Şimdi Ara

Dizel Otomobilde Soğuk Hava Sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
0
Favori
1.991
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar. Skoda Rapid 1.4Tdi(2016) araç kullanıyorum. Aracımın bütün bakımlarını zamanında yaptım. Doğuda görev yapmaktayım haliyle hava sıcaklığı -6/-15 arasında değişiyor. Aracıma dizel würth yakıt antifirizi koymama rağmen aracımı ilk çalıştırdığımda 15 dakika boyunca yakıt depo altından ses geliyor. Videoyu bu yorumun altına bırakacağım. Sorun nedendir nasıl düzelir. Çözümü nedir. Mantıklı tavsiyelerinizi bekliyorum

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

• -15 dizel için çok soğuk bi derece değil. mazotun viskozitesi -25ten sonra azalıyor diye biliyorum. yakıt pompasıysa aracta ilk kontağı çevirdiğinizde (motoru çalıştırmadan, gösterge ışıkları açılırken) arka koltukların altından yakıt pompasından bi ses gelir. yaklaşık 3 saniye kadar. o sesle karşılaştırın. o sese benzer bir ses ise yakıt pompasındandır.

• https://www.youtube.com/watch?v=vNOpu9FW3y0&feature=youtu.be

• Ses mazot pompasından geliyor hocam bence. Mazot pompası çok az ses yapar ama sizinki bayağı fazla geliyor. Filtre değişimini ne zaman yaptınız? Belki ondan olabilir

• -15 dizel için çok soğuk bi derece değil. mazotun viskozitesi -25ten sonra azalıyor diye biliyorum. yakıt pompasıysa aracta ilk kontağı çevirdiğinizde (motoru çalıştırmadan, gösterge ışıkları açılırken) arka koltukların altından yakıt pompasından bi ses gelir. yaklaşık 3 saniye kadar. o sesle karşılaştırın. o sese benzer bir ses ise yakıt pompasındandır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi le_tatative -- 6 Ocak 2022; 21:9:11 >
  • hknayn55 H kullanıcısına yanıt
    Eylül ayında yaptım. Geçen yıl da mazot pompası donmuştu.

• yakıt pompası sesi başta olup kesiliyor evet ama benim eski aracımda yakıt pompası arızalandığı için tamir ettirdiğimde o ses kalıcı olmuştu sorun yapmıyordu ama ses hep vardı önemsemedim öyle satmıştım zaten

• SquidGame kullanıcısına yanıt

Çok soğuk bir bölge de yaşıyorsanız, neden Dizel araç kullanıyorsunuz çok merak ediyorum?

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • çözümü benzinli araca geçmek. o kadar soğukta dizel araç tat vermez, ısınmaz, titrer durur, gürültüsü çekilmez.

• tefennili kullanıcısına yanıt
    Hocam geçen yıl tayin oldum. Bu kadar sorun olacağını bilmiyordum. Ayrıca piyasanın çok oynak olması maddi durum vs. Dizelin zaten eski cazibesi yok

• Kafaya taktım alacağım bir tane

Dizel Otomobilde Soğuk Hava Sorunualiexpress.com
    3900.59TRY 13% OFF|Hcalory 12V 5KW dizel yakıtlı çift modlu havalı ısıtıcı kiti dizel evrensel ısıtıcı uzaktan kumanda ile LCD monitör için motorlu kamyon|Heating & Fans| - AliExpress
    https://tr.aliexpress.com/item/4000382615414.html?spm=a2g0s.8937460.0.0.1aac2e0e0ciyaz

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Akinci -- 9 Ocak 2022; 16:51:24 >
  • Nerde çalışıyorsunuz?

• Akinci A kullanıcısına yanıt

HOCAM BUNUN ALMIŞKEN SULUSUNU ALIN. KURUSU SADECE KABİNİ ISITIR. SULUSU MOTOR SUYUNU DA SICAK TUTAR. AMA TABİ DAHA PAHALI OLUR.

• Sulu zaten. Kurular daha ucuz

• O ZAMAN SÜPER. BENİM KULLANDIĞIM ARACA KURUSUNU TAKTIRDI PATRON. MOTOR SOĞUK KALIYOR AMA İSTANBULDA ZATEN SORUN OLMUYOR.

• star scream S kullanıcısına yanıt
    Muş hocam

• SquidGame kullanıcısına yanıt

Anladım Hocam, soğuk bölgede Dizel araç gerçekten eziyet, hayırlısı olsun.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.