Şimdi Ara

Doblo sol onden gelen lok lok sesi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
0
Favori
8.947
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaslar 2 ay onceki koye gidip geldikten sonra geri viteste ilk kalkista ,kucuk cukurlardan gectikce , bazen vites dusurdugumde bazen de ilk kalkista sol on teker taraflarindan lok lok diye ses geliyor.dedigim gibi ses köyün bozuk yollarindan sonra olustu.

Ön takimciya goturdum .bi sorun bulamadi.motor kulagidir motorcuya gotur dedi.2 tane farkli motorcu motor sesin motor kulagi kaynakli oldugunu souledi.ardindan motor ve sanziman kulaklari degistirdik

Ses baslarda azalsa da azicik da olsa gelmeye devam ediyordu.ayni gun motorcuya tekrar goturdum.sesin kaynagini bulamadi, ses artsin oyle gel dedi.

Ses artti.tekrar goturmeyi dusunuyorum.bundan sonra nasil bir yol izleyeyim,ses nereden geliyor olabilir.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• aks

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Rotlarda yada salıncak burçlarında boşluk var muhtemelen. Sen arabayı yürüt ve ani fren yap biri de dışardan tekeri gözlemlesin gevşeklik var mı? İçerden fren ve kalkış anlarında teker boşluğu hissedilir eğer varsa. Durumu izah eder ona göre onarım talebinde bulunursun.

Düzenleme: Arkadaşlar amortisör takozları demiş, doğrudur onlar da boşluk yaparlar. Kronik bir sorun ise ilk olarak onları kontrol ettirin, yine aynı yöntemle boşluk tespiti yapılabilir...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sarkihalindekal -- 13 Ocak 2018; 22:0:47 >
  • Ya amortisör patladı yada takozların değişmesi lazım. Dobloda yeni nesillerde bağımsız süspansiyon, mevcut ağırlık karşısında başarısız bence. Kronikleşen bir sorun. Devamlı bozuk yollarda kullanılırsa kısa süre içerisinde oluşması kaçınılmaz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi senged -- 13 Ocak 2018; 21:26:44 >
  • Birkaç ay önce yine bunu yaşayan biri vardı forumda ama çözümü hatırlayamadım.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yanlış hatırlamıyorumsan doblolarda amortisör takozu sorunu vardı. Sizinde bu sesin kaynağı bu olabilir. Bizde 2010 kasa doblo vardı ve sol taraftan gıcırtı şeklinde ses vardı. Geçmiş vakit olduğu için tam olarak hatırlayamayacagim ama takoz değişmişti sanırsam, garanti devam ettiği için servis ücretsiz değiştirmişti.

• Amortisor takozu değişecek. Teki 50 tl gibi birşeydi. Zaten fiatlarda kronik sorun..

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Askı rotu-viraj demiri değiştirmeyi deneyin.

Elle kontrol edip gerek yok deyip durdular en son gittim aldım geldim dedim takın şunları. Düzeldi. Sizle aynı şekilde lokur lokur bir ses vardı

• quote:

Orijinalden alıntı: _Saint_

Amortisor takozu değişecek. Teki 50 tl gibi birşeydi. Zaten fiatlarda kronik sorun..

_Saint_ 'in dediği gibi amortisör takozları değişecek.Bizdeki doblodada sağa sola çevirince lak luk ses geliyordu.Temmuz ayında serviste değişti ikiside.Tanesi 60 tl gibi bişeydir.Kronik sorun doblolarda.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ms2947

quote:

Orijinalden alıntı: _Saint_

Amortisor takozu değişecek. Teki 50 tl gibi birşeydi. Zaten fiatlarda kronik sorun..

_Saint_ 'in dediği gibi amortisör takozları değişecek.Bizdeki doblodada sağa sola çevirince lak luk ses geliyordu.Temmuz ayında serviste değişti ikiside.Tanesi 60 tl gibi bişeydir.Kronik sorun doblolarda.

arka düzende düz asfaltta giderken bile iki metalin bir birine çarpma sesi de amortisör takozundan olabilir mi
  • CeyKalDa kullanıcısına yanıt
    Arkalarda amortisör yayları var.Ondan olabilir.Ya da balatalarla ilgili bir durum olabilir.Bir ustaya göstermekte fayda var.Fren yapıncada mı ses geliyor yoksa sadece giderken mi geliyor o sesler ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: ms2947

Arkalarda amortisör yayları var.Ondan olabilir.Ya da balatalarla ilgili bir durum olabilir.Bir ustaya göstermekte fayda var.Fren yapıncada mı ses geliyor yoksa sadece giderken mi geliyor o sesler ?

sadece dümdüz asfaltta normal seyir haliydeyken
    sanki gevşemiş bir vida var ve süspansiyon salınım yaparken ona çarpıyor
  • CeyKalDa kullanıcısına yanıt
    Fiat servislerinde ücretsiz 20 nokta kontrolü kampanyası var.(http://www.10numarafiat.com/ayricalikli-hizmetler/fiatlilar-aracinin-icini-bilir)

Size yakın bir servisten randevu alıp , gidin.En azından sorunun anlaşılması için paranız gitmez.Sorunun giderilmesi için servisten fiyat alın.Sonra da dışarıda bir ustadan fiyat alın.Duruma göre hareket edersiniz.Ben sizin yerinizde olsam böyle yaparım.
  • Neymis hocam sorun cozebildinizmi?

• Sesin başlarda kesilip sonra tekrar ortaya çıkması durumundan bahsedilmiş, eğer yan sanayi takoz kullanıldıysa kısa sürede ses yapmaya başlıyor hatta bir kaç gün sessiz gidiyor sadece. bence takozlarla daha iş bitmemiş gibi duruyor.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.