Şimdi Ara

2016-2018 JUKE ALINIR MI ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
18
Cevap
0
Favori
1.430
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba,


    Yaklaşık 3 yıldır sahibi olduğum 2012 H kasa 1.3 dizel Astra aracımı satarak 2016-2018 arasi 1.5 dizel Juke Skypack araç almayı düşünüyorum.


    Yakıt olarak neredeyse fark olmayacağını ama performans bakımından iyi bir tercih yapacağımı biliyorum.


    Fakat Sizlere sormak istediğim bu araç ile ilgili sıkıntı yaşayabileceğim veya alırken dikkat etmem gereken herhangi bir husus var mı? Bir aksilik olmazsa alacağım aracı 3-4 yıl kullanacağım. Bu bağlamda araç sahibi olanlardan veya bilgisi olanlardan destek beklemekteyim.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >



  • H kasa çok daha tok bir araç. Kasaya o motor yetmiyor fakat kendini güvende hissediyorsun. Juke alma arifesine gelmiştim, iç kalitesini beğenmediğim ve arkasının aşırı darlığı nedeniyle vazgeçmiştim. Kısacası aracı gidip görmeden kendi aracınızı satmayın derim bana kalırsa..

  • brkprlk35 kullanıcısına yanıt

    Yanıtınız için teşekkür ederim.

    Güvenlik, sağlamlık bakımından evet kendi aracımdan oldukça memnunum. Ancak maalesef muadilleri ile arasında oldukça uçuk bir fiyat farkı oluştu ve bu gidişle daha da oluşacak gibi duruyor. Üstüne bir de araç artık 10 yaşında ister istemez bu da değişim için tetikletmiyor değil.


    Juke konusunda ise sınıfı gereği tabi ki Astra kadar iç hacim veya ferahlık beklemiyorum. Ancak burada da en azından cam tavanlı model ile aradaki farkı bir nebze ortadan kaldırabilirim gibi düşünmüştüm.

    Araçta yolculuk yapacak kişi sayısı 2 ve bir de ufak köpeğimiz. Bundan dolayı arka taraf ile ilgili büyük problemlerim olmayacaktır. Kalite konusunda evet herhangi bir galeriye gidip aracı inceleme yapmam gerekecek sanırım.


    Motor-mekanik veya kronik sorunlarla alakalı bilginiz var mı ?

  • coolbro kullanıcısına yanıt

    CVT şanzımanları çok başarılı değil. Motor olarak zaten oldukça başarılı dCi motorlar. Onun dışında çoğu araçta olabilecek, çok sıcak havalarda dijital göstergelerin yanmaması gibi ufak sorunları vardı ben araştırırken. Dediğiniz koşullarda Juke uygun bir araç duruyor. Benim çocuğum olacağı için Juke ufak gelir diye elemiştim..

  • otomatik alma

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Dci in otomatigi yok sadece benzinlilerde cvt sanziman opsiyonu var.Arac Renault Captur in ikizi.bakimda Renault parcalariyla ucuza gelir.bakimlar 15000 de Renault 20000 de.yetkili servisleri pahali.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • 1.5 dizel motor Juke’ta otomatik gibi bir seçenek yok zaten dostlar. 2018 yılında 0 olarak alıp 3 sene bindim. 1.5 dci skypack idi araç. İç malzeme kalitesi arıyorsanız, maalesef kaliteli değil. Üstteki arkadaşın bahsettiği dijital göstergelerin yazın göstermemesi olayı 2014 ve altı kasada teyp ekranının silinmesi olayı, sizin almayı düşündüğünüz modelde böyle bir sıkıntı yok. Araca 25k km civarı bindim. Bu süreçte, aracın sunroof arkasındaki çıtaları kendiliğinden ayrılmaya başladı. Servis dış etkenler dedi herhangi bir değişim olmadı, ki bu durum çoğu Juke sabinin başına geliyor. Fakat yapıştırıp geçebiliyorsunuz. Ben araç yeniyken bunu yaşadığım ve sadece kendim fırçasız, autoglym şampuanla yıkadığım için kabullenmek zor gelmişti.
    Bir diğer konu aracın sunroof’unun güneşin altında biraz kaldığında açılırken ve kapanırken ses yapmasıydı. Servis yağladı, temizledi, etti fakat bir çözüm bulunamadı. Slikon sprey falan da çare olmadı. Son olarak karşılaştığım sorun ise direksiyonu çevirdiğimde gelen ses idi. Direksiyon kutusundan geliyordu ve servis yapmamak için elinden geleni yaptı. Garantisi devam eden aracı kontrol etmek için ücret bile istediler cayayım diye. Sonrasında da aracı satmam gerekti. Bunlar aklımda kalan sorunlar. Ufak tefek yaşadığım diğer şeyler de var fakat çok takıntılı değilseniz önemsiz şeyler. Arkası dar, arka kapı girişi de dar bu da büyük bir sorun. Bagaj da aynı şekilde küçük. 2 orta boy valizi üst üste pandizotu çıkartarak koyarsınız. Bu arada servis ücretleri pahalı ve garanti devam etmesi için gitmek gerekiyor. Ama sizde böyle bir sorun olmayacak. Dolayısıyla renault parçalarıyla bakım yapabilirsiniz.
    Güzel yönleri ise, aracın motorunun1.5 dci olması. Yüksek olması. Az yakması.

    Başka bir sorunuz olursa cevaplamaya çalışırım.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >




  • Dizel Juke'in otomatiği yok zaten. 2013 modelini kullandım, Visia paketti. Oldukça memnundum,özellikle torku benim bayağı hoşuma gitmişti çekişi güzeldi. Hala 110 beygirlik versiyonu var sanırım.


    Ben beğeniyorum. Şekli kişisel zevklere bağlı. Visia harici tavsiye ederim.

  • juke; yan koltukla 1 eş, arkada ufak çocuk varsa alınır yoksa alınmaz geniş araba lazım.

  • 2013 model Citroen C4 araçtan Juke a geçtim 5 aydır kullanıyorum hemen hemen.... C4 çok severdim oda az yakan C Hb sınıfında fiyat performans aracıydı ama Nissan Juke daha çok zevkle biniyorum ....yerken yüksek 1.5dci az yakan bir motor kullanımı keyifli süspansiyonu biraz sert ama yol tutuşu çok güzel ..abartılıcak kadar içi dar değil ..iç malzemesi sert pilastik ama beni rahatsız etmiyor ben seviyorum dizaynını piyasası var beğeniyorsanız alın binin birçok araçtan daha dikkat çekici SUV DNA sını B crossover içinde en çok taşıyan araç sonucta b SUV öncüsü

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Juke çok basık, arkası dar ve bagajı yok gibi bir şey. Malzeme kalitesi baya kötü. Genel anlamda almak için yetersiz bir araç gibi geliyor bana.

  • Westhug kullanıcısına yanıt

    Özetle garantinin devam etmesi için fahiş fiyatlarla servise gidilmesi gerekiyor ama bir sorun olduğunda servis garantiye sokmamak için kırk takla atıyor ve garantiye sokmuyor.


    İşte Türkiye'de distribütörlerin özeti


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Westhug kullanıcısına yanıt

    Merhaba, detaylı yanıtınız için teşekkür ederim.


    Anladığım kadarıyla bi ufak ses problemimiz olacak gibi duruyor. Sunroof olan araç sahipleri veya kullananlardan bu tarz yorumlar duyuyorum. Sürüş sırasında sürekli bir ses veya titreşim gelmediği sürece problem olmaz diye düşünüyorum ama tabii ki bir kaç araç deneyip görmek lazım.


    Şuana kadar aldığım araçlarda hiç birini yetkili servise sokmadım. Dışarıda 4/1 - 3/1 fiyatına bu işi aynı parça ve bildiğim insanlarla bakımlarımı hallettim. Ancak alacağım aracın garantiyle alakalı bir durumu olmayacağından bahsettiğiniz direksiyon kutusu problemi düşürmedi değil.


    Onun dışında diğer bahsettiğiniz ufak tefek şeyleri hemen hemen bütün araçlarda yaşıyoruz çok problem değil.

  • arkada çocuk dışında köpeğim oluyor :)

  • coolbro kullanıcısına yanıt
    Rica ederim, gönlünüze göre olur umarım hocam. Kronik diyebileceğimiz, juke gruplarından bildiğim ve aklıma gelen turbo hortumu sorunu var. Onda da aracı yürütmeden, sanayiide başka marka araçların turbo hortumunu takarak daha sağlam hale getirdiklerini söylüyorlardı. Benim başıma gelmedi. Onun dışında dediğiniz gibi trim sesleri, arkanın ve özellikle söylüyorum tekrar, arka kapı girişinin küçük olması ( bunda arka kapının açılma açısının da kötü etkisi var) bagajının küçüklüğü size sorun değilse üzerinde zaten dci motor var kalanları bir şekilde halledersiniz. Direksiyon kutusu sorunu da Qasqhailerde var özellikle. Başıma geldiğinde araştırırken görmüştüm, ki arkadaşımda 2017 1.5 manuel Qasqhai var, yaşadığım sorunu anlattığımda direkt kendisinde de olduğunu, kronik olduğunu ve kutunun değişmesi gerektiğini söylemişti. Bu arada süspansiyonları serttir. Konfor bekliyorsanız o konuda onu da eleyebilirsiniz.

    Direkt olarak sorunları söylemeye çalıştım ki size fikir olsun. Umarım yardımcı olabilmişimdir.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >




  • Mokali Amca kullanıcısına yanıt
    Maalesef hocam. Tam olarak dediğiniz gibi.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Yanıt veren arkadaşlara teşekkür ederim. Bir aksilik olmazsa juke için değişim kararı alacağız.

    Güncel kasa fiesta da ilgimi çekmiyor değil ama piyasası ölü ve satışı yok sanırım. Bir önceki kasa 2015 model dizele sahiptim oldukça da memnumdum.

    Sonuç olarak hem bütçe hem mantıken sanırım en uygunu juke dizel skypack olacaktır.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.