Şimdi Ara

Doktorların Beni Devlet Değil Ailem Okuttu İddiasına Sayısal Bakış (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
138
Cevap
1
Favori
5.341
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
14 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Hesap doğruysa trip atmanın ne anlamı var? Şartları düzeltin doktorlar gitmesin, harcanan para ülke dışına çıkmasın.
    Küstüm oynamıyom diye devlet politikası mı olur

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Dovahkiin kullanıcısına yanıt
    Çok doğru. Almanya'ya bedavaya doktor yetiştirmemiz lazım.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaş yetiştirdiğin doktoru köle gibi kullanıp 3 kuruşa çalıştırmıyor musun? Zorunlu hizmeti niye hesaplanmiyorsun bir yan dal uzmanı kaç yıl devlette çalışıyor yurtdışında çalışsa ne kadar maaş alırdı bir hesapla bakalım o para çıkıyor mu?

    30.000 Euro normal bir uzman hekimin bir yıllık maaşı değil gelip burada boş boş yazıyorsunuz.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ankaratıplı kullanıcısına yanıt

    ahahaha

  • Hastanın tükürüğü bardaktan üstüne örttüğü örtüye kadar tüm masrafları 4. ve 5. sınıf öğrencilerinin ödediğine birinci dereceden şahidim daha boş tatava yapıyorlar.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sen neyi savunmaya çalışıyorsun bu konu ile? Şimdi bir laf söyleyeceğim yine ban atacak çok bilmiş admin tayfası. Yarın öbür gün kendini tedavi ettirecek bölümünün uzmanı doktor bulamayacaksın bu ülkede. Eğer çocuğun varsa kaza geçirse çocuğunu ameliyat edecek uzman doktor bulamayacaksın o zamanda bunları savunursun, bölümlere ayrılan bütçeleri açıklasın millete.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Amacım RTE açıklamalarını savunmak değil ama tıp okumuş ya da okuyanların bu kadar yatırımı yok sayıp beni ailem okuttuya indirgemesinin yanlış olduğunu düşünüyorum.

  • Karbon 12 K kullanıcısına yanıt

    Çok mantıklı bir noktaya temas etmişsin hocam ama kimse artı vermemiş. Bu forumdaki en bilgili bir kaç üyeden birisin ama değerin bilinmiyor çünkü seni anlayamayacak kadar çapsızlar buradakilerin çoğu.

  • Eee, bunun kolayı var. Bütün üniversiteleri özelleştiririz, sadece parası olan ve çok iyi derece yapanlar okur. Var mısınız peki bu çözüme?

  • Konu açana cevabım o zaman kapatın tıp fakültelerini %1'lik dilimdeki öğrencilerin aklını devlet bedavaya mı kiralayacaktı.Sizin gibiler değeri maddi şeylerde arar.Siz kapatın o fakülteleri kimse size borçlanmasın biz bu zekamızla yapacak iş buluruz.

  • Doktorlarla alıp veremediğiniz nedir? Bu ülkenin alıp veremediği nedir? Evet genelde doktorlari TR şartlarından bağımsız olarak, kibirli bulsam da, adamlar yurtdışındaki gibi paralı değil, dereceli olarak bu okullara giriyorlar. Doktor birini elestiren birinin en az bir doktor kadar çalışmış ve puan almis olmasi gerek ki o süreci sınav kosturmasini vs. anlayabilsin.

    Eğitim nispeten bedava olsa da derece ile tıp kazanmak kolay mı? Herkesin harcı mi? Ee daha neyi elestiriyoruz?

    Allah kimseyi doktora muhtac etmesin ama isiniz duser de derdinizi anlatacak bir tane doktor bulamazsaniz görürüm sizi...

    Okumuş kendini gelistirmis insanları soğutmayı birakin artik bu ülkeden... Bu adamlar, sartlar burda iyi klsa ciddi anlamda gitmezlerdi zaten. Eski yillara bakin, göç eden doktor sayısı ayni mi? Adamların haklılık payı var kimse simdi konuyu çarpıtmasın...

    Ben 2013de mühendislik eğitimimi tamamlamak ve bu vatana hizmet etmek icin imkanim varken abd den döndüm. Ama döndüğüme pisman ettiler. Yaptığım her işte daha çok nefret ettim. Şimdiki aklim olsa doner miydim? Vatani sevmekle bizi hatali ettiler... Kimse kizmasin o zaman şimdi...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Yalnız şu net bir gerçek.


    Türkiye'de Üniversiteler tamamen özelleştirilmelidir.


    Onun dışında okullar kendi sınavını yaparak burs verebilir.


    Bu sayede bu çoğu tabela olan yüksek liselere de boşuna para saçılmaz.Slayt okuyan akademisyen bozmalarına da ihtiyaç yok.


    Sağlık sektörü genellikle tamamen pratiğe dayalı olduğundan masrafı fazla fakat burada üniversitelere ayrılan bütçelerin çoğu imkan kazandırma değil personel masrafına gidiyor.


    Açıkça söylemek gerekirse gerek tıp gerekse mühendisliklere ayrılan bütçe baya yetersiz ve kötü.Doğal olarakta kalitesiz mezun çok.


    Kendi imkanları dahilinde mezun olan kişi kendine ne katarsa o şekilde birşeyler kapıyor.Yoksa mezunların alayı vasat.

  • mrslimshady_reloaded kullanıcısına yanıt

    Kimse bu ülkeye borçlu değil. Tam tersi, bu ülke herkese borçlu. Kimse burda durmak zorunda da değil. Senin durmadığın gibi. Sanırım bizim milletin genlerinde bir bozukluk var. Yurtdışına çıkınca aktif oluyor gibime geliyor. Doğrudan omurgayı etkiliyor bu gen. Yurtdışına çıkan senin gibi her konuya atlayıp Türkiye'yi yüceltmeye, diğer bütün ülkeleri kötülemeye çalışıyor. Çok garip bir durum. Üzerine sosyal araştırmalar yapılması lazım.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Doğruya doğru devlet okuttu. Devlet üniversitelerinde harç varken bile devlet okuttu.

    Ailen cebine para koydu diye okutmuş sayılmaz. Hele gariban aileden geliyorsan ödediğin vergi o eğitimin masrafını karşılamaz. O üniversitenin binasının giderleri, hocanın maaşı ve diğer giderler ödediğin vergiden çıkmaz.

  • Sunset Sarsaparilla kullanıcısına yanıt
    İlk paragrafı tekrar okur musunuz?
    Benim itirazım beni ailem okuttu devletin hiç katkısı olmadı diyenlere. Bir kişi için bu kadar yatırım yapılıyorken görmezden gelmeleri beni ailem okuttuya indirgemeleri yanlış. Ailesinin bir yıllık gelirini toplasan bir senelik masrafı karşılayamaz kafadan sallıyorlar.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Lee-on! kullanıcısına yanıt
    Üniversite sınavında tıp fakültelerine girebilecek yeterli puanı almıştım şimdi fikirlerimi belirtebilir miyim?

    İlk paragrafı tekrar okur musunuz?
    Benim itirazım beni ailem okuttu devletin hiç katkısı olmadı diyenlere. Bir kişi için bu kadar yatırım yapılıyorken görmezden gelmeleri beni ailem okuttuya indirgemeleri yanlış.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Vanished Man V kullanıcısına yanıt
    Hocam ben de bunu açıklamaya çalışıyorum, ilk paragrafta yazmama rağmen kimse anlamamıştı.

    Teşekkür ediyorum okuyup doğru anladığınız için.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Burada yanlış bir hesap var. Tıp fakültelerine ayrılan bütçenin tamamı öğrencilere harcanmış gibi gösterilmiş. Halbuki bu para ile bazı alet edevatlar alınarak fakülte hastanelerinde kullanılıyor. Bu hastanelerin işletme giderleri de buradan karşılanıyordur. Ayrıca hastanelerden elde edilen kazançta buradan düşülmeli.

  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.