Şimdi Ara

DOĞUDA KAÇAK ELEKTRİK SORUNU

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
18
Cevap
0
Favori
302
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Doğuda yıllardır bitmeyen kaçak elektrik sorunu nasıl bitirilebilir?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• İnsanı eğiterek

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ne kadar fatura gelirse size o kadar biz para vereceğiz diyerek

• Nasıl bi pislik insan bunlar anlamıyorum dünyanın ep pislik ırkı bunlardır heralde
  • Kaçak kullanımı tespit edecekler, cezasını kesecekler. Ödeyene kadar size elektirik yok diyecekler. Ama bunun yerine ne yaptılar, yıllardır halktan kayıp/kaçak bedeli olarak aldılar. Şimdi zaten düzeni değiştiremedikleri içinde yakıp yıkıyorlar. Yakıp yıkmalarına diyecek sözüm yok ama bunları yığdınız, çözüm süreci diye, gelinen nokta maalesef bu. Bir kere alıştırdılar, artık önlemde alamıyorlar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Yeur -- 2 Ocak 2016; 2:37:09 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Thrax

Kaçak kullanımı tespit edecekler, cezasını kesecekler. Ödeyene kadar size elektirik yok diyecekler. Ama bunun yerine ne yaptılar, yıllardır halktan kayıp/kaçak bedeli olarak aldılar. Şimdi zaten düzeni değiştiremedikleri içinde yakıp yıkıyorlar. Yakıp yıkmalarına diyecek sözüm yok ama bunları yığdınız, çözüm süreci diye, gelinen nokta maalesef bu. Bir kere alıştırdılar, artık önlemde alamıyorlar.

Tespit ediliyor da ya sonrasi?
    3-5 şerefsiz çikti yolu kapatti elektrigimizi kestiler diye sonra o 3-5 kani bozuk oldu 50-60 kani bozuk DEDAŞ'in binasina izinsiz girdi dagitti ortaligi teror estirdi.
    Elektrigi niye kesmisler? Odenmeyen fatura yuzunden. Ben enayi miyim faturami her ay duzenli oduyorum. Tabiki odemezlerse kesilir. Hem odeme hem kacak kullan sonra da DEDAŞ binasina girip ortaligi dagit.
    Kacak tespit ediliyor. Gorevlilere saldiriyorlar. Bunlar boyle bi şerefsiz.
    Bir de muslumaniz derler ya. Kul hakki yemek hangi dinde var ki merak ettim.

• Ödediğim her kaçak bedeli ve zamlı fatura bunlara zehir zıkkım olsun

Geçen hakkım helal olmasın
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Laptopta Elektrik Kaçağı?
    7 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: ULU HAKANDAN istimdat

İnsanı eğiterek

Yuksekgerilim hattindan hat cekip tarlaya trafo yapan adam benim gozumde cahil olamaz hocam.
    O cehaletten degil serefsizlikten kaynakli bi durum. Ne kadar egitirsen egit yine ayni seyi yapar.
    Saniyor musunuz ki ordakilerin cogu PKK bitsin diye cidden kalben bunu istiyor? Niye bitsin ki Teror oldugu surece otoriter bosluk olusur. Kacakcisi tacircisi uyusturucusu osu busu hersey daha rahat iş yapar. Devlet de yardim veriyor zaten. Sur esnafina Devlet odenek verdi. Teror magdurlarina para veriliyor. Belirsizlik fayda sagliyorsa PKK niye bitsin ki?

• elektrik vermeyerek. Adamlar devletin elektriğini çalmayı görevleri haline getirmişler. ihtiyacı olmasa bile fazla fazla kullanıyorlar devlet zarara girsin diye
  • valla sadece bizzat kendi akrabamdan dinlediğim bir olayı anlatacam.

güney doğuda bir yeri ziyaret ediyor. büyük bir çiftlik sahibi bir kişi. adamlar ahırın tavanına dahil vantilatör takmışlar. dayım sormuş. yahu bu nedir? cevap şu:

koyunlar sıcaktan rahatsız oluyor. ondan takıyoruz. rahat rahat uyuyor hayvanlar.

bu olay gerçek. ve üstünden 6 7 ay ancak geçmiştir.

biz evimizde yazın sıcaktan pişerken maddi açıdan sıkıntıya düşmeyelim diye çoğu zaman klima açamıyoruz. ama adamların keyfi keyf. hayvanlar için bile vantilatör takıyorlar.

bence çok acil yeni bir sistem getirilmeli.
  • Bunu düşünmemize gerek yok bütün suç hükümetin istese bir kaç aya sorunu çözer
  • quote:

Orijinalden alıntı: mmm2515

valla sadece bizzat kendi akrabamdan dinlediğim bir olayı anlatacam.

güney doğuda bir yeri ziyaret ediyor. büyük bir çiftlik sahibi bir kişi. adamlar ahırın tavanına dahil vantilatör takmışlar. dayım sormuş. yahu bu nedir? cevap şu:

koyunlar sıcaktan rahatsız oluyor. ondan takıyoruz. rahat rahat uyuyor hayvanlar.

biz evimizde yazın sıcaktan pişerken maddi açıdan sıkıntıya düşmeyelim diye çoğu zaman klima açamıyoruz. ama adamların keyfi keyf. hayvanlar için bile vantilatör takıyorlar.

hayvanlara yazın vantilatör kışın ısıtma sistemi bende kuruyorum. özellikle k.başlar sıcağa gelmez. yeni doğan yavrularda soğuğa gelmez. hatta sadece ben değil bu işi meslek olarak yapan herkes hayvanına keninden daha çok değer verir. kendisi çadırda soğuktan üşürken dama ahıra soba kuran çok tanıdığım var. mesela en son nezaman doktora gittim hatırlamıyorum bile ama sürümde hangi hayvan nezaman veteriner kontrolünden geçti sor hemen söylerim.
    verdiğiniz örnek çok sıra dışı bi örnek değil onu demek istedim sadece.

• quote:

Orijinalden alıntı: mmm2515

valla sadece bizzat kendi akrabamdan dinlediğim bir olayı anlatacam.

Kuyuya ısıtıcı takanlar, koca evi birçok klima ile ısıtanlar/soğutanlar çok var ve bunların paralarını biz ödüyoruz sonra hükumet kalkıp biz ne yapalım diyor ve zorla kaçak paralarını almaya devam ediyor.

• Kullananları tespit edip hemen bi kaç tanesine şehir meydanında elektriği vereceksin bak bakalım bi daha kullanan oluyo mu
  • bir süre gdoğuda yaşadım. en çok garibime giden dindar olanları,millete sevaptan haramdan bahsedenler bile düşük fatura göstermek için yaptıkları türlü hırsızlık oyunlarını anlatıyordu. önleyemezsiniz normal bir şey gibi,gelenek,genetik miras gibi bir durum halini almış. ben olsam bir miktarını bedava veririrm aşanlardan da cüzzi bir miktar alırım. hiç alamamaktan iyidir. adamın siyasi temsilcisi bile fatura ödemiyor,sıkıysa kesin hele diyor. 0 kaçak hayali olan varsa o bölgedeki tüm ödemeyenleri sınırdışı etmekten başka çaresi yok. onu da yapamazsın.
    çok takmayın sadaka verdiğinizi, garibban sevindirdiğinizi düşünün

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi lonelyhawk84 -- 2 Ocak 2016; 10:49:21 >
  • Al hepsini sürgün et bak bir sorun kalmayacak.
  • quote:

Orijinalden alıntı: 6.cadde

quote:

Orijinalden alıntı: Thrax

Kaçak kullanımı tespit edecekler, cezasını kesecekler. Ödeyene kadar size elektirik yok diyecekler. Ama bunun yerine ne yaptılar, yıllardır halktan kayıp/kaçak bedeli olarak aldılar. Şimdi zaten düzeni değiştiremedikleri içinde yakıp yıkıyorlar. Yakıp yıkmalarına diyecek sözüm yok ama bunları yığdınız, çözüm süreci diye, gelinen nokta maalesef bu. Bir kere alıştırdılar, artık önlemde alamıyorlar.

Tespit ediliyor da ya sonrasi?
    3-5 şerefsiz çikti yolu kapatti elektrigimizi kestiler diye sonra o 3-5 kani bozuk oldu 50-60 kani bozuk DEDAŞ'in binasina izinsiz girdi dagitti ortaligi teror estirdi.
    Elektrigi niye kesmisler? Odenmeyen fatura yuzunden. Ben enayi miyim faturami her ay duzenli oduyorum. Tabiki odemezlerse kesilir. Hem odeme hem kacak kullan sonra da DEDAŞ binasina girip ortaligi dagit.
    Kacak tespit ediliyor. Gorevlilere saldiriyorlar. Bunlar boyle bi şerefsiz.
    Bir de muslumaniz derler ya. Kul hakki yemek hangi dinde var ki merak ettim.

Abi alıştılar bir kere, artık adamlar kendilerini ağa paşa sanmış.
    Sadece elektirik olsa, Allah varya aynı şekilde diğer fatular içinde aynısı yapılıyorlardır.
    Göze batan sadece Elektirik....
    Kenan EVREN gibi adamları sevmese de halk, Bunların anladığı dilden konuşan tek adam oydu.
    Tam yetki ile doğuya yeniden göndereceğimiz adamı yargıladık...

Şurada bile nasıl kişilik sahibi oldukları anlaşılıyor. 7 yaşındaki çocukları da aynı kafa, 77 yaşındaki dedeleri de.
    Alsınlar bunları da izlesinler, çözüm sürecinin meyvesi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Yeur -- 2 Ocak 2016; 11:54:11 >

• Devletin güçlü olması lazım
    Devleti yönetenler o kadar aciz ki bu durumda doğu
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.