Şimdi Ara

DOLAR ŞU AN 2.72 KRİZ RESMEN GELDİ (8. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
2.278
Cevap
19
Favori
60.172
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
112 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • koskoca bakan fikri ışık artışın hane halkını etkilemediğini belirtmişti. sizi bilmem ama bizler halkız, milli iradeyiz. bizi etkilemez doların artışı falan. isterse 5 olsun. reis istesin, sabit kur sistemi gelsin dolar 5 lira olsun. geziciler ve paralelciler kudursun
  • Bu krizde hala bir ekonomimiz varsa bence şükredin. Dünyada bir çok ülke bu küresel krizde çok zorlanıyor. Özellikle rusya yunanistan italya ispanya gibi ülkeler. Tablo çok kötü zarar görmeden bu kriz atlatılamaz.
  • tayyip dir tayyip!

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bana versinlar darpaneyi gece gündüz para basar doları düşürürüm xD alçalan ben değilim yükselen dolarlarrrr
  • son 3 senedeki ülkenin ve iktidarın başına gelen olayların 10'da 1'i 20 sene önce gerçekleşseydi şu an en ucuz makarna markasını tartışıyor olurduk. bu halimize şükür.
  • Yalçın Ç. kullanıcısına yanıt
    Avrupa perişanmış öyle mi , elin Almanı it gibi fabrikalarda bütün dünyaya satılan mercedesleri, bmw 'leri, audileri üretiyor ..

Rusya Cumhurbaşkanının makam arabası bile Mercedes ..

Doğalgazımızı %65 oranında Rusya'dan alıyoruz, yarın birgün Rusya vanayı kapatsa mahvoluruz be...kışın soğuktan donarız evleri ısıtamadığımız için, yazın da sıcaktan pişeriz klimaları elektriksizlikten çalıştıramadığımız için.

Hepsi bir kenara fabrikalarımız üretim yapacak enerjiyi bulamaz...

Türkiye'nin nesi var ? Ne satıyormuşuz biz dünyaya ..Saman ithal ettik, gittik yurtdışından hayvan ithal ettik ...Bu kadar insanların gördüğü bazı şeyleri inkar etmeyin artık.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pleksiglass -- 8 Kasım 2015; 0:28:47 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Auroth

quote:

Orijinalden alıntı: Thomassee

quote:

Orijinalden alıntı: Amedra

Dolarla ilgimi bir tek Silikon & kauçuk hamur + epdm sünger alıyorum çok da fazla etkilemiyor, zaten Euro paritesinde çalışıyor. Benim gibi işletme sahiplerine sordum onlar için de tırıvırı.

Beni etkilemediği sürece kriz mriz yok, etkileyen kesime den geçmiş olsun. Esnaflar gayet memnun. Hem kriz dediğimiz böyle olmaz bi 3-4 lirayı görelim o zaman çöküşe geçeriz.

Aynen hocam ne güzel bi mesaj oldu.

Çıksa nolur sanki.

Sizin dolarla ilgili bir durumunuz yok benim de.

Tabi bütün işini gücünü dolarla kuran özentilere de geçmiş olsun deriz bu saatten sonra.

Arkadaşımın çalıştığı firma yüksek miktarda dolar borcu almış geçen sene.

Eh bi zahmet bunu öngöremiyorsan da batarsın.

Ürettiğimiz ne var ? Memlekette her ne halt varsa dışarıdan geliyor. Çıksa ne olurmuş. Elektroniği zaten pahalı kullanıyoruz, gidin pazara kasaba bir bakın et sebze kaç lira olmuş.

Et yemeyin o zaman. İlla yemek istiyorsanız da gidin baltazar gibi mekana et keyfinizi ufak çaplı harcamalara çıkarın gününüzü "bugün de et yedik çok şükür" diyerek geçirin.

Daha yeni Fethiye'den geldim, oradan kilosu 4 tl olan çağlayı istanbulda 15 liraya satan adamı gördüğümde şaşırmadım değil. Sen manav esnafı, krizin ardına saklanarak millete dolar fasfatasını yaparsan millet de korkusundan bunları ortaya atarak konuşur zaten. Televizyonda ne görülüyorsa zaten onları konuşur durur esnaf, anlaşır şişirir cebine de ticaret yaptım diyerek para sokar. Bak senden sonraki adamla manavını çekiştirdik, kendisi bile 8 lira üstüne veren adama hırsız diyor.

Sen Türk lirasına bak, ülkende ne ekersen onu biçer işini de her daim ufak çaplı zamlarla ilerleterek paranın değerini anlarsın. Her şeyden önce dolara yatırım yapmayacaksın önce işine/arsana yatırım yapacak sonra yabancı paralarla borsa oynar gibi takılıp muhabbetini edebilirsin. Zaten bir müddet maaşlı çalışanlar konuşmamalı, aldıkları parayı hem beğenmez, hem mıymıntılık yapar hem sabah gazeteleri okuyup ülkede kaos varmış gibi ballandıra ballandıra anlatır hem de doları konuşur durur. Aldığın para belli, çemberin dışına çıkamadığın harcamalar belli. Ciddi derecede enflasyon olsa hadi neyse de dolar senin neyine? Zam oldu da alamadın mı? Yine boyun eğdin yine evine ekmek götürmek için aldın, borç batağına mı soktu seni dolar ne yaptı?

Yok elektrik pahalı, doğalgaz pahalı, benzin pahalı ama kullananı kat ve kat pahalı olsa bile zevkini çıkararak keyfini sürer. Ben dışarıda kriz göremiyorum Amerika'nın dolar adına koyduğu paranın da değerini saçma buluyorum.

Malum dolar 2.70'e dayandı yarın Akbil yüklerden 10 dolar atarsınız büfeden, sağdan soldan duyma bilgilerle konuşmak çok rahat oluyor.

Lafım tam anlamıyla alıntıladığım arkadaşıma değil, klişeleşmiş dünyayı siyah beyaz görmeye çalışan arkadaşlarda.

Siz önünüze bakın yahu, bu ülkede ekilip biçilecek bir sürü nimet var bırakın tartışmayı, dolar resmen ülkeyi germiş de haberimiz yok...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Amedra -- 15 Nisan 2015; 1:22:13 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: 440cdx

Yav yuh ulan yuh !

Avrupa perişanmış ha, ulan elin Almanı it gibi fabrikalarda bütün dünyaya satılan mercedesleri, bmw 'leri, audileri üretiyor be..

Rusya Cumhurbaşkanının makam arabası bile Mercedes be...

Doğalgazımızı %65 oranında Rusya'dan alıyoruz, yarın birgün Rusya vanayı kapatsa mahvoluruz be...kışın soğuktan donarız evleri ısıtamadığımız için, yazın da sıcaktan pişeriz klimaları elektriksizlikten çalıştıramadığımız için.

Hepsi bir kenara fabrikalarımız üretim yapacak enerjiyi bulamaz...

Türkiye'nin nesi var ? Ne satıyormuşuz biz dünyaya ..Saman ithal ettik, gittik yurtdışından hayvan ithal ettik ulan...Bu kadar insanların zekasıyla alay etmeyin artık...

Kardeş çok cahilsin şimdi sana açıklamaya kalksam ömrüm yetmez. Senin zekan olsaydı hakketen alay edicektim. Avrupanın sadece almanyadan ibaret olduğunu sanan rusyanın şu an ekonomik krizi en çok yaşayan ülke olduğundan haberi olmayan bu ülkede üretim deyince sadece arabayı örnek gösterebilen bir adama gerçekten açıklama yapmak inanılmaz bir zaman kaybı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Yalçın Ç. -- 15 Nisan 2015; 1:37:40 >

• Amedra kullanıcısına yanıt
    Komiksin.

• quote:

quote:

quote:

quote:

Dolarla ilgimi bir tek Silikon & kauçuk hamur + epdm sünger alıyorum çok da fazla etkilemiyor, zaten Euro paritesinde çalışıyor. Benim gibi işletme sahiplerine sordum onlar için de tırıvırı.

Beni etkilemediği sürece kriz mriz yok, etkileyen kesime den geçmiş olsun. Esnaflar gayet memnun. Hem kriz dediğimiz böyle olmaz bi 3-4 lirayı görelim o zaman çöküşe geçeriz.

Çıksa nolur sanki.

Tabi bütün işini gücünü dolarla kuran özentilere de geçmiş olsun deriz bu saatten sonra.

Ürettiğimiz ne var ? Memlekette her ne halt varsa dışarıdan geliyor. Çıksa ne olurmuş. Elektroniği zaten pahalı kullanıyoruz, gidin pazara kasaba bir bakın et sebze kaç lira olmuş.

Et yemeyin o zaman. İlla yemek istiyorsanız da gidin baltazar gibi mekana et keyfinizi ufak çaplı harcamalara çıkarın gününüzü "bugün de et yedik çok şükür" diyerek geçirin.

Daha yeni Fethiye'den geldim, oradan kilosu 4 tl olan çağlayı istanbulda 15 liraya satan adamı gördüğümde şaşırmadım değil. Sen manav esnafı, krizin ardına saklanarak millete dolar fasfatasını yaparsan millet de korkusundan bunları ortaya atarak konuşur zaten. Televizyonda ne görülüyorsa zaten onları konuşur durur esnaf, anlaşır şişirir cebine de ticaret yaptım diyerek para sokar. Bak senden sonraki adamla manavını çekiştirdik, kendisi bile 8 lira üstüne veren adama hırsız diyor.

Sen Türk lirasına bak, ülkende ne ekersen onu biçer işini de her daim ufak çaplı zamlarla ilerleterek paranın değerini anlarsın. Her şeyden önce dolara yatırım yapmayacaksın önce işine/arsana yatırım yapacak sonra yabancı paralarla borsa oynar gibi takılıp muhabbetini edebilirsin. Zaten bir müddet maaşlı çalışanlar konuşmamalı, aldıkları parayı hem beğenmez, hem mıymıntılık yapar hem sabah gazeteleri okuyup ülkede kaos varmış gibi ballandıra ballandıra anlatır hem de doları konuşur durur. Aldığın para belli, çemberin dışına çıkamadığın harcamalar belli. Ciddi derecede enflasyon olsa hadi neyse de dolar senin neyine? Zam oldu da alamadın mı? Yine boyun eğdin yine evine ekmek götürmek için aldın, borç batağına mı soktu seni dolar ne yaptı?

Yok elektrik pahalı, doğalgaz pahalı, benzin pahalı ama kullananı kat ve kat pahalı olsa bile zevkini çıkararak keyfini sürer. Ben dışarıda kriz göremiyorum Amerika'nın dolar adına koyduğu paranın da değerini saçma buluyorum.

Malum dolar 2.70'e dayandı yarın Akbil yüklerden 10 dolar atarsınız büfeden, sağdan soldan duyma bilgilerle konuşmak çok rahat oluyor.

Lafım tam anlamıyla alıntıladığım arkadaşıma değil, klişeleşmiş dünyayı siyah beyaz görmeye çalışan arkadaşlarda.

Siz önünüze bakın yahu, bu ülkede ekilip biçilecek bir sürü nimet var bırakın tartışmayı, dolar resmen ülkeyi germiş de haberimiz yok...

Sen ne diyon öyle değişik?

Bu ülkenin hayvanları ithal, samanı ithal, doğalgazı ithal, hammaddesi ithal, bilim ve teknolojisi ithal, asfaltı ithal petrolle dökülüyor, arabalarımız ya Alman, ya İtalyan, ya Fransız, ya Japon, toplu taşıma yapan otobüslerimiz Alman, köprülerimizi Japon yada İngiliz
    yapıyor, Marmaray'ı Japonlar yapıyor, bizim müteahitler anca kalıp çakar beton döker sağa sola, rezidans diye 1'a mal ettiğini 10'a vermeye çalışır millete..

Bir bu ülkenin insanları ithal değil...Götünüzdeki çin malı dona kadar ithal be her şey..

dolar yükselirse 3 tl ye gelirse , 1 aylık elektrik faturası 200 tl geldiğinde, 1 aylık su faturası 100 tl geldiğinde, 1 aylık doğalgaz faturası 400 tl geldiğinde, 1 ekmek 2 tl olduğunda, 1 simit 2 tl olduğunda görürüz bana ne dolardan demenizi...

şunu unutmayın bu ülkenin elitlerine, türlü yolsuzluklarla küpünü doldurmuş siyasetçilerine bir şey olmaz, ne olursa orta ve alt tabakanın 3 kuruşa sermayenin kölesi olmuş emekçilerine olur olan...

Madenlerde 3 kuruşa çalışırken ihmalden dolayı göçük altında kalanlarına olur ne olursa...

çocuklarınızın geleceği umurunuzda değilse, Allah kerimse sizin için o zaman boşverin siz başınıza gelecek her türlü müsibeti tamamen hakediyorsunuz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pleksiglass -- 8 Kasım 2015; 1:17:10 >

• Yalçın Ç. kullanıcısına yanıt
    İnsan gibi tartışmak gerekir.

Avrupa'nın ekonomisi düşük ülkelerinden Yunanistan'da emekli maaşları bizim emeklileri en az 2-3 'e katlar..

Battı dedikleri Yunanistan'da akaryakıt fiyatları bizden daha ucuzdur...

Yunanistan battıysa Türkiye 10 kere batmıştır...

Bu arada gelipte uyduruk Bulgaristan'ı örnek göstereceksen boşuna...Avrupa demek : Almanya + Fransa + İsviçre + İsveç + Norveç + Finlandiya demektir...

Avrupa'nın en kötü 1-2 ülkesini getirip avrupa battı demek ayıptır günahtır...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pleksiglass -- 8 Kasım 2015; 0:33:41 >
  • quote:

quote:

quote:

quote:

Çıksa nolur sanki.

İktisadi tabanı olmayan bir değerlendirme kusura bakma.
    Avrupalı'nın kilosunu 12-13 liraya aldığı eti neden biz 34 liraya alıyoruz sorusuna , "et yemeyin o zaman" cevabı ile gerçekten bu konuya yaklaşımın az çok belli oluyor.

Ben et yoksa havyar yiyorum.
  • quote:

quote:

quote:

quote:

Çıksa nolur sanki.

Normalde hiç huyum değildir de size cevap vermek şart oldu.

Uzun uzun anlatacaktım da anlamak istemeyeceğinden dolayı sadece bilmen gerekeni söylüyorum. Tüm dünya ekonomisi USD para birimi ile işlem yapar. Yani dolardan bana ne demen için kuzey kore gibi içine kapalı dış dünya ile bağlantının olmadığı bir ülke olman gerekir.

Önceden Türkiye tarım alanında bir çok şeyi kendi üretiyordu dolayısıyla işte o zaman Dolar size ne yaptı! diyebilirdin çünkü gıda maddelerinin fiyatlarında çok büyük oynamalar olmazdı (sadece nakliye ve yakıt fiyatlarından dolayı(kullanılan petrol mazot vs) artma olurdu.. Şimdi et ürünlerinden tut da samana varıncaya kadar dışardan ithal ediyoruz yahu şaka gibi aklın alıyor mu böyle bir tarıma elverişli topraklarda bu şekilde bir politika izlenmesini? Yani gıda maddelerinde bile dışa bağımlı hale gelmişken bana ne dolardan demeye devam edersen korkarım çok yakında aç kalırsın benden uyarması.

Bundan sonra ki hayatında istediğin kadar et yemeyerek o dediğin mekana gidip bol bol şükretmek senin hakkın olabilir ancak bunu haketmeyen milyonlarca insan var.

• Bu arada dolarla ilgili olacakları söyleyeyim. Dolar seçimlere kadar yükselişe devam edecek.(Gerçi bu laf herkesin dilinde). Yalnızca merkez bankasının müdahaleleri ile ufak tefek düşüşler olacaktır. Dolar zaten tüm dünya' da yükselişte olan bir para birimi fed kararlarından dolayı ancak bizim ülkemizde daha fazla artmasının kısacası Türk lirasının Dolar karşısında en çok değer kaybeden para birimi olmasının belli başlı sebepleri var. Dolar yükseldiği için iç piyasada yatırım gözüyle bakan bir çok kişide dolara yatırım yapacaktır muhtemelen. Zaten cari açık almış başını gitmiş birde bu doları daha da alevlendirecektir. Ülkede ki seçim vb stabilite sorunlarından dolayı dış yatırımcıda parasını çekerse işte o zaman 3,5 liraları bile görebiliriz. Seçimlerden sonra hızla 2,20' nin altına inecektir diye düşünüyorum ekstrem bir durum olmaz ise.
  • şu cümleler çıksa çıksa ileri derecede beyin tahribatı olan birinden çıkar.
    işte bunlar et yememenin zararları
  • Dolar euro ile arayı kapattı.. siz neden bahsediyosunuz... dünyada dolar değer kazanıyor... sadece bizde kriz olsa euro da çıkar dimi... ergenler ya ..

• Mevcut iktidar partisinin azalarak yok oluş sürecinin başındayız herkes ona göre safını belli etsin.

Hdp 10 barajını aşarsa bu süreç hızlanacaktir

• quote:

Orijinalden alıntı: 440cdx

Bu ülkenin hayvanları ithal, samanı ithal, doğalgazı ithal, hammaddesi ithal, bilim ve teknolojisi ithal, asfaltı ithal petrolle dökülüyor, arabalarımız ya Alman, ya İtalyan, ya Fransız, ya Japon, toplu taşıma yapan otobüslerimiz Alman, köprülerimizi Japon yada İngiliz
    yapıyor, Marmaray'ı Japonlar yapıyor, bizim müteahitler anca kalıp çakar beton döker sağa sola, rezidans diye 1'a mal ettiğini 10'a çakmaya çalışır millete..

Bir bu ülkenin insanları ithal değil be...Götünüzdeki çin malı dona kadar ithal be her bok..

dolar yükselirse 3 tl ye gelirse , 1 aylık elektrik faturası 200 tl geldiğinde, 1 aylık su faturası 100 tl geldiğinde, 1 aylık doğalgaz faturası 400 tl geldiğinde, 1 ekmek 2 tl olduğunda, 1 simit 2 tl olduğunda görürüz bana ne dolardan demenizi...

şunu unutmayın bu ülkenin elitlerine, türlü yolsuzluklarla cukkayı doldurmuş siyasetçilerine hiç bir bok olmaz, ne olursa orta ve alt tabakanın 3 kuruşa sermayenin kölesi olmuş emekçilerine olur olan...

Madenlerde 3 kuruşa kölelik yaparken ihmalden dolayı göçük altında kalanlarına olur ne olursa...

çocuklarınızın geleceği umurunuzda değilse, Allah kerimse sizin için o zaman boşverin siz başınıza gelecek her türlü müsibeti tamamen hakediyorsunuz.

Niye yumurta kapıya geldiğinde anlıyorlar biliyor musun?

Okumamak, takip etmemek. Sadece tuttukları tarafın gazetelerini okurlar.

En basit örnekle açıklayayım sana. Benim cemaatçi bir tanıdğım var. Bir gün Ulusal Kanal'ı aç da ne anlatıyorlar gör dedim telefonla arayıp. Bana boşver onları boş iş onlar dedi.

Valla ben yandaş olsun tarafsız olsun ulusal olsun tüm kanalları izlerim gerektiğinde gazetelere de göz gezdiririm. Ama bizim ülkede takım tutar gibi parti tutuluyor.

Edit: Alıntı düzenlendi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi KortX -- 8 Kasım 2015; 0:45:55 >

• 
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.