Şimdi Ara

Direksiyon Titreten Lastik Yardım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
29
Cevap
0
Favori
812
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Merhabalar herkese iyi forumlar. Yeni almış bulunduğum focus 2.5 aracımın kışlıklarını söktüm ve yanında gelen brightstone turanza t001 marka 2016 model lastikleri taktım. Ancak 70 km denm sonra direksiyonda sallama yapmaya başladı. Lastiğin dişlerinde ve yanaklarında çatlama vs gibi bir sorun yok. Ancak titreme var. Bu titreme direksiyon kutusuna ve alt takıma zarar verir mi ? Bu sene kullanabilsem iyi olacaktı ancak eğer zarar verecekse araca borçlanıp 1 takım lastik alacağım. Şimdiden teşekkürler.

EDİT: KIŞLIK ALSTİKELR 2020 MODEL NOKİAN İDİ YÜKSEK SÜRATLERDE DAHİ SORUN YOKTU. ARAÇ İP GİBİ GİDİYORDU. ANCAK YAZLIK LASTİKLER TAKILDI BALANS DA YAPILDI AMA TİTREME BAŞLADI. ANLAŞILAN LASTİKLERİ DEĞİŞTİME VAKTİ GELDİ. BORÇLANIP 1 TAKIM ALACAĞIZ ARTIK.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Willian -- 17 Nisan 2021; 23:36:53 >

• Öncelikle lastik neden titriyor? Balans ayarınız düzgün mü? Jant yamukluk vs varmı? Lastikler tel mş kırık? Rotlarda boşluk mu var? Akslarınız sağlıklı mı?

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Mhmmd.239 M kullanıcısına yanıt

lastikleri yeni taktırdım. Taktırmadan önce nokian 2020 model kışlık avrdı sorun yoktu hiç. Lastik takıldı bu sorun başladı. Lastikçi idare eder bir sezon dahaa bişi olmaz demişti. Alt takımım tamamen sağlıklı. Yüksek hızlarda dahi direksiyonu bıraksanız dahi oynamıyordu.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Willian -- 16 Nisan 2021; 22:30:44 >
  • Lastik tabanı bozuk.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • balans ayarı yaptırdinizmi lastikleri takarken?

• suatcagdas S kullanıcısına yanıt

evet yapıldı.

• adam_ıssız kullanıcısına yanıt

Sizce değiştirmelimiyiz ?

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Direksiyonu En Sert Araba
    7 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: Willian

evet yapıldı.

lastikçi makinadan çıkarınca bişey demedimi size "abi bunlara balans tutmuyor vs." gibi. iş bitsin gitsin diye balans tutmadığını bildiği lastikleri takmış bence lastikci.

vallaha bişi demedi abi. Birde tanıdık diye gittik. Ne gelirse tanıdıktan geliyor başımıza zaten.

• 5.yıllık lastik hocam. Bence artık çöpe atma vakti gelmiş.

• Willian kullanıcısına yanıt
    Lastik yılında etkisi ile saklama koşuluda önemli ama taban tel sarmalı yamulmuş bence yada kırlmış çok üst üste istiflendiyse de olmuş olabilir yaşından dolayıda sorun olur kullanmayın aksınızı mahveder, teker rulmanını dağıtır zamanla vede frenleme ve virajda riske girersiniz gerek yok değiştirin gitsin hocam

• Farklı bir lastikçiye gidin derim, göbekte çökme yoksa , balansı şişirme yapmış olabilirler. Başıma çok geldi.
  • balanstandır nasıl farketmiyor makinede

• Düzgün Balans yapan bir lastikçiye gidin. Sorununuzu anlatın, büyük ihtimalle kalibrasyonu bozuk kalitesiz bir makine de Balans yapmış gibi duruyor.
  • Ya balans bozuk ya da lastikte deformasyon var.

Lastikçer bir de bilmiş oluyor. Daha bugün lastik basınç uyarısı verdi araç. Lastikçiye götürdüm. Önler 35, arkalar 30 olacaktı dedim ona göre inen lastiği kontrol edelim dedim. Böyle olursa zaten ışık yakar demez mi. Ulan kapı içinde de aynı değerler yazıyor. Aracı yapan mühendislerden daha mı iyi bileceksin.
    Dedim 3 senedir kullanıyorum bu aracı daha öyle bir uyarı vermedi. Hem bunda sensör yok abs beyninden dönüş sayısına göre belirliyor dedim. Ben daha iyi biliyorum demez mi.
    Havalara baktı ufak tefek farklılık var düzelti bir şey yok dedi. Ben de sıfırladım uyarıyı. Bakalım bir kaç güne belli eder hangi lastikten kaçak var.

O yüzden çok da güvenmeyin lastikçilere. Farklı bir yere gösterin. Lastiği takarken jantı mı eğdi kim bilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fractal design -- 16 Nisan 2021; 23:29:38 >
  • lastik bozuk dönüyorsa zaten makinada çıkar, asıl sorun lastikçi neden balansı bozuk lastiği takıp gönderiyor.

İdare eder diye bir psikoloji var ya bizde ondan 100 bin TL lik arabayı bin TL lik teker taşıyor ama verilen önem 🤔😂

• quote:

Orijinalden alıntı: Mhmmd.239

İdare eder diye bir psikoloji var ya bizde ondan 100 bin TL lik arabayı bin TL lik teker taşıyor ama verilen önem 🤔😂

katılıyorum, yukarddaki arkadaşın yorumunu da okudumda hakikaten bizde nedense en vasıfsız işleri yapan kişiler en bilge/bilgili kişiler oluyor :)

adam 60 yaşında doktor hala kitaplardan çok şey öğreniyorum diyor, 25 yaşında lastikçi herseyi yalamış yutmuş mubarek  

Maalesef ilk emri oku! Olan bir dine mensub bir millet ne kadar inançlı ki ilk emirden itibaren sallamış vaziyetteyiz lakaytlığımız diz boyu 😉 Bilimsel veriler kanıt ispat la tecrübe ile ilerlemek lazım.

• 4 lastik balans yapıldı mı ? Yapıldıysa jantlarda eğrilik var mı bakmak lazım? Bunlarda sıkıntı yoksa lastik eğer uzun yıllar kullanıldıysa bi ihtimal lastiğe de bakmak lazım.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.