Şimdi Ara

bütün programlarda sıcaklık değerleri normal ama aida64 ile overhating var diyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
612
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar şu an elimde Asus G771JW bir laptop var sistem özellikleri 16 gb ram i7-4720HQ CPU @ 2.60 GHz 4 GB gtx960m ekran kartı fakat hiçbir oyunu tat alarak oynayamıyorum en düşük ayarlarda bile donma yapıyor ve akıcı değil (bu olay en yüksek ayarlara alıncada değişmiyor en düşük ve en yüksek kullanımdaki fps değerleri nerdeyse aynı) aniden fps drop oluyor örneğin Overwatch oynarken 60 fps civarlarında seyrederken bi anda 30 fpsye kadar düşüp donma yaratıyor ve bu sürekli olarak böyle artıp azalan bi fps söz konusu 2 kez garantiye gönderdim cihazı ilkinde zaten pc çökmüştü anakart ve ram değiştirdik dediler ben sorunun devam ettiğini dile getirdim tekrar teste soktular ve donanımsal hiçbir sıkıntı olmadığını söylediler recovery yapıp bana tekrar teslim ettiler fakat sorunum çözülmedi bi bilgisayarcıya gittim ve bana sorunun ekran kartı veya kuzey köprüsünden olabileceğini söyledi bunun üzerine aida64 kurdu programı çalıştırdığımızda CPU Throttling (max%19) overheating detected olduğunu gördük fakat diğer bütün ısı programlarında pc sıcaklığı normal gözüküyor normal kullanımda 50-60 derece arasındayken oyunlarda max 84 derece oluyor aida64 te çıkan sıcaklık problemi nerden kaynaklanıyo olabilir bilmiyorum ve denediğim bütün benchmark programlarında elde ettiğim puanlar çok düşük çıktı (benim bilgisayarımla birebir aynı özelliklerde exper bir laptopla kıyasladığımda benim puanım onunkinin yanına bile yaklaşamıyor örn: 3dmark06 programında genel 18000 puan işlemci 3900 puan arkadaşımın exper laptobu genel 24000 işlemci 6200 çıktı) NE YAPACAĞIMI ŞAŞIRDIM GAMİNG LAPTOPTA OYUN OYNAYAMIYORUM VE SERVİS SORUNU BULAMIYOR LÜTFEN YARDIM EDİN ÇOK ZOR DURUMDAYIM SİZCE SORUN NEDEN KAYNAKLI OLABİLİR

•  bütün programlarda sıcaklık değerleri normal ama aida64 ile overhating var diyor
     bütün programlarda sıcaklık değerleri normal ama aida64 ile overhating var diyor

arkadaşlar bunlarda ısı değerlerim

• Anlık fps dropları ısıdan dolayı olur genellikle.Çok basit bakarsak olaya belki macun yenilemek lazımdır.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • servisten daha dün aldım pc yi donanımsal hiçbi sıkıntı olmadığını söylediler macun bitmiş olsa yenilerlerdi diye düşünüyorum
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    bu sıcaklık normal mi ?
    20 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.