Şimdi Ara

Dişçi Korkusu na ilaç ?

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
29
Cevap
1
Favori
13.844
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar dişçiden oldum olası korkarım (psikolojik) o yüzden en son 9-10 yıl önce gitmiştim ondan beridir gitmiyorum ve dişlerim son anlarına yaklaşıyor hatta geçen hafta çürüğün biri apse kapmıştı yüzüm şişmişti korkmuştum baya zar zor tedavi yapmıyacaklarını bildiğim için gitmiştim ve antibiyotik mi ne yazdı kullandım da bu günlerde geçti apse o gün dokdora anlatmıştım böle böle korkuyorum diye dokdorda sana bi ilaç verirler korkun morkun kalmaz deyip eve göndermişti yani öle bi ilaç varmıdır nasıl bi ilaçtır tablet midir nedir bu ? Teşekkürler.

• Yapay Zekanın Yanıtı

Dişçi Korkusu için İlaçlar

Dişçi korkusu (odontofobi), yaygın bir fobidir ve diş randevularını ertelemenize veya tamamen kaçınmanıza neden olabilir. Bu korku, ağrı, utanç veya kontrol kaybı korkusundan kaynaklanabilir.

Dişçi korkusunu yönetmene yardımcı olmak için çeşitli ilaç seçenekleri mevcuttur. İlaçlar, sakinleştirici özelliklerinden dolayı endişenizi ve kaygınızı azaltmaya yardımcı olur.

Dişçiye Gitmeden Önce Sakinleştirici

Birçok insan, dişçi randevularından önce hafif ila orta dereceli kaygı yaşar. Bu durumlarda, benzodiazepinler gibi kısa etkili sakinleştiriciler kullanılabilir. Bu ilaçlar, seni rahatlatmaya ve sakinleştirmeye yardımcı olarak kaygını azaltabilir.

Dişçi Korkusu için Sakinleştirici İlaç

Daha şiddetli dişçi korkusu için daha güçlü sakinleştiriciler veya anesteziler gerekli olabilir. Bu ilaçlar, genellikle ağızdan alınır veya diş hekimin tarafından uygulanır.

Dişçi Korkusu Xanax

Xanax, dişçi korkusunu yönetmek için kullanılan yaygın bir benzodiazepindir. Kaygı ve panik bozukluklarını tedavi etmek için de kullanılır. Xanax, seni sakinleştirir ve yatıştırır, böylece diş randevularına daha rahat girmeni sağlar.

Dişçiye Giderken Sakinleştirici

Dişçi randevularından aşırı derecede korkuyorsan, diş hekimin sana daha güçlü bir sakinleştirici veya anestezi verebilir. Bu ilaçlar, seni sakinleştirerek veya uyutarak prosedür sırasında rahatlamanı sağlar.

Dişçi ilaçları, dişçi korkusunu yönetmeni ve diş sağlığına kavuşmanı sağlayabilir. Ancak, bu ilaçları yalnızca bir sağlık uzmanının gözetiminde almalısın. Herhangi bir ilaç kullanmadan önce olası yan etkileri ve riskleri doktorunla tartışman önemlidir.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Sakinleştirici ilaçlar var ama yeşil reçeteli ve ancak uzman psikiyatrist yazabilir.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: cabriolet1981

Sakinleştirici ilaçlar var ama yeşil reçeteli ve ancak uzman psikiyatrist yazabilir.

diş hastanesinde tedavi sırasında vermiyolar demi ?
  • Onu bilmiyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: cabriolet1981

Onu bilmiyorum.

Saolasın

• Çek bir crystal meth git doktora gerisi gelir zaten
    breaking bad den yeni çıktım
  • Arkadaş korkmayın herşey hayatınızı daha iyi yaşamak için . Beterin beteride vardır bilin bende genel cerrahtan korkuyorum 2 ameliyat geçirdim kontrole giderken rahat değilim ama yapacak birşeyim yok . (Korkmayın diyip korkmamda ilginç bir durum gerçi ama)
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • şöyle ara: sedatifler
    şöyle ara: anksiyolitikler
    şöyle ara: trankilizanlar
    ya da şöyle ara: antihistaminikler

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cordarone -- 23 Ekim 2013; 20:13:39 >
  • Tanıdık bir diş hekimi varsa onla daha rahat olur tanımanın verdiği güvenle.Birde bazı arkadaşlarım vardı.Dişçiden alet sesler yüzünden korktuklarını söylemişti o da artık mp3 dinleyerek muayene oluyordu.Ya da görüntüdende korkuyorsan dişçiden belgesel tarzı bir şey açmasını ya da izlediğin bir dizi bölüm rahatlarsın.En kötü adam eve gelsin bazı yaşlılar için gelenler var daha rahat olur dersen eve gelsin ya da muayenede dişçi koltuğuna değilde başka yerde yapsın.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Kutu149

Tanıdık bir diş hekimi varsa onla daha rahat olur tanımanın verdiği güvenle.Birde bazı arkadaşlarım vardı.Dişçiden alet sesler yüzünden korktuklarını söylemişti o da artık mp3 dinleyerek muayene oluyordu.Ya da görüntüdende korkuyorsan dişçiden belgesel tarzı bir şey açmasını ya da izlediğin bir dizi bölüm rahatlarsın.En kötü adam eve gelsin bazı yaşlılar için gelenler var daha rahat olur dersen eve gelsin ya da muayenede dişçi koltuğuna değilde başka yerde yapsın.

Seceneklerin cok guzel biri olabilir aslinda

• quote:

Orijinalden alıntı: quartz1928

Arkadaş korkmayın herşey hayatınızı daha iyi yaşamak için . Beterin beteride vardır bilin bende genel cerrahtan korkuyorum 2 ameliyat geçirdim kontrole giderken rahat değilim ama yapacak birşeyim yok . (Korkmayın diyip korkmamda ilginç bir durum gerçi ama)

Hocam 9 yilda inanin cok dusundum olmuyor

• quote:

Orijinalden alıntı: Çaylanan Adam

şöyle ara: sedatifler
    şöyle ara: anksiyolitikler
    şöyle ara: trankilizanlar
    ya da şöyle ara: antihistaminikler

Saol dokdora solemek lazim

• bende senin gibiydim dişimde 4 çürük vardı ağrıdan ölüyordum ondan sonra o kadar titreye titreye ilk defa doktora gittim tedavi etti şunları falan yapıcaz dedi 1 hafta sonra gittim ama nası korkuyorum görsen aynı senin gibiyim :D oturuyorum çağırdı beni gittim oturdum. Bak şimdi ilk bir iğne vuruyor o iğne biraz acıtıyor ama anlık sonra hiçbir şey hissetmiyorsun doktor dişlerini tedavi ederken gözlerini kapa ağzını aç mal mal dur. Bende senin gibi korkuyordum ilk gittikten sonra acımayacağını biliyorsun gidiyorsun. Sana önerim iyi bir dişçiye gitmen.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Barixbey

bende senin gibiydim dişimde 4 çürük vardı ağrıdan ölüyordum ondan sonra o kadar titreye titreye ilk defa doktora gittim tedavi etti şunları falan yapıcaz dedi 1 hafta sonra gittim ama nası korkuyorum görsen aynı senin gibiyim :D oturuyorum çağırdı beni gittim oturdum. Bak şimdi ilk bir iğne vuruyor o iğne biraz acıtıyor ama anlık sonra hiçbir şey hissetmiyorsun doktor dişlerini tedavi ederken gözlerini kapa ağzını aç mal mal dur. Bende senin gibi korkuyordum ilk gittikten sonra acımayacağını biliyorsun gidiyorsun. Sana önerim iyi bir dişçiye gitmen.

Hocam tedavi surecini falan hep biliyorum ama o koltugu gorunce bile kendimden geciyorum deminki arkadasin dedigi gbi anca metamfetaminle falan otururum sanirim ama keyif uyusturucusuna karsiyim

• ağrı beynine vurduğunda o koltuğa oturmaktan başka çare yok kardeş bende korkardım o korkumu yendim

sorun şerefsiz analarımızda babalarımızda maalesef

çocukken ekiyorlar bu korku tohumlarını mahkemeye gitmeye korkan adam biliyorum

çocukken seni hakime veririm diye korkutmuşlar

geçende bir kadın seni polise veririm ham yapar diyordu hop bacım ayıp dedim yapma böyle çocuğa

o polis çocuğun gözünde öcü felan gibi bişey oluyor

çok abuk sabuk bir milletiz maalesef bilinçli insanımız çok çok çok az

kardeş o ızdırabla yaşamaktansa git o koltuğa otur bismillah de korkma gelirse eğer samimi kanka tarzı bir arkadaşınla git elini tutup destek olsun

korkunu yenmen lazım diş bir çok hastalığın sebebidir haberin olsun
  • quote:

Orijinalden alıntı: 4lone

quote:

Arkadaş korkmayın herşey hayatınızı daha iyi yaşamak için . Beterin beteride vardır bilin bende genel cerrahtan korkuyorum 2 ameliyat geçirdim kontrole giderken rahat değilim ama yapacak birşeyim yok . (Korkmayın diyip korkmamda ilginç bir durum gerçi ama)

peki şöyle desek canın yanacak olsa zaten uyuşturucu iğne basıyor . ben 20 lik dişimi çektirdm vaktinde operasyon mu desek ameliyat mı desek tatbikat mı desek bilemedim 2 saat sürmüştü abartısız ve ağzımdan kan amcamın alnına gitmişti (dişçim amcamdı ) baktığım zaman kurbanlık havası veriyordu kan ama sonuçta birşey hissetmiyorsun .

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: 4lone

quote:

peki şöyle desek canın yanacak olsa zaten uyuşturucu iğne basıyor . ben 20 lik dişimi çektirdm vaktinde operasyon mu desek ameliyat mı desek tatbikat mı desek bilemedim 2 saat sürmüştü abartısız ve ağzımdan kan amcamın alnına gitmişti (dişçim amcamdı ) baktığım zaman kurbanlık havası veriyordu kan ama sonuçta birşey hissetmiyorsun .

Hocam butun sorun zaten koltuga oturup 5 10 dakka gecirmen ve alisman ondan sonrasi psikolojik

• ot çek
  • quote:

Orijinalden alıntı: piramitpc2

ağrı beynine vurduğunda o koltuğa oturmaktan başka çare yok kardeş bende korkardım o korkumu yendim

sorun şerefsiz analarımızda babalarımızda maalesef

çocukken ekiyorlar bu korku tohumlarını mahkemeye gitmeye korkan adam biliyorum

çocukken seni hakime veririm diye korkutmuşlar

geçende bir kadın seni polise veririm ham yapar diyordu hop bacım ayıp dedim yapma böyle çocuğa

o polis çocuğun gözünde öcü felan gibi bişey oluyor

çok abuk sabuk bir milletiz maalesef bilinçli insanımız çok çok çok az

kardeş o ızdırabla yaşamaktansa git o koltuğa otur bismillah de korkma gelirse eğer samimi kanka tarzı bir arkadaşınla git elini tutup destek olsun

korkunu yenmen lazım diş bir çok hastalığın sebebidir haberin olsun

Aynen hocam cokorkuttular herhalde neyse agrisi beynime bi vursunda bakalim

• dişçiye ne kadar sık giderseniz o kadar az acı çekersiniz.. çürümenin ilk başlarında fark eder iğneye bile gerek kalmadan hafifi bir dogu ile halledersiniz.. dişçi ile arayı çok açmayın..geçmiş olsun
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.