Şimdi Ara

Direksiyondaki sıcaklık? (SS ekledim)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
46
Cevap
0
Favori
4.317
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Sizin direksiyonunuzun sıcaklığı ne alemde? Dalga amaçlı sormuyorum kesinlikle, bahsettiğimde gündüz güneşin altında kaldıktan sonraki sıcaklık falan değil:)

Akşam serinliğinde bile direksiyonumun ORTASI çok ısınıyor. Bu airbagin olduğu ve genelde kornaya basılan yer. Amblemin altı diyelim. Direksiyon simidi normal, hiç ısı yok ama ortasında anlayamadığım bir sıcaklık var. Yani o kadar ki böyle klima açmadan gideyim diyip akşam serinlikte bile cam açsanız sanki kalorifer varmış da direksiyonun ortasından üflüyormuş gibi. Elime de geliyor bir yerden üflüyor resmen.

Bu bahsettiğim sıcaklık direksiyonun arka ya da alt tarafından da geliyor olabilir ? "Şu nedenle şurasından geliyor olabilir" diyeceğiniz bir fikriniz var mıdır? Normal olmadığı kesin de

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Beamer -- 20 Temmuz 2012; 23:23:09 >

• belki direksiyon ısıtma sistemi vardır
  • Airbag te bir sorun mu var acaba.
  • Belki motorun sıcaklığı kaloriferden bir yolunu bulup sızıyordur ve direksiyonun alt tarafında toplanıyordur diyeceğim ama çok ütopik bir cevap olacak.
  • Arkadaşım senin aracın sağlam bir yeri var mı?
  • araba nedir bu arada?
    airbag modülünde ısınma meydana geliyor olabilir ya da yaylı tertibat denilen parçada ısınma meydana geliyor olabilir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Du Hast

araba nedir bu arada?
    airbag modülünde ısınma meydana geliyor olabilir ya da yaylı tertibat denilen parçada ısınma meydana geliyor olabilir.

Arabam Astra J.

forumda arabamın sıkıntıları ile ilgili diğer konu başlıklarımı da görebilirsiniz

Airbagde sıkıntı olsa arıza ışığı yanmaz mı diyeceğim ama fanı bile çalışmayınca uyarı ışığı yakmayıp yanana kadar giden bir araçtan bahsediyoruz airbag için arıza ışığı yakar mı emin değilim

Bir de arabayla sol taraftan ciddi bir çukura düşmüştüm geçen gün, sol lastiğin oralarda bir parça kırılmış, sonra seyir halindeyken de düştü gitti. Koruyucu bir kapak gibi bir şey ama aracımda karter yok yani ne parçası o anlamadım. Onunla alakası olabilir mi ki?

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Ortadan ısıtmalı direksiyon.

Zamanında opsiyonel olarak eklenebiliyordu diicemde yokki öyle bir seçenek.

Bu yaz ayında Allah yardımcın olsun kardeş, senin iş zor.
  • quote:

araba nedir bu arada?

+1903
    baktırılmalı.
  • Direksiyonda sicaklik mi dersin viteste titreme mi ne ararsan var forumda

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Airbag modülünde bir sıkıntı varsa veya sıcaklık yüksek bir sıcaklıksa airbag'in kontrolsüz patlaması hayatınıza bile neden olabilir acilen baktırın
  • quote:

Orijinalden alıntı: chncnyhn

Airbag modülünde bir sıkıntı varsa veya sıcaklık yüksek bir sıcaklıksa airbag'in kontrolsüz patlaması hayatınıza bile neden olabilir acilen baktırın

Büyük laf ettim bu arabayla bir daha servise gidecek olursam satacağım, bir daha binmeyeceğim diye.

Arabamı alalı 3.5 ay oldu, 3 ayda 4 kez servise gittim yeter artık. Satsam da kimse almaz heralde. Es kaza alıcı opel servisine gidip arabanın geçmişine baktırsa maaşallah değişmeyen bir ben kaldım arabada. Gider sıfırını alır. E 5-6.000TL zararı da benim gözüm yemiyor.

Ama yok... Gitmeyeceğim. İsterse ulu orta airbag açsın, motoru düşsün servise gitmeyecek o araba. Kararlıyım yani.

Bu arada alakasız ama imzanızdaki Qashqai'yi ne kadara aldığınızı sormamda sakınca var mı ? PM yolu ile de söyleyebilirsiniz ?

• quote:

Orijinalden alıntı: Beamer

quote:

araba nedir bu arada?

Arabam Astra J.

forumda arabamın sıkıntıları ile ilgili diğer konu başlıklarımı da görebilirsiniz

Airbagde sıkıntı olsa arıza ışığı yanmaz mı diyeceğim ama fanı bile çalışmayınca uyarı ışığı yakmayıp yanana kadar giden bir araçtan bahsediyoruz airbag için arıza ışığı yakar mı emin değilim

Bir de arabayla sol taraftan ciddi bir çukura düşmüştüm geçen gün, sol lastiğin oralarda bir parça kırılmış, sonra seyir halindeyken de düştü gitti. Koruyucu bir kapak gibi bir şey ama aracımda karter yok yani ne parçası o anlamadım. Onunla alakası olabilir mi ki?

Plastik koruyucular kırılsın problem olmaz da direksiyondaki ısınma sıkıntı asıl. o ısınan parça bildiğiniz üzere airbag kapağı ve airbag tam onun altında bitişik yer alıyor. orası ısınıyorsa hele bahsettiğiniz gibi fazlaca ısınıyorsa bekletmeyin derim, kaçak göçek kısa devre vardır durup dururken yanmayın

• Konuyu tamamiyle okumadan yazdığımdan dolayı mesajımı değiştirip siliyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Maniac_Turk -- 18 Temmuz 2012; 0:17:03 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: anilxx92

Arkadaşım senin aracın sağlam bir yeri var mı?

Hocam ayıp ettin tabii ki var:)

Farları hala yanıyor mesela :) hiç sıkıntı çıkarmadı:)
  • quote:

quote:

Airbag modülünde bir sıkıntı varsa veya sıcaklık yüksek bir sıcaklıksa airbag'in kontrolsüz patlaması hayatınıza bile neden olabilir acilen baktırın

Büyük laf ettim bu arabayla bir daha servise gidecek olursam satacağım, bir daha binmeyeceğim diye.

Arabamı alalı 3.5 ay oldu, 3 ayda 4 kez servise gittim yeter artık. Satsam da kimse almaz heralde. Es kaza alıcı opel servisine gidip arabanın geçmişine baktırsa maaşallah değişmeyen bir ben kaldım arabada. Gider sıfırını alır. E 5-6.000TL zararı da benim gözüm yemiyor.

Ama yok... Gitmeyeceğim. İsterse ulu orta airbag açsın, motoru düşsün servise gitmeyecek o araba. Kararlıyım yani.

Bu arada alakasız ama imzanızdaki Qashqai'yi ne kadara aldığınızı sormamda sakınca var mı ? PM yolu ile de söyleyebilirsiniz ?

Yani servise gitmeyecem inadı da bir yere kadar.... Direksiyon ısınıyor, araba çukura girince bir yerinden birşeyler kopuyor... Dikkat edin de, bir gün seyr-ü sefer esnasında, elinizde direksiyon, koltukta otururken, otoban ortasında bulmayın kendinizi.

Hem servis inadınız varken, bu durumda bir ustaya illaki görünecek iken, neden foruma soruyorsunuz ki? Her kafadan bir ses çıkacaktır haliyle. Mesela benim kafadan çıkan ses şöyle ki : Hani çukura düşüp, arabayı parçaladınız ya.... O esnada direksiyon hidroliğini, zıplarken yerinden oynatmış olabilirsiniz. Her direksiyon çevirişinizde birkaç damla dışarı atıyor olup, hidrolik eksikliğinden yapıyordur. Kafamdaki sesi duydunuz, ama umarım aracınız benim gibi elektrik kontrollü direksiyon sistemine sahip değildir. Yoksa bu kadar klavye hareketi boşa gidecek demektir.

• Bazı arabalarda direksiyon soğutma özelliği varmış, daha yeni öğrendim. Direksiyon ısıtma vardır sizin aracınızda o zaman..

• quote:

Orijinalden alıntı: volkman

quote:

quote:

Yani servise gitmeyecem inadı da bir yere kadar.... Direksiyon ısınıyor, araba çukura girince bir yerinden birşeyler kopuyor... Dikkat edin de, bir gün seyr-ü sefer esnasında, elinizde direksiyon, koltukta otururken, otoban ortasında bulmayın kendinizi.

Hem servis inadınız varken, bu durumda bir ustaya illaki görünecek iken, neden foruma soruyorsunuz ki? Her kafadan bir ses çıkacaktır haliyle. Mesela benim kafadan çıkan ses şöyle ki : Hani çukura düşüp, arabayı parçaladınız ya.... O esnada direksiyon hidroliğini, zıplarken yerinden oynatmış olabilirsiniz. Her direksiyon çevirişinizde birkaç damla dışarı atıyor olup, hidrolik eksikliğinden yapıyordur. Kafamdaki sesi duydunuz, ama umarım aracınız benim gibi elektrik kontrollü direksiyon sistemine sahip değildir. Yoksa bu kadar klavye hareketi boşa gidecek demektir.

Araç 3,5 aylık olduğu için servise gitmeyeceğim. Doğal olarak garanti bozulmasın diye başka ustaya da gitmiyorum.

Benim sorum sadece merak, kafayı yedim kaç gündür. Nedenini merak ediyorum, öğrenirsem rahatlayacağım. :)

Direksiyon elektrik kontrollü mü yoksa hidrolik mi bilmiyorum. elektriklidir herhalde 2012 model araçta(Astra j)

• quote:

quote:

Beamer dostum bende Ankarada yaşıyorum, baya Opel kullandım, servisleriyle de sürekli kavga halindeydim.

Olur ha birgün garantiden iş halletmezlerse çağır beni iyi bağırır çağırır kavga ederim Opel servisleriyle alışkanlıgım olmuştu bir ara

Şaka bir yana Airbag kısmının ısınması hiç normal bir şey değil o kadar Opel kullandım o kadar farklı araç kullandım hiç başıma gelmedi daha. Bir an önce göster derim.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: anilxx92

Arkadaşım senin aracın sağlam bir yeri var mı?

Hocam ayıp ettin tabii ki var:)

Farları hala yanıyor mesela :) hiç sıkıntı çıkarmadı:)

Maşallah diyelimde ondada sıkıntı çıkmasın

• 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.