Şimdi Ara

Ön cam iç temizliği

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
5 Misafir (2 Mobil) - 3 Masaüstü2 Mobil
5 sn
27
Cevap
2
Favori
19.847
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Geçen kurban bayramında aracımın ön camı benim kaşıntım sayesinde kırıldı. Bir süre binip Eylül ayında da değiştirdim. Takarken içten iyi temizlemediler. Ben camsil mikrofiber bez ve gazete ile elimden geldiğince temizledim ama buhar oluştuğu zaman yine homojen şekilde oluşmuyor ve izler belli oluyordu. Bu da görüşü çok etkiliyordu ama yine idare ediyordu.

    Sonra kışın içten buhar yapıp gece damlalar aşağı kaymaya başlamış içten. cam boydan boya aşağı doğru su izi. Dün aracı yıkamaya verdim uzun süre sonunda. Silmesini de söyledim ve silmiş. Ancak en ufak buharda bez izleri eskisinden daha çok belli oluyor ve gözümi alıyor sürüşü etkiliyor.

    En etkili ve temiz şekilde ön camı nasıl temizlerim?



  • Sirkeyle hocam. Sirke bütün lekeleri yada kireçleri çözecektir camdan. İster mutfakta kullandığımız elma ya da üzüm sirkesi ister temizlik amaçlı satılan beyaz sirkelerden kullanabilirsiniz.

    Yarı yarıya suyla karıştırıp cam sil şişesine koyup sıkın cama. Etkinliği arttıtmak için sirke miktarı arttırılabilir bilir 👍🏻👍🏻



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Material-Engineer -- 4 Şubat 2019; 13:10:26 >
  • Benim camın içi de buharlayınca yağlı bişey oluyo, bezle ne kadar silsen de geçmiyor.
    Ben de deneyeyim bi sirkeyi.
  • Alisilin07 kullanıcısına yanıt
    Bende de aynı şey oluyor hocam buğu yapınca camda yağlı bir katman oluşuyor. Haftada 1 kere sirkeli su ile siliyorum anca öyle geçiyor.
  • İzopropilalkol(ipa) de kullanabilirsiniz. N11 gitttigidiyor gibi yerlerden temin edebilirsiniz. Buharlanmayı önlemez sadece kirleri temizler.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi okanhh -- 4 Şubat 2019; 16:42:26 >
  • okanhh O kullanıcısına yanıt
    Aynen hocam benim buhar ile sorunum yok. Sorun buhar yapınca ortaya çıkan bez ve su lekeleri. sirke ve dediğinizi bir araştırayım
  • Marketlerde satilan aspirin temizleyici deneyin.1 lt kadar ilik suya yarim cay bardagi aspirin temizleyici katin.varsa spreyli bir kutuya doldurup cama bol miktarda sıkın ve silin.islemi 2 defa yapin.gayet olumlu sonuc alacaksiniz.islemi yapmadan aracin gogsune poset veya eski carsaf tarzi birseyler serin.iz yapmaz ama genede riske girmeyin.
  • Mintax silikonlu cam temizleyici öneririm. Cam filmini söktükten sonra kalan tum lekeleri bir tek bu urun çıkardı.


    Ön cam iç temizliği
  • Kesinlikle sirke ile silin test edip onayladım macera aramayın.
  • Ön camı içten silmek (böyle diplere doğru bileğiniz dönmez filan) ve buhar olunca ortaya çıkan silme izleri. Nefret ederim.
  • Ön camı içten silmeyi bıraktım lekesiz silinemediğini anlayınca

    Silikonlu spreyle şakın yapmayın daha beter hale getiriyor
  • quote:

    Orijinalden alıntı: HoLY.oNE

    Ön camı içten silmeyi bıraktım lekesiz silinemediğini anlayınca

    Silikonlu spreyle şakın yapmayın daha beter hale getiriyor
    aynen bende de silikonlu sprey kullandıgımda ters tepki yaptı.
    böyle yağlı benek benek kalıyor geçmiyor
  • eski arabamda vardı ileri boyutta buharlaşma ve ardından camı içten silince kalan izler. Elma, sirke, sprey, kolonya, vs... ne dedilerse sürdüm cama bir türlü başedemedim. En sonunda bari buharı önlemeye çalışayım dedim, araç içinde nemli, ıslak hiçbir şey bırakmadım. iki çorabın içini kedi kumu ile doldurup koltuk altlarına koydum da problemden kurtuldum.
  • İpa bulup onunla temizleyin, sirke de alternanif. Ön camı klima kullanarak buhardan arındırmayı alışkanlık haline getirin. İyice buharlanıp yoğuşmasını beklemeden camı ısıtın ve klimayı kullanın.
  • Arkadaslar benimde iç camda geçmeyen bi sikinti var bôyle yağlanma oluyo + sonrasinda siligim bez izi kaliyo nasil çözebilirim sirke suyu denemedim hiç
  • Ön cam içinin kirlenmesinin sebebi buğu çözücü havalandırmanın dışarıdan alıp cama vurduğu egzoz dumanı. Bu duman yapışıp çıkması zor bir kire dönüşüyor. En iyi yöntem önce %50 alkol ile nemlendirilmiş kağıt havlu ile silip sonra da saf beyaz temizlik sirkesi ile bitirmek. Ne yaparsanız yapın kış aylarında kalorifer açık olduğu sürece kirlenmeye devam edecektir. Hava kirliliği ve trafik yoğunluğuna göre sorunun şiddeti değişir. Benim dizel aracın enjektörler diplerinden kaçırıp kaput altından duman veriyordu, soluduğumuz zehire ek camlar da fena oluyordu, şimdi bir nebze azaldı.

    K.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: zotacing

    Bu mesaj silindi.
    Özellikle göğüs ile camın birleştiği noktaya kadar ilave bir edevat (sopa/oklava gibi) olmadan silmek ölüm. Peugeot aracımda da öyle. Cam geniş ve kaputa doğru yüksek eğimli şekilde uzuyor yapı olarak. Street Fighter'daki Dhalsım değilseniz ele bez alıp ulaşması neredeyse imkansız ama buğulu / kirli halde kalan birçok bölüm var. Özellikle kaloriferin ön cama hava verdiği dip kısım.

    Göğüs bölümü kısa ve ön cam geometisi çok daha dik yapıdaki ticari araçlarda ise hiç sorun olmuyor tabi.

    Temzlik için ise İPA tavsiye ederim. Çok iyi iş çıkarıyor. Tabi plastik trime ve fitillere değdirmemek kaydı ile.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi programmer_onur -- 1 Ocak 2020; 20:24:8 >
  • Merhaba arkadaslar sifir aracimin arka caminin ic kisminda cikmayan lekeler var. Sanirim yapiskan kagitlar vs den dolayi. Nokta nokta olusumlarda var kimyasal gibi duruyor. İzopropilalkol İle rezistansa zarar vermeden cozebilir miyim? Once beze sikip oradan cama uygulamayi dusunuyorum, plastik yerlere gelmemesi icin



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hotlevel -- 13 Eylül 2020; 10:59:22 >
  • Öncesinde kalorifer sızdırıp antifiz Buhari veriyordu yağlanma oluyordu. Kaloriferi değiştirince sorun düzeldi. Camsil ve bimdeki cam bezleri ile siliyorum içten sıkıntı olmuyor.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.