Şimdi Ara

Dişçilerin Kendini Doktor Zannetmesi Sorunsalı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
73
Cevap
0
Favori
3.808
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Dişçi olacaklar kendilerini doktor zannediyor.

Be kardeşim, sen dişçisin dişçilik okuyorsun. Doktor okusaydın Tıp Fakültesinde okurdun üzerine uzmanlık yapardın 6 + 2 seneden 8 sene okurdun en az.

Fakat sen dişçilikte 5 yıl okuyorsun. Üstüne üstlük uzmanlık - tus a da girmiyorsun. Sen kendini nasıl doktor zannedersin?

Ha parası iyi olabilir o ayrı mesela ama dişçiler doktor değildir.

@Codix

• doktor bir konuda uzman olan insanlara denir. Hukuğun da doktoru olur tıpın da filozofun da. O yüzden diş doktoru doktordur.Tıp okuyunca doktor değil hekim olursun.Diş okuyunca da hekim olursun çünkü hekimliğin tanımı "insanlardaki hastalıkları tanılayan ve onları ilaçlarla ya da kimi araçlarla sağaltan, hekimlik öğrenimi görmüş kimse." dir. Diş doktoru diş ve ağiz hastalıklarını tanımlayıp tedavi eder .

Kısacası milleti üniversite üzerinden eziklemeyi bırakın. Herkesin kendi konusunda uzmanlaşması içindir üniversite , millete hava atmak için değil!!

(Tıp puanıyla bilgisayar mühendisliği okuyorum)
  • Dişçilerin de uzmanlık sınavı ve dolayısıyla uzmanlığı var. Hem bölümün adı Diş hekimliği diye geçiyor

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • zaten tıp kazanamayan mecburiyetten dişçilik okumuyor mu
  • quote:

Orijinalden alıntı: Kara Komite

Dişçilerin de uzmanlık sınavı ve dolayısıyla uzmanlığı var. Hem bölümün adı Diş hekimliği diye geçiyor
    Veterinere de Veteriner Hekim diyor ama doktor mu? Değil.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Guest-7C18139D2

zaten tıp kazanamayan mecburiyetten dişçilik okumuyor mu
    Kızın biri doktorolcamben diye nick almış bir de kendini doktor olacak sanıyor doktorum diye geziniyor ama dişçilik okuyor.

@doktorolcamben
  • quote:

Orijinalden alıntı: Guest-0988D7594

Kızın biri doktorolcamben diye nick almış bir de kendini doktor olacak sanıyor doktorum diye geziniyor ama dişçilik okuyor.

@doktorolcamben

Alıntıları Göster
    açılın dişciyim ben

• Yabancı filmlerde de bu konu çokça ele alınıyor.

Filmin birinde bi' adam ben doktorum diyordu karısı düzeltiyordu dişçi diye. Hangover serisinden biriydi sanırım.

Adamlar bile biliyor.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Trollerin kalitesi de fazlasıyla düştü. Üzücü

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Sansa Magna

Trollerin kalitesi de fazlasıyla düştü. Üzücü
    Sen dişçisin sanırım.
  • Yine ikisinide olamayacak kisilerin kiskanip catlamasi olayina sahit oluyoruz :))

• quote:

Orijinalden alıntı: S.Vettel

Yine ikisinide olamayacak kisilerin kiskanip catlamasi olayina sahit oluyoruz :))
    Yahu öğretmen olacaklar ben öğretmenim diyor. Doktor olacaklar ben doktorum diyor. Mühendis olacaklar ben mühendisim diyor.

Avukat olacaklar ben avukatım diyor.

Dişçi olacaklar ben doktorum diyor.
  • Dişçisin sen dişçi kal...

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Guest-0988D7594

Yahu öğretmen olacaklar ben öğretmenim diyor. Doktor olacaklar ben doktorum diyor. Mühendis olacaklar ben mühendisim diyor.

Avukat olacaklar ben avukatım diyor.

Dişçi olacaklar ben doktorum diyor.

Alıntıları Göster
    Dişçi diye bir sey yok zaten Diş Hekimi diye bir sey var sen hic kalpci omurgaci gozlukcu diye doktor gordunmu ? Issiz olacak ne diyor bide onu senin agzindan dinleseydik.

• quote:

Orijinalden alıntı: Fulton

Dişçisin sen dişçi kal...
    Veteriner olacaklar da ben veterinerim diyor. Bu adamlar da 5 sene okuyor. Ama adamların öyle bir kıskançlığı yok.

Dişçilerden başka böyle bir kapris yapan yok.

@S.Vettel
  • quote:

Dişçi diye bir sey yok zaten Diş Hekimi diye bir sey var sen hic kalpci omurgaci gozlukcu diye doktor gordunmu ? Issiz olacak ne diyor bide onu senin agzindan dinleseydik.

Alıntıları Göster
    Tüm dişçiler kendini belli ediyor.
  • İşsiz güçsüz adamlarda öyle

• M.D. diyorum.

Ayrica muhendis de doktor olabilir. Yanli burdaki yanlış discinin doktor olacam demesi degil teknik olarak dr. Unvanini alabilir zaten.

Dr. Unvanini saglikci arkadaslarimizin benimsemesidir.

• quote:

Alıntıları Göster
    Serbest meslekle uğraşıyorum diyor.
  • Yahu birakin insanlari ayrica oda bir doktorluk turudur bana gore disler insana ait degil mi ? Onlara cok ciddi ve hassas operasyonlar yapilmiyor mu ? Dis hekimligi yada dis doktoru tabiri var.
  • http://www.resmigazete.gov.tr/eskiler/2016/12/20161223-16.htm

Konu kilitlenebilir

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.