Şimdi Ara

Doktora yapan gencin isyanı (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
123
Cevap
1
Favori
10.039
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
147 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Türkçü Kayı

    Yıllar önce Doğu Avrupa ülkelerinden eğitimli insanlar kaçak olarak Türkiye'ye gelir çeşitli işlerde çalıştırılırdı bu gidişle o duruma düşeceğiz.

    düştük bile

  • Universiteler oyle malesef asiri rahat ve maas da iyi oldugu icin yedirmezler o pozisyonlari normal vatandasa zaten anadolu universitelerinde aile iliskilerine vs bakin cok net goruluyor durum.

    Simdi adama madem o kadar egitimli neden ozel sektore girmiyor diyeceksiniz kamuda yatmak varken neden girsin ozele herkes devlete kapak atmak pesinde sosyal haklar sadece orda garanti. Zaten devlete girmeyi amac edinmis biri ozelde tutunamaz.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi V2 -- 24 Kasım 2020; 7:19:59 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Stand Alone kullanıcısına yanıt
    CHP nerden çıktı? Çıkarın artık şu paranoyalarınızı aklınızdan..

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • cemsinan kullanıcısına yanıt

    Ben örnek verdim Instagram dan öğrenmiyorsan internetten öğreniyorsun, benimde Instagram im yok ama story olayı bütün sosyal medya platformlarinda olduğu da açık biliniyor, bugün üniversiteye karısını kızını cartini curtunu atayan adamı nereden öğreniyorsun internetten değil mi neyin goy goyunu yapıyorsun bana, ben liyakat olsun diye geçmiş mesajlarımda sürekli yazdım çizdim ama İTÜ de çalışırken Ecevit döneminde kpss siz girdim diyen insanları duyduktan sonra geçmişte Ecevit dönemi olur bugünde Erdoğan dönemi olur yani bu düzen bozulmadığı sürece sistem düzelmediği sürece bunların hep olacağını sende bende adımız gibi biliyoruz.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • x2yk X kullanıcısına yanıt

    Ecevit güreşçiyi bankaya atamış mı?

    Liyakat meselesi abarfı dediğim bu.

    Ecevit döneminde rektörün tüm sülalesi bugünkü gibi veya kadar çöreklenmiş mi?

    Abardı dediğim bu işte. Abarmadı mı?


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • İşletme alanında doktorada 3. yılım. 7 makalem var hepsi endeksli uluslararası dergilerde yabancı, 2 projem be bir patent başvurum var. YDS'den 90 ALES'ten 85 aldım. Yani puanımlarım başvuru için düşük değil. YL'yi bitirdikten bu yana başvurduğum öğretim görevlisi ve araştırma görevlisi (kaldı ki YÖK'ün son düzenlemesinden dolayı bazı ilanlara sadece yl öğrencisiysen başvuru yapabiliyorsun) kadrolarının hiçbirini kazanamadım. 3 yılda ne kadar ilan çıkıyorsa hepsine başvurdum. Çoğunu "yedek" olarak kazandım. YÖK'ün norm kadro planlaması yüzünden doktora yaptığım üniversitede kadro da açılamıyor. Şimdi mezun olduktan sonra ne yapacağım? Hata aptallık yapıp doktora yapmamdan dolayı ben de mi? Bence değil. Ama şöyle de bir durum var, sen 20 küsür yıl okuyup da kendini geliştirmez, bilime bir şey katmazsan, akademisyenliği memurluğun farklı bir dalı olarak görürsen, iş bulamadım diye ağlamanın alemi yok, zaten kadro da bulmaman gerek. Ama bu mesleği severek, bilim için, ülkene bir şeyler katmak için yapmak istersen ve sistem sana izin vermez ise durum çok farklı.

    Hali hazırda Avrupa dahil Amerika ve Kanada'da belirli üniversitelerdeki hocalardan mezuniyet sonrası 4 yerden kadro teklifi aldım, şimdi sorun 4 yıl okudum diye bende miymiş, hiç değil. Mezun olur olmaz tüm bu beşeri sermayeyi alıp muhtemelen yurt dışına göçeceğim, ben ülkemde kalmak istiyorum ama durum buna el veriyor mu, maalesef. Yazık, hala 4 yıl neden okunuyor diyen arkadaşlar var, üzüldüm.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Payne7 -- 24 Kasım 2020; 9:7:54 >




  • Devlete kapak atayım rahat edeyim diyenlerin son tablosu bu işte, hiç bir şey yapmasan bile bir iş bulup çalışmak zor olmasa gerek. Çalışana ekmek çok.


    Mevcut düzenin hiç suçu yok mu? Olmaz mı?

  • memurluğun tümden kalkması lazım. Ama bu rüya olur. Alanda satan da memnun.Bu herif işe girip memur olsaydı ondan iyisi yoktu. o zaman bık bık ötücekmiydi.

    Hayır maaşını alıp göbeğini kaşı caktı.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • jubeii kullanıcısına yanıt
    Kanka Türkçe yazmayı öğren önce ya sonra yorum yaparsın.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: cemsinan

    Ecevit güreşçiyi bankaya atamış mı?

    Liyakat meselesi abarfı dediğim bu.

    Ecevit döneminde rektörün tüm sülalesi bugünkü gibi veya kadar çöreklenmiş mi?

    Abardı dediğim bu işte. Abarmadı mı?

    Olmadı ya da oldu haberimiz yok çünkü o günlerde teknoloji bugünkü gibi değildi. Ama ben o kişiler anlatmasa bana nasıl girdiklerini benimde haberim olmazdı. Çünkü o kadar garip geldi ki bakıyorum diyorum bu nasıl kpss den yüksek puan almışta atanmış diye yarım saat oturup mülakat yapsan hayatta o kapıdan içeriye sokmazsin ama işte o üniversite de memur kendileri. Ha yalanda yok bazıları çok iyi memur dil bilgisi çok iyi yabancı öğrenciler arıyor çatır çatır konuşuyordu bazısı gene mevzuata o biçim hâkim soruyorum abi diyorum sen kaç senedir buradasın 15 sene oldu diyor o adam oradan başka yere konamaz o biçim hiyerarşiye hâkim.

    Ha bankaya müdür ataması evet Dünya'nın en saçma salak bir durumu. Saymaya kalksak nerelere ne saçma atamalar var işin içinden çıkamayız.

    Ha yazayım dur daha gelecekte mi ne olacak Hamza Yerlikaya dan daha beterini göreceğin günler olacak bugün olanlar bile daha hafif kalacak yanında yaz bjnj kenara dersin x2yk demişti diye. İnsanlar insanlıktan çıkıyor artık kim kim belli değil herkes kendi çıkarını düşünür olmuş sen oluyor musun dönüp bakan yok dönemlerini yaşıyoruz ha bu böyle gitmez yaradan adaletini helak ederek bize bir tokat daha çarpar ve biraz akıllaniriz. Yine bir Atatürk gibi kurtaracak adam çıkar kurtuluş savaşı verir ha işte böyle olaylar 100 yıl da bir oluyor ne hikmetse.

    Az önce haber okudum Deva partisinde ismi geçenlerden biri nazlı ılıcak imiş görebiliyor musun saçmalığı CHP ye bakıyorsun Canan diye biri var kafayı yiyorsun geçiyorsun başkasına nazlı ılıcak konuşuluyor diğerine geçiyorsun hamza Yerlikaya atanıyor niye bu ülkede adam gibi işini ehlini yapacak adamlar gelmesi gereken yer de nedense gelmiyorlar anla işte kokuşmuş bir düzenin içinde kullanılan yönetilen hükmedilen vatandaşlarız yani kimse de bu sistemi değiştirme derdinde değil sen burada yazıyorsun sabaha kadar ne değişiyor aga ya ne ne biri bana şunu söylesin burada kimin fikri değişiyor sen a ya oy veriyorsun diyelim kalkıp akp ye oy verir misin ideolojin var vermezsin CHP ninde dediği gibi akp en doğru işi yapsa bile biz onaylamayiz diyor daha ne diyeyim ben buna biri iyi partiden hatta pardon ikisi akp ye geçer diğeri CHP den bağımsızlığa gider bir başkası HDP den akp ye geçer. O yüzden bu kokuşmuş düzende başımıza bir helak gelmediği sürece ya da bir kurtuluş savaşı vermediğimiz sürece biz ayağa kalkmayiz.

    Almanya savaşıyor ve ardından yükseliyor, japonya nükleeri yiyor sonra bugün geldiği hale geliyor, güney Kore yıllardır savaş içinde ve bugün geldiği konum ortada o yüzden ne yazsak boş.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Payne7 P kullanıcısına yanıt

    Aynen öyle hocam sana tamamen katılıyorum. Doktora biter bitmez yurt dışındayım, bu ülkeye yedirmem kendimi. Heleki burda bu yorumu yapan arkadaşlarla aynı nefesi alıyoruz ya utanıyorum onların adına.Hala diyorlarki memur olmaya calışılıyor   özel sektörde zaten çalışıyorum. Zannediyor musunuz ki normal mezun ile aynı maaşı alıyoruz? İşletme senin egitim derecenle hava yaptığı için ve fikirlerin daha iyi olduğu için, pratisyen doktordan daha fazla maaş alıyoruz. Bu arada 26 yaşındayım müdürüm.


    Diger konumuza gelecek olursak. Bilim üretmek için çok zorlu bir süreci tırnaklarınızla kazıyıp bitirmeniz gerekiyor. Üniversite çalisanlari 657 ye tabi degil bu arada. Memur olmak istiyorlar diyen dusuncesiz arkadaslara duyurulur. Memur olmak istesek kpss ye girer 95 alır memur oluruz. Amacimiz bilimsel bilgi uretmek topluma, ulkeye katkida bulunmak.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • waleur5 kullanıcısına yanıt

    Nereden biliyorsun? Şuan inşaat yapacaz, doğru düzgün tesisat ve elektrik yapacak adam yok etrafta, İstanbul Tuzla bahsettiğim.

  • x2yk X kullanıcısına yanıt

    Yav tamam da hiç olmazsa bir değişim olsun dedikçe koşulsuz biat gördük.

    Ben hayatımda Ecevit’e biat filan etmedim. O yaşta, o vizyonla ülkeye bence zarar verdi.

    Namusluydu, iyi ve medeni bir aydındı. Oraları ayrı.

    Biat ayrı.


    Koşulsuz biat bitmedikçe bu düzen aynen devam eder.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Gömlekli Adam

    Ahahahahaha peki. Teknolojik gelişmeleri nasıl sağlamayı düşünüyorsun? Fikirleri şark kurnazlığından ileri geçemeyen, ekonomik yapıya dokunamayıp birbirinin aynısı iş modelleriyle piyasada tutunmaya çalışan girişimcilerle mi? Gelişmekte olan ülkeye devam diyorsun yani.



    İnsanların "Burası Türkiye burada böyle" yönünde ağlamasını da anlamıyorum. 100 eğitimli gencin yarısı neden beyin göçü yapıyor diye ağlarsınzı sonra da. Ağlayın sadece, bir tane çözüm üretmeye yönelik fikir yok, cesaretlendirici fikir yok. Kendini değiştirmiyorsun ki...



    Romantizmle suçlayacaklar olacaktır. Romantiklik yapıp içinde bulunduğun yolu baştan yapmayan insanlar olmasaydı bir halt yaşayamazdın. Destek olmayacaksanız eğer köstek olmayın insanlara, kapatın çenenizi.



    Alıntıları Göster

    Dostum, inovasyon yapmak için doktora yapmaya ihtiyaç var mı? Üniversite okumadan bile inovasyon yapanları gördüm kendi sektörümde.





  • Kendi yandaşlarına para verip röportaj da yaptırabiliyorlar, ben bu tarz videolara çok inanmıyorum artık.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Jeopol kullanıcısına yanıt

    Bilir kişi yine yorum yapmış. Ana babası ne alaka?


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • İsim vermeyeyim ama aynısını bu yaz bir üniversite nin yüksek lisans sınavında yaşadım.

    Yazılı sınavda güzel bir kağıt vermeme rağmen 20 puanı direk yapıştırdılar.


    Mülakat sırasında hocalarla bazı öğrencilerin şakalaşarak muhabbet ettiğini görünce jeton düştü meğerse sonuçlar çoktan belliymiş. 

    Bakın bu sadece bir yüksek lisans elemesi eğer hocaların tanıdığı öğrencilerin sayısı ne kadar fazlaysa şansınız o kadar düşer.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • dubbed kullanıcısına yanıt
    Ana babasının, hatta dedelerinin tercihleri onu bu duruma düşürdü sayın bilmeyen kişi.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • cemsinan kullanıcısına yanıt

    Sende bilirsin biat ededek ülke mi vardı o gün Ecevit in bile makam aracı BMW 5 mi ne bir de safrane si vardı, bir tanıdığımız aldi aracı Ecevit zamanında bu aracı kullanmış diye 2,5 motor benzinli olması lazım ve de arka koltuklarda ekran varmış ama sokmuşlar sonra neyse biat edilecek dönem mi vardı o gün faizler o biçim bankalar batıyor deprem vurmuş ekonomi kötü anayasa kitapçığı atılacak dönemler de kim kimin yandaşı olur müteahhitlik yok bankalar kredi vermez bankalarımiz batıyor nereye kredi verecek kredi dönemi akp de 2006 2008 lerde geldi yoldan geçene kredi verdiler tâbi bunlar yabancıların oyunu akp de gelin girin ülkeye dedi girdiler o dönem para akışı girişi oldu ülkeye de millet olmayan paraları aldı çekti gitti iPhone aldı gitti araba aldı gitti ev kredisi çekti, ha gün geldi bu devran durdu şimdi dış borç ödüyoruz bedel ödüyoruz dolarla terbiye ediliyoruz. Bak cuma gününe kadar dolar 7,5 den 7,68 le kapandı iki günde haftasonu bitti pazartesiye oldu dolar 7,82 bugün oldu dolar 4 5 saatte 8 oldu. Görüyorsun başı şeyler normale kolay kolay döner mi?


    Ecevit tr biat dönemi olması için akp dönemi gibi inşaat sektörü canlanması lazımdı kamuya o biçim alımlar yapılması lazımdı ihaleler yap işlerler olmalı idi işte bu akp döneminde oldu iyi ya da kötü 20 yıllık dönemde alınan öğretmen sayısı cumhuriyet döneminde alınanla yarışır hale gelmiş. Değişim olsun, olsun bakalım da ne değişecek göreceğiz. Ben geçmişe bakarak tahmin yapabiliyorum şimdiden ama yaşamadan da bilemem, yaşayıp görelim.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • sniper23 kullanıcısına yanıt
    Hocam sus bana cevap verme cidden hala utanmadan savunmayun bu vaziyetleri

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.