Şimdi Ara

DOLAR ŞU AN 2.72 KRİZ RESMEN GELDİ (7. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
2.278
Cevap
19
Favori
60.172
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
112 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    3.5 tl olacağına inanmak istemiyorum..O zaman 1 evin aylık elektrik faturası ne olur, 1 otomobilin deposu kaça dolar biliyormusunuz ?

İnsanlar 2 kişi çalışsa bile geçinemeyebilir bu durumda.

O zaman akp 'nin Türkiye'nin yanlış politikaları meydana çıkmaya başlar ve halkta cebindeki yangını anca anlar ama hep geç olur.

Neden bu halkın bir kısmı hep yumurta kapıya geldiğinde bazı şeylerin arka planını anlamak zorundadır ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pleksiglass -- 8 Kasım 2015; 0:21:38 >
  • Şu an 2.69.. 2.7 psikolojik sınır oldu

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: tristran

quote:

Orijinalden alıntı: Six Feet Under.

Dolar çıkarsa çıksın sanki biz dolar kullanıyoruz...

imzandaki sistemi şimdi topla bakayım pahalılaşmış mı

Makarna dolarla alınıyor dersen anlar belki

• Bir kaç gün içinde yurtdışına çıkacağım 15 gün için, umarım Türkiye bıraktığım gibi kalır bu ülkede her gün bir şeyler oluyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Prochnow -- 14 Nisan 2015; 23:13:18 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Prochnow

Bir kaç gün içinde yurtdışına çıkacağım 15 gün için umarım Türkiye bıraktığım gibi kalır bu ülkede her gün bir şeyler oluyor.

Abicim imkanın varsa geri dönme

• Ulkenin durumu iyiye gitmiyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: antonidas

birileri bilgisayar oyunu alıyormuş bir de cep telefonu alıyormuş, o zaman ekonomi çok iyiymiş.
    Burası oyun/donanım forumu zaten popüler konu oyun olmayacakta ne olacak.
    Dh popüler konular listesi tüm Türkiye'yi mi temsil ediyor.
    patates, benzin, elektrik fiyatlarından haberiniz yok herhalde.

Bu ülkede yiyecek ekmek bulamayan milyonlar var ama bu akpliler "ama sokaklar araba dolu, herkesin elinde telefon var" diyor ve ekonominin süper olduğunu söylüyorlar. Ama aynı mantıkla aç kalanları, işssizleri gösterince devreleri yanıyor ekonomi kötü diyemiyorlar. Akpli mantığına sahip olmak zor iş. Böyle bir kafa yapısıyla gerçek hayatta işleri epey zor. Allah kolaylık versin deyip kendi hallerine bırakmak lazım.

• Vay anasini ekonomiyi ayakkabi ve GTA 5 ile değerlendiren insanlar var.

• Milyonlarca öğrencinin ganosundan yüksek (ben dahil)

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • captain_turkiye kullanıcısına yanıt
    quote:

Bu ülkede yiyecek ekmek bulamayan milyonlar var ama bu akpliler "ama sokaklar araba dolu, herkesin elinde telefon var" diyor ve ekonominin süper olduğunu söylüyorlar. Ama aynı mantıkla aç kalanları, işssizleri gösterince devreleri yanıyor ekonomi kötü diyemiyorlar. Akpli mantığına sahip olmak zor iş. Böyle bir kafa yapısıyla gerçek hayatta işleri epey zor. Allah kolaylık versin deyip kendi hallerine bırakmak lazım.

Sadaka müessesesi çalışıyorsa mesele yoktur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pleksiglass -- 8 Kasım 2015; 0:25:30 >
  • enflasyonu hesaplarken çalı süpürgesi, balık oltası, paspas, ıstakozla, pinpon topuyla hesaplayan bir maliye bakanı varken.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pleksiglass -- 8 Kasım 2015; 0:26:02 >
  • Yeni pc topladım, şükürler olsun ki toplamisim. Bir köşe yazarı doların 4.28 i göreceğini yazmıştı ki o zamanlar 2 idi). Sonumuz hayrolsun demekten başka bir şey gelmiyor elden.

• 480mrt 4 kullanıcısına yanıt
    O köşe yazarı kim bende okumak isterim.

Ancak şunu söyleyeyim bu durumda ekonomi tam anlamıyla mahvolur söyleyeyim..Böyle bir şey olmaması için dua edin.

Hükümeti veya iktidarı boşverin ,dolar bu noktaya gelirse çok kötü şeyler olur... İç asayiş bozulur, bir ara eski başbakan diyordu %50'yi evde zor tutuyorum diye bu sefer işsizlikten kırılan milyonları nasıl tutacaksınız ?

Midesi aç adam kendi midesinin açlığının sesinden öte hiçbir şeyi tanımaz...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pleksiglass -- 8 Kasım 2015; 0:27:11 >
  • https://eksisozluk.com/dolarin-4-28-tl-olacak-olmasi--4649371 elvan aktaş imiş hocam. Umarım öyle bir şey olmaz, ama değil 4, 6 da olsa inadina akp diyecek tiplerle dolu bu ülke. Benim ümidim kalmadı.

• Bu hocam yazı.

http://www.samanyoluhaber.com/yazar/Elvan-Aktas/Golgeler-yon-degistirirken/1066288/

Çok uçuk bi ihtimal.

Ben sanmam gerçekleşeceğini.
  • Dünyada bir kriz olduğunu avrupanın rusyanın perişan durumda olduğunu bilmeyen bir kesimle beraber yaşamak ne kadarda acı. Olay küresel ceyran ediyor safa yatmayı bırakında gözünüzü açın.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Thomassee

quote:

Orijinalden alıntı: Amedra

Dolarla ilgimi bir tek Silikon & kauçuk hamur + epdm sünger alıyorum çok da fazla etkilemiyor, zaten Euro paritesinde çalışıyor. Benim gibi işletme sahiplerine sordum onlar için de tırıvırı.

Beni etkilemediği sürece kriz mriz yok, etkileyen kesime den geçmiş olsun. Esnaflar gayet memnun. Hem kriz dediğimiz böyle olmaz bi 3-4 lirayı görelim o zaman çöküşe geçeriz.

Aynen hocam ne güzel bi mesaj oldu.

Çıksa nolur sanki.

Sizin dolarla ilgili bir durumunuz yok benim de.

Tabi bütün işini gücünü dolarla kuran özentilere de geçmiş olsun deriz bu saatten sonra.

Arkadaşımın çalıştığı firma yüksek miktarda dolar borcu almış geçen sene.

Eh bi zahmet bunu öngöremiyorsan da batarsın.

Şaka mı bu?
    Doların dalgalanması çok etkilemez, ama dolar krizi ülkeyi tabiri caizse dümdüz yapar
    Arabana koyduğun mazot/lpg herneyse, bunun ham maddesi $
    Aldığın telefon, markadan bağımsız konuşuyorum ham maddesi $, vestelin telefonn bile parçaların çoğu dolar ile alınıyor.
    Tarımda kullanılan ilaçlar vs, bunların da ham maddesi dolar.
    Evine aldığın TV, bunun da ham maddesi $, TV nin maliyetinin aslan kısmını oluşturan panel uzakdoğudan $ ile alınıyor.

Biz rusya değiliz, enerji konusunda dışa bağımlı olduğumuz için dolar krizi ülkede %1-2 lik kısım hariç herkesi etkiler, iyi yada kötü.
    Etkilenmeyecek kesim yok, bunlara memurda dahil.

Şu an oluşan kriz değildir, sert bir dalgalanmadır.
    Ama kriz olunca görürüm burda rahat konuşanları.
    Bankada cash 1 milyon dolar yada da fazlası olmadığı sürece, krizden yara alırısn.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Baller Lifestyle -- 15 Nisan 2015; 0:24:02 >

• Öyle demeyin . Ülke eyiye gidiy

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Yalçın Ç.

Dünyada bir kriz olduğunu avrupanın rusyanın perişan durumda olduğunu bilmeyen bir kesimle beraber yaşamak ne kadarda acı. Olay küresel ceyran ediyor safa yatmayı bırakında gözünüzü açın.

Abi dediğin doğru
    Ama bu işin şakası yok, dünyadada kriz var diye rahatlayacak halimiz yok, alım gücümüz düşecek yani.
    Bizim aile olarak birikimlerimizin ve gelirimizin çoğu dolar cinsinden, ama ben bile tedirginim.
    Rusya ile biz farklı kulvardayız, rusya sonuçta enerji konusunda kimseye bağımlı değil, en kötü şartlarda bile vanası açık olur. Peki biz?
  • quote:

Orijinalden alıntı: 440cdx

3.5 tl olacağına inanmak istemiyorum..O zaman 1 evin aylık elektrik faturası ne olur, 1 otomobilin deposu kaça dolar biliyormusunuz ?

İnsanlar 2 kişi çalışsa bile geçinemeyebilir bu durumda.

O zaman akp 'nin Türkiye'nin başına ördüğü çoraplar meydana çıkmaya başlar ve halkta cebindeki yangını anca anlar ama hep geç olur.

Neden bu halkın bir kısmı hep yumurta kapıya geldiğinde bazı şeylerin arka planını anlamak zorundadır ?

Senin AKP'nin tabanından haberin yok sanırım? Herkes ekonomik krizde AKP gider diyor ya, gitmez, olan bize olur ve AKP kalmaya devam eder.
    Depoya 5 lira atıp, şahinle drift yapan adamlar genelde hangi partiye oy veriyor? Ya AKP yada MHP
    Gerçek bu
    Sosyal yardım alanların çoğu AKP ye oy atıyor
    Krizde, devlet sosyal yardımlara devam eder bizim vergilerimizle, kömür ve makarna dağıtımı durmaz, artar bile.
    Şunu unutmayın, krizi en az hisseden en üst, ve alt tabakadır. Üst tabaka yurtdışında yatırımları, bankada dövizleri filan olduğu için hissetmez fazla, dha güçlü çıkar. Alt kesim ise zaten sosyal yardımlara bağımlı olduğu için hep krizdedir zaten, onları vız gelir.
    Krizi tek hisseden orta tabakadır.
    Orta tabakadan kastım, iphone alan, apple laptop ile gezen maaşlı kesim
    Orta tabakada en çok kime oy veriyor?
    CHP
    yani kriz olursa CHP lilere girecek.
    Alkışlamaya devam edecekler.
    AKP lileri teğet geçer
    En üst tabakada zaten apolitik dir, bugun iktidarda akp olsun akpli olur, yarın chp olsun CHP li olurlar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Baller Lifestyle -- 15 Nisan 2015; 0:37:12 >

• 
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.