Şimdi Ara

## DirectX 10.1 İçin Korkulan Olmayacak ## (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
127
Cevap
0
Favori
5.119
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Yazıdan anlaşılan o ki; Directx 10.1 destekli bir oyun kurduğumuzda, kartımız eğer Dx10 kart ise, seçeneklerden dx10.1 işaretlenemeyecek, yalnızca dx10 ve aşağısı kullanılabilecek. Sonuçta eski söylenti namına hiç bir şey değişmemiş oluyor. Dikkat ederseniz. Microsoft adına konuşan şahıs ''hiçbir geliştiricinin de "bu oyun sadece DirectX 10.1 destekli" gibi özel bir vurgu yapmacağını'' demiş.
    Tabi böyle bir şey beklenmiyor ama her halükarda dx10.1 karta ihtiyacımız olacak.
    _____________________________
  • quote:

    Orjinalden alıntı: sorceress

    Yazıdan anlaşılan o ki; Directx 10.1 destekli bir oyun kurduğumuzda, kartımız eğer Dx10 kart ise, seçeneklerden dx10.1 işaretlenemeyecek, yalnızca dx10 ve aşağısı kullanılabilecek. Sonuçta eski söylenti namına hiç bir şey değişmemiş oluyor. Dikkat ederseniz. Microsoft adına konuşan şahıs ''hiçbir geliştiricinin de "bu oyun sadece DirectX 10.1 destekli" gibi özel bir vurgu yapmacağını'' demiş.
    Tabi böyle bir şey beklenmiyor ama her halükarda dx10.1 karta ihtiyacımız olacak.

    bence o kadar kafaya takmamak lazım. bu 10.1 olayı tamamen bir düzeltmeden ibaretir olacak diye düşünüyorum düşünüyorum, ve donanımsal taraf değilde yazılımsal tarafta olacak diye düşünüyorum.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dgnzcn -- 15 Ağustos 2007; 17:23:38 >
    _____________________________
  • quote:

    klavyemiz yettiğince

    _____________________________
  • quote:

    Orjinalden alıntı: _Ultimate Gamer_

    Abi ilk haberi gördüğümde araştırmayı derinleştirmiştim. Yazıda bir link bulmuştum güncelleme için. Emindim ama işte insanlık hali korkuyodum boşa para verdim diye



    bende kardeş aynı şeyi yaptım ve şimdi oh be diyiyorum
    _____________________________
  • Yani dx10.1 için KORKULAN OLACAK MI?
    _____________________________
  • Şu an DX10 kartı alan arkadaşlar aslında DX9 oyunlarını performanslı biçimde oynayabilmek için almış oluyorlar. Çünkü yeni çıkan oyunlar DX10.1'in özelliklerinden faydalanacak şekilde programlaranacak fakat zaten DX10 performansı gelecek vaadetmeyen mevcut kartlar bu yeni teknoloji ile daha da çaresiz şekilde 30FPS civarında oyun oynatacaklar. Yeni çıkan DX10.1 destekli GPU'lar ise 70-80FPS'lere dayanacak ve eskiden de örneğini gördüğümüz gelişim sürecine bir kez daha tanık olacağız. Biliyorsunuz ki, DX9'un asıl nimetlerinden olan SM3 performansı Nvidia'da 7 serisi ve Ati X1000 serisi ile gerçek oynanabilir değerlerine ulaşmıştı. Aynı şekilde DX10 oyunlarının ilk örneklerinden Crysis'in çıkmasıyla beraber benzer bir tabloyu yeni nesil GPU'lar ile yaşayacağımızı düşünüyorum ve nedense buna adım gibi eminim.
    _____________________________




  • quote:

    Orjinalden alıntı: Razorback

    Yani dx10.1 için KORKULAN OLACAK MI?


    Bence bu açıklamayı microsoft alacağı şiddetli tepki ve protestoların önüne geçmek amacıyla yaptı hazır ortada dx10 veya dx10.1 ile ilgili gerçek bir uygulama da yokken delinin biri kuyuya taş attı kırk akıllı çıkaramadı hesabı olacak gibi bizi koyun gibi güdecekler kafalarınca.


    Bu açıklamada laf oyunu olduğuna ve microsoftun doğru söylemediğine inanıyorum.Buna defalarca tanık olduk zaten.Rahatlatıcı açıklamaları R600 çıkmadan önce ati kaç defa yapmıştı hatırlamıyorum bile...
    _____________________________
    Referanslarım için profilimi açınız.Orada hatırlayabildiğim tüm referanslarım yazmaktadır.
  • Süper Haber ,,, Sağol fx57
    _____________________________
  • Bu haberden hiçbir şey anlamadım.

    10.1'den neden korkuluyordu?

    10.1 özelliğinden 10.0 kartlar yararlanmayacaktır (hâliyle), denmiş. Ne değişti şimdi?

    Yeni oyunların 10.1 olarak çalışıp, 10.0 bir kenara atılarak (Splinter Cell'in SM 2.0'a yaptığı gibi), 10.0 kartların ya dx9c'de açması ya da hiç açamaması gibi bir durumdan mı bahsediliyordu da bu haber sevindirici oldu?


    Şu ana kadar, ".1"lerin ne getirdiğini herkes bilir diye düşünmüştüm ben.

    SM 1.3 - 1.4 gibi. 03'ün ikinci testinde 1.4 kartı 1.3'te çalıştırınca kare/sn düşerdi biraz. Bu da öyle olur sanırım, ilk aşamada.

    Daha sonra, en kötü olasılıkla 2 - 3 yıl geçer, çalışmak için, 1.4'teki gibi, en düşük 10.1 (4.1) isteyen oyunlar, ardından 11 isteyenler gelir vs. Bir ".1"in yapacağının aynısı tekrarlanır.

    Umursanacak bir şey yok. 10.0 - 10.1 destekli oyunlar gelene kadar şu anki 10 kartları başarım açısından eskitecekler zaten. @MaTaDoR'un dediği 7 serîsi hikâyesini tekrar göreceğiz.

    Her zamanki pazarlama taktikleri.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi False King -- 15 Ağustos 2007; 21:06:52 >




  • Başlık ile haber içeriği farklı çünkü adamlar kendileri söylemiş desteklemicek diye ama başlığı okuyan ohh be çekiyor o da ilginç demek ki yazının tamamı okunmuyor



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi diciotto -- 15 Ağustos 2007; 20:53:43 >
    _____________________________
  • Shader model 4.1 yine hayalkonsolları cazip hale getirmekten başka bir iş yapmıyorlar haydi bakalım ekran kartı sektörü bu gidişle çok güven ve çok para kaybedecek.Özellikle üst seviye.
    _____________________________
    Referanslarım için profilimi açınız.Orada hatırlayabildiğim tüm referanslarım yazmaktadır.
  • teşekkürler..içim rahatladı çünkü kartı daha bugün almıştım
    _____________________________
  • Peki yazının içeriği ile başlık tezat oluşturmuyor mu?

    Millette "oh moh rahatladım" gibi anlamsız şeyler söylüyor...

    Ben mi yanlış algılıyorum acaba? ikileme düştüm...
    _____________________________
  • quote:

    Orjinalden alıntı: Razorback



    Peki yazının içeriği ile başlık tezat oluşturmuyor mu?

    Millette "oh moh rahatladım" gibi anlamsız şeyler söylüyor...

    Ben mi yanlış algılıyorum acaba? ikileme düştüm...


    Evet başlık ile yazı tam bir tezat ama okuyan ohh be rahatladım diyor o çok çok ilginç
    _____________________________
  • Demekki millet yazıyı okumuyor... Başlığa bakıp geçiyor...

    Aslında konu hakkında FX57'nin bizi aydınlatması gerekiyor...
    _____________________________
  • çok güzil bir haber eliyinize saylık
    _____________________________
    Bende zengin çocuğuyum, bende üniversite okudum, bende nişantaşı çocuğuyum...
  • Zaten ortada net bir dx10 destekli uygulama yokken yüksek miktarlarda dx10 kartlara yapılan yatırımı anlamış değilim.Zaten bu satış politikaları yüzünden insanları msürekli yenisini almaya zorluyorlar.
    _____________________________
    "Başlamak Bitirmenin Yarısıdır"

    M o o N W a ! K e R ' s Mod Shop
  • quote:

    Orjinalden alıntı: FaTeeH


    quote:

    Orjinalden alıntı: DoubleDragon

    Haaa render kalitesini arttıcı bazı özelliklermiş. Ben de bi şey sandım. DirectX 10 ekran kartları 3D render kalitesini arttırıcı bazı özelliklerini desteklemeyebilir ama siz dert etmeyin diyor. Ne var bunda böyle bir lafı ben de derim. Hatta DirectX 9 sahipleri için bile derim ve diyorum. Eyy DirectX 9 ekran kartı sahipleri!!! Ekran kartınız DirectX 10 ve 10.1 'in getireceği 3D render kalitesini arttırıcı bazı özellikleri desteklemeyebilir ama siz bunu dert etmeyin. Ekran kartını yine de çalır.
    Ne oldu şimdi? Ne oldusu var mı, DirectX 9 ekran kartı sahiplerinin yüreğine su serpildi. Ohhh be kartımız çalışacakmış. Hadi eğlenelim

    Afferim len Sam böyle bir açıklamayı yapmasaydın DirectX 10 ekran kartlarını nasıl satardık. Bizim sadık müşterilerimiz bile kazan kaldırmaya başlamıştı. Heh heh heee... Şimdi sırada ne var?


    kesinlikle katlıyorum +1907

    bende katılıyorum.
    _____________________________




  • Bizi bu konuda aydınlattığın için teşekkürler fx57
  • quote:

    Orjinalden alıntı: fatihogmen

    Bizi bu konuda aydınlattığın için teşekkürler fx57

    Aydınlattı da sağolsun başlığı epeyce yanlış koymuş.


    DX10.1 için korkulan en kötü şey oldu demek lazım.
    _____________________________
    Referanslarım için profilimi açınız.Orada hatırlayabildiğim tüm referanslarım yazmaktadır.
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.