Şimdi Ara

Dolandırıcılar ürüne alıcı gibi çağırıp gasp edeceklerdi, (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
128
Cevap
4
Favori
28.741
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
244 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Valla hocam ne kadar akıllı olursanız olun herif size çalıntı malı satıyor sonra bir arkadaşını ayarlıyor kullanıp ilana koyduğun zaman o herifin elindede kasanın resimleri oluyor seri nosu vb belirgin bölgelerinde çizik veya iz varsa polis zaten bu işlerden anlamıyor geliyor resimlere bakıyor şansa uysa dahi karakola gidiyorsunuz mal gelene teslim edilip dolandırıcıya geri dönmüş oluyor

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Ben daha sahibinden yokken forumlar üstünden alış satış yapardım o zamanlar insanlarmı çok dürüst tü yoksa bizmi çok safdık bilmiyorum.. Çocukduk Web kameramı urfaya satmışdım bir arkadaşa o zamanlar böyle digital bankacılık yaygın değildi hatta belki yokdu.. Ben kamerayı yollamışdım ona oda kargoyla parayı yollamışdı bana :)..

Şimdi bir şey satarken zaten yanımda biriyle gidiyorum avm kalabalık yerler dışında asla ve katta buluşmam kendi iş yerime bile çağırmıyorum ne olur ne olmaz adamlar beni dükkanı mimlemesin diye..

• 11 52 7 kullanıcısına yanıt
    kimseye guvenimiz kalmamış 😁

• işin daha vahim kısmı eğer dışarda böyle bir tehlike varsa toplum olarak bu noktaya nasıl geldik ve böyle bir ortamda çocuk büyütmenin anlamı nedir..
  • forumun ilk üyelerinden birisiyim ve bu konu csb filan diyenlere kendimi örnek vereceğim
    Bundan 1 yıl önce yaklaşık 8 bin tl değerinde ki laptop için ilan vermiştim sarı siteye
    Arayan 10 kişiden 8 i laptopu kesin alacağım ama şuraya getirir misiniz buraya getirir misiniz diyenler.en sonunda 1 tanesi evimin 500 metreyakınında ki ofisine istedi lütfen getirin hemen alacağım diye. İyi dedim gittim. Ofis sadece 1 masa sandalyeden ibaretti. Hemen kutuyu aldığı gibi açmak istedi. Tabi izin vermeyince aldı eline bi tane bloknot kağıdı ad soyad imza yazıp üzerine sözde firma kaşesini basıp bana uzattı. Dedim bu ne.. neymiş sadece sabahları 10 a dek şirket musasebesi ödeme çıkarıyomuş. Bu kağıtla sabah gel ödemeni al dedi.
    Bende öyle pasif birisi değilim. Dur o zaman dedim savcı amcamı arayıp şu an dolandırılıyorum diye bir arıyim dedim telefonu kulağıma götürmemle abi ne olur yapma almıyorum demez mi.. dedim 50 lira yakıt yaktım öde. 20 liram var dedi , aldım çıktım bende :)

İşin özü laptop satacaklar özellikle yaşı ufaksa kesinlikle ne alıcının mekanına gitsin ne de ödemeyi almadan ürün kargolasın. Parayı cebinize koymadan ürünü teslim etmeyin . Ürünü deneyelim öyle ödeme yapacağım diyenlere bile inanmayın. Ve mümkünse 2 kişi bile değil 3 kişi gidin buluşma yerine eğer ki elden alışveriş olacaksa..

Bu mesajı öne çıkarırsanız iyi olur. En azından herkes akıllansın. Tr de laptop satış dolandırıcılığı ciddi boyutta.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Shafter -- 13 Ekim 2019; 15:21:30 >

• Daha 2 ay önce eski telefonumu sattım. Arkadaş anında ödeme yaptı hem de cumartesi. Pazartesi günü da taş gibi paket yapıp ürününü kargoya verdim, kargo ücretini de ben ödedim ürünü teslim almadan ödeme yaptı diye. 10 sene önce Maraş'a ilk önce ben telefon yolladım, kargo ulaştıktan sonra ödemesi geldi. Forumda çok insanla alışverişim oldu, referans filan kullanmıyorum, beni de ilgilendirmiyor. Bu sayede çok arkadaş edindim forumdan ve coguyla arkadaş olduk, görüşüyoruz, yiyip içiyoruz.

Aynı şekilde karşılıklı takas da çok yaptım, görmedim bile, ama sorun hiç yaşamadım çok şükür. Kapalıçarşı'da çalışıyorum. Buraya gelip de bana kazık atmaya çalışan kişinin canlı çıkma ihtimali sıfır

Bi adam çok atıp tutuyorsa ve özellikle hava basmaya çalışıyorsa tokatçıdır. Esnaf olanlar ve dürüst olanlar kendilerini belli ederler zaten. Alışveriş net olur. Pazarlık sünnettir, mutlaka yapılır. Asla mazeret üretilmez.

Amazon, Hepsiburada gibi, ya da markaların kendi web siteleri üzerinden ürün almak dışında, dandik, sicili ve geçmişi belirsiz janjanlı sitelerden ürün alınmaz.

Bu işten ucuz kurtulan arkadaşa Allah yardım etmiş, iyi kurtulmuş o pis yerden. Gösteriş budalası kabızlara adi ürünler satan kıytırık mağazaya girmeyerek kendisini kurtarmış.

Tekrar geçmiş olsun!

• Bahsettiğiniz duruma karşılaşmamak adına ne faturasız mal alırım nede faturasız bir mal satarım. Herşey belgeli olacak!

• Ar...k yetkili servisine bile güvenmiyorum
    Geçen makine paslandı diye kasasını garantiden değiştirdiler
    İlle servise götürelim diyor inat ettim evde değişin diye müş. Hizmetleri servis baya aradım uğraştırdılar sonunda inatları kırıldı evde değişti çam. makina kasası
    Birlerini değiştirse motorunu beynini uğraş dur ondan sonra

Amortisörün birini unutmuş git getir diyorum sen getir araban varsa diyor uyanığa bak
    Yok diyorum o zaman böyle kalsın diyor makina dağılmış şekilde bura ev insan yaşıyor diyorum serviste değiştirseydin diyor
    Sonraki günlerde amortisör getirdi taktı da kurtulduk

Serviste değişse ne taktı ne takmadı anlamayacaksın tamir eder değiştim der
    Paslı amortisör parçası içinde kalır haberin olmaz
  • Olum dükkan dediğin şeyin vergi levhası olur kayıdı olur bilmemneyi olur kimse seni kendi dukkanında gasp edemez sikayet etsen bası belaya girer

Herkesi gectim dukkan sahibi oldugunu dogruladıgin adam guvenilirdir ruhsat sor seninmi dukkan de bidahakine

Adam iki bilgisayarada bakip temiz olani almak istemistir herseyden korkma

• HighDamagE kullanıcısına yanıt
    Tam aradıkları insansınız hocam birşey satacak olursanız adresi vereyim sizin cihaza da bi baksınlar polyanna yazmaz bunu.

• JeaLeusy kullanıcısına yanıt
    benden korkarlar len liseli degilim ki tırsayım

Bu gercekten başıma gelse dükkanı başına yıkarım adamın ama once guvenir gider konusurum adamla hem ruhsat sahibini sor demisim ust mesajda be baskasına bende guvenmemisim bak

Konusmadan dolandirıci bu deyip kacmam ki ticarette her zaman risk vardır

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HighDamagE -- 13 Ekim 2019; 18:11:53 >
  • İlginç

• Hocam bende faturalı almıştım ama fatura sahibi bir suç duyurusu açıp bukadar basit alabiliyor en mantıklı yolu fatura sahibinden yazılı belge ile almak su fiyata şu kişiden alınmıştır isim soyisim imza bitti

• JeaLeusy kullanıcısına yanıt
    Geçmiş olsun Coşkun. İyi yırtmışsın.

• Ankarada kari koca ve kizi olan 3lu bir dolandiricilar vardi giyim firmalari vardi kizi universiteye gidecekmis notebook lazimmis, senet falan veriyorlardi... aklima o ekip geldi. o dolandiricilarin yaklasik 100 dosyasi vardi devlet hicbirsey yapmiyordu... guzel ulkem :)

• 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.