Arkadaşlar dil öğrenmekte hiç iyi değilim, yabancı bir dili daha kolayca öğrenmek için neler yapılabilir bilgisi olan arkadaşlar tavsiye verebilir mi ? < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
Dil Öğrenmenin Püf Noktaları

-
-
Turkce ogrenir gibi yapmak lazim once kelimeler
Renkler hayvanlar hava durumlari araclar organlar
Sonra sistemli bir kitapla gramer ve o dilin kullanildigi haberler filmler vs yani o dile maruz kalmak.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
almancayi yurt disinda ogrenince gerisi geldi. benim fark ettigim kokenleri ayni olan dilleri ogrenmek daha kolay. ornegin almanca ogrendikten sonra ingilizcem cok daha kolay gelismeye basladi ve fransizcaya temel atmak daha kolay oldu her ne kadar fransizcayi su an unutmus olsam da hafif temelim var ilerletmesi daha kolay olacak
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
ingilizcem ana dilim gibi fransızcam da ileri seviye az çok dille alakam var; her şeyden önce öğreneceğin dildeki harflerin okunuşunu veya alfabesi farklıysa alfabesini öğren ardından youtube da 5-10 dakikalık güzel temel sağlatacak kanallar var örneğin '' learn french with vincent'' gibi buraları sindire sindire dinle kafanda bir temel oluşsun ardından da bolca o dilde şarkı dinlersen kulak dolgunluğu da oluşur -özellikle eski dönemleri- büyük fayda sağlar sonrası internette zibilyon tane dil quizzleri var çözümleriyle birlikte oralardan da faydalanabilirsin az çok temelin oluştuktan sonra dil kaynaklarını araştırıp kendine uygun olanı alırsın bu evrede reddit'de yardım bulabileceğin subredditler bulunmakta.
eğer ingilizceden bahsediyorsan aç bir youtube kanalı başla direkt gayet basit bıkmazsan sıkıntı olmaz sanırım, yabancı forumlarda takılıp insanlarla çekinmeden iletişim kurmaya çalıştıkça da kendiliğinden gelişir hespinden öte ön yargılı olma
-
hocam ing seviyem b2 sadece ing çalıştıgım zamanlarda kelime kutusu yapmıştım hergün 5 kelime yazıp 5 kelimede tekrar ediyordum benim için yararlı oluyordu, gittiğim kursta yabancı hocamızla sürekli konuşuyordum yani cambly kullanmanızda gelişmenize yardımcı olabilir.
-
BENCE
Önce sana lazım olan kelimeleri öğren (okul, para, ev, hava, güneş, spor, kitap...)
Gidip de brokolinin, ilaç kutusunun almancasini öğrenmeye çalışma (okulda bunu yaptılar)
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Times gazetesi faydalı,günlük takip edebilirsin.Bir de CNN,BBC vs haber izleyebilirsin.
Bilmedigin kelimeleri bir cümleyle not alıp düzenli tekrar et.Ancak unutma ki epey uzun bir süre alıyor.Sabırlı olman gerek
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Bol bol immersion
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X