Şimdi Ara

Disiplin suçunun ilerde getireceği sorunlar

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
21
Cevap
0
Favori
43.809
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • çok saçma ve gereksiz bi sebepten disipline verilmişim, uyarı veya kınama alacağım... büyük ihtimal uyarı ama kınama alırsam ne olur? ve sicile geçer mi yoksa şehir efsanesi mi bu sicil davası... ayrıcadan tekrarlanmayan suçlar sicilden siliniyormuş bir süre sonra öyle bir şey de duymuştum... ve derslerim de çok iyidir, derslerimin olduğu kadar hocalar da çok sever beni kurul felan toplanırsa yararı olabilir mi çünkü kesinlikle alakasız ve yalanlarla girdim bu işin içine... KESİN BİLGİSİ olan arkadaşlar aydınlatabilir mi beni bir zahmet... teşekkürler şimdiden

• Yapay Zekanın Yanıtı

Disiplin Suçunun İleride Getireceği Sorunlar

Lisede alınan disiplin cezaları, öğrencilerin geleceklerini önemli ölçüde etkileyebilir. Okuldan uzaklaştırılma, kınama cezası ve benzeri disiplin cezaları sicile işleyebilir ve ileride çeşitli sorunlara yol açabilir.

Lise Kınama Cezası Sicile İşler mi?

Evet, lise kınama cezaları sicile işlenir. Sicil kaydı, kişinin geçmişteki cezai ve disiplin cezalarının resmi bir kaydını içerir. Bu kayıt, kolluk kuvvetleri, işverenler ve eğitim kurumları tarafından erişilebilir.

Disiplin Cezalarının İlerideki Sonuçları

Sicile işlenen disiplin cezaları, öğrencilerin ileride aşağıdakiler gibi sorunlar yaşamasına neden olabilir:

• Üniversiteye Kabul: Bazı üniversiteler, sicilinde disiplin cezası bulunan öğrencileri kabul etmeyebilir veya şartlı kabul edebilir.
    • İş Başvuruları: İşverenler, sicil kayıtlarında disiplin cezaları olan adayları işe alma konusunda isteksiz olabilir. Özellikle kolluk kuvvetleri, güvenlik ve devlet kurumları gibi alanlarda sicil kaydı büyük önem taşır.
    • Askeri Hizmet: Disiplin cezaları, askeri hizmete kabul edilme sürecini de etkileyebilir. Bazı askeri birimler, sicilinde disiplin cezası bulunan kişileri kabul etmeyebilir.
    • Kira Sözleşmeleri: Ev sahipleri, sicilinde disiplin cezaları bulunan kiracıları reddedebilir.
    • Seyahat Kısıtlamaları: Bazı ülkeler, sicilinde disiplin cezası bulunan kişilere vize vermeyebilir veya seyahat kısıtlamaları uygulayabilir.

Disiplin Cezalarını Temizleme

Sicile işlenen disiplin cezaları, genellikle belirli bir süre sonra temizlenir. Temizlenme süresi, cezanın türüne ve devletin yasalarına göre değişir. Ancak, ciddi disiplin cezaları, sicil kaydında daha uzun süre kalabilir. Öğrenciler, disiplin cezalarının ilerideki potansiyel sonuçlarını göz önünde bulundurarak sorumlu kararlar vermelidir.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • ilerde askeri hiç bir kurum ile eğitim göremez ve çalışamaz diye biliyorum aslında saçma bişey bence o zaman askere almayın yada hapishaneye girenlerde askere alınmasın tarzda bişey oluyo bu saçma
  • kyk yurtlarında kalamazsın.

*kyk : devlet yurtları
  • Birşey getirmiyor, ben 5 gün uzaklaştırma almıştım. (müdür yardımcısından kendi telefonumu çaldım) şu ana kadar problem çıkmadı önüme
  • Bildigin bir cok seyden mahrum kalabilme ihtimalin yuksek olur ceza alirsan.luzumlu luzumsuz fark etmez ceza almamaya bak tanıdık vs birilerini sok araya geleceginle oynarlar haberin olsun.
  • quote:

Orjinalden alıntı: Nikola Tesla

kyk yurtlarında kalamazsın.

bundan emin misiniz hocam? rehberlik hocası sadece subay ve polis okullarına giremezsin demişti....
  • quote:

Orjinalden alıntı: synx

Birşey getirmiyor, ben 5 gün uzaklaştırma almıştım. (müdür yardımcısından kendi telefonumu çaldım) şu ana kadar problem çıkmadı önüme

hiç bi halt olmaz. seni uslandırmak için şu olur bu olur derler. dedikleri doğrudur. ama söylemedikleri şey sene sonunda şube öğretmenler kararıyla cezanın kaldırılacağıdır.

bende 5 gün uzaklaştırıldım. sonrasında defalarca harp okulu sözleşmeli subaylık sınav mülakatlarına girdim. her defasında bahsettim araştırdım. silindiği için problem olmuyor cevabını aldım. defalarca araştırdım farklı kaynaklardan.

yani sonuçta hiç ceza almamışsın gibi temiz ve pak olacaksın. hiç korkma. bu arada üniversiteyi bitireli 1.5 sene oldu. kyk da da kaldım toplam 1 sene kadar. başbakanlık bursu da aldım yani ak pak oldum çıktım.)

ki ceza alma sebebimde dandik olduğundan daha cezayı alır almaz beni seven bi sürü hocam merak etme nasısa kalkar dedi. dedikleri gibi de kaldırdılar. benim iyi niyetimi bildiklerinden bunu erken söylediler. ama sen okulda nasılsın bilmiyorumda kaldırılacağını herkese söylemezler. hocalarımla arkadaş gibiydim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi OneMore -- 21 Aralık 2008; 14:04:44 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orjinalden alıntı: OneMore

quote:

Birşey getirmiyor, ben 5 gün uzaklaştırma almıştım. (müdür yardımcısından kendi telefonumu çaldım) şu ana kadar problem çıkmadı önüme

hiç bi halt olmaz. seni uslandırmak için şu olur bu olur derler. dedikleri doğrudur. ama söylemedikleri şey sene sonunda şube öğretmenler kararıyla cezanın kaldırılacağıdır.

bende 5 gün uzaklaştırıldım. sonrasında defalarca harp okulu sözleşmeli subaylık sınav mülakatlarına girdim. her defasında bahsettim araştırdım. silindiği için problem olmuyor cevabını aldım. defalarca araştırdım farklı kaynaklardan.

yani sonuçta hiç ceza almamışsın gibi temiz ve pak olacaksın. hiç korkma. bu arada üniversiteyi bitireli 1.5 sene oldu. kyk da da kaldım toplam 1 sene kadar. başbakanlık bursu da aldım yani ak pak oldum çıktım.)

ki ceza alma sebebimde dandik olduğundan daha cezayı alır almaz beni seven bi sürü hocam merak etme nasısa kalkar dedi. dedikleri gibi de kaldırdılar. benim iyi niyetimi bildiklerinden bunu erken söylediler. ama sen okulda nasılsın bilmiyorumda kaldırılacağını herkese söylemezler. hocalarımla arkadaş gibiydim.

silinmeseydi cezan sen görürüdün kyknın bursunu:)

benmde sözlü uyarım vardı ama sözlü uyarılar sicile işlemediği için soruk yok:)

• quote:

Orjinalden alıntı: LoveU4ever

quote:

Orjinalden alıntı: Nikola Tesla

kyk yurtlarında kalamazsın.

bundan emin misiniz hocam? rehberlik hocası sadece subay ve polis okullarına giremezsin demişti....

Küçük yaşlarda yaptığınız bir olaydan geleceğinizi sorumlu tutmazlar bundan emin olabilirsiniz. Ki Askeri Liselerde bile alınan disiplin suçlarının ileriye dönük bir etkisi, yansıması vs. olmuyor.
  • quote:

Orjinalden alıntı: OneMore

quote:

benim ceza sebebim de kışkırtma. savunmamı gayet güzel yazdım ve okulda derece yapacak bir öğrenciyim derslerim iyi yani.... bunun yanında her hoca da ne kadar saygılı olduğumu bilir eğer kurul toplanıp da karar vericekse çok büyük bir ihtimal affedilirim hiç bir hocayla sorunum yok.... içimi rahatlattınız teşekkür ederim....

• quote:

çok saçma ve gereksiz bi sebepten disipline verilmişim, uyarı veya kınama alacağım... büyük ihtimal uyarı ama kınama alırsam ne olur? ve sicile geçer mi yoksa şehir efsanesi mi bu sicil davası... ayrıcadan tekrarlanmayan suçlar sicilden siliniyormuş bir süre sonra öyle bir şey de duymuştum... ve derslerim de çok iyidir, derslerimin olduğu kadar hocalar da çok sever beni kurul felan toplanırsa yararı olabilir mi çünkü kesinlikle alakasız ve yalanlarla girdim bu işin içine... KESİN BİLGİSİ olan arkadaşlar aydınlatabilir mi beni bir zahmet... teşekkürler şimdiden

Bu nasıl oluyor. Seni karşılarına alıp seni kınıyoruz mu diyorlar?

• Eğer üniversitede değilsen benim bildigim kadarıyla kınama falan sicile geçmiyor.Kınama üniversitede geçiyormu onu bile tam bilmiyorum.Merak etme bişey olmaz
  • Tecrubeli olarak:

Savunma yazıyorsun müdüre veriyorsun.
  • Bende kınama almıştım geçen sene bu sene başka okula geçtim geçerken silinio hepsi kafanıza takmayın dediler yani korkutma amaçlı yaptıkları
  • quote:

Orjinalden alıntı: Rosenrot

quote:

çok saçma ve gereksiz bi sebepten disipline verilmişim, uyarı veya kınama alacağım... büyük ihtimal uyarı ama kınama alırsam ne olur? ve sicile geçer mi yoksa şehir efsanesi mi bu sicil davası... ayrıcadan tekrarlanmayan suçlar sicilden siliniyormuş bir süre sonra öyle bir şey de duymuştum... ve derslerim de çok iyidir, derslerimin olduğu kadar hocalar da çok sever beni kurul felan toplanırsa yararı olabilir mi çünkü kesinlikle alakasız ve yalanlarla girdim bu işin içine... KESİN BİLGİSİ olan arkadaşlar aydınlatabilir mi beni bir zahmet... teşekkürler şimdiden

Bu nasıl oluyor. Seni karşılarına alıp seni kınıyoruz mu diyorlar?

uyarıyı seni karşılarına alıp seni uyarıyoruz diye mi verdiklerini zannediyorsun

Ceza derecelenmesi gibi düşün, kınama uyarının bir üstündeki ceza yanlışım yok ise.

• Ben son sınıfta 1 yarıyıl uzaklaştırma almıştım.
    Allah' tan okul bittiği için ne sicilime işlendi ne de etkin ceza aldım. Sadece KYK nın öğrenim kredisi son taksidini alamadım.
    Sicile işlenseydi yüksek lisans yapamazdım.
  • quote:

Orjinalden alıntı: TuVNeRa

Ben son sınıfta 1 yarıyıl uzaklaştırma almıştım.
    Allah' tan okul bittiği için ne sicilime işlendi ne de etkin ceza aldım. Sadece KYK nın öğrenim kredisi son taksidini alamadım.

ssssssss
  • Peki sözleşme imzalamanın bi sakıncası olur mu ilk okula giderken ya 7 ya da 8 e giderken imzalamıştı annem
  • Bir daha suç işlemezseniz silinir.(Sadece uyarı ve kınama ise aldığınız ceza)

Ama tekrarlar veya başka bir ceza işlerseniz,sicilinizden silinmez.Devlet yurtlarında kalamama,özel okullara girememe vs.. gibi yaptırımlarla karşı karşıya gelirsiniz.
  • dur sebebini tahmin edeyim sebebi elle taciz ve daha ilerisi olabilirmi :D
    quote:

Orjinalden alıntı: TuVNeRa

Ben son sınıfta 1 yarıyıl uzaklaştırma almıştım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ßëệłžξЪцЪ -- 21 Aralık 2008; 17:40:50 >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.