Şimdi Ara

Dizel araç devirli mi kullanılmalı ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
287
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Bir rivayete göre dizel araç devirlendirilip bağırtırılarak kullanılmalıymış çünkü mazot pompasının bozulmaması için soluklu çalışması gerekiyormuş doğru mudur ?



  • Dizel zaten prensip gereği yüksek basınçlı çalışır yeni arabalarda dpf denen malzeme tıkanma yapıyor ayda 1 kez devirli kullanmak gerekiyormuş

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: sametsamett

    Dizel zaten prensip gereği yüksek basınçlı çalışır yeni arabalarda dpf denen malzeme tıkanma yapıyor ayda 1 kez devirli kullanmak gerekiyormuş

    Ayda bir derken gün içerisinde mi yoksa otobana çıkıp redline yapa yapa mı kullanmak gerekiyor.
  • Öyle birşey yok, yüksek devir ile dizel motor birbirine zıt kavramlar. Yüksek devir çevirmeyi gerektirecek bir durum yok dizel motor zaten düşük devirde yüksek tork ve güç ürettiği için 1500-2500 arası kullanılması idealdir.

    Son çıkan emisyon zorunlulukları nedeniyle araçlarda DPF var, sürekli düşük devir kullanımda kurum bağlayabilir, bunun için de 500km'de 20dk kadar biraz performanslı kullanmak yeterlidir. Ayrıca alınan yakıt kaliteli olmalı ve Eurodizel olmalı.

    Araç kullanımı genel olarak performanslı ise zaten bu kurum temizleme işlemi yapmanıza gerek kalmaz. Ben bugüne kadar 40000er km Pejo 308 ve Ssangyong Korando Sports kullandım, her iki araç da dizeldi, DPF namına hiçbir sorun yaşamadım.
  • 320d var. Ufak bir arızası vardı. Güvendiğim usta ara sıra aralıksız yüksek devirli kullancan abi dedi. Ben de çıktım otobana yardırdım. O gün bu gündür arıza yok.

    Yüksek devir neredeyse tüm aksam için yararlı ama turboyu eline alabilirsin. Optimum noktayı sen bulacaksın.
  • Kara düzen dizellerde evet.Ama turbolularda gerek yok.Partikül doldugunda devirli kullanın diye araba uyari veriyor

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • eski nesilse 95 model felan 3500 e kadar yolu var
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Sürekli şehir içi kısa mesafe kullanılıyorsa Dpf sorunu olabilir ama mesela sıklıkla 30 dakikalik kesintisiz yolculuklar yapılıyorsa yüksek devir hikaye,araç kendisi zaten rejenerasyon işlemi yaparak temizler.Yalnız dizelin kalitesine dikkat etmek lazım.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi D.Baran -- 15 Kasım 2016; 2:20:16 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.