Şimdi Ara

Dolgu yaptırdım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
19
Cevap
0
Favori
258
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Bugün devlette amalgam dolgu yaptırdım sorun çıkmasından çok korkuyorum. Daha önce amalgam dolgu yaptırıp deneyimini paylaşmak isteyen var mı?

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >

• Ben

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • RamseyBolton kullanıcısına yanıt
    Hiç sorun yaşamadın mı

• Hiçbir sıkıntı yaşamadım

• Amalgam yavasca zehirler bunyeyi. Oyle birden birsey hissetmezsiniz, zaman icinde yorgunluk bitkinlik yapar. Zehri kana bulastikca kan kirlenir sonucta civa bu ve agzinin icinde. Yillar icinde bunlari yaslilik sanirsiniz baska seye yorarsiniz anlamazsiniz ama agzinizin icindeki sey sizi zehirler, vucut alerji gelistirebilir. O yuzden yaptiranlara birsey oldumu diye sormayin bosuna olsa bile farkinda degillerdir. Suan bircok yerde yasaktir. Dis doktorlari icin en kolay ve en sevilen dolgudur, sekil almasi kolaydir surekli disdeki boslugu doldurur ve saglamdir. Ama ne yazikki sagligada bir o kadar zararlidir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi _turbo_ -- 5 Temmuz 2022; 21:38:24 >
  • RamseyBolton kullanıcısına yanıt
    Kaç yıl oldu ve hiç düşme ihtimalinden korkmuyor musun

• _turbo_ kullanıcısına yanıt
    Bilgim yoktu bugğn yaptıktan sonra öğrendim zehirlediğini şu anda söktüremem bugün çok acı çektim ama bir sonraki dolgularımda dikkat edeceğim

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Kaplama diş
    4 yıl önce açıldı
    Diş Beyazlatma Ve Temizlettirme
    8 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Hocam korkmayın diye demiştim ben yaptırmadım. Ama tanıdığım yaptırdı 3-4 sene önce bi sıkıntı da olmadı sanırım. Üstteki arkadaşın dediği gibi bir durum da yok zaten. Öyle bir şey olsa yasaklanır zaten gönlünüz rahat olsun. En kötü durumda implant düşünebilirsiniz

• Sokturme zaten asil zehirleme sokulurken veya kirik oldugunda olusuyor. Donmus amalgam dolgusu sokulurken agiz icjnde tozlari yutuyorsun en buyuk olay burda oluyor. Birdaha yaptirma, sana zarari olup olmadigini birkac yil sonra Agir Metal Kan testi yaparak ogrenebilirsin.

• _turbo_ kullanıcısına yanıt
    Peki turbo yamuk ve öne doğru dişler için en iyi tedavi hangisidir ?

• Zexeriya kullanıcısına yanıt
    Porselen veya komposit olabilir

• quote:

Orijinalden alıntı: _turbo_

Amalgam yavasca zehirler bunyeyi. Oyle birden birsey hissetmezsiniz, zaman icinde yorgunluk bitkinlik yapar. Zehri kana bulastikca kan kirlenir sonucta civa bu ve agzinin icinde. Yillar icinde bunlari yaslilik sanirsiniz baska seye yorarsiniz anlamazsiniz ama agzinizin icindeki sey sizi zehirler, vucut alerji gelistirebilir. O yuzden yaptiranlara birsey oldumu diye sormayin bosuna olsa bile farkinda degillerdir. Suan bircok yerde yasaktir. Dis doktorlari icin en kolay ve en sevilen dolgudur, sekil almasi kolaydir surekli disdeki boslugu doldurur ve saglamdir. Ama ne yazikki sagligada bir o kadar zararlidir.
    Size şu kadarını söyleyeyim kullandığınız diş macunları bile amalgamdan daha toksik etkiye sahip. Siz toplum içindeki yanılgılardan bahsetmişsiniz.

Amalgamın bazı ülkelerde kullanılmıyor olması amalgamın toksisitesinden değil amalgamdan daha estetik, hasta için daha kabul edilebilir, uygulaması daha kolay materyaller çıkarılmış olmasıdır.

İyi bir uygulanmış amalgam 15 yıla kadar bile ağızda sorunsuz kalabilir, hiçbir zehir etkisinde de bulunmaz. Bahsettiğiniz cıvanın etkisi en fazla amalgamın sökülme işleminde ortaya çıkabilir.

Amalgamın uygulaması daha kolay diye bir şey yok. Kompozit uygulamalar çok daha kolaydır. Amalgamın polisaj işlemi amalgam uygulandıktan 24 saat sonra yapılır ki bu hem hasta için hem hekim için bir yüktür.

"O yuzden yaptiranlara birsey oldumu diye sormayin bosuna olsa bile farkinda degillerdir." demişsiniz de siz nasıl fark ettiniz bu durumu anlayamadım.

• deliratio kullanıcısına yanıt
    Dediklerin anlattiklarimla ayni kapiya cikiyor. Kendimdede amalgam dolgu var. Kana bulasan civa etkisini anlamak ispatlamak oyle kolay degildir. Vucuda zararli oldugu kesindir, bazi doktorlar kesinlikle yapmiyorlar bunu. Amalgam fiyat olarak cok uygundur digerlerine gore. Amalgam ilk ciktigi donemde yasklanmistir daha sonra lobicilikle bu yasak kaldirildi. Zaman icinde zararli olusu onaylandi ve bazi ulkelerde tamamen yasak. Bunlari isteyen internette arastirabilir. Tanidigim biri var birtakim rahatsizliklari vardi agzindaki amalgamlari cikarttilar bu sebepten doktor onerisiyle.

Dis macunlarina gelince dogal olanlari kullaniyorum Fluoridsiz olanlardan zaten her yerden fluorid aliyoruz bunyeye.

• Zexeriya kullanıcısına yanıt
    Dis Teli.

• Up

• Ağzında kırılıp yutmadıktan sonra problem olmaz. Yutsan bile 1 kere yuttun diye zehirlenmezsin. O yüzden problem etme o kadar. Uzun vadede sorun olacağını düşünmüyorum ama paran varsa daha iyisini yaptır ne diyeyim.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.