Şimdi Ara

Diyanet yine fetva verdi: Nişanlılar baş başa kalmasın! (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
75
Cevap
1
Favori
969
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Diyanetin işi zaten bu, bundan önce de verdikleri yüzlerce binlerce fetva vardır, ama bazıları aradan kadın erkek ilişkileri ile ilgili olanları seçip "bakın müslümanlar sürekli bu konuları tartışan
    sapık zihniyetli insanlardır" algısını yaratmaya çalışıyor.

    not: evet sapık zihniyetli müslümanlar da var arkadaşım, aradan iki kelimeyi çekip sözlerimi çarpıtmayın.
    Gelecek cevapları tahmin ettiğimden yazayım dedim

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Benim de diyanete bir önerim var

    Mercedes yetmiyor ise Maybach dusunurler mi acaba ? Veya biraz daha bekleyip Rolls Royce mu gecseler ?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: POWER64

    Her konuyu sen çözemezsin. Bazen senin yerine araştıracak ehil birileri gerekebilir. Ben o kadar âlim değilim.

    Cebini dolduran ehli biri kimseye lazım değil hülooo
  • diyanetin işi fetva vermek değildir , ibadet yeri görevlilerini belirlemek , onların özlük hakları ile ilgilenmek ve ibadet yerlerinin çeşitli işlerini takip etmektir , eğer fetva vermeye başlarsa asıl o zaman ortalık karışır. bir çok tarikat şeyhi zaten fetvaları kabul etmeyecek ve kafasına göre yorum yapmaya başlayacaktır bu durumda yada işine geldiği gibi , bu yarar mı getirir zarar mı yorumu size bırakıyorum ?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: serenissimo

    zekaya sahipse sorma gereği duymaz ? zaten sorma gibi bir şansı da yok , ben hep şunu merak ederim de kimse buna aldırmaz , ilk gelen ayette ne yazılıdır ?


    Cenabetken sultanahnet camiini gezersem, eyup sultan turbesinde dua etsem gunah olur mu?

    Bi arkadas sormustu.

    Simdi dinen bunun cevabini nasil ogrenecem?

    Ben gezerim o ayri.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ben zaten yönetici olmak istemem , cumhuriyet sistemini kullanan bir ülkeyiz ve cumhuriyette birden fazla yöneticinin bulunması her zaman daha yapıcıdır , bir ülkeyi cebinde parası olanlar yerine başında aklı olanlar yönetse her zaman daha iyidir benim için.
  • forumu kullanıcısına yanıt
    insan bunu soracak kadar cahil olabilir mi diyeceğim ama olabiliyor biliyorum , türbelerde zaten dua edilmez , ölmüş bir insanın kime faydası olabilir ? ilk gelen ayete dönüyoruz hep , nedir o ? hep görmezden geldiğimiz bu sayede hep başkalarına muhtaç olduğumuz şey ? kişi Kuran ı açıp okusa (ne güzel Türkçesi de var ve oldukça da anlaşılabilir) , merak ettiği herşeyin orada yazdığını görecek , illa birinin çıkıpta yol göstermesimi gerekiyor , akıl niye verilmiş insanlara ? birbirlerine zarar vermek için kullansınlar diye mi ?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi serenissimo -- 31 Aralık 2015; 19:12:59 >
  • serenissimo kullanıcısına yanıt
    diyanetin görevlerinden biri fetva vermektir, bıraksınlar da ne idüğü belirsiz tarikat şeyhleri mi karar versin

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • zaten çoğuna onlar karar veriyor bunu üzülerek söylüyorum , diyanet kısa süre için kurulan bir kurumdu , cehalet bittikten sonra oda kaldırılacaktı ama maalesef cehalet bitirilemedi ve artarak yoluna devam ediyor. hep yazıyorum şu anki diyaneti onaylamam mümkün değil ve ilk ayette yazanı yapmıyoruz bu da 3. maalesefim

    neden hiç cami görevlilerinin cenazeden sonra cenaze sahiplerinden para istemelerine ilişkin bir fetva yok ? yada imam nikahı denilen gereksiz uygulama yapıldıktan sonra yine cami görevlilerinin para almalarına ilişkin bir fetva yok , ben biliyorum ki Allah ayetlerini para karşılığı okumak en büyük günahlardan biri , ama bu günah hergün işlenen bir gelenek haline gelmiş ?

    sonra bir cenazenin duyurusu cami hoparlöründen yapılırken , okuyan kişi güzel okursa , cenaze sahiplerinden para aldığını , hızlıca okuyup geçerse de para almadığını neden düşünüyoruz ?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi serenissimo -- 31 Aralık 2015; 19:40:28 >




  • Ben iki nişanlının birbirine dost olmasında hiçbir ahlaksızlık , pislik göremiyorum.Diyanet yine saçmalamış.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi winxperror -- 31 Aralık 2015; 19:39:23 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • serenissimo kullanıcısına yanıt
    Arkadasim bence butun dinlerin ve dini kurumlarin insanin hayatina etkisi minimum da olmali.

    Ama hayatini dini kurallara uygun yasamak isteyenler icin illaki detaylar konusunda yon verecek birilerine ihtiyac var. Bu diyanet gibi resmi bir kurum olmazsa seyhler,sihlar olur, pkk imamlari olur, padisah seyhulislamlari olur. Ozaman da dini anlayislar corba olur. Hangisinin dogru oldugu bilinmez.

    Oku oku diyorsun da, kuran mealini okuyan bir insan her sorusuna cevap bulamaz. Yanlis yorumlayabilir de.

    Mesela namaz kilmamanin cezasi var mi? Diycen ki Allahin emirlerine uymamanin cezasi var. Peki namaz nasil kilinir? Kuran da yok.Nasil kilacaz? Spor hareketlerimi yapcaz, sadece tefekkurle mi?

    Hadislerde var dersen, o hadislerin cogu uydurma yada yanlis diyenler de cikar. Peki bu durumlarda nasil fikir birligi olacak?

    Demem o ki bizim diyanet, Avrupadaki ruhban sinifi gibi Allahla kul arasinda bir kurum degil. Ve birlik icin gerekli.

    Oyle kurani sadece okumayla her soruya cozum bulunmaz.

    Mesajini arkadasa gonderdim. Bir suru sacma soru daha sordu. Ben de "Sizin tavsiyenize uyarak, Aklini kullan ve kuranda varmis,git oku." dedim.

    Artik vebali boynuna :)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: serenissimo

    diyanet = hikaye , açarım Kuranı açarım Hz. Muhammedin hadislerini bana yeter , Allah la arama girecek bir kuruma ihtiyacım yok benim , Türk ulusunun da yok.

    Açıp baksaydın böyle konuşmazdın zaten , caiz olmayan şeye caiz mi desin diyanet bunumu istiyorsunuz
  • Az önce berberde yaşlı evli amcaların genelev anıları dinlemek zorunda kaldım. Kimse yanlış anlamasın üzerine de ne kadar dindar oldukları hakkında muhabbet ettiler. Diyanet kalkmış nişanlıların elele tutuşmasından bahsediyor.

    Ülkemizde genelevler kapatılmalıdır diye bir fetva verebilir mesela.
  • forumu kullanıcısına yanıt
    :) zaten başkalarına sormak ayrı bir hata ve çok ayrıntıya girmekte akıllıca bir şey değil (şeytan ayrıntı da gizlidir) , genel esaslar bellidir , ibadetin şeklinden şemalinden önce , yaptıklarınız sizi vicdanen rahat hissettiriyor mu ? onu bir düşünün , bilimle aranız nasıl , diğer insanlara bir faydanız varmı , diğerlerine zararınız dokunuyormu ? insanlara devamlı zarar veren biri iseniz , kıldığınız namazın da fayda etmediği ortadadır zaten , ibadetlerin amacı nedir ; insanın yanlış işler yapmasına engel olmak , insanların bilgilendirilmesi gereken o kadar çok konu varki gündelik hayatla ilgili ? ben şaşıyorum hala türbede ettiğim dua işe yarar mı diye sorana ? türbedekini işini halletmek için Allah la arana aracı edeceğine bunu Allah tan kendin istesen ya ? ona dua ettiğinde türbedeki ölü olmadan seni duymayacak mı ?

    yada sen türbedeki ölüye bir takım rüşvet vermeden Allah seni duymayacak mı ?

    zaten dini inanış uzun süre önce karışmış , islamiyette mezhep kabul edilebilir bir şeymidir ? hristiyanlar mezhep farklılığının nasıl katliamlara yol açtığını görmemize zaten , biz hiç ders almıyoruz , aklımızı kullanmıyoruz , öylesi daha kolay çünkü , birine soracağız ve onun dediği gibi yapacağız nasıl olsa sorumluluk onda , bakalım hesap günü de böyle mi kabul edilecek yoksa sen ona niye uydun mu denecek ?

    insan bunu düşünebilsin diye akıl verilmiş kendisine , kullanmıyorsa bundan ben sorumlu tutulabilirmiyim ? günahı benim üzerime olabilir mi ?

    şeyhler şıhlar zaten var şu anda , yok diyebilirmisiniz ?




  • serenissimo kullanıcısına yanıt
    Hak mezheplerin amacı bulunulan coğrafya ve şartlara göre insanlara yol gösterecek uygulama usullerini göstermektir. Mezhepler televizyonda gördüğün gibi öyle çok farklar oluşturacak uygulamalara sahip değiller.
    Türbelere gidip dua etmek sorun değil sadece ondan medet umacak durumda kalmak çok kötü bir durum.
    Insanlar dua ederken kıymetli kimseleri araya katarak Allah'a yalvarabilirler. Buradaki amaç Allah dostunun kıymetinden faydalanmaktadır. Yani manevi bir destek gibi düşünün bunu. Bu isteğe bağlıdır sen yapmazsın olur biter.
    Ama temel konularda ve bir çok soruda insan çözümü kendi bulabilir. Fakat çok derin mevzular ve binlerce konuya insanlar bazı ilimlere sahip olmadan cevap veya karar veremezler.
    Bundan dolayı binlerce külliyatlar, ilmihaller, tefsirler ve ciddi Islam fıkhı eserleri vardır.
    Ama bu işin temeli Kur'an, hadis ve büyük alimlerin kaynaklarıdır.
    Allah bilime, ilime, fenne değer veren Müslümanlar yetişmesini nasip etsin bizlere.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Bunların aklı fikri seks anasını satayım.Diyanet işlerinin adı 'seks işleri' olarak değiştirilsin.
  • Diyanet İşleri yanlış yönetiliyor demek başka birşey, kapatılması gerek demek ayrı birşey. Diyaneti İşleri kapansın demek TBMM'de kavga ediliyor TBMM kapatılsın demekle aynı şeydir. Diyanet İşleri islam dininin tek bir kurumdan ve tek bir yönetimden yönetilmesi bakımından oldukça gerekli bir kurumdur. Ha şu an yanlış yönetiliyor derseniz ona katılırım. Eğer Diyanet İşleri'ni kapatırsanız camide hangi cemaatin müridi kimbilir hangi fetvayı verecek, hangi tarikatın dervişi kimbilir Cuma namazı hutbesinde neyi nasıl anlatacak, camilerde islam adı altında islam dışı yapılanmaları kim engelleyecek, camide namaz kıldıran imamın maaşını kim neye karşılık hangi islam dışı yönlendirmeler karşılığında verecek?
    Diyanet İşleri kapatılsın diyenler çok büyük bir yanlışın içindeler. Ha Diyanet şu an yanlış yönetiliyor derseniz ona katılırım, hatta beraber de eleştiririz.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • StillB0rN S kullanıcısına yanıt
    Caiz olmayan konular genelde hep cinsellik ve mahremiyet üzerine.
    Toplumda ciddi bir dezenformasyon var insan ilişkileri konusunda. Bu dünya genelinde de böyle. Aile birliğini, evlenmeden cinsel ilişkiye girmemeyi, alkolik olmamayı, evliyken zina etmemeyi öğütleyen tonlarca Avrupa ve Abd yapımı film mevcuttur ve çıkmaya da devam ediyor. Hatta artık tek eşliliği, namus kavramını ve sadakat gibi kavramları daha çok işliyor adamlar hem de üstü açık olarak.
    Sandığınız gibi batı da gençlerin özgürce seks yapması, gece hayatında alkolle kendinden geçmesi gibi durumlardan rahatsız.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • POWER64 kullanıcısına yanıt
    Söyledikleriniz de yanlış yok tabi ki.Ben diyanetin diğer konularda da çıkış yapmasını bekliyorum.Mesela 17 aralıkta hırsızlıkla ilgili bir fetva verebilirdi.Ya da lüks tüketimin İslamda caiz olmadığını söyleyebilirlerdi.Tabi o zaman o mercedeslere nasıl binerlerdi orasını bilemem.
  • Diyanetin iş yapıyor gözükmek için yaptığı uygulamalardan biri.Boş bir kurum.Bütçenin %90'ı israf.
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.