Şimdi Ara

Doktor, Tıp doktoru, Diş hekimi tartışması sadece Türkiyede mi var (işte cevabı)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
42
Cevap
1
Favori
1.074
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

ınstagram
    Filimbaz on Instagram: "Dişçiler gergin. (📹: Brooklyn Nine-Nine) ➖ Daha fazla bu tarz paylaşımlar için gönderiyi kaydetmeyi ve sayfayı takip etmeyi unutmayın: @filimbaz"
    https://www.instagram.com/reel/CrQkVHaNLC4/?igshid=YmMyMTA2M2Y%3D

•  tıp>mühendıslık ANKARATIPLI >tıp öğrencisi

• hayır tabi ki de. ama

dişçiler doktor değildir
    yani asla bi tıp doktoru olamazlar.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • tıp bitirenler DR ön ekini alırken dişçiler DT ekini alır yani dr değil.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-FED76F1B8 -- 1 Mayıs 2023; 22:45:53 >
  • hocam hele uçakta doktor var mı diye soruyorlarmış, sosyoloji alanında doktora yapanın ben doktorum demesi de komik bir ara PhD yapanların biz de doktoruz diyorlardı 

• Ankaratıplı kullanıcısına yanıt

onlar da asla doktor değil.

gerçek doktor biziz yani tıp okuyanlar  

bu arada olay komik olmuş  

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-FED76F1B8 -- 1 Mayıs 2023; 22:54:35 >
  • ismin komiğime gitti . egetıplı kapılmış mıydı?

• alverist A kullanıcısına yanıt

sen ege tıplısın galiba

• hekimlerin doktor lafını ipoteklemesinden nefret ediyorum. eksik kullanıyoruz işte. ayrıca diş hekimleri de babalar gibi "doktor"dur. hekimler amerikada md ünvanını kullanıyor medical doctor anlamında. diş hekimleri de dmd yani doctor of dental medicine ünvanını kullanıyor. ortak olanı farkettiniz umarım. ayrıca şu ana kadar gördüğüm tüm haberlerde ne zaman doktorlara zam geldiyse bunun içerisine diş hekimleri de dahildi. yani devlet nezdinde de "doktor"lar. bu sidik yarışını durdurmak gerek. sonu yok çünkü. taşrada tıp okuyana ankara tıptaki sen doktor değilsin der. hacettepedeki ankaratıptakini küçümser. Yani, amaç ne ki?

eklemem gerekiyor ki şu anda tıp fakültelerinde eğitim gören 110000 tıp öğrencisi var. ülkenin her yerine doktor fabrikaları kurulmuş durumda. 10 yıl sonrası için o kadar da prestijli bir garanti meslek olmayacak doktorluk. Kalite ön plana çıkacak.

• hocam deü tamamen aklımdan çıkmış yazarken. kusura bakmayın. ben anlı şanlı gaziliyim 

110k yı ekle hıc kımse emeklı olmasın 300k doktor bu nufus ıcın cok degıl

• elbette hocam almanyada 400k doktor var yanılmıyorsam. bizdeyse 150k. nüfuslar aynı hemen hemen. sadece ben çalışma şartlarının iyileştirilip doktor istihdamın arttırılacağına inanmıyorum. o kadar da paha biçilemez olmayacağız. devlete direkt atanamayacağız. maaşlarımız düşecek. biraz karamsar bakıyorum ama.

öyle bi şey en az 50 yıl sonra olur karamsar düşünmene gerek yok

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-FED76F1B8 -- 2 Mayıs 2023; 1:5:7 >

ki emeklı olan veyurtdısına gıdenlerı hesap edersen 50000 kısı yapar artış 60bın artıs 60bın yerıne 260bın olsun almanyadakı doktor sayısına ulasamıyoruz ve bızde nufus ve hastalık daha fazla 

paha bıcılmez suanda da degılız zaten 2006da degılız 

• Karakurum07 kullanıcısına yanıt

şu an yine iyi bence 2006ya yakınız diye düşünüyorum

• 50 yıl sonra cok cesıtlı kanser vakaları obezıte artacak o yuzden 50yıl sonra da olmayabılır.

Doktor fabrikası güzel bir tabir olmuş gerçekten. Birçoğunun kapatılması gerek bence

• Karakurum07 kullanıcısına yanıt

bence de olmaz zaten en az 50 dedim

• degılız 2006 da kendı klınıklerını acma olayı vardı bıde kendı maasının 3 katı doner sermaye alma olayı cok ıyımıs eskıden 2012de uzman doktor 8k-10k dolar alıyordu ve dolar suankınden daha degerlıydı 150k olursa benzerız deıyebılırm.

• 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.