Şimdi Ara

Gaz verince tekleme ? Ustalar bile sorunu çözemedi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
19
Cevap
0
Favori
12.521
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş
  • Evet, başlıkta yazdığım gibi işinin ehli ustalar bile bu sorunu çözemediler. Emektar 2.aracımız heba oldu

Arkadaşlar araç opel astra 1.6 16 valf gls 98 model 170.000km

Durum şöyle; Seyir halinde gaz verdiğimizde tekleme yapıyor. Vites veya devir fark etmiyor. 20km hızda-100km hızda aynı sorunu yaşıyoruz.
    Bu sorunu hep yapmıyor. Bazen gaz verdiğimde istikrarlı olarak yola devam ediyor bazen iste teklemeler yapıyor. (Boştayken bir sorun yok)

5 usta gördü ve değişen parçalar;
    -Buji ve pipo(kabloların tümü)
    -Gaz enjektörleri
    -Bobin
    -Boğaz kelebeği temizliği

Not: Devir bazen 1.8-2.5 arası sabit kalıyor
    2:Not: Araçta lpg var, bakımları yapılı. (ATİKER ve 90.000km dir takılı)
    3:Not: Benzinde aynı sorun oluyor.
    4:Not: Motor ikaz ışığı yanıyor ama bilgisayara bağlayınca sütten çıkmış ak kaşık gözüküyor.
    5:Not: Araç full bakımlı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Baba Naber -- 4 Nisan 2014; 0:44:14 >

• bendede sulu benzin konulduğundan dolayı tekleme yapıyordu aynen sende olduğu gibi serviste benzini boşaltıp yeni benzin koydular bikaç bakım daha yapmışlardı düzelmişti bilmiyorum yardımcı olurmu benziyor diye yazdım sorunun benzindeki su karışımı olduğu test edilerek tespit edilmişti
  • Aynı problemi farklı araçta yaşadım, tüm elektrik aksamını yeniledim yalnız problem enjeksiyon beyninde olduğunu öğrendim en son. Ancak arıza tespitte çıkması gerekir tabi bu şekilde bir problem olsa.
  • Lpg aracın beynini karıştırmış sorun bakalım o ustalara sft lft değeri nedir bilebilirlermi? Sanmıyorum. Yapacağınız şey çok basit. Aracın geceden akü kablolarından + yı sökün. Şaseye dokundurmayın. Sabaha kadar öyle kalacak. Sonra araca 200 km boyunca benzinde bineceksiniz. Aracınızın beyni benzine göre kendini düzeltecek. Tabi bu arada lpg nin sigortasını sökeceksiniz. 200 km sonra gidip lpg ayarı yaptıracaksınız. Şu an araç zengin yada fakir karışımda çalıştığından tekliyor motor arıza ışığı yanıyor. Ya çok yakıt geliyor boğuluyor yada az geliyor yetmiyor. Dediklerimi yapmadan devam etmeyin sibopları yakabilirsiniz.
  • 92 şahin aracım var. aynı sorundan muzdariptim. buji buji kabloları değişti. gaz beyninden dediler gaz beyni değişti. sübaplar ayarsız dediler ( ne alakaysa ) sübap ayarı yapıldı. 4 ustada çözemedi. en son gittigim usta platin ve meksefe değiştirdi düzeldi. o günden sonra birdaha bu sorunu yaşamadım. araçlar hakkında pek bilgim yok. eğer platin ve meksefeye bakılmadı ise baktırmanınızı öneririm.

Bakiyim birde manifoldu sökmek kolaymı bu araçta

Hayırlısı bakalım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Baba Naber -- 4 Nisan 2014; 17:58:18 >

Orijinalden alıntı: Baba Naber

Arkadaşlar sağolun. Şimdi EGR fişini çekip deneme yapıcağım sorun bir için. Eğer bir şeye yaramaz ise LPG iptali yapıp deniyeceğim bir süre

Hayırlısı bakalım.

Usta sizin araçta egr yok. Herhangi bir arıza lambası yanmıyor mu ?

Orijinalden alıntı: msansertekin

quote:

Arkadaşlar sağolun. Şimdi EGR fişini çekip deneme yapıcağım sorun bir için. Eğer bir şeye yaramaz ise LPG iptali yapıp deniyeceğim bir süre

Hayırlısı bakalım.

Biraz önce makinaya bağlattım tekrar üç hata aldım. Şimdi aklımda değil, az sonra yazarım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Baba Naber -- 4 Nisan 2014; 20:09:41 >

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: msansertekin

quote:

Hayırlısı bakalım.

Biraz önce makinaya bağlattım tekrar üç hata aldım. Şimdi aklımda değil, az sonra yazarım

Büyük ihtimalle hava akış sensörü gibi yerlerden arıza verecektir

• quote:

Orijinalden alıntı: speedystop

Lpg aracın beynini karıştırmış sorun bakalım o ustalara sft lft değeri nedir bilebilirlermi? Sanmıyorum. Yapacağınız şey çok basit. Aracın geceden akü kablolarından + yı sökün. Şaseye dokundurmayın. Sabaha kadar öyle kalacak. Sonra araca 200 km boyunca benzinde bineceksiniz. Aracınızın beyni benzine göre kendini düzeltecek. Tabi bu arada lpg nin sigortasını sökeceksiniz. 200 km sonra gidip lpg ayarı yaptıracaksınız. Şu an araç zengin yada fakir karışımda çalıştığından tekliyor motor arıza ışığı yanıyor. Ya çok yakıt geliyor boğuluyor yada az geliyor yetmiyor. Dediklerimi yapmadan devam etmeyin sibopları yakabilirsiniz.

Bu arkadaşın dediğini yaparsanız sorununuz çözülür diye düşünüyorum. Aslında aracınıza tech2 oluyorsa tech2 ile tech1 oluyorsa tech1 cihazı ile yeniden programlama yapılması gerekir. Özellikle boğaz kelebeği temizliğinden sonra yapılması şarttır.

• Az sonra inip ne var, yok söküyorum kardeşim. Birde böyle deneyelim
  • aynı sorun bende de var, 3 ay önce üst kapak contası değiştirmiştim, 2 ay sorunsuz gitti. son 1 aydır ufaktan patlatmalar başladı, buji, bobin, ateşleme kabloları değişti, gaz ayarı yapıldı fakat sorun çözülmedi 4 5 usta gezdim olmadı. Akışmetre bozuk görünüyor arıza tespitinde ama akışmetre kaynaklı patlatma yekleme yapar mı emin değilim, önce lpg enjektörlerine baktırıcam sonra akışmetreye. Kalduk belaya :D 

Bosch servis 10 gündür uğraşıyor yapamadı. Sadece dalgalanmayı azalttı.

Getz , benzinli. ( gaz yok )

Son durum ; devir 550 ye kadar düşünce duracağını anlayıp 750 - 850 arasında dolaşıyor.

Bu hale gelene kadar ellenmedik yeri kalmadı.

- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.