Yüzbaşı
17 Temmuz 2005
Tarihinde Katıldı
Takip Ettikleri
0 üye
Görüntülenme
Toplam: 27 (Bu ay: 0)
Gönderileri
Steve jobs iphone'u açıkladığında cep telefonunu yeniden yarattık diyerek sözel başladı.Gerçekten de öyleydi telefon yeniden yaratılmıştı.Eşsiz bir tasarım, birbirinden harika özellikler ve zevkli kullanımıyla iphone tüketicilere tanıtılmıştı.

Her yeni çıkan telefondan sonra artık budur, daha ne yapılabilir ki dedik sürekli.İlk 3310'umu aldığım günü hatırlıyorum da işte son teknoloji demiştim.O zamanın şartlarında olabilecek en iyi özelliklere sahip en şık en kullanışlı tasarımdı.

Daha sonraları dijital kamera girdi ceplerimize, telefonlarımızın ekranları renklendi.Vay be dedik, artık renkli ekran telefonlar var ve fotoğraf çekebiliyoruz.Her ne kadar tuzlu da olsa operatörler üzerinden internete girebiliyorduk.Cebimizdeki telefonlar artık birer oyuncak olmuştu ve birbirinden güzel programlar ve oyunlar sayesinde şenlenmişti.

Nokia 3230 sahibi olduktan sonra bir telefondan daha fazla beklentim kalmamıştı.Fotoğraf çekebiliyordum, yüklediğim birbirinden güzel oyunları oynayabiliyordum, guitar tuner programı sayesinde gitarımı akort edebiliyordum.Cep telefonuma klip yükleyip izleyebiliyordum.Bir telefondan daha başka ne isteyebilirdim ki.Bu uzun süre kullanacağım ve değişmeyeceğim telefon olacaktı.Çok çok yeni ne çıkabilirki fake megapixel li telefonlar, sözde flaşlar ve daha kaliteli fotoğraf çekimi.Ama ne gerek vardı ki zaten bir DSLR-like fotoğraf makinem vardı, bir telefonun çekeceği fotoğraftan ne derece memnun kalabilirdim ki.Artık telefon almak benim için bir gereksizlikti.

ve daha sonra iphone...

Steve Jobs iphone'u açıkladığında cep telefonunu yeniden yarattık diyerek söze başladı.Gerçekten de öyleydi telefon yeniden yaratılmıştı.Eşsiz bir tasarım, birbirinden harika özellikler, multi-tocuh dokunmatik ekranı ve zevkli kullanımıyla iphone tüketicilere tanıtılmıştı.

İlk görüşte aşktı sanki, bu kadar şey bir telefon için olamazdı.Kesinlikle bu bir telefon değildi.Bu kadarını yapmış olamazlardı.Fakat teknoloji her zamanki gibi ilerliyor ve bizleri şaşırtmaya devam ediyordu.iPhone'u elime alınca hissettiğim duyguları ifade etmeye kelimeler kifayetsiz kalırdı.Yüz yılın icadıydı ve ellerimin arasındaydı.Dokunmak muhteşemdi, gelinebilinecek en son noktaydı fakat yine her zaman ki yanılgıya düşmüştüm.İşte iphone dan sonra kullanıcılarını iphone'dan soğutabilecek bir model.

Nokia Morph Concept

Nano teknoloji sayesinde gelinebilecek son nokta.Katlanıp kıvrılabilen, dokunmatik, şeffaf ve her şeyiyle sizin olacak bir telefon.Özellikleri, kullanımı, tasarımı ile gelecek yüzyılın teknolojisi.

Morph Concept şu an Nokia'nın Cambridge Üniversitesi Nano Technology bölümüyle yaptığı ortak çalışmanın gelecek vaad eden bir ürünü.Şu an araştırma ve geliştirme aşamasında olan ürünün akıl almaz özellikleri var.

Dilediğiniz gibi kıvırıp katlayın.İster kıvırıp bileğinize takın, isterseniz bunu bir saat ya da aksesuar olarak kullanın.

Telefonun üzerine herhangi bir şey döküldüğünde kendi kendine temizliyor, enerjisini ise güneş ışığından sağlayabiliyor.Tamamen transparan bir kağıt gibi rahatça telefonun arkasını görebilirsiniz.

Ya da tuş takımını bir dokunuşla kabartıp 3 boyutlu bir cihaz elde edebilirsiniz.Bilim kurgu filmlerinden fırlamış gibi görünen bu cihaz şu an için sadece nano teknolojinin gelebileceği nokta olarak tasarlanıyor.Henüz ortada yapılmış herahangi birşey yok, ama vaad edilen bu özellikler bile iphone için bile bir zaman sonra takoz muamelesi yapabileceğimiz anlamına geliyor.

Şimdiden iphone'a farklı bir gözle bakmaya başladım, bakalım ömrümüz daha neler görmemize imkan verecek.Bu kadar yazdım da aklıma 1980 lerde (tarihi yanlış hatırlıyor olabilirim) Amerika patent enstitüsü başkanının yaptığı "bundan sonra icat edilebilecek herhangi bir şey kalmamıştır, yapılabilinecek her şey yapılmıştır" açıklaması geldi.Geçmişe bakıyorum da insan ne kadar yanılgıya düşüyor.Nano teknolojinin getireceği yenilikleri ve önümüzdeki teknolojik devrimlerle dolu yılları iple çekiyorum.

Not:Youtube kapalı fakat madem ki hepimizin iphone'u var youtube'dan nokia morph concept yazıp aratırsanız (long) olan videoyu kesinlikle izlemenizi tavsiye ederim.Anlattığım özelliklerin hepsi orda gösteriliyor.
370 adet birbirinden güzel wallpaper'ı sizler için upload ettim.Kendi uploadımdır, sorunsuzca indirebilirsiniz

Dosya Boyutu : 30089 KB

Link:http://r apidshare.com/files/101243834/wallpapers.rar.html (Aradaki boşluğu kaldırmayı unutmayın)
Eski çevirmeli telefon artık iphone'da.Numaralarınızı çevirerek arayın.

Source:http://rep.sosiphone.com
Zevkli bir tetris oyunu.

Source: sleepers.net / iphonerepo
Çok kullanışlı bir program, programın menusunu istediğiniz gibi hareket ettirip ss alabilirsiniz.Aldığınız ss ler kamera fotoğraflarına kaydolur.

Source:http://repo.digitalagua.com

Nette dolaşırken komik birşeye rastladım, iPhone alamayan bir çocuk annesine bir iphone diktirmiş :)

http://daddytypes.com/2007/07/04/my_mom_handknit_an_iphone.php

Aslında düşündüm de böyle bir kılıf diktirsek hoş olabilir
1.1.4 ile kulaklıkla arama yapmayı deneyen veya bu konuda bir sorun çeken var mı ? Kulaklıkla arama yaptığımda benim sesim karşıya gidiyor fakat karşı tarafın konuştuğu bana gelmiyor.Kulaklıkda bir problem yok sorunsuz bir şekilde müzik dinliyorum.Normal şekilde arama yaparken de sorun yok fakat kulaklıkla arama yaptığımda veya gelen aramayı cevapladığımda benim sesim karşı tarafa gittiği halde karşı tarafın sesi bana gelmiyor.

Telefon 1.1.2 otb BL 4,6 Ziphone 2.5 ile jailbreak ve acitavate, 2,3 ile de unlcuk yaptım.Bootloader'ı downgrade etmedim.
Arkadaşlar 1.1.3 versiyonunda yüklediğim bir program yüzünden telefon kilitlendiği için restore etmek zorunda kaldım ve restore ederkende 1.1.4 e geçelim dedim.Yeniden program uyuşmazlığı yüzünden herhalde bir sorun yaşamamak için 1.1.4 kullananlar yüklediği ve sorunsuz olarak kullandığı programları bu başlık altında tutarsa elimizde iyi bir kaynak olur diye düşünüyorum.Açıkcası ben fazla program yüklemedim yüklemeye çekindim.

Niffob türkçe
iPhysics
BSD subsystem
installer 3,01 (upgrade)
Ziphone ibrickr fix (iphonebrowserın telefonu görmesi için)

Backgammon 2.3-1
Caissa Chess

Merak ettiğim ise alohasoft çalışıyor mu (şarj sırasında % olarak pil durumunu gösteren program ?) (çalışıyor)

Edit:

Chess
gpSphone
isnake
isolitaire
labyrinth
pool
sudoku
wedict
aqwoah battery
pocket guitar
guitar tuner
locate me (program çalışıyor ama benim yerimi bulmuyor, 1.1.3 tede bulmuyordu zaten :D)

Sanırsam 1.1.3 te çalışan tüm programlar çalışıyor.

Bu arada arkadaşlar tekrardan uyarmak isterim ben 1.1.3 te iken daha önce uyarılmış olmasına rağmen ttr nin üstüne guitar hero 3 kurduğum için telefon kilitlendi.Yüklememenizi tavsiye ederim tabii seçim size kalmış :)
Beejive'ı açabilen var mı ? bir ara iyi kullanıyordum ama şimdi nedense açılmıyor ?
Arkadaşlar hoparlörden (Konuşma yaparken kulağımızı dayadığımız hoparlör) karşımdakilerle konuşurken kalitesiz ve cozurtulu ses geliyor.Ses max. olduğu için belki cozurduyordur dedim sesi kısmama rağmen zor duyulacak seviyeye gelinceye kadar aynı sorunla karşı karşıya kalıyorum.

Sizde böyle bir sorun var mı yoksa piyango bana mı çıktı ?
Hakkında
Forum İmzası:
"Başlamak Bitirmenin Yarısıdır"

M o o N W a ! K e R ' s Mod Shop
Hakkımda:
Başlamak Bitirmenin Yarısıdır

M o o N W a ! K e R ' s Mod Shop
Temel Bilgiler ve İstatistikler
Aktiflik: Şu anda DH'de değil
Son Giriş: 5 yıl önce
Son Mesaj Zamanı: 8 yıl
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 1.127
İkinci El Bölümü Mesajları: 15
Konularının görüntülenme sayısı: 113.817 (Bu ay: 41)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 0 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Donanım / Hardware
Mesajları
İkinci El Referansları
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.