Şimdi Ara

Direksiyonu Nasıl Tutuyorsunuz

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
61
Cevap
0
Favori
1.438
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar soru gayet açık eskilerden kalma bir bilgi direksiyonu saat 9.15 i gösterecek şekilde tutun diyor.Bazı arkadaşlar saat 9 gibi tutuyor.Burada doğru olan hangisidir.Artık bildiğiniz gibi hidrolik direksiyonlar fln çok hafif tek bunları tek elle kullanmak ne kadar doğrudur.

• sanırım o 10:15 olucak
  • yeni araçlarda şehiriçini geçtim şehirlerarasında dahi direksiyon hıza bağlı olarak serleştiği için çoğu insan direksiyonu tek elle tutuyor

aslında yanlış ama alışmışız bir kere

doğrusu ise acil durumlarla her an karşılaşacağımız ve ani manevra yapacağımızı göz önünde bulundurup 9.15 şeklinde tutmak (böylece her iki yana eşit uzaklık sağlanmış oluyor)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi over and under -- 3 Nisan 2008; 2:37:53 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: over and under

yeni araçlarda şehiriçini geçtim şehirlerarasında dahi direksiyon hıza bağlı olarak serleştiği için çoğu insan direksiyonu tek elle tutuyor

doğrusu ise acil durumlarla her an karşılaşacağımız ve ani manevra yapacağımızı göz önünde bulundurup 9.15 şeklinde tutmak (böylece her iki yana eşit uzaklık sağlanmış oluyor)

ilk defa sizin düşünce ve görüşünüze ve bilginize katıldım
  • quote:

Orjinalden alıntı: hexflood

sanırım o 10:15 olucak

yok, arkadaş doğru söylemiş 9.15 olacak. zaten direksiyonlarda tutmak için ele uygun yerler var.
  • herkes 09 : 15 desede

ben 10:20
    tutarım bana göre bir şöför nasıl daha iyi araca hakim olacagını hissediyorsa öyle tutmalı.
    saygılar.
  • 9.15 doğru pozisyon fakat çok az bu pozisyonda araç sürmüşümdür. Genellikle uzun yol yaptığım için direksiyonu tek elimle ve en alt kısmından tutarak sürerim. Fakat doğrusu 9.15
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Direksiyon tam toplamıyor
    3 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • 9:15 her ne kadar güvenli ve gerekli olsada,öyle tutulduğu halde çok kötü bir görüntü veriyor.Acemiymiş gibi gözüküyorsunuz dışarıdan araç içinde

• genelde 9,15 gibi.ama şehir içi malum.bazen tek el,bazen diz,kafa...
  • 9:15 belki 5 dak. arayla 9:20 de olabilir
  • bu ne ya herkes 9:15 vapuru kesilmiş
    ben inanmıyorum siz tek elle tutuyorsunuzdur.
  • quote:

Orjinalden alıntı: Broadwayci

9:15 her ne kadar güvenli ve gerekli olsada,öyle tutulduğu halde çok kötü bir görüntü veriyor.Acemiymiş gibi gözüküyorsunuz dışarıdan araç içinde

Acemi görüntüsüne takmayın bence. Yarışan çoğu pilot 9:15 tutar, vites değiştirmek (ve gerekli durumlarda el freni kullanımı) dışında iki eli de direksiyondan ayırmazlar...
  • quote:

Orjinalden alıntı: desiya

quote:

yeni araçlarda şehiriçini geçtim şehirlerarasında dahi direksiyon hıza bağlı olarak serleştiği için çoğu insan direksiyonu tek elle tutuyor

bu açıklamanıza acayip ihtiyacım vardı

onore ettiniz

• hızlı gidersem 10'u 10 geçe,
    yol çok virajlıysa 11'i 25 geçe
    rölantide zevkli ve müzik eşliğinde normal gidersem 8'i 20 geçe
    kendimi yormak isteyip spor tarzı kullanmak istersem 9'u 15 geçe
  • quote:

quote:

Bende ikinci kez

• genelde iki elimle ve 9.15 tutmaya çalışırım
    ancak yol boşsa tek el 6.30, 3.15, 9.45( nasıl ama literatüre yeni kavramlar)
  • Çoğu zaman 9.15 pozisyonunda tutarak sürüyorum. Tek elle kullanmayı bir kere denedim. Çukura girince direksiyon sallandı. Parmağım çıktı sandım. Bu yüzden tek elle kullanmıyorum. Bir de 9.15 pozisyonunun en güzel tarafı sola menevraların kolaylaşması...

Eğer direksiyonu göbekten tutma gibi yanlış bir alışkanlığı düzeltmek istiyorsanız tek kollu Citroen direksiyonlarını deneyebilirsiniz. C4 gibi merkezi sabit direksiyonlar da olabilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ben Kemal Geliyorum -- 3 Nisan 2008; 10:37:04 >
  • tek el kullanıcaksam en alt kısımdan iki parmakla tutmak yetiyor rahat manevra yapabiliyorum bu şekilde ama onun haricinde 915 civarı uygun gibi ama çokta dikkat etmiyorum.
  • quote:

Orjinalden alıntı: GuLaT

quote:

quote:

Bende ikinci kez

ben ise hala "her şeyin bir ilki vardır." kısmındayım

• Bizim araba kara direksiyon.Yani hidrolik değil.Ama ona rağmen çoğu zaman trafik haricinde tek elle kullanıyorum
  • 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.