Şimdi Ara

Dizel albea beyaz duman atması

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
20
Cevap
0
Favori
11.582
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Aracım dizel albea 8.000 km de...

Dün arkadaşlarla gezintiye çıktık. Aracımı 2. viteste 4.000 rpm ye geldi sonra vites değiştirdim...

Bu arada arkadaşım dedi senin araba beyazımsı gibi bi duman attı. Geceydi tam seçemedim dedi..

Siyah duman olsa anlarımda beyazımsı gibi yani açık renk bir duman gibi dedi bende şüphelendim acaba aracımda bir sorun mu var diye sizlere sorayım dedim...

Opetten alıyordum sürekli mazotu artık shell den alacağım...

Gündüz motor sıcakken kontrol amaçlı gaza yüklenince motor 3.000-3.500 rpm ye gelince duman atıyor her dizel gibi ama arkadaş giderken açık renk duman atıyor dedi...

Sizce nedir bu ???

• Araç tam ısınmadan basmışsan egzozda kalan su buharı ki kalır bazen özellikle kısa mesafe kullanımda,egzozda kalanı çiğ olarak atmıştır.Sen yinede 8000 km'deki arabayı 4000 devirde gezdirme
  • yarı yanmış mazot genelde o şekilde çıkıyor. vites aralarında gazı bırakmıyorsan ( halk tabirinde aragaz yapıyorsan ) mazot tam yanmadan çıkar. Ama Tam beyaz mı çıkıyor onu önce bi kararlaştır siyah beyaz arası grimsi bir renkle çıkıyor benim araçta.
  • Motor sıcaktı ve geceydi 2.viteste 4.000 rpm ye gelince arkadaşım açık renk duman atıyor dedi sonra 3-4-5.viteslerde sorun yok...

Gündüzleri baktığımdada rolantide gaz verince siyah atıyor beyaz değil

Arkadaşım tam beyaz değil geceydi zaten açık renk dedi belkide siyahdıda o seçemedi bilemiyorum
  • 4000 devir hey maşallah :)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • abicim şimdi şöyle bişey var beyaz dumanı araba giderken nasıl görmüş arkadaşın araba beyaz duman atsa yağ yakıyor dicem ama araba 4 bin de diyosun yağ yakmaz, su buharıdır ki hızlı giderken onu görmeside zor, arkadaşın başka bişey görmüş olabilir ne bilim öyle sanmıştır. en iyisi sen bir arkadasını oturttur bir gece direksiyona o gaz versin sen eksozu izle bakalım beyaz duman o zamanda varmı..
    şu beyaz duman atma kara duman atma olaylarına deli oluyom ben yaaa
  • Arkadaşlar sürekli 4.000 devirde kullanmıyorum tabiki bir sefer oldu...

Sizde araç kullanırken bazen trafikte sıyrılmak için 4.000 devirlere geldiğiniz olmuyor mu ?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Niye o kadar şaşırdınız,4000 devir sınırlar içerisinde bir durum.
  • hocam bide bişey sorcam senin bu arkadaş böyle çok bilmiş tiplerden mi ?
  • Bence o arkadaşım normal siyah duman gördü ama arabanın farları ve sisleri yandığı için dumanı renksiz gördü
  • quote:

hocam bide bişey sorcam senin bu arkadaş böyle çok bilmiş tiplerden mi ?

Evet jjuuddaass kardeş biraz bilmiş bir arkadaş kendisi arkasından konuşmuş gibi olmayalım da

Birde not olarak ekleyeyim normalde 5. vitesde 4.000 devire veya 4.viteste 4.000 devire gelince normal hızlanarak sorun yok ama ben 2. vitesteyken birden gaza yüklenip 2.000 den 4.000 bine çıkınca duman attı
  • Mavi değilse "nema problema".
  • O arkadaşta nasıl bir göz varmış, gece karanlıkta arkadan atılan dumanın rengini görebiliyor?
  • havalar nemli motor sogukken yapar ... motor sıcakken yapıyorsa sıkıntı var... mazotla hiçbir alakası yok...
  • quote:

Orijinalden alıntı: casper5353

Merhaba arkadaşlar...

Aracım dizel albea 8.000 km de...

Dün arkadaşlarla gezintiye çıktık. Aracımı 2. viteste 4.000 rpm ye geldi sonra vites değiştirdim...

Bu arada arkadaşım dedi senin araba beyazımsı gibi bi duman attı. Geceydi tam seçemedim dedi..

Siyah duman olsa anlarımda beyazımsı gibi yani açık renk bir duman gibi dedi bende şüphelendim acaba aracımda bir sorun mu var diye sizlere sorayım dedim...

Gündüz motor sıcakken kontrol amaçlı gaza yüklenince motor 3.000-3.500 rpm ye gelince duman atıyor her dizel gibi ama arkadaş giderken açık renk duman atıyor dedi...

Sizce nedir bu ???

Kardeşim arabamızı park ederken babam izlemiş bu araba açık renk duman atıyor demişti, sonra incelediğimizde dumanın egzostan çıkan yüksek hızlı gaz sebebi ile yerdeki tozları kaldırması ile ortaya çıktığını anlamıştık, takma kafana yoluna devam et ;). Bu arada dizel araç yüksek devire pek gelmez, zaten devir çok yükselince çekişten düşer. Daha iyi hızlanmak istiyorsanız en fazla 3500 devir civarı vites değiştirmenizi tavsiye ederim :).

• gece gece beyaz rengi nasıl ayırt etmiş :)
    siyah dumandır o. motor yeni olduğu için açık renkli siyah duman atmıştır ve yüksek devirlerde duman çıkması normal. sıkıntı yok :)
  • Kimse contadan bahsetmemiş, motor soğutma suyunu kontrol edip yağ karışması var mı bir bak, Allah korusun beyaz duman conta yanması ya da kapak çatlamasından da olabilir...
  • Arkadaşım daha 8.000 kmdeki arabanın contası mı yanar...

Hararet ettirmiyoruz eziyet görmüyor araba

Arada 3500-4000 devire geliyoruz o kadar...
  • quote:

Orijinalden alıntı: casper5353

Ben de sürekli Opet'ten alıyorum. Hiç bir sorun yok. Benim araç ta diesel.
  • Arkadaşlar cevaplarınız için teşekkür ediyorum...

Ustama sordum aracın yeni olduğu için tam siyah değil ama siyaha benzer renksiz duman atar ama şöyle durumda atar dedi aynı benim yaptığım gibi

2.vitesde giderken 2.000 devirde birden gaza yüklenip arabayı depara kaldırdığın için 4.000 devir civarlarına gelince duman atar dedi şimdi renksiz fakat motor kurumlaşınca tam siyaha döner dedi....

Cevaplar için tekrar teşekkürler
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.