Şimdi Ara

Honda NC700X Detaylı İnceleme (5000 KM)-Kullanıcı Yorumları-Hakkında-Yakıt Tüketimi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
0
Favori
11.488
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

yaklaşık 8 ay 4000 küsür km'lik periyotta geçen izlenimlerimi yazacağım. Önce kısa kısa bilgi vereyim daha sonra genel kanaatlerimi yazacağım. Ayrıca egzoz sesini merak edenler içinde link var altta. Ayrıca yakıt tüketimini gösteren de 3 farklı Resim de var.

Performans: 0-100 hızlanması 5 saniye. youtube'dan da bakabilirsiniz. tabi bu uygun koşullarda. Motor devrini kaybemeden vites değiştirilecek ve düz yolda. Ben de net olarak ölçmedim ama 6 sn sürüyordur. Çok da dikkat edilmezse vites değişimlerine. 100 den 140-150 ye kadar ivmelenmesi hala kuvvetli. 160-170 bandına kadar normal daha sonra yavaşlıyor. Son hız olarak 190 küsür görünüyor internette. Ben 180 küsüre kadar çıktım sonra bıraktım. Çünkü hızlanması iyice yavaşlamıştı ve yol bitmişti. Yani araç sollarken bir sıkıntı yaşamanız imkansız görünüyor hatta 300 beygir üstü olmadığı sürece sizi şehir içinde sıkıştıracak bir arabada yok gibi . 6000-6500 arası devir çeviriyor en fazla kadranda 8000 yazsa da bu arada. Motorun bayılması gibi birşey söz konusu değil. Araçların 1.viteste çıkarken zorlandığı rampayı aynı hızlarla titreyerekte olsa 3.viteste bile çıkabilirsiniz. 2.vites daha ideal olur tabi.

1.viteste gaz açtığınız zaman ss'ler gibi kucağınıza gelmiyor ama çok aşırı olmasada arka taraf bir gezeliyor.

Yakıt Tüketimi:Ben çok teknik bilgi sahibi değilim ama AEA'ın anlattığına göre 1400cc 4 silindirli bir honda jazz ın motorunu 2 ye bölmüşler. Ve amaç "az yakan" çok kaçan motor üretmek olmuş. Artık modern tabirle özellikle dizellerde ki düşük devir yüksek tork mantığı var sanırım bunda da. 3-4 bin devirde vites değiştirmek istiyorsunuz genelde. 4.viteste 60 ile giderken devir 2000 civarı oluyor. 3'e düşürüp gaz açtığınız an motor tekrar hızlanıyor. dağıldı biraz ama özetle bu mantık size az yaktırıyor.

Şehir dışı güncel fiyatlarla 15 kr . Şehir içi ise 20Kr yakıyor. Resimleride aşağıda.

Oturuş Pozisyonu: Çok ama çok rahat. en azından cbr250 ve 600RR a göre. Dik oturuyorsunuz.

Lastik : Üstünde bridgstone-battlax ın sport touring lastikleri var. Ben bir kusurunu görmedim bugüne kadar.

Fren: Daha önce hiç ABS'li motor kullanmadığım için bana çok güven verdi. Evet hep tartışılır abs-non abs ama en azından böyle motorlarda abs kesinlikle olmalı. SS makineler bunun yarısı ağırlığında nerdeyse kaysa yada başka birşey olsa kol gücünüzle tutabiliyorsunuz ama bunu tutması çok zor. Bu durum da da çok işe yarıyor.

ABS performansını başka motorlarla kıyaslayamayacağım ama normal asfaltta 60 km ile giderken arka frene sonuna kadar basınca "kaymıyor" ancak ön frende 20-40 iken tamamen sıkınca maneti önü biraz kaçırıyor gibime geldi. ABS ye ek olarak sanırım CBS dedikleri şeyde var yani önü sıkınca arkanız birazı arka frene basıncada önün birazı tutuyor. buda kızaklanmayı azaltan diğer etken olabilir.

Viraj Kabileyeti: Bir ss kadar değil tabii ki ama virajda oluşabilecek ani durumlarda güven veriyor. önüme çıkan şeylerden dolayı bir kaç kere sert fren yapıp aniden gaz açtığım oldu çok şükür atlattım.

Kullanım : Fizikçi değilim ama motoru tanıtanların anlattığına göre ağırlık merkezi çok aşağıda olduğu için hafif bir motor gibi hissetiriyormuş. Nitekim doğru şehir içinde gayet pratik ve kıvrak. 216 kg yada 220 kg sanırım boş ağırlığı benzin de çantaydı derken 300 kilo civarı oluyor. ama buna rağmen gayet iyi manevra kabiliyeti konusunda. Ancak olduğu yerde hareket ettirmek biraz zor özelliklede geri geri yokuş yukarı. Yüksek kaldırımlardan bile çok rahat atlayıp zıplayabileceğiniz kadar da yerden yüksek.

Tasarım: benzin deposu arka koltuğun altında ön taraf ise x large bir ls2 kaskın sığabileceği kadar bir bagaj sunuyor size. bu arada şunuda hatırlatayım youtube da bazı videolarda vites göstergesi de görünüyor ama bunda yok. 2 farklı trip sayacı var genel toplamın haricinde. hız-devir ve saat var. Artçı olarak hiç 20 dakikadan fazla binmedim ama bindiğimde çokta bir sıkıntı çekmedim. (boyum 183) Radyatör korumasıda yok ayrıca.

Sonuç olarak: Az yaksın çok kaçsın çok kullanışlı olsun derseniz bence 1.sırada... yakıtı ortada performansı ortada oturuş pozisyonuda ortada. tek dez avantajı ağırlığı.

NC700X SOUND

Honda NC700X Detaylı İnceleme (5000 KM)-Kullanıcı Yorumları-Hakkında-Yakıt Tüketimi Honda NC700X Detaylı İnceleme (5000 KM)-Kullanıcı Yorumları-Hakkında-Yakıt Tüketimi Honda NC700X Detaylı İnceleme (5000 KM)-Kullanıcı Yorumları-Hakkında-Yakıt Tüketimi
     Honda NC700X Detaylı İnceleme (5000 KM)-Kullanıcı Yorumları-Hakkında-Yakıt Tüketimi Honda NC700X Detaylı İnceleme (5000 KM)-Kullanıcı Yorumları-Hakkında-Yakıt Tüketimi Honda NC700X Detaylı İnceleme (5000 KM)-Kullanıcı Yorumları-Hakkında-Yakıt Tüketimi Honda NC700X Detaylı İnceleme (5000 KM)-Kullanıcı Yorumları-Hakkında-Yakıt Tüketimi Honda NC700X Detaylı İnceleme (5000 KM)-Kullanıcı Yorumları-Hakkında-Yakıt Tüketimi Honda NC700X Detaylı İnceleme (5000 KM)-Kullanıcı Yorumları-Hakkında-Yakıt Tüketimi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MURRAT -- 3 Ağustos 2015; 23:54:59 >

Yamaha R25 İzlenimlerim
    VW Passat 2.0TDI B8 İzlenimlerim
    CBR250R 2011 İzlenimlerim
    NC700X 2012 İzlenimlerim

• Incelemeniz gercekten harika olmus hocam ellerinize saglik gule gule kullanmaniz dilegiyle :) bu arada kac yakiyor program mi yoksa site mi hocam ?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Orijinalden alıntı: X-Slim

Incelemeniz gercekten harika olmus hocam ellerinize saglik gule gule kullanmaniz dilegiyle :) bu arada kac yakiyor program mi yoksa site mi hocam ?

çok teşekkür ederim sağolun. Kaç yakıyor uygulama. bir numarası yok aslında da hesap makinesi önceki bölme işlemlerini göstermeyeceği için mecburen kaç yaktığı nasıl yaktığı görünsün diye bunu koydum.

burakaydin;

220 yapması mümkün değil gibi zaten internette de görmedim.

Yamaha R25 İzlenimlerim
    NC700X 2012 İzlenimlerim
  • MURRAT kullanıcısına yanıt
    Uygulamayi kurdun tesekkur ederim :)

Orijinalden alıntı: X-Slim

Uygulamayi kurdun tesekkur ederim :)

Rica ederim..

Yamaha R25 İzlenimlerim
    NC700X 2012 İzlenimlerim
  • Güzel bir inceleme olmuş teşekkürler hocam, kazasız belasız sürüşler dilerim.
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: Selçuk ALAGÖZ

Güzel bir inceleme olmuş teşekkürler hocam, kazasız belasız sürüşler dilerim.

Teşekkür ederim sağolun

Yamaha R25 İzlenimlerim
    NC700X 2012 İzlenimlerim
  • 1.4 honda jazz motorunun yarısı zaten ekonomi amaçlı motor 4lt/100km güzel değer. Scooter'lar bile 3 litre tüketiyor. güzel inceleme kazasız belasız sürüşler.

Orijinalden alıntı: wampaa

1.4 honda jazz motorunun yarısı zaten ekonomi amaçlı motor 4lt/100km güzel değer. Scooter'lar bile 3 litre tüketiyor. güzel inceleme kazasız belasız sürüşler.

Evet ekonomi amaçlı tabi.teşekkür ederim sağolun

Yamaha R25 İzlenimlerim
    NC700X 2012 İzlenimlerim
  • Hocam Bendede V-Strom var... Bi abimizle sürüş yaparken 3,7 yaktığını iddia etti.. En düşük Kaç yaktınız ?

Orijinalden alıntı: kkke_3319

Hocam Bendede V-Strom var... Bi abimizle sürüş yaparken 3,7 yaktığını iddia etti.. En düşük Kaç yaktınız ?

Şehir içi hep böyle yaktı resimde ki gibi şehir dışında 15 kr.. Kuruş litre hesabıyla bahsettiğiniz sayılara gelir herhalde

Yamaha R25 İzlenimlerim
    NC700X 2012 İzlenimlerim
  • Son 2 yakıt tüketimimi de söyleyeyim;

geçen hafta ki fiyatlarla (shell) 23 kuruş;

ondan önce 21 kuruş

Yamaha R25 İzlenimlerim
    NC700X 2012 İzlenimlerim
  • Böyle güzel bir yazı yazmışsınız ama şu K U R U Ş muhabbetiyle cama çivi çakmışsınız.
    Lt/100 km olarak paylaşmış olmanızı dilerdim.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

ortalama değerler şehirdışı artçısız sakin kullanım 3,2 litre/100 km ile şehiriçi artçılı agresif (istanbul mesai çıkışı) 4,5 litre/100 km arasında değişmekte.

Keyifli bir motor. şuana kadar 13000 km yol yaptım. Rütin bakımları hariç herhangi bir masrafı olmadı.

Motoru değiştirmek istiyorum ama ön bagajı ve yakıt cimriliği yüzünden sadece bakmakla yetiniyorum.

Günlük ortalama 70 km yol yapıyorum. Yaz kış biniyorum.

Artçılı kullanımda hızlanma ve yavaşlama biraz nazlı oluyor. Tek kişi için oldukça yeterli bir makine.

Orijinalden alıntı: Febr

Böyle güzel bir yazı yazmışsınız ama şu K U R U Ş muhabbetiyle cama çivi çakmışsınız.
    Lt/100 km olarak paylaşmış olmanızı dilerdim.

haklısınız kusura bakmayın , 3,9- 4 litreydi şehir içi yakıt tüketimim.

panick666 : katılıyorum yorumlarınıza

Yamaha R25 İzlenimlerim
    NC700X 2012 İzlenimlerim
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.