Şimdi Ara

Kontak Çevirince Elektrik Gelmiyor?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
2
Cevap
0
Favori
7.579
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Kontağı çeviriyorum herhangi bir alamet yok. İlk seviyedeki göstergelerin yanması bile söz konusu değil. Haliyle marşa falan da geçemiyoruz. Sorunsuz kullanırken arabayı durdurdum. Bir daha çalıştırayım dedim böyle oldu. Sebebi basitten zora doğru ne olabilir?

Bu arada yakıt göstergesi de tam 0'a düşmedi. Şöyle söyleyeyim; anahtarı çıkarınca yakıt göstergesi de 0'a inerdi. Ancak bu sefer %15 dolu göstergede kalmış (%50 doluydu).

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TMoE -- 9 Ağustos 2016; 21:43:21 >

• Yapay Zekanın Yanıtı

Araba Kontağı Çevirince Elektrik Gelmiyor: Nedenleri ve Çözümleri

Kontağı çevirdiğinde elektrik gelmemesi, araç sahipleri için can sıkıcı bir problem olabilir. Bu sorun, gösterge paneline elektrik gelmemesi, arabada hiç elektrik olmaması ve motosiklet kontağı çevrilince elektrik gelmemesi gibi farklı şekillerde kendini gösterebilir.

Nedenleri:

• Boş veya Zayıf Akü: Akü, aracın tüm elektrik sistemine güç sağlar. Boş veya zayıf bir akü, kontağı çevirdiğinde elektrik gelmemesine neden olabilir.
    • Arızalı Marş Motoru: Marş motoru, aracın motorunu çalıştırmaktan sorumludur. Arızalı bir marş motoru, elektriğin motora ulaşmasını engelleyerek kontağı çevirdiğinde elektrik gelmemesine neden olabilir.
    • Geçerli Olmayan Anahtar: Bazı araçlarda, aracın çalıştırılması için geçerli bir anahtarın olması gerekir. Geçerli olmayan bir anahtar, immobilizer sistemini devreye sokabilir ve kontağa elektrik gelmemesine neden olabilir.
    • Kötü Akü Bağlantıları: Akünün terminallerindeki gevşek veya korozyonlu bağlantılar, elektriğin motora ulaşmasını engelleyebilir.
    • Elektriksel Sistem Arızaları: Sigorta atması, kablo hasarı veya arızalı elektrik bileşenleri gibi diğer elektriksel sistem arızaları da kontağı çevirdiğinde elektrik gelmemesine neden olabilir.

Çözümleri:

• Aküyü Kontrol Et: Akünün şarjlı olduğundan ve terminallerinin temiz ve sıkı olduğundan emin ol. Gerekirse aküyü şarj et veya değiştir.
    • Marş Motorunu Kontrol Et: Marş motorunun çalışıp çalışmadığını kontrol et. Çalışmıyorsa, marş motorunu onar veya değiştir.
    • Anahtarı Kontrol Et: Geçerli bir anahtar kullandığından emin ol. Yedek bir anahtarın olup olmadığını kontrol et.
    • Akü Bağlantılarını Kontrol Et: Akünün terminallerini kontrol et ve gevşek veya korozyonlu bağlantıları sık veya temizle.
    • Profesyonel Yardım Al: Elektriksel sistem arızalarını teşhis etmek ve onarmak zordur. Kontağı çevirdiğinde elektrik gelmemesi sorununu çözemiyorsan, profesyonel bir tamirciye başvurmanı öneririz.
    Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • ilk aküye baktırın,sorun onda değilse elektrik tesisatına komple bakılacak.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.