Bildirim
Doğuda Askerlik Yapanlarin Psikolejisi nasıldır arkadaşlar ? Bir anlatın.
Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü,
1 Mobil
1 Mobil
Giriş
-
Pisikolojisi bozuktur. _____________________________ Dünyayı bize büyük gösteren o'nun büyüklüğü değil, bizim küçüklüğümüzdür (Şeyh Edebali) Sen nefsini hak ile meşgul etmezsen, nefis seni batıl ile meşgul eder. Suç her zaman başkasındadır; kendimiz her zaman masum, çalışkan, azimliyiz. Sıradan insanların büyük televizyonları, sıradışı insanların ise büyük kütüphaneleri vardır. -
quote:
Orijinalden alıntı: alpalp84
Pisikolojisi bozuktur.
bu tespiti yapabilmek için 98978845646548646468 tane üniversite bitirmiş olmalısın..
_____________________________ CMAS **
Yamaha R25 İzlenimlerim
VW Passat 2.0TDI B8 İzlenimlerim
CBR250R 2011 İzlenimlerim
NC700X 2012 İzlenimlerim -
Bence de. _____________________________ Bal porsuğu hayvanlar aleminin barbar conan'ıdır, civa adamıdır. Korku hormonu olmayan yegane hayvandır. Bir hayvan düşünün, Allah'tan başka kimseden korkmuyor.Küçücük bedenine rağmen timsaha saldırıp yemeğe çalışıyor. Ayılarla dövüşüyor, kaplanlarla güreşiyor, zehirli yılanları urfa gibi dürüp yiyor.Hiç geri vites yok hayvanda; kafa gitmiş yani, gitmiş! -
Arkadaşlar siz neyi biliyorsunuz.
Mardin-Diyarbakır-Urfa-Kızıltepe seyyar komandoydum. Gece çatıştığım yeri sabah gördüm kendimden utandım. 1 senede kendime zor geldim.
Bekara karı boşamak kolaydır._____________________________ Dünyayı bize büyük gösteren o'nun büyüklüğü değil, bizim küçüklüğümüzdür (Şeyh Edebali) Sen nefsini hak ile meşgul etmezsen, nefis seni batıl ile meşgul eder. Suç her zaman başkasındadır; kendimiz her zaman masum, çalışkan, azimliyiz. Sıradan insanların büyük televizyonları, sıradışı insanların ise büyük kütüphaneleri vardır. -
Benim halamın oğlu 2000 yılında Hakkari sınırda (Şemdinli) yaptı.Bi kaç gün dağa çıkıyorlarmış kumanya yetmiyormuş afedersiniz ama orda ne bulsalar yiyorlarmış , dönünce nişanı falan attı.Şimdi orada askerlik yapanların psikolojik durumu daha berbat diye düşünüyorum.
Birde acemiliği İstanbul'da , askerliği'de İzmir'de yapan teyzemin oğlu psikolojik olarak gayet iyiydi geldiğinde hatta evlendi falan.Normal bi hayat yaşamış İzmir'de.
Edit:Ekleme
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sing for the moment -- 13 Ağustos 2012; 19:56:00 >_____________________________ -
quote:
Mardin-Diyarbakır-Urfa-Kızıltepe seyyar komandoydum. Gece çatıştığım yeri sabah gördüm kendimden utandım. 1 senede kendime zor geldim.
Bekara karı boşamak kolaydır.
noldu ceset felanmı vardı_____________________________ İmzanız kural dışıdır! || Uymanız gereken imza kurallarını okumak için tıklayınız. -
quote:
Orijinalden alıntı: Kemâl
quote:
Bekara karı boşamak kolaydır.
noldu ceset felanmı vardı
yok simpsons izlemisler gece televizyonu acik unutunca sinirlenmis arkadas...
soruya bak arkadas_____________________________ -
Komutanlar daha anlayışlı oluyor diye duymuştum yani diğer illerdeki komutanlardan daha iyi davranırlarmış erlere.
Fakat şu var o çatışmalardan sağ çıkmışların çoğu travma sonrası stres bozukluğuna yakalanıyor._____________________________
-
komutanlar daha anlayışlı tabi doğudaki bazıları arkadaş gibi hatta doğuda askerlik yapmış olanlar özellikle güney doğuda karakol,üst bölgesi gibi yerlerde görev yapanlar hiç çatışma görmese bile paranoyak olur _____________________________ -
Normal degildir tabi ki de nasil olacak
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >_____________________________
We have been dreaming.But who can deny?
It's the best way of living between the truth and the lies. -
Kuzenim diyarbakırda yaptı bişey olmadı ona sapasağlam.8 sene önce yaptı.Bir diğeri urfada yaptı onunda sadece çenesi kırılmıştı o da hem fiziksel hem psikolojik olarak sapasağlam.
_____________________________ -
Çevrenizde-yakınınızda doğuda dağda 2 yıl kalmış bir subay bulup ona sormak çok zor olmasa gerek. Ben daha çok yeni muhabbet esnasında bir üsteğmenle konuşma imkanı buldum. Askerlerin çok yüksek oranda "ölürsek ölürüz, sonuçta gideceğimiz yer belli" düşüncesiyle en ufak bir korku belirtisi göstermeden dağda canla başla görevlerini yerine getirdiklerini gururla söylemişti. Haa belki 3-5 tane vardır psikolojisi bozulan, çok görmemek lazım, o da olacak.
Sonuç olarak amerikan p..leri gibi işgal ettikleri ülkede masum insanları öldürmüyorlar. Biraz Allah inancı, biraz vatani görev bilinci ile her erkek askerliğini dağda çok güzel arkadaşlıklar ve gurur duyarak anlatacağı anılarla rahatlıkla tamamlayabilir, ya da kutsal mertebesine kavuşabilir. Okul bittikten sonra hiç beklemeden gidip askerliğimi yapmayı dört gözle bekliyorum. Ve umarım kırsalda olur._____________________________
-
Nefes filmini hatırladım yazanları okuyunca
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >_____________________________ -
Doğuda askerliğin zor yanı sadece terör tehlikesi değildir Ayrıca soğuk , Birçok yerde çarşı izni olmaması , KTM lerdeki sefillik kötü muamele , yerine göre kaçakçı ve mültecilerle uğraşma bir yerden bir yere giderken konvoy halinde gitme zorunluluğu yani konvoyun çıkacağı güvenli günleri bekleme durumu , ve ordunun diğer imkansızlıklarıdır . Daha çok var tabii . Gerçekten zordur insanın ömründen ömür tüketir ama bir de ayrı güzel bir yanı vardır Mesela İnsanların içinde söyledin mi insanlar sana hayret ve hayranlıkla bakar :)
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi KurtalanEkspres -- 13 Ağustos 2012; 23:06:58 >_____________________________ -
Orda askerlik yapan hocam anlatirdi "sonunu bilmeden yuruyorsun surekli. Belli bir sure sonra askerler biz cok yorulduk pkk gelsin oldursun de kurtulalim diyorlar. Mecburen tekme-tokat-dayakla adami devam ettiriyorsun" seklinde.
Belgeselde gordugum kadariyla da boyle. Artik askerler heralde belirsizlikten kafayi yiyorlar. Surekli yuruyorsun, surekli tetiktesin. Daglarda terorist pesinde aylarca kosul 1 tane goremeden donuyorsun. Hatta kan uykusundaki asker "bazen catisma olsa da dinlensek diye dua ederdik" diyor. Cok zor yani orda asker olmak.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >_____________________________ -
ne bekliyordun? normal olabilir mi sence? ha bu arada pkk ya onur savaşçıları diyor ünlü sanatçı. isim vermeyeceğim araştır öğren. konu ile ne alakası var dersen pkk ya bakış açıları ve askerin psikolojisi. artık sen birleştirirsin. _____________________________
Sayfa:
1
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X

Yeni Kayıt

Konudaki Resimler