Şimdi Ara

Direksiyon Arızası. Ustalar Yapmaya Yanaşmıyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
11
Cevap
0
Favori
1.567
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Aracımı yaklaşık 6 senedir kullanıyorum.
    Son 2-3 senedir bir direksiyon sıkıntısı var. Daha doğrusu bana sıkıntı olarak geliyor ama başkasına kabul ettiremiyorum.

Taşrada yaşıyorum, yollar zaten bozuk. Araç sert dönüşlerde , alt takımdan tıkır tıkır tıkır sesler geliyor ve sanki teker yerinde sabit durmuyor oynuyor. Direksiyon kutusundan olduğunu sanıyorum. Zira alt takımın diğer parçalarını periyodik olarak değiştiriyorum.

Şimdiye kadar belki 20 ustaya gösterdim. Kimi diyor ki bu normal bundan birşey olmaz. Kimi diyor ki bunda bir şey yok ki. Kimi de diyor ki , direksiyon hassas parçadır, bir kere söküldü mü toplayamazlar.

Şimdi iyice kafam karışıyor. Aracımı düzgünce yaptırıp binmek istiyorum ama düzgün yaptıracağım bir usta bulamıyorum.

Direksiyon tornacıları arıza teşhisi koyamıyor. Mekanik ustası söksün, çıkan kutuyu bize göndersinler, biz de tamir edelim diyorlar. Ama işte durum malum, bir kere söküldü mü arıza yoksa bile cepten para çıkıyor.

Mekanik ustaları, bu tür direksiyon arızalarına teşhis koymaya yanaşmıyor.

Rot balans ustaları ise, bu tür arızalardan çok da anlamıyorlar, başlarından savıyorlar.

Bu konuda ne önerirsiniz?

• Genelde direksiyon kutusu sökülür tornaya gider tamir olur takılır sorunda yaşatmaz. Ama problem direksiyon kutusundaysa bozulana kadar kullanın derim. Seslere alışmanızı tavsiye ederim. Eğer bozulmuşsa ustaların dediği gibi tamir olsa da ayar tutmaz . Hatta diş atlama kaydırma durumlarında ciddi ön takım sorunları sizi bekler. Araç Opel mi ? Opel se kroniktir alışın
  • quote:

Orijinalden alıntı: Lego95

Genelde direksiyon kutusu sökülür tornaya gider tamir olur takılır sorunda yaşatmaz. Ama problem direksiyon kutusundaysa bozulana kadar kullanın derim. Seslere alışmanızı tavsiye ederim. Eğer bozulmuşsa ustaların dediği gibi tamir olsa da ayar tutmaz . Hatta diş atlama kaydırma durumlarında ciddi ön takım sorunları sizi bekler. Araç Opel mi ? Opel se kroniktir alışın

Hayır araç fabia.
    Aslında kullanmama ve yollara göre iyi de dayandı diyebilirim.

Şehir içi asfaltta sıkıntı yok. Ama bozuk yollarda çok rahatsız ediyor. Bir yerden dönmeye kalksam, ön teker takır takır takır sallanıyor , millet dönüp bakıyor nerdeyse.

Ses sıkıntı değil aslında. Allah korusun bir virajda ya da uzun yolda kazaya sebebiyet verme riski.

• direksiyon kutusunu usta tamir etmiyorki, gönderiyor tamir olup geliyor geri takıyor, tamiri de kolay ve kısa süren birşey belli başlı yerlerde tabi neredesin hangi şehirdesin bilemem

ha bu ustalar tanıdıksa ve senden az para alacaksa ondan istemiyor olabilirler çünkü direksiyon kutusunu çıkarması çok zahmetli bir iş, çok dipte ters bir yerde, en az yarım gün yiyor sökmesi
  • Ön tekerin takı takır sallanması tabiri bence direksiyon kutusu ile ilgili bir şikayet değil, ön sağ ve solda tam teker hizasında hissedilen sesin kaynağı bana göre kutu yerine salıncak, rot, z-rot vb. ön düzen elemanlarındandır. Ya da amortisör tablası, amortisör takoz ve rulmanı kontrol edilmeli bence. Direksiyon kutusundan gelen sesler ön orta hiza ile sınırlıdır. Eğer öyleyse durum ayrı tabi.

Bir ihtimalle direksiyon kutusunu tutan plastik takozlar da boşluk oluşturmuş olabilir.
    Ya da sadece dönme esnasında geliyorsa aks kafalarından da yapabilir.
  • Kırşehirdeyim burda bilen usta yok zaten. Diğer şehirlerde de vaktim olmuyor

@KaSaTuRa

Aslında ben de ön takımı elden geçirmek istiyorum ama düzgün bakan usta bulamıyorum. Olay şöyle gelişiyor:
    Usta bir baksana şuna, şöyle şöyle ses geliyor diyorum.
    Usta altına geçiyor. Yalandan tekeri bir iki sallıyorlar, birşey yok ki bunda diyorlar.
    Direksiyon kutusundan şüpheleneiyorum çünkü çok çok az da olsa bir boşluğu var
    @mustyyyyy
  • fabia 1 kasa mı?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: hsn_33

fabia 1 kasa mı?

aynen
  • Hocam mk1'lerde kronik direksiyon kutusu sıkıntısı var biliyorsunuz değil mi?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: hsn_33

Hocam mk1'lerde kronik direksiyon kutusu sıkıntısı var biliyorsunuz değil mi?

Yok hocam ondan değil bu. Direksiyon pompası arızası diyorsun.
    Bendeki makyajlı kasa. Bu kasada çözdüler o sorunu.
    Ayrıca pompa ya da açı sensörü arızası değil, yani direksiyonun ağırlaşması gibi bir sorunum yok. Aksine direksiyon kuş gibi, belki gereğinden fazla yumuşak
  • Dönüşlerde ses yapma olayı aks kafalarından da yapabilir. Aks dış körüğü yırtılmış ise ve aks kafası yağsız kalmış ise dönüşlerde ses yapar.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.