplü dediğiniz kartuşlu olanlar heralde?
    yani demek istediğim eBay.com'a girin dolma kalemleri aratın (fountain pen) sonra en ucuzdan pahalıya doğru sıraladığınız zaman ilk Çin malı kalemler listelenir. hepsi gayet kullanışlı ve güzel kalemlerdir.
    ben şahsen bir kaç tanesini kullanıyorum. sıfır sızıntı.

@bigen
    hocam Mont Blanc, Pelikan vs marka kalemler fazla pahalı. tabii tamamen prestij göstergesi olan o kalemlerde inanılmaz kaliteli işçilik var. Meisterstück serisinin ve Pelikan'ın M600 ve yukarısı modellerinin hastasıyım şahsen.

• ebaydaki kalemlerin ucu kesik mi yoksa top seklinde mi . ucu kesik lazım banada
  • quote:

quote:

quote:

quote:

nasıl yani

yani demek istediğim eBay.com'a girin dolma kalemleri aratın (fountain pen) sonra en ucuzdan pahalıya doğru sıraladığınız zaman ilk Çin malı kalemler listelenir. hepsi gayet kullanışlı ve güzel kalemlerdir.

@bigen
    hocam Mont Blanc, Pelikan vs marka kalemler fazla pahalı. tabii tamamen prestij göstergesi olan o kalemlerde inanılmaz kaliteli işçilik var. Meisterstück serisinin ve Pelikan'ın M600 ve yukarısı modellerinin hastasıyım şahsen.

Kardeş; o verdiğinm linktekini inceleyip fiyatını gördün mü?

• quote:

Orijinalden alıntı: bigen

quote:

quote:

quote:

quote:

nasıl yani

@bigen

Kardeş; o verdiğinm linktekini inceleyip fiyatını gördün mü?

gördüm hocam gördüm. ama o kalem hem Mont Blanc hem de o markanın Limited Edition'u.

Limited serisi olmayan modelleri bile 300 TL'den başlıyor zaten. Limited modellerini sadece zengin kesim alabilir. Mesela Pelikan'ın Limited Edition modellerinden birisi İskenderiye Feneri modeli 16.000 TL

• merhaba arkadaşlar
    dolma kalem almaya karar verdim. ilk dolmakalemim olacak aldığım. resimdeki pelikan hangi model bilen var mı?
     DOLMA KALEM ÖNERİLERİNİZ
  • quote:

Orijinalden alıntı: dogus17

merhaba arkadaşlar
    dolma kalem almaya karar verdim. ilk dolmakalemim olacak aldığım. resimdeki pelikan hangi model bilen var mı?
     DOLMA KALEM ÖNERİLERİNİZ

Hocam verdiğin resim büyük boy açılmıyor. Mavi üzerine siyah ince çizgiler varsa Pelikan M200 üzeri (M300, M400, M600...) modellerinden birisi.

• Kaleme 100 TL verilir mi diyesim geliyor Daha ucuzları yok mu bunların ?
  • lamy safari

DOLMA KALEM ÖNERİLERİNİZ
  • Dolmakalem seçerken nasıl bir uç istediğin önemli asıl olarak... 100 liraya pekala gayet güzel dolma kalemler bulabilirsin... Eğer ince çizgili bir yazıyı tercih ediyorsan Extra Fine ya da Fine uç kullanman gerek. Bu pek fazla markada yok yeni kalemler arasında. Pelikan ve Lamy'de var. Türkiye'ye ithal edilen kalemler genellikle Medium yani orta kalınlıktadır. Kalın uç tercih edersen Broad kullanacaksın. Bunun dışında italik ve esnek uçlar da var. İtalik, kesik uç da tabir edilen uç türüdür. Tavsiyem daha çok eskicilere ve bit pazarlarına bakman. Çünkü yeni kalemlerin fiyatı gerçekten çok pahalı. Bit pazarında 100 liraya kendi halinde bir Mont Blanc bulma şansın bile olabilir. Kalem alırken ucun çevresinde ve gövdede çatlak olmamasına dikkat edilmeli. Çünkü mürekkep hemen sızar, bir de mekanizmasının çalışıp çalışmadığını mümkünse suyla kontrol edin... Mekanizmalar da çok farklı olabilir... İkinci el kalemlerde lastik mürekkep pompasının delinmiş, kurumuş olma ihtimali yüksektir... Kalem konusunda daha deneyimli arkadaşlara ise ebay'i tavsiye ederim...

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.