Şimdi Ara

Doktorların Beni Devlet Değil Ailem Okuttu İddiasına Sayısal Bakış (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
138
Cevap
1
Favori
5.341
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
14 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Guest-4h062020 G kullanıcısına yanıt

    Doktor zorunlu hizmet yaparak borcunu fazlasıyla ödemiş oluyor. Mezun olur olmaz özelde ya da yurt dışında çalışsa daha fazla maaş alacak ama zorunlu hizmet bunu engelliyor.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 5 para etmez adamlar devletin kasasını boşaltır, millet sağdan soldan 2 3 maaş alır, devlette belediyelerde binlerce atm memuru var bizim aktrollere doktorlara giden para batmış, ikiyüzlü adiler, hastalanıncada hastaneye değil akp binasına gidin tedavi için

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • beğenmeyen gitsin bu kafada olandan bir halt olmaz işini ticarethane olarak gören okadar beyaz gömlekli varki.Doktorların Beni Devlet Değil Ailem Okuttu İddiasına Sayısal Bakış 

  • ICMAN I kullanıcısına yanıt

    Hocam bütçe dosyasını incelerseniz hastane için yapılan harcamalar ayrı bir grup altında (Üniversite Genel Hastane Hizmetleri) toplanmış.

    Bu sadece birinci öğretime ayrılan bütçe. Ayrıca hastanelerin elde ettiği gelir SGK'den geliyor, SGK'de parayı maaşlardan yapılan kesintilerden karşılıyor. Yine öğrencinin velisi karşılamamış oluyor yani.

  • adnansetek kullanıcısına yanıt

    İlk paragrafı tekrar okur musunuz?

    Benim itirazım beni ailem okuttu devletin hiç katkısı olmadı diyenlere. Bir kişi için bu kadar yatırım yapılıyorken görmezden gelmeleri beni ailem okuttuya indirgemeleri yanlış demeye çalışıyorum.

    Hemen aktroll ilan etmeniz de komik olmuş.

  • cLk kullanıcısına yanıt

    DHY mezun olur olmaz yurt dışına gitmeyi engellemiyor.

  • Kimse devlete borçlu değil, tıp fakültesi maliyeti fazla olması benim sorunum değil, ben 2 milyon kişi içinde ilk 5 bine girerken emek verdim bana o hakkı verdin okudum, okurken "bana borçlusun ona göre oku ileride devlete hizmet etmek zorundasın " gibi bir şey demedi kimse ki zaten fakülteyi bitirdikten sonra ZORUNLU görev var, uzmanlık bittikten sonra ZORUNLU görev var, eğer ortada bir borç varsa(borç falan yok bu arada) biz fazlasıyla ödüyoruz zaten merak etme. Hakkımla kazandım ve okudum kimseye de borcum yok!

  • Devletin kendi başına parası yoktur. Devleti var eden halktır. Devletin parası da halktan gelir. Bu tüm devletler için geçerli bir şey. Birey okumasını devlete borçlu demek bence hatalıdir. Birey milletine borçludur, bu topraklara borçludur. Aynı şey gibi gözükse de farklı şeyler. Eğitimin amaçlarından biri de bireyleri toplumuna faydalı olacak şekilde yetiştirmektir. Yani bu topraklarda okumuş her insan milletine karşı borçludur. Çünkü batısından doğusuna, 7'sinden 70'ine herkesin onun okumasına katkısı olmuştur. Kendi ailesinin de katkısı vardır ama bir okul masrafına göre çok çok azdır.

    Ama şöyle bir şey de var. Örneğin ABD'de okumak paralı. Doktor olmak için deli paralar harcaman gerekiyor. Dolayısıyla borclanman gerekiyor ama diplomani aldığında ayda ortalama 14 bin dolar kazanıyorsun. Ortalama diyorum bak. Yoksa 30 bin dolar kazanan da var. Yani o borçlarını yıllara bölerek çok rahat ödüyorlar. Ee burada mezun bir doktor kaç dolar kazanıyor?

    Tıp okumanın maliyeti 544 bin lira ise tamam ücretli olsun ama mesleğini eline aldığında aylık 14 bin dolar maaş alsın? Hadi 14 de değil 8 bin dolar alsın. Kendi borcunu birkaç yılda rahat rahat öder zaten bu adam. Yani doktorların takıldığı noktayı anlamak lazım. Bu diğer bölümler için de geçerli. Eğer diplomayı alınca çok iyi paralar kazanilacaksa, kolayca iş bulunabilecekse eğitim ücretli olsun arkadaş. Hem her önüne gelen okumamış olur. Hem okumak isteyen, kafaya takan okumuş olur.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >




  • Konu sahibi kısaca kolesiniz. Susun. Çalışın diyor hepimize. Devlet bize birsey vermişse lütuf etmiştir. Namkor olmayın diyor. Devlet sizin sahibiniz diyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Lan dallama 5 yıl zorunlu hizmeti sayalım bakalım

    özelde uzman olsan alacağın 25-20k

    zorunlu hizmet 10-15k

    10k devlete ucuza çalışıyorsun.10x60=600.000 tl devletin sana borcu var.Senin hesaplamana göre devletin ödediği 540 senin çalıştığın 600 ver 60k mı o zaman

  • 1 yıl intörn köleliğini saymadım bile

  • ARES007 A kullanıcısına yanıt

    Vergi vermemiz yetmiyor sanırım. Oturup tapınalım bir de /s

  • Torlak Kemal kullanıcısına yanıt

    Teşekkürler...


    Gazetelerden, kitapların önsözünden pembe dizilere kadar gerilim formatı norm oldu. Begesellerde bile bilimsel soğukkanlılık yok. Ondan oluyor. Sadece forumlar değil, pek çok yer böyle.


    Yine de öyle demeyelim biz, bu etkiden kurtulmak kolay değil. Benim için bir kişi bile okusa yeterli.

  • ARES007 A kullanıcısına yanıt

    Kesinlikle çok yanlış anlamışsınız.

  • Çok güzel konu aslında.


    Tabi bir öğrenci çıkıp da devlet bana 500k masraf ediyor demez, öğrenci de yıllarını harcıyor, ilk 10k'ya girip tıp okumak yalnızca yüzde 1'lik dilime nasip oluyor onun


    da sebebi çok çalışmak. Barınma, yeme, içme, seyahat etme, uykusuz geceler, intörnlük, bir sürü masrafı ve zorluğu var tıbbın.


    Sınav bir noktada hem zekayı hem de disiplini ölçüyor, bu insanlar o okullara girip mezun olana kadar ne çekiyor, hatta tus kazanıp esaslı hekimlik yolunu açana kadar.


    Kendinizi disiplini ve zekası sayesinde %1'lik dilime girmiş bu insanlara mı yoksa lisede en arkadaki dörtlüye mi emanet etmek istersiniz?



    Bu ülkede zaten herkesin gücü okumuş, kaybedeceği çok fazla şeyi olan, kaba kuvvetle değil zekasının gücüyle sınıf atlamış şiddet free insanlara yetiyor.


    Bir kalabalık güruh oy gücünü eline alınca işte en başta zaten böyle hanzoluğa başvurmayan insanlara ayar veriyor.





  • MRTFR kullanıcısına yanıt

    Hocam ortalamadan kaç lira fazla vergi veriyorsunuz ki bu paraları karşılasın?

  • BF.Skinner kullanıcısına yanıt

    Hocam benim değinmek istediğim nokta doktorların beni ailem okuttu deyip kestirip atmasının yanlış olduğunu düşünüyorum. Alt/orta gelir düzeyindeki bir ailenin ödediği vergi tıp eğitiminin masrafını karşılamaya yetmez. Birkaç kişinin ödediği vergi birleşince ancak karşılar. O yüzden beni ailem okuttu söylemi kısmen yanlış. Ayrıca doktorların öğrencilik masraflarını aileleri karşılarken diğer öğrencilerinki de devlet karşılamadı onların da aileleri destek oldu.

  • Mr.Governor M kullanıcısına yanıt

    Öyle bi yazmışsınız ki sanki herkes pratisyenlik, uzmanlık ve yan dal sonrası zorunlu hizmet yapıyor.

    Özeldeki maaşlar bir karşılaştırma ölçütü olamaz. Çünkü devlet kendi ödediği maaşları özel sektöre göre belirlemez.

  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.