Şimdi Ara

## DirectX 10.1 İçin Korkulan Olmayacak ## (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
127
Cevap
0
Favori
5.121
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orjinalden alıntı: cyrix120

quote:

neyle dalga geçiyorsun..

biraz dikkatli okusan gorursun uykularimiz kaciyordu saol fx57, iyi o zaman gtx alabirim.. gelin de bizimle dalga gecin diyorlar avukat bey!!
    mesaj icerigimin kalitesini sana sormayacam bos da sikarim dolu da.dolu siktiklarimi okusaydin zamaninda ondan dalga geciyorum.yogurdunuz eksi muhabbeti hatirlayana.neymis??

Forumda istediğin gibi dalga geçme lüksüne sahip değilsin.. Zaten aklın sıra dalga geçiyorsun.

Msjlarının kalitesinden de tabi ki benim gibi adamlar sorumlu.

Orjinalden alıntı: Arsenicj

quote:

quote:

8800leri boş boşuna aldınız diyenler nerde

8800 leri bosu bosuna aldiniz.aldiniz da ne oynadiniz?asil dx10 kartlar daha yeni cikacak.

Aha da yorum budur dx10 oynamadıktan sonra dx9 da 7600gtler bile neredeyse her oyunu full grafikte açabiliyordu. O kadar para vermeye ne gerek vardı?...

7600 GT "full" mu oynatıyor?

Meselâ, 8800 GTS (645/1512/2040'ta), HL2 EP1'de, geniş bir alanda suların dolduğu kastırıcı bir noktada (hastane bölümü) feneri açınca 57 - 70 arası, feneri kapayınca 80 - 85 arası kare/sn veriyor. Ayarlar: 1024x768, 8x MSAA, 16X filtre, (SM2)HDR açık.

Şimdi, 8800'le nerdeyse gözle anlaşılacak bir yavaşlama oluyor. 7600 GT nasıl "full" oynatıyor? "Full" dediğiniz, en az 4x yumuşatma (8x aslında da, çözünürlük de biraz kurtarabilir durumu), 1280x1024 çözünürlük ve 16x filtre üzerine HDR açmaktır.

7600 GT bunları akıcı gösteriyorsa, helal olsun o karta.

Ki ben, herkesin iyi optimizeli dediği Source motorunu kullanan EP1'in en kastırıcı anından 1024x768'de bir örnek verdim. Sistem canavarı oyunları düşünsenize. Hele, süper örnekleme gibi ayarları.

8800 GTS, 500/1200/1600 (düz) hâliyle gene düz (540/1200/1400) 8600 GT'ye iki kattan fazla fark atıyor. 645/1512/2040'a çıkmış 8800 GTS ile 7600 GT'yi düşünün bir :)

Bakın, 7600 GT, idare edebilir. Ben de zorunda kalsam idare ederim. Kötü bir kart değil.

Ama, üst düzeylerin yeri farklıdır.

quote:

8800 leri bosu bosuna aldiniz.aldiniz da ne oynadiniz?asil dx10 kartlar daha yeni cikacak.

Alanlar, Dx9c oyunlarını yüksek ayrıntıda, akıcı bir şekilde oynadılar. Kartları da bunun için (8800 ve HD 2900'ün çıkmasından önceki ve sonraki oyunlar için) aldılar. X1950 XTX Crossfire'yi geçen 8800 GTX'in başarımını görmek istediler.

Tıpkı, zamanında Radeon 9700, Geforce 6800 alanlar ne yaptıysalar, 8800 alanlar da aynı şeyi yaptı.

6800 zamanlarını hatırlamıyor musunuz? SM 3'e rağmen çoğu kişi X800 serîsini önerirdi. Doğru düzgün SM 3 yoktu ortada. (6800 ve X800'ün, 9800 PRO ve XT'yi ne hâle getirdiklerine değinmeme gerek var mı?)

9700 zamanı, Dx9 adına bir şey yoktu. Windows 98'e dx9'un geç gelmesi konuşulurdu daha.

Ama, 8.1 destekli TI 4600'ü çok fenâ tokatladığından, 2 kat fark attığından (8800'ün yaptığı gibi) ATI'nın yükselişi oldu.

Tamam, dx 10 işi uzamadı değil, ama bu hep böyle olur. Yeni nesil kartlar gelecek, o zaman dx 10'lar yaygınlaşacak. HD 2900 ve 8800 alanlar bunu zaten biliyordu.

Kim, teknolojiyi düzgün kullanmak için onu destekleyen ilk örneğe para verir ki? Ekran kartı piyasasında yok böyle bir şey.

@hastrombol

Dirt, en kötü optimizeli oyunlardan biri. Gölgeleri kapamak büyük başarım artışı sağlıyor.

Ayrıca, iyi bir merkezî işlemci istiyor. 3 ghz'ye yakın C2D'ler iyidir, meselâ.

Zaten, HD 2900 XT de en yüksek ayarda aynen zorlanmakta. Saçma sapan bir durum. Haksız da değilsiniz

Ama, son neslin zorlandığı oyunda X1900'ler ne yapar? Bunu da düşünüyorsunuz sanırım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi False King -- 18 Ağustos 2007; 0:07:46 >

• Bazı arkadaşlar korkulan şey olarak dx10.1 oyunun dx10 kartlarda çalışmayacağı olarak anlamış ve "korkulan olmayacak" dendiğinde rahatladılar sanırım.....

Ama korkulucak şey bu değildi... Korkulacak olan şey dx10.1 özelliğini kullanıcak olan oyun, dx10 kartta dx10.1 farkını göremeden oynayacak... VE KORKULAN OLDU...

Mesajımı 1 kez daha okuyun...

Orjinalden alıntı: Tuğer

quote:

Orjinalden alıntı: Arsenicj

quote:

quote:

Aha da yorum budur dx10 oynamadıktan sonra dx9 da 7600gtler bile neredeyse her oyunu full grafikte açabiliyordu. O kadar para vermeye ne gerek vardı?...

7600 GT "full" mu oynatıyor?

Meselâ, 8800 GTS (645/1512/2040'ta), HL2 EP1'de, geniş bir alanda suların dolduğu kastırıcı bir noktada (hastane bölümü) feneri açınca 57 - 70 arası, feneri kapayınca 80 - 85 arası kare/sn veriyor. Ayarlar: 1024x768, 8x MSAA, 16X filtre, (SM2)HDR açık.

Şimdi, 8800'le nerdeyse gözle anlaşılacak bir yavaşlama oluyor. 7600 GT nasıl "full" oynatıyor? "Full" dediğiniz, en az 4x yumuşatma (8x aslında da, çözünürlük de biraz kurtarabilir durumu), 1280x1024 çözünürlük ve 16x filtre üzerine HDR açmaktır.

7600 GT bunları akıcı gösteriyorsa, helal olsun o karta.

Ki ben, herkesin iyi optimizeli dediği Source motorunu kullanan EP1'in en kastırıcı anından 1024x768'de bir örnek verdim. Sistem canavarı oyunları düşünsenize. Hele, süper örnekleme gibi ayarları.

8800 GTS, 500/1200/1600 (düz) hâliyle gene düz (540/1200/1400) 8600 GT'ye iki kattan fazla fark atıyor. 645/1512/2040'a çıkmış 8800 GTS ile 7600 GT'yi düşünün bir :)

Bakın, 7600 GT, idare edebilir. Ben de zorunda kalsam idare ederim. Kötü bir kart değil.

Ama, üst düzeylerin yeri farklıdır.

Orada "neredeyse" diye bir ifade kullandım 8800ler ilk çıktığında bu güce sahip kaç oyun vardı? Ben o zamanlar 6600gt ile bile neredeyse her oyunu full açıyordum üstelikte bu kartlar yeni çıktığında çok güçlü denilen oyunlardan bahsediyorum (3-5 istisna oyun vardı tabi ama onları da gayet yeterli grafiklerde oynatıyordu). 7600gt örneğini zaten şu an için vermedim, 8800ler uzun zamandır piyasada.
    Ben olaya fiyat/performans olarak bakıyorum bana kalırsa 8800gtx altı hiçbir kart yeterli performansta değil (fiyatına göre hiçbiri değil) yaşattıkları problemler de cabası . Sizce gerçekten daha çıkar çıkmaz bu kartları almanın bir mantığı varmıydı? Bugün bazıları performansı için bu kartları alanların çok büyük çoğunluğu dx10 desteği için aldılar, bugün hala 128bitlik 8600gt tavsiye edenler var sırf dx10 desteği var diye (dx10 uygulamalarda ne kadar yetersiz olduğu ortada) peki 8600gt çeşitli yerlerden aynı fiyatlara alınabilecek 256bit 7900gt veya 1950pro gibi kartlarla yarışabilir mi! Sonuçta yeni çıkan nesil kartları hemen almamak lazım, her yeni gelişimin oturması için zamana ihtiyacı vardır.

• quote:

Orada "neredeyse" diye bir ifade kullandım 8800ler ilk çıktığında bu güce sahip kaç oyun vardı? Ben o zamanlar 6600gt ile bile neredeyse her oyunu full açıyordum üstelikte bu kartlar yeni çıktığında çok güçlü denilen oyunlardan bahsediyorum (3-5 istisna oyun vardı tabi ama onları da gayet yeterli grafiklerde oynatıyordu). 7600gt örneğini zaten şu an için vermedim, 8800ler uzun zamandır piyasada.
    Ben olaya fiyat/performans olarak bakıyorum bana kalırsa 8800gtx altı hiçbir kart yeterli performansta değil (fiyatına göre hiçbiri değil) yaşattıkları problemler de cabası . Sizce gerçekten daha çıkar çıkmaz bu kartları almanın bir mantığı varmıydı? Bugün bazıları performansı için bu kartları alanların çok büyük çoğunluğu dx10 desteği için aldılar, bugün hala 128bitlik 8600gt tavsiye edenler var sırf dx10 desteği var diye (dx10 uygulamalarda ne kadar yetersiz olduğu ortada) peki 8600gt çeşitli yerlerden aynı fiyatlara alınabilecek 256bit 7900gt veya 1950pro gibi kartlarla yarışabilir mi! Sonuçta yeni çıkan nesil kartları hemen almamak lazım, her yeni gelişimin oturması için zamana ihtiyacı vardır

Tabii ki, dediğiniz gibi, zamanına göre 7600 GT iyi bir karttı. Ama bu, tam ayrıntı konusunda 7900 serîsine göre olan zayıflığını değiştirmiyor.

"Neredeyse" ibaresini görmüştüm; ancak tüm değerlendirmelerimi bugüne ve HD 2900 - 8800'e göre düşünerek yaptım (çıkalı 1 yıldan fazla olan EP1'i örnek vererek de, bu konuda esnek davrandığımı sanmıştım).
    Önceki yazımda üslûp konusunda bazı kötü noktalar olmuş. Özür dilerim :) Oluyor böyle bazen :)

Alt - tab'ı saymazsak (her kartta yok, 640 ve 768'lerde sorun çıksa bile göze batması zor vs.), 8800'ü hemen alanların herhangi bir zarara girdiğini sanmıyorum.

Zira, 9 - 10 aydır oyunları rahatça oynamaktalar. Dx 10 için de idare edecek bir serî. Hemen elden çıkarmaklık bir durum olmayacaktır. İdare eden, olası bir dx 11 destekli 10 serisine kadar idare edebilir (ama, kullanıcıların önemli bir kısmı, değişimi yapacaktır). Bize göre mantığı olmaz, onlara göre olur; sizin de takdir edeceğiniz gibi.

Kartları zorlayacak oyunlar, durumlar ve ayarlar her zaman vardır (ilk çıktıklarında da). Oblivion, iyi bir örnek olacaktır.

8600 serîsinden bahsetmek gerekirse: evet gerçekten, eski nesil orta seviyeler gibi olmadı bu sefer. X1900 XTX ve 7900 GTX gibi kartlara göre pek çok durumda fazlasıyla geri kaldılar. Öyle ki, X1950 PRO'yu geçtikleri zaman, bunu başarı olarak görmekteyiz.
    Kartı elden çıkarırken dx 10 desteği, fiyat avantajı yaratacaktır. Böyle iyi bir noktası olabilir :)

Ama, 8800 de çok farklı işte. Üst seviyeler çok fark ediyor, hocam. Bu 8800'lerle teknik özellik farkı da açıldı.

599 dolar + kdv'ye satılan GTX'in başarımı fiyatına göre iyiyken 290 dolar + kdv'lik 8800 GTS 320'nin başarımı fiyata göre kötü mü, demek istediniz? Katılamayacağım, buna :) (Kart tavsiyesi söz konusu olmadığı sürece alt - tab'ı göz ardı ediyorum [bu sorunu yaşamama rağmen]. Belirttiğim sebeplerin yanında, nVidia da sorunu çözeceğini belirtti. HD 2900'ün yumuşatma olayı her oyunda geçerli değil. Sürücülerle de kısmî iyileştirmeler yapılıyor. Tabii, tamamıyla sorunsuz bir kart dilerdim.)

Yüksek çözünürlükler için HD 2900 XT ve üstü mantıklıdır. Ama, 1280x1024 için GTS 320, iyi hız aşırtılınca üst seviyelerin düz hâlinden fazla da geri kalmıyor, bazı oyunlarda HD 2900'ü yakalayıp geçtiği de görülebilir (HD 2900 de hız aşırtma olur. Genel anlamda da daha iyidir, tabii ki. Para olsa, GTS 320 yerine 2900'ü alırdım yani :).

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi False King -- 18 Ağustos 2007; 1:59:41 >

• Ben her zamanki gibi 6600gt 8600 9600 10600..diye gitcem..200 lira vercen 1 2 sene sonra 100 milyona satıp 100 lira koyup ..600 lu bişi alcam en mantıklısı bu gozukuyor..
    sis 6326 8mb pci, noname 32mb riva tnt2 m64, 16mb 3dfx voodoo 3 3500, 16mb noname geforce2 mx400 128 bit, 64mb voodoo 5 5500 pci, 128mb his Ati Radeon 8500 LE, 128mb leadtek ti4400,128mb sapphire radeon 9800 pro@xt, 128mb galaxy 6600gt agp, 512mb palit geforce 8800gt, 512mb Palit Radeon HD 3850, 512 mb powercolor ATI Radeon HD 4870, 512mb XFX 8800GTS Alpha Dog Edition, 2gb Powercolor 7870 ghz editon,512mb Palit gts 250, 4gb Sapphire r9 290x, 2gb Zotac 750ti, 2gb msi gtx 950 o.c, 8gb gigabyte g1 gtx 1070, 2gb asus rx 460 dual, 8gb msi r9 390 gaming, 8gb sapphire pulse vega56, 12gb sapphire pulse 6700XT, 16gb Powercolor Reaper Rx 9070
  • bence durumu artık şöyle açıklarız, dx mx hikaye konsollar şahane

quote:

kendinizi kandiriyordunuz, ne guzel egleniyordunuz.zorla niye cagirdiniz ki bizi bak 3 mesajda felc olmus baslik.

quote:

Hatta emin olabilirsiniz dx11 oyunları bile dx10 kartlarda çalışacak

yok artik arabalar havayla calisacak.gulelim diye kasten yapiyorsunuz anladiim.

çalışmasına çalışırda banane çalışmasından çözürnürlüğü düşürüp efektleri low yaptıktan sonra fx5200 de bile bütün nfs ler+farcry+hl2+doom3 ve daha niceleri 30fps de(ve daha yukarısında) oynatıyor(adamlar kartı piyasaya sürmeden önce okutuyolar bunun başka açıklaması yok)

• quote:

Geçen hafta Microsoft, Siggraph grafik konferansında DirectX 10.1 tanıtıp bu yeni arayüzün fonksiyonlarının sadece yeni donanım ile çalışacağını söylediğinde kafaları epey bir karıştırmıştı.

İnternette ise DirectX 10 grafik kartlarının artık eskidiğine yönelik hemen bir panik başlamıştı. Microsoft'tan Sam Glassenberg, online dergi "Next Generation" ile yaptığı röportajda pürüzleri düzeltmeye çalıştı: İlerde her hangi bir zamanda elbet DirectX 10.1 destekli donanımlar ve oyunlar çıkacak ama bu oyunların hepsi DirectX 10 grafik kartları ile tam uyum içerisinde olacak.

DirectX 10.1 aynı DirectX 9'da da yapıldığı gibi ufak bir güncelleme olacak. Microsoft bu güncelleme ile her şeyden önce ekran kartı üreticilerinin istisnasız olarak DirectX 10.1'in teknik özelliklerine uymasını güvence altına almak istiyor.

Ayrıca Glassenberg, Microsoft'un DirectX 10'u Windows XP için de çıkaracağını umanlara olumsuz yanıt verdi: "DX10 Vista'nın yeni sürücü modelini temel alıyor"...

Chip

hehe gene ben haklı çıktım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi shadowtr -- 18 Ağustos 2007; 12:59:17 >

• quote:

Orjinalden alıntı: Tuğer
    599 dolar + kdv'ye satılan GTX'in başarımı fiyatına göre iyiyken 290 dolar + kdv'lik 8800 GTS 320'nin başarımı fiyata göre kötü mü, demek istediniz? Katılamayacağım, buna :) (Kart tavsiyesi söz konusu olmadığı sürece alt - tab'ı göz ardı ediyorum [bu sorunu yaşamama rağmen]. Belirttiğim sebeplerin yanında, nVidia da sorunu çözeceğini belirtti. HD 2900'ün yumuşatma olayı her oyunda geçerli değil. Sürücülerle de kısmî iyileştirmeler yapılıyor. Tabii, tamamıyla sorunsuz bir kart dilerdim.)

Yüksek çözünürlükler için HD 2900 XT ve üstü mantıklıdır. Ama, 1280x1024 için GTS 320, iyi hız aşırtılınca üst seviyelerin düz hâlinden fazla da geri kalmıyor, bazı oyunlarda HD 2900'ü yakalayıp geçtiği de görülebilir (HD 2900 de hız aşırtma olur. Genel anlamda da daha iyidir, tabii ki. Para olsa, GTS 320 yerine 2900'ü alırdım yani :).

Yanlış anlamışsınız ben eğer 8800gtx f/p anlamında 8800gts den iyidir dersem heralde herkes bana gülerdi. Tabii ki f/p kartı 8800gts dir. Ben orada 8800gtx altı kartların bana göre performansı yetersizdir dedim bunu fiyatlarını göz önüne almadan söyledim zaten "fiyatına göre hiçbiri değil" dedim buradan da anlayabilirsiniz. Zaten bence şu alınması en mantıksız olan kartlar 8800gtx ve 8800ultra dır, yaklaşık 3 ay sonra piayasaya çıkacak 9800 serisinin kartları hem dx10.1 destekli hem de pcie 2.0 olarak çıkcaklar ama asıl önemli olan fx57'nin verdiği haberde 9800gtx in 2 tane 8800ultra nın toplam performansı kadar güçlü olacağının söylendiğini yazmıştı tabi bu ne kadar doğrudur bilemiyorum. Sonuçta 9800 serisi çıkınca dx10 serisi kartların fiyatları yarı yarıya düşer diya tahmin ediyorum tabii ki olan 8800gtx ve 8800ultra alanlara olur ciddi maddi zarara uğrayabilirler (tabi uzun süre kullanırlarsa orasını bilemem ama bu kadar para verip kart alanlar genelde sıklıkla ekran kartı değiştirenlerdir).
    Ayrıca bu 8800 ve 2900xt ile ilgili bahsettiğimiz sorunlar dediğiniz gibi tabii ki çözülecektir ama Allah aşkına onlar çözülene kadar zaten dx10.1 kartlar piyasaya sürülecek yeni nesil piyasaya çıktıktan sonra sorunun çözülmesi çok bir artı getirmeyecektir. Bu kartlar piyasaya çok oldu ve ne atinin ne de nvidianın kartları piyasaya sürdüklerinde bu hatalardan habersiz olduklarını sanmıyorum. Şimdiye kadar bu sorunları çoktan çözmüş olmaları gerekmezmiydi?

• quote:

Orjinalden alıntı: dgnzcn

quote:

Orjinalden alıntı: Gökberk

Yinede adam söylemiş işte 3D render kalitesini artırıcı bazı özellikler desteklenmeyecek diye

biz o farkı oyun oynarken hissetmeyiz sen merak etme.

NeDeN?

2014 F30 3.20 ied

i7 4790k / Asus Maximus VII Formula / Kingston HyperX Beats 8x2GB 2400MHZ / Sapphire R9 280X Dual-X OC / Seasonic x-850 PSU / Corsair Air 540 / Viewsonic VX2363S mhl-w
  • quote:

Forumda istediğin gibi dalga geçme lüksüne sahip değilsin.. Zaten aklın sıra dalga geçiyorsun.

Msjlarının kalitesinden de tabi ki benim gibi adamlar sorumlu.

no and yes.. basligi habire canlandiran benim ama dalga geciyor gibi gorunurum aslinda amacim farklidir ama lamerimdir ha-ha yaparim simpsons daki gibi.free will sayin bolum yetkilisi.ben buranin sefiyim ucu bana dokunan laf etmeyecen filan degil yani.karsit goruslere saygi herkese cok sey kazandirir.
    ne kadar gereksiz bir baslik vazgectim canlandirip durmaktan tamam birakin alan almis olan olmus nesini cekistiriyorsunuz?

https://ibb.co/JFcsQyQL
  • merak etmeyin 3-5 ay içinde directx 10 lar linuxe de gelir...

Orjinalden alıntı: fx57

Microsoft'dan Sam Glassenberg - kendisi DirectX gelişim programının üst düzey yöneticilerindendir - yaptığı açıklama ile DirectX 10.1'in DirectX 10 destekli donanımlar ile uyumlu olduğunu DirectX 10.1'in nispeten hafif bir güncelleme olacağını ve bu güncellemenin özellikle DirectX 10 API'sinin özelliklerini genişletmek ve ömrünü uzatmak için yapıldığını ifade etti.

Bu sözlerden ne anlıyonuz acaba?? desteklemiyor gibi bi ifade ben bulamadım açıksası
  • Butun Yeni kullanıcılari panik yaptiran, yanlış yönlendiren arkadaşlari tebrik ediyorum. Millete dx9 kart tavsiye ettiniz. İki gün sonra cikacak oyunlari düşük kalite oynayacaklar yada hiç oynayamayacaklar.
    |:| AMD Ryzen 5 3600 |:|16 GB Adata XPG Spectric D50 3200 Mhz CL16 DDR4 RAM|:|4 GB GDDR5 ASUS RX570 STRİX GAMİNG O.C EDİTİON|:|MİNTON 5 1 SES SİSTEMİ|:|120 GB SSD-1 TB SATAII 32 MB HDD|:| |:|500 watt XİGMATEK C-CALİBRE XCP-A500 PSU |:|GamePower 144hz 1ms Curved Gaming Monitör|:| D.H Motorola CLUB
  • oh be çok sağol fx57 1 numarasın sonunda dx 10 kartları gönül rahatlığı ile alabilirim

Hayranlık cehaletin kızıdır. İnsanlar ancak anlamadıklarına hayran olur ve taparlar-Jean Meslier
  • Sende mi mesajı okumadan hüküm verdin?

dx10.1 olarak hazılrlanan bir oyunu dx10.1 olarak OYNAYAMİCAKSIN. dx10 olarak oynayacaksın... buna mı ohh be diyorsun???

quote:

Orjinalden alıntı: büyük adam

oh be çok sağol fx57 1 numarasın sonunda dx 10 kartları gönül rahatlığı ile alabilirim
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.