Şimdi Ara

DOLAR ŞU AN 2.72 KRİZ RESMEN GELDİ (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
2.278
Cevap
19
Favori
60.172
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
112 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Thomassee

Sebze ve et fiyatları büyük ihtimal provokasyon.

Biliyorsunuz üreticimizin ruhunda stokçuluk gibi bir hastalık var.

Aslında bunu çok büyük bir suç olacak şekilde yasa çıkarsalar önlenir ama hafife alıyorlar sanırım.

Mesela balık ucuz olduğunda hal mafyaları "Biz balığı ucuza yedirmeyiz." demişlerdi.

Maalesef bu hastalık her yerde

Birader yaşın kaç?
  • Kriz falan sanmıyorum ama Yuanla eşit miktara gelcez böyle giderse.. Kötü giden bişeyler var bunu görmemek körlük değil ahmaklık olur.. Çözüm üretecek zihniyet var mı? Yok.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • tamam ben de haz etmiyorum akp ve benzerlerinden ancak doların yükseliş sebebi krizin geliyor oluşu değil. dolar dünya genelinde artış eğiliminde. paramızı diğer para birimleriyle karşılaştırın. kuru kuruya muhalefet yapmayın.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Carmella

Doların yüksek olmasının en büyük nedeni euro/dolar paritesi. Euro 2 sene önce de 2.70-2.80 arasındaydı, şu an hala öyle. Değer kazanan dolar.
    Kriz var dememiz için, Doların 3 lirayı geçmesi lazım, 4 lira üstünde yerini sağlamlaştırması gerek.

Sorun su ama:
    Avrupa parasinin degerini dusurmek icin faizleri dusurdu, piyasaya trilyon euro para pompaladi. Boylece parasinin degeri dustu.(Bunlari yapmasaydi da dusecekti ama cok az dusecekti o zaman). Avrupa bunlari yapmasina ragmen, parasinin degerini o kadar dusurmesine ragmen, euro/tl paritesi yaklasik ayni kalmis. Biz paramizin degerini dusurmek icin piyasaya TL mi pompaladim, faizleri negatife mi indirdik?

Dusmesi normal, ama bu kadar dusmesi degil. Parasi en cok deger kaybeden 2-3 ulkeden biriyiz. Demek ki, ekonomiyi en kotu yonetenlerden biriyiz.

• quote:

Mesela dikkat et foruma.

Oyun fiyatı 200 lira olunca isyan ediyorlar, yok pahalı yok alamayız....vs.

Satışa çıkınca anında tükeniyor.

D&R'da falan kalmamış bile.

Keşke sırf oyun olsa.

Oyunu oynayabilmek için 2000 liralık ekran kartı ve işlemci alıyorlar.

Sistem bölümüne de bak.

Kriz falan yok, paralar havada uçuşuyor

bugün akşam üstü liselilerin okul çıkışına denk geldim, kalabalığın arasında yürüdüm bir süre, inanın hepsinin ayaklarında nike, adidas, new balance vs.vs ayakkabılar, ellerinde binlerce liralık telefonlar, ağızlarda yabancı sigaralar...
    avm ye gidiyorsun, sıra bekleyip yiyecek bir şey aldığın zaman oturacak yer bile bulamıyorsun, yollarda araba selinden ilerlemek mümkün değil, herkes beyaz eşya vs. yenileme ve daha iyisini alma yarışında, bazı araba markalarında aylarca sıra bekliyorsun alabilmek için vs.vs.

ülkede sefalet var

• Aynen öyle.

Park yeri yok resmen.

Yol kenarlarına falan zor yanaşıyoruz.

Kasada sıralar var.

Bir parfüm sürüyorlar, bakıyorum ne kadar diye.

300-400 lira

Nerde bu sefiller
  • İşte "Dolarla ne işimiz var ki bizim cebimizde TL var" diyenlerle oylarımız denk arkadaşlar.

Yüzde elli şimdiden hayırlı olsun böylelerine müstahak

• 2,70 i gormezse hatrim kalır

• quote:

Yani herkes doların çok yüksek olduğunu söylüyor.

Şimdi foruma bakıyorum.

En popüler konu GTA.

Dikkat edin bu oyunun ortalama fiyatı 150 lira desek.

Bunu konsolda oynasalar 1500 civarı para konsola, PC içinse 2500+ bi para lazım.

Ve bu konu şu an patladı resmen.

Eeee nerde bu kriz??

Artık buna pek inanmıyorum çünkü millet bir oyuna bu kadar para ayırabiliyorsa gerisini siz düşünün.

Gırla para var.

AKP'li olana Türkiye cennet zaten.
  • quote:

Orijinalden alıntı: 4007

2001 de iflas eden bir ülke, maaşlarını ödemeyecek kadar parasız olan bir ülkeden bahsediyoruz. Diline sağlık

2001 de fakirdiniz doğru, ama guruluydunuz
    şimdi zenginsiniz ama oldukça yaw......şak adam var piyasada

1991 i de çok iyi bilirim

belki o yıllarda pek pc yoktu ama insan çoktu

91 de fransada da marketlerde barkod pc yoktu nijeryada da

şimdi dünyanın en adi ülkesine git hepsinde nike adidas pc vs

akp olmasa dünya bitmişti iyi ki var
  • Stand Alone kullanıcısına yanıt
  • Bu daha birşey değil daha da yükselecek siz rahat olun
  • Bu konuya bir iktisatçı olarak siyasete girmeden yorum yapacağım.

1- dolar bütün paralar karşısında değer kazanıyor sorun tl de degil demek doğru değil. Evet dolar tüm dünyada değer kazanıyor ancak bugün tl nin değer kaybetmediği tek para birimi yok.

2- dolar yükselsin bize ne diyenler unutmamalı ki, Türkiye'nin son açıklanan verilerine göre sadece özel sektörün dış borcu 170 milyar dolar. Dolar artınca şirketler bu farkı direkt tüketiciye yansıtacak mecburen. Bu borç olmasa dahi dolarla ithal ettiğimiz her ürünün fiyatı artacaktır. Hadi ben samsung iphone almıyorum beni ilgilendirmez dedin. Bunun benzini var, doğal gazı var, elektriği var. Kısaca maalesef dolar artışının herkese etkisi var.

3-Koalisyon dönemlerini ve zayıf hükümetleri çok iyi hatırlayan biriyim. O zamanlar insanlar cebindeki parayı harcarlardı olmayan para kullanılmazdı. Günümüzde insanlar her şeyi borçlanarak aldığı için kendini zengin sanıyor. Ama yoldan rastgele birini çevir. Önümüzdeki 5 yılı ipoteklidir. Eskiden insanlar çoluk çocuğuna ev arsa araba falan miras bırakırdı. Bundan sonra sadece borç bırakacak miras olarak.

4- Son olarak 90'larda kötü ekonominin tek sebebi koalisyon hükümetleri değildi. Dünyada yaşanabilecek tüm krizler yasandı. Koskoca sscb yıkıldı. Onun etkisi geçmeden asya krizi patladı. Suriye ile savaşın eşiğine geldik. Yunanistan ile savaşın eşiğine geldik. Avrupanın göbeğinde bile savaş vardı. Çeçenistanda savaş vardı. Azerbaycanda savaş vardı. Vardı da vardı yani.

Bugün bırak bunları, bunların 10 da biri olunca borsa düsüyor dolar fırlıyor. Bırak sovyetlerin yıkılmasını ukrayna ile rusya yanlılarının çatışması gündem olunca neler oldu beraber gördük. İşin kötü tarafı o zamanlar insanlar işsiz kalsa bile çoluk çocuğunu alıp ailesinin yanına gidiyordu. Şimdi bireysel borçlanma Türkiye tarihinde olmadığı kadar artmış durumda. Yani ailenin yanına gitmek de çözüm olmayacak.

• ooo kriz alirim bir dal

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: ekonomi doktoru

Bu konuya bir iktisatçı olarak siyasete girmeden yorum yapacağım.

1- dolar bütün paralar karşısında değer kazanıyor sorun tl de degil demek doğru değil. Evet dolar tüm dünyada değer kazanıyor ancak bugün tl nin değer kaybetmediği tek para birimi yok.

2- dolar yükselsin bize ne diyenler unutmamalı ki, Türkiye'nin son açıklanan verilerine göre sadece özel sektörün dış borcu 170 milyar dolar. Dolar artınca şirketler bu farkı direkt tüketiciye yansıtacak mecburen. Bu borç olmasa dahi dolarla ithal ettiğimiz her ürünün fiyatı artacaktır. Hadi ben samsung iphone almıyorum beni ilgilendirmez dedin. Bunun benzini var, doğal gazı var, elektriği var. Kısaca maalesef dolar artışının herkese etkisi var.

3-Koalisyon dönemlerini ve zayıf hükümetleri çok iyi hatırlayan biriyim. O zamanlar insanlar cebindeki parayı harcarlardı olmayan para kullanılmazdı. Günümüzde insanlar her şeyi borçlanarak aldığı için kendini zengin sanıyor. Ama yoldan rastgele birini çevir. Önümüzdeki 5 yılı ipoteklidir. Eskiden insanlar çoluk çocuğuna ev arsa araba falan miras bırakırdı. Bundan sonra sadece borç bırakacak miras olarak.

4- Son olarak 90'larda kötü ekonominin tek sebebi koalisyon hükümetleri değildi. Dünyada yaşanabilecek tüm krizler yasandı. Koskoca sscb yıkıldı. Onun etkisi geçmeden asya krizi patladı. Suriye ile savaşın eşiğine geldik. Yunanistan ile savaşın eşiğine geldik. Avrupanın göbeğinde bile savaş vardı. Çeçenistanda savaş vardı. Azerbaycanda savaş vardı. Vardı da vardı yani.

Bugün bırak bunları, bunların 10 da biri olunca borsa düsüyor dolar fırlıyor. Bırak sovyetlerin yıkılmasını ukrayna ile rusya yanlılarının çatışması gündem olunca neler oldu beraber gördük. İşin kötü tarafı o zamanlar insanlar işsiz kalsa bile çoluk çocuğunu alıp ailesinin yanına gidiyordu. Şimdi bireysel borçlanma Türkiye tarihinde olmadığı kadar artmış durumda. Yani ailenin yanına gitmek de çözüm olmayacak.

Sorun su ki, insanlar "o zamanlar dunya nasildi, simdi nasil? Bizim digerlerine gore farkimiz ne idi, simdi ne? " gibi sorulari sormuyor. Dunyanin geri kalaninda gelen iyiligi, kendilerini yonetenlere yorarken, kotulugu disari yoruyor. Tarih derlerinde bile "gecmisi o zamanki konjonktüre gore degerlendirmek lazim" diyorlar. Ama insanlar yeteri kadar egitimli olmadigi icin duzgun karsilastirma yapamiyor. Ne yazik ki egitimli olanlarin bile cogu, isin icine siyaset girdigi icin mantikli karsilastirmalar yapamiyor.

• ahah
    mal mal olmayınca mal müdürü napsın
    eskiden huzurun var mıydı?
    -vardı
    eskiden vaktin varmıydı?
    -vardı
    şimdi sinirlerin bozuk ve mutsuz musun ?
    -evet
    borcun var mı?
    -evet
    eskiden 100 dönüm tarlan vardı şimdi 10 dönüm tarla alabiliyor musun
    -hayır
    müstakil ev alabiliyormusun?
    -tabi ki hayır
    -100 daireli apartman da kıçı kırık daireye yazılıp 10yıl borç ödüyor

yaşasın yeni Türkiye

köle gibi çalışın mübarekler size her şey müstehak
  • başlığı düzeltirsen iyi olur 2.69 oldu

http://finans.mynet.com/doviz/usd-dolar
  • Lan bu dolar ucmadan iyice borcu harci bitirsek sifirlasak bari,cok pis g*te geliyoz

•  DOLAR ŞU AN 2.72 KRİZ RESMEN GELDİ

akp ye sözün bittiği noktadayız. uyansın bi zahmet bu uyurgezer millet. birgün halktv ulusal seyretseler koyunluğu biryere kadar kabul edilebilir olduğunun farkına varacaklar.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ya bu olayı bu adamlar şuan anlayamayacak. Bu adamlara istatistik çıkarıyorsun lisede çocuklar new balance giyiyor diyor. Seviye buralarda . Anlamasının tek yolu cebindeki parasının eridigini kendi görmesi bu olunca her şey için geç kriz gelmiş yeni 5 yıl için bekleyişe geçilecek. O 300-400 bin lira hatta trilyonlara aynı gün satılan evler ve vergiler tutuyor bu ülkeyi başka hiçbir şey degil. Yatırımcılar ülkeden çıkıp dolar iyicd fırlatınca benim 2 tane evim var şu kadar servetim var zenginim diyemeyeceksin. Çünkü o evler yarı fiyatına bile alıcı bulamayacak vatandaş şimdiki gibi tüm parasını eve gömemeyecek. Bu kadar sene tek bir arge yatırımı yapmayıp köşkler sarayları ülkenin şanı olarak gören zihniyet o zaman anlaşılacak. Müslümanım diyip 1 trilyonluk araca binip padişahlar gibi yaşayanlar o zaman anlaşılacak ancak iş işten geçmişte olacak.

• 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.