Şimdi Ara

Diyanet yine fetva verdi: Nişanlılar baş başa kalmasın!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
74
Cevap
1
Favori
992
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Diyanet yine nişanlıları uyardı... "Vatandaşları bilgilendirme" adı altında fetva vermeyi ve özel hayata müdahalelerde bulunmayı sürdüren Din İşleri Yüksek Kurulu Dini Bilgilendirme Platformu, nişanlıların dedikoduya mahal verecek şekilde baş başa kalmamalarını istedi.

http://haber.sol.org.tr/toplum/diyanet-yine-fetva-verdi-nisanlilar-bas-basa-kalmasin-141248

Diyanet İşleri Başkanlığı, nişanlıların mahremiyet ölçülerini gözetmek kaydıyla birbirlerini daha yakından tanımak amacıyla görüşüp konuşmalarında bir sakınca olmadığını belirtirken, “Fakat nişanlıların flört etmeleri, dost hayatı yaşamaları, dedikoduya mahal verecek şekilde baş başa kalmaları, el ele tutuşmaları ve benzeri İslam’ın onaylamadığı davranışlardan uzak durmaları gerekir” açıklaması yaptı.

Diyanet İşleri Başkanlığı'na bağlı Din İşleri Yüksek Kurulu Dini Bilgilendirme Platformu, vatandaşları bilgilendirme adı altında "fetva" vermeyi sürdürüyor.

Platform, son olarak “Nişanlıların rahat görüşebilmek için nikah kıymaları uygun mudur?” sorusunu yanıtladı. Cevap metninde, evlenmeyi diğer akitlerden ayıran özelliklerden birinin bu akitten önce genellikle bir nişanlanma döneminin geçirilmesi olduğu belirtilirken, tarafların bu süreç içinde birbirlerini daha iyi tanıdığına, karşılıklı hediyelerin alınıp verildiğine dikkat çekildi.

“FLÖRT, DOST HAYATI, BAŞ BAŞA KALMA, EL ELE TUTUŞMA…”

Diyanet İşleri Başkanlığı’nın cevabında, bu dönemde nişanlıların mahremiyet ölçülerini gözetmek kaydıyla birbirlerini daha yakından tanımak amacıyla görüşüp konuşmalarında bir sakınca olmadığının altı çizilirken, şunlar kaydedildi:

“Fakat nişanlıların flört etmeleri, dost hayatı yaşamaları, dedikoduya mahal verecek şekilde baş başa kalmaları, el ele tutuşmaları ve benzeri İslam’ın onaylamadığı davranışlardan uzak durmaları gerekir. Günümüzde gençler, gerek velilerinden izinsiz olarak gerekse velilerin bilgisi dahilinde nişanlılık döneminde güya dini hassasiyetleri gözetmek amacıyla ‘dini nikah’ yapmakta ve sonuçta hiç de arzu edilmeyen üzücü hadiseler meydana gelmektedir. Bu tür olayların yaşanmaması için yapılan nikah akitlerin mutlaka kayıt altına alınıp hukuki güvenceye kavuşturulması gerekir. Çünkü dindar olduğunu söyleyen gençler veya aileleri, resmi tescilin olmadığı durumlarda çok kere, aralarında akdedildiği ifade edilen akitlerin gereğini yerine getirmemekte, taraflardan biri ve genellikle kız tarafı mağdur duruma düşmektedir. Böylece, dinimizin nikahtan gözettiği ulvi gaye gerçekleşmek şöyle dursun, insanlar din adına birbirlerine zulmeder hale gelmektedirler.”

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Şunu bir kesinleştirmek gerekir. Diyanetin verdiği fetvalar özel hayata müdahale değildir. Yaptırımı yoktur, öneri gibi düşünebilirsiniz.

• diyaneti zerre kadar dikkate almayın , verdiği fetva denen uydurmaların da zerre kadar önemi yoktur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi serenissimo -- 31 Aralık 2015; 17:37:55 >
  • Dinen inanan insanlara öneri ve tavsiyedir. Hani bu tarz konuları merak edip nasıl davranacağını bilmeyen insanlara yol gösterir. Inanmayan veya kendisine ters gelen varsa uygulamaz. Üzerine alınmasın atarlı gençler. Bu kadar ince konuları kaldırmaz her insanın kafası. Otobüste insanlara yer vermeyi bile bilmeyen gençlik için ağır bu tarz ince konular.

• POWER64 kullanıcısına yanıt
    diyanet = hikaye , açarım Kuranı açarım Hz. Muhammedin hadislerini bana yeter , Allah la arama girecek bir kuruma ihtiyacım yok benim , Türk ulusunun da yok.
  • serenissimo kullanıcısına yanıt
    Her konuyu sen çözemezsin. Bazen senin yerine araştıracak ehil birileri gerekebilir. Ben o kadar âlim değilim.

• Diyanet doğru demiş. Skandalmış gibi konu açan arkadaş art niyetli olduğu belli. Nikah olmadan ister nişanlı ister sözlü olsun, bu durum kız ve erkeği birbirine helal yapmaz
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • boşversene akılla her konu çözülür , kafasına sarık takan bir adamın lafları benim zekama uymaz , ben aklımla öğrenir , bulur ve çözerim , bana bilirkişi gerekmez.
  • Diyaneti takmıyorum fetvaları benim için geçersizdir hacı nişanlı olmayı brak aleme akar rus kızlarla keyfime bakarım...AKP nin imamları ötsün dursun....
  • diyanet denen boş işler müdürlüğü çoktan kalkmış olması gereken bir kurum , ben yönetici olsam ilk işim bu gereksiz kurumu ortadan kaldırmak olurdu. vatana , millete hizmet etmiş olurdum böylece.
  • quote:

Orijinalden alıntı: serenissimo

diyanet denen boş işler müdürlüğü çoktan kalkmış olması gereken bir kurum , ben yönetici olsam ilk işim bu gereksiz kurumu ortadan kaldırmak olurdu. vatana , millete hizmet etmiş olurdum böylece.

Diyanetin kurulma amacını bilmiyorsunuz belli ki.

Diyanet, patriklik, papalık diye bir kurum olmasa, bir sürü din tüccarı çıkar ortalıkta din denen bir sürü farklı yapı oluşur. Dini hayatı düzen içine alamazsın, saçma sapan bir sürü dini grup ortaya çıkar.

Günümüzde de bir sürü dini grup vs. var fakat dinin kendi yapısı ve kuralları sabit. Bir de üst kurul olmasa düşünün din ne hale gelir.

Ayrıca benim dinle işim yok, bu yüzden diyanet fetva vermiş vermemiş beni ilgilendirmiyor.

Ama hayatını dini kurallara göre yaşamaya çalışan insanlar için diyanetin fetva yayınlamasından daha doğal ne olabilir?

Kaldı ki ateş-barut meselesi. Dünyanın en net gerçeği.

• diyanet işe yarar bir kurumsa önce kandil var mı yok mu islamiyette bir onu araştırsın bakalım veya ölünün arkasından 3 ,5 , 7 , 40 , 52 diye mevlit yapılırmıymış onu bir araştırsın önce , hadi arkadaşlar böyle boş işlerle zaman geçirmeyin , hayatta her dakika önemlidir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Omisis046

Şunu bir kesinleştirmek gerekir. Diyanetin verdiği fetvalar özel hayata müdahale değildir. Yaptırımı yoktur, öneri gibi düşünebilirsiniz.

Özel hayata direk müdahale yoktur evet.

• quote:

diyanet işe yarar bir kurumsa önce kandil var mı yok mu islamiyette bir onu araştırsın bakalım veya ölünün arkasından 3 ,5 , 7 , 40 , 52 diye mevlit yapılırmıymış onu bir araştırsın önce , hadi arkadaşlar böyle boş işlerle zaman geçirmeyin , hayatta her dakika önemlidir.

arkadaşım var mı yok mu tartışılır ama senin kullandığım cümleler tehlikeli. Ateşle oynuyorsun
  • Müslüman önderleri her gün kadınların bacaklarının arasıyla ilgili fetva veriyorsa, sorun muhtemelen arz-talep dengesinin değişkenlerinin en az birindedir.

Burada talep hiçbir zaman rüşvet, yolsuzluk, vergi kaçakçılığı ya da yalan söylemenin günah olup olmadığını merak etmek olmayacağı için, Diyanet de talep edilen konular hakkında bilgi veriyor ve müşterilerinin taleplerini yerine getirmiş oluyor.

• forumu kullanıcısına yanıt
    sanki oartalıkta bir sürü saçma sapan dini grup yokmuş gibi yazmışsınız ? işid denen katiller topluluğu hala müslümanları öldürmeye devam ediyor ? dini kuralları ancak Allah belirler , diyanet işleri gibi Allah la kul arasına girmeye çalışan kurumlar belirleyemez , yok öyle bir şey.
  • quote:

Orijinalden alıntı: TrowZeeN

quote:

diyanet işe yarar bir kurumsa önce kandil var mı yok mu islamiyette bir onu araştırsın bakalım veya ölünün arkasından 3 ,5 , 7 , 40 , 52 diye mevlit yapılırmıymış onu bir araştırsın önce , hadi arkadaşlar böyle boş işlerle zaman geçirmeyin , hayatta her dakika önemlidir.

arkadaşım var mı yok mu tartışılır ama senin kullandığım cümleler tehlikeli. Ateşle oynuyorsun

uydurma şeylere karnım tok , bugün insanların aracılardan neler çektiğini , nasıl yanlış yollara saptığını her gün görüyoruz , böyle uydyrma kurumlara , bunların uydurma sözlerine ihtiyacı olanlar , cahil insanlar olabilir ancak , önünde Kuran olan , hadisleri gören bir insan zekasını kullanarak yeniliklere hızlıca adapte olabilir ve anlayabilir , sonuç olarak diyanetin de bundan farklı bir şey yaptığı yok , sözleri sadece kendi yorumlarını içerir ve kimseyi bağlamaz , kafalarına göre ritüel belirleyemezler , onları böyle bir yetkiyi hiçkimse vermez.

• quote:

sanki oartalıkta bir sürü saçma sapan dini grup yokmuş gibi yazmışsınız ? işid denen katiller topluluğu hala müslümanları öldürmeye devam ediyor ? dini kuralları ancak Allah belirler , diyanet işleri gibi Allah la kul arasına girmeye çalışan kurumlar belirleyemez , yok öyle bir şey.

Ya ben anlatamadım, ya siz yanlış anlamışsınız.

Benim demek istediğim dini kuralların uzun yıllar değişmesini engellemenin yolu sabit kurumlardan geçer.

Yoksa hergün yeni bir din çıkar.

Diyanet yok diyelim. Bir konuda dinin hükmünü merak eden insan direk Allaha mı soracak?
  • peygamberimiz bugünkü din alimlerini görse suratlarına tükürür vallahi
  • Bence de tam tersi.Mercedes arabalara binip,halkin milyarlarca lira parasini ic eden gereksiz bir kurumdan gereksiz bir deklarasyon olmus.

Hirsizlara karsi tek soz edemeyen dincilerin sabah aksam bacak arasi organlari ile ilgilenmesi ise gayet ilginc.

Diyanet milletin kukusu,pipisi ile ilgilenecegine pedofili,hirsizlik,rusvet ve din uzerinden teror gibi islam ulkelerinde yogun seki,de gorulen sorunlara odaklansin.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.