Şimdi Ara

Dolardaki akıllıca taktik

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
24
Cevap
0
Favori
1.002
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
18 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Geçen seçimde (sonra mı önce mi hatırlamıyorum) dolar 3 lira olmuştu ve bu çıkış 2.50 den 3 lere kadar oldu.Bir süre konuşuldu sonra 2.70 civarına geldi "Vaay helal olsun TL dolarin karşısında yükselişine devam ediyor" vs şak saklarina devam edildi.
    Ve günümüz. Dahaa bü yaz dolar 2.80 2.90 civarında seyrederken birden 3.09 ile rekor kırdı ve bunların ardı arkasi kesilmedi.Taa 3.90 a kadar . Oradan sonra hızlı bir düşüşle 3.60 civarına sabitlenmiş durumda.
    Peki noldu? Adamlar 3 TL olan doları 3.90 a kadar çıkarıp 3.60 a düşürünce ekonomi süper güçlü Türkiye modlarına girdiler.Görüyoruz ki gayet akıllıca ve cahil insanları kolayca kandıracak bir taktik bu.Önümüzdeki yıllarda da hep devam edecektir.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Ben bu sefer kasıtlı yapıldığını düşünmüyorum. Üretim yapmayan bir ülkeyiz ve haliyle ekonomimiz çok kötü durumda. Alman hükümetinden de borç istemiş bizimkiler ancak Almanya vermemiş hiç. En azından seçimlere kadar tutabildikleri kadar tutmaya çalışıyorlar, sonra koyverecekler sanırım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Robin TheFox

Ben bu sefer kasıtlı yapıldığını düşünmüyorum. Üretim yapmayan bir ülkeyiz ve haliyle ekonomimiz çok kötü durumda. Alman hükümetinden de borç istemiş bizimkiler ancak Almanya vermemiş hiç. En azından seçimlere kadar tutabildikleri kadar tutmaya çalışıyorlar, sonra koyverecekler sanırım.

Kaynak?

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merkez bankasının piyasaya 4milyar dolar para sürdüğünü söylüyorlar.Eğer piyasayı dengelemek için rezervlerden harcamaya başladıysak uzun sürmez bu iş.

• Taklitçi karşıtı kullanıcısına yanıt
    http://www.spiegel.de/politik/ausland/tuerkei-bittet-deutschland-um-hilfe-gegen-die-wirtschaftskrise-a-1136161.html

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Satoshi. -- 28 Şubat 2017; 23:40:5 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

http://www.spiegel.de/politik/ausland/tuerkei-bittet-deutschland-um-hilfe-gegen-die-wirtschaftskrise-a-1136161.html

spiegel in Türkiye'ye karşı kara propaganda yapmaktan başka amacı yok gibi zaten o kadar arap ülkesi dururken niye Almanya'dan borç istesinki erdoğan?

• quote:

Orijinalden alıntı: Taklitçi karşıtı

quote:

spiegel in Türkiye'ye karşı kara propaganda yapmaktan başka amacı yok gibi zaten o kadar arap ülkesi dururken niye Almanya'dan borç istesinki erdoğan?

Spiegel güvenilir bir kaynaktır, saygın bir gazetedir. Kişisel duygularını ya da asılsız propagandaları kullanacağına ihtimal vermiyorum.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

quote:

arap kardeşlerimizden istemeye yüzümüz kalmamıştır artık
    kaçdır onlardan alıyor :)

• Hahahahahahaha

• Aa

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Apple_M1 -- 14 Ocak 2021; 16:9:9 >
  • refarandum öncesi doların düşmesi pkknın saldırılarının son bulması aklımda soru işareti bırakmıyo degil yani sanki birileri evet oyu için ortamı yumuşatıyo gibi degilmi bu sadece teori alakasıda olmaya bilir tabiki
  • quote:

quote:

quote:

Spiegel güvenilir bir kaynaktır, saygın bir gazetedir. Kişisel duygularını ya da asılsız propagandaları kullanacağına ihtimal vermiyorum.

Ahaber öyle demiyor ama hocam :)
    O değilde aklıma mavzerle helikopter düşüren Irak'lı dede geldi.

• Doları bozdurup zarar eden arkadaşım en büyük kufuru 3.90 olunca etti :)

• Aranızda anlaşın öyle gelin. Herbiriniz ayrı bir şey söyleyince inandırıcı olmuyor.
  • Fitch raporundan sonra dolar 3.64'lere kadar çıktı ve arkasından bakan hemen dolar tl karşısında bir kaç haftada %8 değer kazandı demiş, arkasından da olayı kosgebe bağlamış. Krediler verilecek cart curt vs. komedi gibi ülkeyiz. Örnek verirsek Shameless İzleyenler bilir Fiona gibi milletiz maşallah. Sevilmeye doyamadık, sevildikçe daha da hoşumuza gidiyor :))
  • Balon patlayacak bu sefer 4 üzeri bekliyorum. Seçimden sonra dussede sonra kötüye gidecek

• dolar 10 olursa toplumun yarısı açlıktan ölür. abartmıyorum.
  • referandumdan sonra büyük ekonomik buhrana girebilir ülke. dusunsenize siz milyon dolarları olan bir is adamisiniz ticaret yapiyorsunuz ve devlet sen fetocusun diyip bütün malina mulkune parana el koyup seni dimdizlak ortada bırakıyor. pardon oyle de değil hapse yolluyor. siz bu ortamda nasıl güven duyabilirsiniz devlete?

fetoyla alakasi olmayan nice insan hapiste, malina mülküne el koyuldu. geçen gün gazetede haber vardi 2016da ülkeden ayrilan dolar milyoneri olan yatirimi olan yaklaşık 10000 kisi ulkeden ayrılmış, giden bavulunu alip gitmiyor sadece, kapanan şirketlerden kalan işsiz insanlar ve yurt dışına çıkan dolarlar. 4tl yine iyimser rakam

ama hükümetin olayı belli. evet ciksada hayır ciksada ekonomi bozulacaktır. evet cikinca bozuldugunda fetoculer dolar teroristleri ekonomiyi bozuyor, hayir çıkinca bozulduğunda hayircilar fetöculer ekonomiyi bozuyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: grimser

referandumdan sonra büyük ekonomik buhrana girebilir ülke. dusunsenize siz milyon dolarları olan bir is adamisiniz ticaret yapiyorsunuz ve devlet sen fetocusun diyip bütün malina mulkune parana el koyup seni dimdizlak ortada bırakıyor. pardon oyle de değil hapse yolluyor. siz bu ortamda nasıl güven duyabilirsiniz devlete?

fetoyla alakasi olmayan nice insan hapiste, malina mülküne el koyuldu. geçen gün gazetede haber vardi 2016da ülkeden ayrilan dolar milyoneri olan yatirimi olan yaklaşık 10000 kisi ulkeden ayrılmış, giden bavulunu alip gitmiyor sadece, kapanan şirketlerden kalan işsiz insanlar ve yurt dışına çıkan dolarlar. 4tl yine iyimser rakam

ama hükümetin olayı belli. evet ciksada hayır ciksada ekonomi bozulacaktır. evet cikinca bozuldugunda fetoculer dolar teroristleri ekonomiyi bozuyor, hayir çıkinca bozulduğunda hayircilar fetöculer ekonomiyi bozuyor.

Aynen öyle, şöyle denecek

EVET çıkarsa dış güçler bizi çekemedi, bize oyunlar oynadılar ekonomi bozuldu

HAYIR çıkarsa başkanlığa geçemedik, ondan oldu da ekonomi bozuldu

• quote:

quote:

quote:

Baban alman herhalde.

Reis in gozlerine camileri fuze yapip yansittilar. Gezi olaylarinda polis insanlari olduruyor dediler.

Lakin paris olaylarinda sadece Demir yigini kuleyi paylastilar. Olaylari gormezden geldiler.

Vatan sevgisi olmayinca, vicdanda olmuyor.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.