Şimdi Ara

## DirectX 10.1 İçin Korkulan Olmayacak ## (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
127
Cevap
0
Favori
5.119
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orjinalden alıntı: DoubleDragon

Haaa render kalitesini arttıcı bazı özelliklermiş. Ben de bi şey sandım. DirectX 10 ekran kartları 3D render kalitesini arttırıcı bazı özelliklerini desteklemeyebilir ama siz dert etmeyin diyor. Ne var bunda böyle bir lafı ben de derim. Hatta DirectX 9 sahipleri için bile derim ve diyorum. Eyy DirectX 9 ekran kartı sahipleri!!! Ekran kartınız DirectX 10 ve 10.1 'in getireceği 3D render kalitesini arttırıcı bazı özellikleri desteklemeyebilir ama siz bunu dert etmeyin. Ekran kartını yine de çalır.
    Ne oldu şimdi? Ne oldusu var mı, DirectX 9 ekran kartı sahiplerinin yüreğine su serpildi. Ohhh be kartımız çalışacakmış. Hadi eğlenelim

Afferim len Sam böyle bir açıklamayı yapmasaydın DirectX 10 ekran kartlarını nasıl satardık. Bizim sadık müşterilerimiz bile kazan kaldırmaya başlamıştı. Heh heh heee... Şimdi sırada ne var?

kesinlikle katlıyorum +1907
    | AMD Ryzen 5 5500 3,6GHz@4,2GHz | MSI B450M Mortar Max | Sunbeam Core-Contact Freezer | Adata XPG Gammix D10 32 GB DDR4 (4x8GB) 3000MHz@3200MHz | AFOX GeForce RTX2060 SUPER 8GB@1,65GHz-14,0Gbps | | Philips 27" 273E3LHSB/00 1ms | Corsair Carbide Spec-05 550w | Kingston 500GB A2000 M2 SSD(R:2200-W:2000)|

| Asus TUF A15 | AMD Ryzen 7 7735HS 3,2GHz@4,8GHz | 32 GB DDR5 (2x16GB)4800MHz | GeForce RTX4050 6GB 140W | 15.6" FHD 144Hz AUO | Crucial P3 Plus @1 TB M.2 SSD |

• hade bakalım 10 cular sevındı..sp1 de ancak 2008 bası gıbı kurar pasa pasa oyunlarımızı oynarız..

Orjinalden alıntı: CoolnQuiet

Fx-57 dx 10.1 le ilgili bir önceki konuyu açtığında bende bunları anlatmaya çalışmıştım, o kadar birşeyi etkilemeyeceği söyleniyor diye ama pek kimse dinlememişti beni nedense. Zaten inquirer ı takip edenler birkaç gündür bunun böyle olacağını biliyordu. İsteyen arkadaşlar bir önceki fx-57'nin dx 10.1 dx 10 kartlarda çalışmayacak isimli konusundan mesajımı bulabilirler.

Son olarak; yine de ileride dx 10.1 kartı alanlar, 8800 gtx yada ultrası olanlara takılmak için bunu bir koz olarak kullanacaklardır, nede olsa muziplik yapmak arada sırada çok eğlenceli olabiliyor.

Ben de söylemiştim.

Daha çok ses ile ilgili geliştime var. DX9 dan 10 a geçiş gibi olmayacak. DX10.1 üzerine yazılmış oyunlar elimzdeki kartlarda çalışacak, sadece DX10.1 e özel olan şeyler olmayacak. Gibi cümleler sarfetmiştim ama dediğin gibi gene pek takan olmamıştı.

Muziplere gelince bence hiç sevinmesinler. O ilk alanlar 1 yıldır üst seviyede oynuyor oyunlarını. Şimdiye kadar kaç üst seviye kart 1 yıldan bile fazla güncel kaldı. (Daha DX10 oyun yok bu sebeple kartlar hala güncel.)

quote:

Haaa render kalitesini arttıcı bazı özelliklermiş. Ben de bi şey sandım. DirectX 10 ekran kartları 3D render kalitesini arttırıcı bazı özelliklerini desteklemeyebilir ama siz dert etmeyin diyor. Ne var bunda böyle bir lafı ben de derim. Hatta DirectX 9 sahipleri için bile derim ve diyorum. Eyy DirectX 9 ekran kartı sahipleri!!! Ekran kartınız DirectX 10 ve 10.1 'in getireceği 3D render kalitesini arttırıcı bazı özellikleri desteklemeyebilir ama siz bunu dert etmeyin. Ekran kartını yine de çalır.
    Ne oldu şimdi? Ne oldusu var mı, DirectX 9 ekran kartı sahiplerinin yüreğine su serpildi. Ohhh be kartımız çalışacakmış. Hadi eğlenelim

Afferim len Sam böyle bir açıklamayı yapmasaydın DirectX 10 ekran kartlarını nasıl satardık. Bizim sadık müşterilerimiz bile kazan kaldırmaya başlamıştı. Heh heh heee... Şimdi sırada ne var?

Atladığın nokta DX10 oyunlarının DX9 olarak çalışmaması. Windows ta çalışmayacak DX10 oyunlar.

Vista'da da onlar gözükmeden DX9 kart ile oynarız muhabbeti yok.

Bunlar farklı.

Ayrıca gene söyledim. DX10 kartlar çıkmış. 1 yıldır oyun yok. DX10.1 çıkınca iki günde oyun mu gelcek. Hayır tabiki.

Şu an bazıları merak ediyor. Yahu eskiden oyun vardı ona gücü yeten kart yoktu. Şimdi kart var oyun yok diye.

Eskiden oyunlar daha az koda sahipti. Eskiden oyunlar 100 binlerce satırdan oluşurken şu an 100 milyonlarca satırdan oluşuyorlar. Hatta bir araştırma da vardı. Artan satır sayısı ile artan bug oranları ile ilgili.

Sanayiye görte hata oranı gösteriliyordu. Ve en fazla hata işletim sistemi ile oyunlarda vardı. (Özellikle Windows )

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DigitalWorld -- 16 Ağustos 2007; 3:47:19 >

• quote:

Orjinalden alıntı: FaTeeH

quote:

kesinlikle katlıyorum +1907

+1903
    Ben aynı şeyi vodoo ekran kartı olanlar için bile söyleyebilirim

• quote:

Orjinalden alıntı: BlindGuardian

benmi yanlış anladım ama aslında çok da sevinecek bişey yok gibi çünkü adam 10.1 destekli oyunlar 10 u da desteklicektir gibi bir ön görüde bulunmuş tabi oyunun tüm grafik nimetlerinden faydalanamaycak anladığım kadarıyla direct x 10 kullanıcıları öyle yada böyle daha dx10 tam olarak kullanılmadan dx10.1 microsoftun kazığı olacak kullanıcılara tabiki dx10 kartlar boşuna değil ama şimdi 300$ verip gelecek yıl oyundaki tüm grafik özelliklerini kullanamıyacaksak yazıklar olsun microsoft a. gerçi şimdi almazsak da seneye dx10.2 cıkacak diyecekler onu beklicez sonuçta mertlik bozuldu eskiden ne güzeldi celeron300a intel740 8mb ekran kartıyla 3 sene sorunsuz oyun oynamıştım Hepsini Allah'a havale ediyorum.

bende yorum yazacaktım ama gerek kalmadı bu konuda okuduğum
    en doğru yorum tamamı ile hemfikirim.

• Ayrıca yapılan açıklamada DirectX 10 destekli donanımların DirectX 10.1 ile gelecek özellikle 3D render kalitesini arttırıcı bazı özelliklerini desteklemeyebileceğini fakat hiçbir geliştiricinin de "bu oyun sadece DirectX 10.1 destekli" gibi özel bir vurgu yapacağını tahmin ettmedikleri Sam Glassenberg tarafından vurgulandı.

sonuçta desteklemiyor yani biraz yanıltıcı bir haber olmuş
  • bill amca baktıki onca kart sahibi o kartları bill amcanın kafasında parçalayacak hemen kıvırttı tabi

Orjinalden alıntı: DigitalWorld

quote:

Atladığın nokta DX10 oyunlarının DX9 olarak çalışmaması. Windows ta çalışmayacak DX10 oyunlar.

Vista'da da onlar gözükmeden DX9 kart ile oynarız muhabbeti yok.

Bunlar farklı.

Ayrıca gene söyledim. DX10 kartlar çıkmış. 1 yıldır oyun yok. DX10.1 çıkınca iki günde oyun mu gelcek. Hayır tabiki.

Şu an bazıları merak ediyor. Yahu eskiden oyun vardı ona gücü yeten kart yoktu. Şimdi kart var oyun yok diye.

Eskiden oyunlar daha az koda sahipti. Eskiden oyunlar 100 binlerce satırdan oluşurken şu an 100 milyonlarca satırdan oluşuyorlar. Hatta bir araştırma da vardı. Artan satır sayısı ile artan bug oranları ile ilgili.

Sanayiye görte hata oranı gösteriliyordu. Ve en fazla hata işletim sistemi ile oyunlarda vardı. (Özellikle Windows )

Bir oyun sadece DX10 destekliyorsa DX 9 kartlarda çalışmaz. Ama oyunlar dx9 desteklemeye bir müddet daha desteklemeye devam edecekler. O zamana kadar dx10 giriş seviyesi kartlar da dx9 kartlar da gözden düşer, yeni güncel kartlar çıkar.

• yaw ne güzel is ya microsoft ile ekran kartı üreticilerinin isi isleri zayıflayınca direct x sıradaki kac ise onu cıkar zaten kapıs kapıs gidiyor islerinin bitme derdi yok bill gates de en son müslüman bi gencin dünyanın en zengini oldugunu duyunca sanırım zoruna gitti hemen vista cıkarttırdı 1. liği almak için bizlerde onları zengin ediyoruz way anasını beeee ise bak gülmek mi lazim ağlamak mı ?

Bir oyun sadece DX10 destekliyorsa DX 9 kartlarda çalışmaz. Ama oyunlar dx9 desteklemeye bir müddet daha desteklemeye devam edecekler. O zamana kadar dx10 giriş seviyesi kartlar da dx9 kartlar da gözden düşer, yeni güncel kartlar çıkar.

böyle birşey olamaz bence.
    dx8 kartlar dx9 oyunları çalıştırmıyormu şimdi ?

Orjinalden alıntı: dgnzcn

quote:

böyle birşey olamaz bence.
    dx8 kartlar dx9 oyunları çalıştırmıyormu şimdi ?

Çalıştırdığı oyun var çalıştırmadığı oyun var. Mesela Call of Duty. Hem dx9 desteği var hem dx7.

İnsanları boş yere üzmenin anlamı yok değil mi...

@fx57 sana hayallerimiziyıkanhabereditörü.gif

AMD Ryzen 7 7700 (5.5 Ghz)--Gigabyte GeForce RTX 5070 Ti Windforce OC SFF 16GB--MSI MAG X870 TOMAHAWK WIFI--Patriot Viper Venom 32GB (2x16GB) DDR5 7400MHz CL36(6200 CL26 1:1)--43" Samsung UHD 4K 144 Hz Odyssey Neo G7 G70NC Gaming Monitor--32" Samsung Odyssey G7 240 Hz G-Sync WQHD 2K Curved Monitör --WD Wd Black Sn850 1 TB Gen4 NVMe M.2 SSD--Crucial P3 Plus 1TB PCIe Gen4 3D NAND NVMe M.2 SSD--970 EVO 500 GB NVMe M.2 SSD--960 EVO 500 GB NVMe M.2 SSD--WD Green SN350 NVMe M.2 SSD (480 GB)--Phanteks Eclipse P500A--MSI MPG A850G Gen5 850 W--NZXT Kraken X62 Liquid Cooling System--Ultra Slim Soundbar HW-S800B--Asus TUF K3 AURA Mekanik Oyuncu Klavyesi--ROCCAT KONE EMP RGB Gaming Mouse
  • quote:

Orjinalden alıntı: hypocrisy

yani 8800gtx hala kralmı? doktor yaşayacakmıyım????

bana nooluyo ki, yeni sistem toplucaktım içime sıkıntı geldi çalışmıcak haberlerinden sonra
  • Abi ilk haberi gördüğümde araştırmayı derinleştirmiştim. Yazıda bir link bulmuştum güncelleme için. Emindim ama işte insanlık hali korkuyodum boşa para verdim diye
    ***Oblivion & Crysis & CoD2 vs CoD 4 & NFS ProStreet & Bioshock & G.R.A.W. 2 ***
  • quote:

Orjinalden alıntı: Gökberk

Yinede adam söylemiş işte 3D render kalitesini artırıcı bazı özellikler desteklenmeyecek diye

biz o farkı oyun oynarken hissetmeyiz sen merak etme.
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.