Şimdi Ara

dolar yükseliyor araç fiyatları yükseliyor / mb başkanı görevden alındı (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
135
Cevap
3
Favori
10.774
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
159 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • sml_akyz S kullanıcısına yanıt

    ülkenin fakirliğini anlarım da temmuzdan kasıma hiçbir ekonomik göstergede bir değişiklik yokken ikinci el fiyatlarının bu şekilde artması reel ekonomik veriler yada fakirlikle açıklanamaz, işin içinde bizim insanımızın şark kurnazlığı ve açgözlülüğü/açıkgözlülüğü var.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: texjrwillerjr

    ülkenin fakirliğini anlarım da temmuzdan kasıma hiçbir ekonomik göstergede bir değişiklik yokken ikinci el fiyatlarının bu şekilde artması reel ekonomik veriler yada fakirlikle açıklanamaz, işin içinde bizim insanımızın şark kurnazlığı ve açgözlülüğü/açıkgözlülüğü var.

    Kısa vadede evet haklısın. İnsanımız baktı 0 araçlar ya yok varsa da pahalı haliyle 2. Ele rağbet edince ve her fiyat satılınca araçlar bu kısa sürede 10-15 bin farkla alan satmaya başladı bazı araçlar 2-3 el değişti alsatçı başka alsatçıya sattı. Bu dediğiniz gibi şark kurnazlığından başka bir şey değil. Galeriden 200 bine alıp galeride 250 bine satmak gibi bir şey pardon onu da yapıyorlar dı değilmi. Her şeyin başı ahlaka geliyor o da bizim toplumumuzda yok maalesef.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • artsa ne yazar alabilecek insan sayısı gün ve gün yok oluyorken ?

  • Dediğiniz c d segmenti 200bin TL üstü araçlar için doğru ancak b segmenti baz paket araclarda ötv sıkıntısı var. 140 150 bandindaki araçlar düşük dilim otv sınırında. Çıplak fiyata gelecek 5 bin TL döviz zammı bu araçlara ötv dilimi atlatıp bir anda 15bin TL olarak yansıyabilir.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Prestor kullanıcısına yanıt
    2019 yılında 15000 hurda + 15000 ÖTV indirimi vardı buna dövizdeki artış birde ÖTV dilimlerinde düzenleme yapılması bayilerin arac kurların düşüşü fiyatlara yansıtması fiyatları buraya getirdi
    Fiat egea Mart 2019 64.500 TL 2021 132000

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: m_kucukaksoy

    2019 yılında 15000 hurda + 15000 ÖTV indirimi vardı buna dövizdeki artış birde ÖTV dilimlerinde düzenleme yapılması bayilerin arac kurların düşüşü fiyatlara yansıtması fiyatları buraya getirdi
    Fiat egea Mart 2019 64.500 TL 2021 132000

    Dediğinizi tamamen atlamışım hocam çok haklısınız. O dönemde yani nisan ayında 10 bin hurda teşviği varmış, ötv'de %30 imiş.



    Bu durumda aracın çıplak fiyatı 70 bin


    70x1,30x1,18=107, 107-10=97 bin. Arabayı da herhalde tam 70 bin barajında tutmuşlar. O gün 12300 dolar olan araba ise bugün,


    12300x7,9x1,5x1,18=172 bin.


    Dolar tabi anlık arttı ama, dolar 7,50 altında iken de bayiler 180 bin fiyat çekiyordu. Bir miktar şişkinlik var ama bu da sanırım pandemi sebepli.


    2023 seçimlerine kadar hükümet illaki ilave bir ötv indirimi yapacağını düşünüyorum. Araba almak gerçekten şu dönemde çok zorlaştı. Beklemeye devam edeceğim sanırım :)





  • Fiyatlar artacak diyen arkadaşlara inanmayın.
    Leon 231 Bin den 289 Bin TL oldu ams siz yinede inanmayın.
    Leon alalım dedik işe bak

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Valla zaten milletçe neye inanacağımızı şaşırdık. Fiyatlar düşecek diyenler yeni fiyatlara bakın zam geliyo diyo, diğeri zam gelecek diyenlere inanmayın diyo. 2020 ye girdiğimizden beri bir takım düşecek bir takım yükselecek diyo. Şu 1 sene içinde hiç düşmedi ki fiyat. 180 lik araba önce 300 oldu, 280 e düşünce kapış kapış satıldı. Aman aman araba kıtlığı geliyo gibi herkes araba alıyo garibanda yazık 50 lik dilime düşer diye bekliyoruz. Daha çok bekleriz.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • aynen walla, eur yukselince arac fiyati neden artsin, araba milli, maaslar ayni, ee parcalari da zaten Turkiyede yapiliyor. Mantiksiz olur artmasi zaten.


    Bugun Fetih marka Osman model elektrikli version araca baktim, 1 ay onceki fiyati ile ayni, bir ust segment Suleyman modeli indirime girmis.


    Bu dedikodulari yayanlara aldanmayin, fiyat ancak yabanci marka araclarda olur onlar da zaten fazla satis yok dusuk kalite oldugundan.

  • Dolar düşüyor, araç fiyatları düşecek diyenlere mi inanalım ?

  • Benzinli VW Polo 300.000 TL oldu AMA SİZ İNANMAYIN

  • Arkadaşlar, fiyatlar düşmez, dövize göre zamlanmaya devam eder. Ancak eskiden sıfır aracı 10 kişiden 5 kişi alıyorsa, 10 kişiden 3 kişi alır, talep azalır, satın alma gücü ile desteklenen talepten bahsediyorum.


    Satışlar azalmaya devam ederse taşradaki bayiler kapanmaya başlar öncelikle, bazı markalar Türkiyeden çekilir, olacak olan budur, fiyatların düşmesini beklemeyin boşuna.

  • CaptainSkyWalker kullanıcısına yanıt

     

  • Siz sıfır araba almayacakmiydiniz konu sahibi? Geçen konu açmıştiniz hatta polonun bagajı focustan büyük diyordunuz?


    Nette konu açınca Euro yüzünden sıfır araba fiyatı atmayacak mı sanıyorsunuz?


    230binlik Leon 290bin oldu


    Geçen dedim adama 2012 model arabaya 160bin istenir mi diye ne yapayım sıfırı 400bin TL dedi bunu satıp bende sıfır alacağım dedi haklı mı haklı


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Türkiye'de araç fiyatları hiçbir zaman düşmez, düşse de 3-5 bin lira düşer geri çıkar. Daha doğrusu düşmesine izin vermezler çünkü milyonlarca al satçı var ve herkes yükselmesini istiyor. Olan her zaman son kullanıcıya olur.

  • Çok ilginç, dolar yükselince Araç fiyatlarının yükseleceğine inananmı varmış hala !!! Musatahak abi bu millete nelere inanıyorlar yea !! Dolar Euro çıkacak Dolar 7.20 den 8.40 a çıkacak, Euro 8.30 dan 9.80 e çıkacak, sonrada araç fiyatları artacakmış öylemi, yuuhhhh diyorum size yuhhh, oyun büyük göremiyormusunuz hala !! Dış minnaklarda aynı böyle düşünmenizi istiyor zaten bravo size, döviz çıkarsa araba fiyatları artar diye düşünmenizi istiyorlar, sakın ama sakın böyle düşünmeyin. Vatan bölünmez ezan susmaz bu ülkede bunu unutmayın siz yeter. Aklınızada böyle abuk sabuk şeyler sokmayın, cık cık cık döviz kurları yukarı %20 çıkmış ama dişarından döviz ile ülkeye giren malların fiyatları ki buna arabalar da dahildir, hiç bir zaman yükselmez, zam gelmez, inanmayın. Heee eğer inanıyorsanızda gidin araba alın, sonrada düşünce satarsınız zararına nasıl olsa. Bakın son 3 yıla araba alanlar hep zarar etti, sonra sattılar ve hep zarar, siz sakın inanmayın bu araba alıp satanlara, onlar zarar ediyorlar, akıllarınca böyle piyasayı yükseltip ellerindeki arabaları satacaklar, siz gene de inanmayın. Ben inanmıyorum 3 senedir, elimdeki birikmiş TL var, 3 sene önce sıfır Egea alınıyordu, ama Egeayı beğenmedim o ne öyle yeaaah, şimdi gene aynı para elimdeki para ama nedense artık sıfır Egea benim elimdeki paranın 2 katı, biryerde hesaplama hatası mı yaptım ne yaptım anlamadım, ama inanmıyorum ben Egeanın bu kadar para olduğuna da, siz de inanmayın bekleyin, fiyatlar düşer, düşecek, düşmeli, düşmesi lazım. (Anlamayanlara not: Bu yazı ironi içerir)





  • texjrwillerjr T kullanıcısına yanıt

    "Temmuzdan Kasıma hiç bir ekonomik göstergede bir değişiklik yok" demişsiniz, bir dakika içinde benim aklıma gelen ekonomig deişkenler, 1 temmuz Euro = 7.75 2 Kasım 9.79, Mevsimsellik etkisi (Yaz aylarında ikinci el araç fiyatları artış eğilimi gösterir), Temmuz ile Kasım arasında 5 aylı süreçte TUIK'e göre %6,84 enflasyon olmuş, (TUIK rakamlarını 2 ile çarpmak lazım aslında), Pandemi nedeni ile sıfır araç üretimi azaldı haliyle araç arzının düşmesi, pandemi nedeni ile araçlara olan talepte artış. Neredeyse bütün ekonomik değişkenler değişmiş gibi sanki.

  • bu konuyu dikkate alsam taş yiyordum şuan, gerçi 2. el aldım ama tam araba alacakken denk gelmiştim güldüm geçtim.


    memlekette kalkan ne zaman indide şimdi inecek

  • O fiyatlar i-ne-cek.

  • 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.