Şimdi Ara

DOLAR ŞU AN 2.72 KRİZ RESMEN GELDİ (9. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
2.278
Cevap
19
Favori
60.172
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
112 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bu akp doları yükseltiyo euroyu sabit tutabiliyor dünyada tek başına.. vay arkadaş..

Oysa 90larda bu amerika-avrupa süperdi ama o halde bile biz batmanın yolunu buluyoduk tüm para birimlerine karşı :)) ..

Dünya etkileniyo birader. Senin tüm muhalefet partilerin karşısında dursa birşey yapamaz... 90 larda meydanda birşey yokken kendi kendine batıyodu bunlar. Tl ye paso 0 Atıyolardı :)) liseliler bu kadar biliyor işte napacan... yaşayarak öğrenirsiniz...acele etmeyin. Hdp ye koşun siz:)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dijitalbaskı -- 15 Nisan 2015; 5:28:33 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • araplar petrolun fiyatini amerikalilar 100 dolarin altina indirdi diye milyarlarca dolar kaybetti sonra abd dolari yukseldi dunyada rockfeller yahudiler dunyayi dolari yonetiyor akp denizdeki kum kalir

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ortadoğu-Asya ekonomi finans ve iktisat yorumcuları forumda buluşmuş büyük oyunu bozuyor

• Oh mis mis yollarımız harika gerisi umrumda olmaz ülke ne hale geldi koyunların otlanacak yeşil alanları bile kalmadı asfalttan ama neyse.

• quote:

Orijinalden alıntı: Six Feet Under.

Dolar çıkarsa çıksın sanki biz dolar kullanıyoruz...

Dimi kardeş benzin zaten sizin bahçeden çıkıyo araba telefon bilgisayar hep ağaçtan yetişiyo bize ne dolardan dimi hep paralellerin uydurmaları zaten bu kandırıyolar gene demi

• Sanki evde dolar kullaniyoruz ,ulan ayagindaki don dolarla aliniyor saskin

• Zamaninda Aysun Kayaci'ya bende laf etmistim ama gecen gun bi yerde kendisinden ozur diledim.Hakliymissiniz dedim o da güldü
  • quote:

Orijinalden alıntı: dijitalbaskı

Dolar euro ile arayı kapattı.. siz neden bahsediyosunuz... dünyada dolar değer kazanıyor... sadece bizde kriz olsa euro da çıkar dimi... ergenler ya ..

Kriztabiki sadece bizde degil ancak krizi agir gecirecek ulkwleerdeniz,dusun nezle olmak ayakta atlatilir ancak grip yatakta goturrur adami

• quote:

Orijinalden alıntı: riquelme76

Zamaninda Aysun Kayaci'ya bende laf etmistim ama gecen gun bi yerde kendisinden ozur diledim.Hakliymissiniz dedim o da güldü

Hakkini vermissiniz helal olsun.

• Valla pes ya gerçekler açıktır nettir, yazacak bişey bulamıyorum

• Dolar uzmanlara gore yakin zamanda 2.85 i gorecekmis

• 2.85 neki......Bunlar ii günler.....

GAME OVER......

• ooo kriz alalim bir dal

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu sene düşsün diye diye kestane yiyemedim beyler
    bu kriz bana yaramadı
  • doları izliyorum gözlerim kapalı
  • Kriz değildir o kriz olsa duramazsın.
  • Okumaktan aciz varlıklara neden laf anlatıyonuz ki adidas ayakkabı giyiyormuşum ordan burdan kısıp biriktirip aileme yük olmadıkça giyiyorum ne giyeyim lc waikiki mi giyeyim isteyen gülsün kalitesiz ayakkabıya on defa para vereceğime bir kez adi ya da nb alırım o da ayda yılda bir sanki modacıyız kreasyon oluşturcaz ... gta 5 adidas ayakkabıymış arabalarmış iphone almak için kredi çeken bir milletimiz var kimse kusra bakmasın onların hepsi borç insanlar zengin falan değil bilinçli tüketici diye de bir şey yok her hafta bir ya da iki gün forumda sıcak fırsatlarda dolaşırım olanın en ucuzunu daha doğrusu bu kurdan dolayı olan şeyi indirimli diye kendi değerine fiyatına almaya çalışıyorum gerçekten her şey pahalılaştı böyle giderse de devam edicek hem bu tüketici profilinin hem de bazı şeylerin kökten düzelmesi gerek utanmadan cebimde tl var banane diyor önce bu adamlar bu zihniyet gitsin sonra dolar da euro da tl karşısında değer kaybeder üretimin olmadığı bir ülke olduğumuz doğru fakat bilinçle de davranmak önemli bir şey almadan önce belki dh sıcak fırsatlar dahi on yer araştırmalı gidip bir telefona 3 bib lira saynak yüceltmediği gibi bir şeyi daha ucuza daha uyguna almak içinde araştırma yapmak sizi düşürmez bir arkadaşımız bir konuya daha değinmiş evet maalesef cebimde tl var diyen adamla oylarımız denk eşit

• quote:

Orijinalden alıntı: Amedra

quote:

Orijinalden alıntı: Auroth

quote:

Orijinalden alıntı: Thomassee

quote:

Orijinalden alıntı: Amedra

Dolarla ilgimi bir tek Silikon & kauçuk hamur + epdm sünger alıyorum çok da fazla etkilemiyor, zaten Euro paritesinde çalışıyor. Benim gibi işletme sahiplerine sordum onlar için de tırıvırı.

Beni etkilemediği sürece kriz mriz yok, etkileyen kesime den geçmiş olsun. Esnaflar gayet memnun. Hem kriz dediğimiz böyle olmaz bi 3-4 lirayı görelim o zaman çöküşe geçeriz.

Aynen hocam ne güzel bi mesaj oldu.

Çıksa nolur sanki.

Sizin dolarla ilgili bir durumunuz yok benim de.

Tabi bütün işini gücünü dolarla kuran özentilere de geçmiş olsun deriz bu saatten sonra.

Arkadaşımın çalıştığı firma yüksek miktarda dolar borcu almış geçen sene.

Eh bi zahmet bunu öngöremiyorsan da batarsın.

Ürettiğimiz ne var ? Memlekette her ne halt varsa dışarıdan geliyor. Çıksa ne olurmuş. Elektroniği zaten pahalı kullanıyoruz, gidin pazara kasaba bir bakın et sebze kaç lira olmuş.

Et yemeyin o zaman. İlla yemek istiyorsanız da gidin baltazar gibi mekana et keyfinizi ufak çaplı harcamalara çıkarın gününüzü "bugün de et yedik çok şükür" diyerek geçirin.

Daha yeni Fethiye'den geldim, oradan kilosu 4 tl olan çağlayı istanbulda 15 liraya satan adamı gördüğümde şaşırmadım değil. Sen manav esnafı, krizin ardına saklanarak millete dolar fasfatasını yaparsan millet de korkusundan bunları ortaya atarak konuşur zaten. Televizyonda ne görülüyorsa zaten onları konuşur durur esnaf, anlaşır şişirir cebine de ticaret yaptım diyerek para sokar. Bak senden sonraki adamla manavını çekiştirdik, kendisi bile 8 lira üstüne veren adama hırsız diyor.

Sen Türk lirasına bak, ülkende ne ekersen onu biçer işini de her daim ufak çaplı zamlarla ilerleterek paranın değerini anlarsın. Her şeyden önce dolara yatırım yapmayacaksın önce işine/arsana yatırım yapacak sonra yabancı paralarla borsa oynar gibi takılıp muhabbetini edebilirsin. Zaten bir müddet maaşlı çalışanlar konuşmamalı, aldıkları parayı hem beğenmez, hem mıymıntılık yapar hem sabah gazeteleri okuyup ülkede kaos varmış gibi ballandıra ballandıra anlatır hem de doları konuşur durur. Aldığın para belli, çemberin dışına çıkamadığın harcamalar belli. Ciddi derecede enflasyon olsa hadi neyse de dolar senin neyine? Zam oldu da alamadın mı? Yine boyun eğdin yine evine ekmek götürmek için aldın, borç batağına mı soktu seni dolar ne yaptı?

Yok elektrik pahalı, doğalgaz pahalı, benzin pahalı ama kullananı kat ve kat pahalı olsa bile zevkini çıkararak keyfini sürer. Ben dışarıda kriz göremiyorum Amerika'nın dolar adına koyduğu paranın da değerini saçma buluyorum.

Malum dolar 2.70'e dayandı yarın Akbil yüklerden 10 dolar atarsınız büfeden, sağdan soldan duyma bilgilerle konuşmak çok rahat oluyor.

Lafım tam anlamıyla alıntıladığım arkadaşıma değil, klişeleşmiş dünyayı siyah beyaz görmeye çalışan arkadaşlarda.

Siz önünüze bakın yahu, bu ülkede ekilip biçilecek bir sürü nimet var bırakın tartışmayı, dolar resmen ülkeyi germiş de haberimiz yok...

Et yemeyin o zaman dan sonrasını okumadım. zihniyet bu ya işte bu!! Ayakta alkışlıyorum seni amedra.!

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-0B46CB32A -- 15 Nisan 2015; 10:27:17 >

• 2 yıl önce dolar 1.80 civarındayken 3500 $ borç aldım. O zaman yaklaşık 6200 tl ye yakın para aldım. Şimdi ödeyeceğim para 9400 tl civarı. Saçma sapan hesaplar da ve savunmaları bırakın artık.
  • birazdan "Dolar çıkarsa çıksın sanki biz dolar kullanıyoruz" diyenler damlar buraya.Adam kıçıni sildiği tuvalet kağıdının bile dolar ile ilişkisi olduğunu bilmeyecek kadar kör cahilse doğal seleksiyona kurban gitmesi daha makbul olur bu ülke için
  • 
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.