Şimdi Ara

Dikkat (Sisteminizi Koruyun)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
1
Favori
1.947
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba Arkadaşlar,


    Dolar Kurunun bu denli arttığı dönemde artık son teknoloji PC'lere, teknolojik ürünlere uygun fiyatlı erişebilmek imkansız hale geldi. Bir şekilde bu ürünlere uygun fiyatlı erişebildiyseniz hele bazı ürünlere uygun fiyatı geçtim direk bulabilmek zaten büyük mesele(Ekran Kartı gibi)


    mutlak ve mutlak bu donanımlarınızı mümkün mertebe uzun kullanım için korumamız gerekiyor bu anlamda bir nevi bu konuyu açma gereği duydum.


    Özellikle elektronik aletlerin bozulma durumlarını detaylı irdelendiğinde stabil olmayan enerji kaynaklı problemlerin yüzdelik anlamda fazla olduğunu görürsünüz, bu anlamda bulunduğunuz lokasyonda elektrik altyapısı sağlıklı değilse elektronik cihazlarınız için mutlak ve mutlak Akım Korumalı Prizlerle(Bilindik Kaliteli markaların), Ups'lerle veya Voltaj Regülatörleri ile kullanın, bütçenize göre ups veya voltaj regülatörüne erişebilme şansınız yoksa bile mutlak akım korumalı priz alın APC, Schneider Electric, Philips gibi markaların


    masaüstü pc'niz varsa Güç kaynağınızın kaliteli olmasına lütfen dikkat edin günümüzde artık parça parça toplama maliyetli hale geldi çoğu yer artık yayıncılarla anlaşarak hazır sistem şeklinde pc'leri satıyorlar bu şekilde biraz uyguna geliyor ama firmalar maliyetten kısmak adına Anakartlarda veya PSU'lar kalite anlamında cidden düşük giriş seviyede ürünler kullanıyorlar, Sisteminizi kaliteli bir psu ile kullanmanız hem sistemin stabilitesini ciddi şekilde etkiler hemde olumsuz bir senaryoda diğer parçalara zarar gelmesini engeller. en fazla PSU maliyetine katlanırsınız


    Sisteminizde OC varsa kaldırın standart hızlarda kullanın UV yapabiliyorsanız yapın termal macunları yenileyin, Kasanızın hava akışını kontrol edin vs. uzar gider yani bir şekilde teknolojik ürünlerinize gözünüz gibi bakın, şu an piyasa'da dolar kurunun bu kadar yükselmesinin tam etkilerini henüz göremedik mevcutta ki stoklar eritiliyor, 1-2 ay sonra ciddi anlamda bir çok ürüne uygun fiyatlı erişim imkanımızın olacağını düşünmüyorum. 10400f gibi işlemcinin geldiği son nokta'yı aşağıda paylaşıyorum 7-8 ay önce 1000 tl'ye alınabilen bir işlemciydi.Dikkat (Sisteminizi Koruyun) 


    Intel i5-10400F Altı Çekirdek 2.90 GHz İşlemci Fiyatları, Özellikleri ve Yorumları | En Ucuzu Akakçe (akakce.com)


    Intel Core i5-10400F 2.9 Ghz 12MB LGA1200P İşlemci Fiyatları (cimri.com)


    Dikkat (Sisteminizi Koruyun)
    Dikkat (Sisteminizi Koruyun)amazon
    Intel BX8070110400 i5 10400 2.9GHz 12MB LGA1200 14nm UHD630 Gaming İşlemci
    https://www.amazon.com.tr/Intel-BX8070110400-2-9GHz-LGA1200-%C4%B0%C5%9Flemci/dp/B0883NPQST
    Dikkat (Sisteminizi Koruyun)
    Dikkat (Sisteminizi Koruyun)amazon
    Intel Core i5-11400F 11. Nesil Masaüstü İşlemci (Temel Frekans: 2.6GHz Tuboost: 4.4GHz, 6 çekirdekli, LGA1200) BX8070811400F
    https://www.amazon.com.tr/Intel-i5-11400F-Masa%C3%BCst%C3%BC-%C4%B0%C5%9Flemci-Frekans/dp/B08TX4MCKC


    Bu konuda açıkcası fikrimi belirtmek istedim başka fikirleri olan arkadaşlar varsa onları da dinlemek faydalı olacaktır.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Aerosol 34 -- 30 Kasım 2021; 0:0:45 >







  • PSU PSU PSU akım korumadan anakarttan önce gelir. Sıralama şöyle PSU>Akım Koruma priz>UPS>Anakart


    15-20klık sistemi 200-300liralık psuya emanet etmeyin en kötü corsair asus vs. alın (seasonic alamıyorsanız)

  • Ekran kartına muhakkak undervolt yapılması taraftarıyım. 1200mv ile 825mv'de aynı mhz'i verebiliyorsa 1200mv'de ısıtmanın anlamı yok.


    Ups'lere güvenmiyorum. Akım korumalı priz konusuna katılıyorum.


    İşlemciye undervolt yaparsanız anakart daha rahat eder o da bir tercihtir.

  • Güzel konu. Yabancıların üç kuruşa aldığı son model sistemlere bakıp iç geçiriyorum artık. Sistem bakmayı bıraktım

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu hafta bilgisayar açılmamaya başladı, baya tak çıkar yaptım olmadı. Sonra komşunun modeminin yandığını öğrendim ve acı gerçekle yüzleştim. Ekran kartı yanmış kısa devre yapıyor PSU çalışmıyor.

    Durduk yere zararda olduk, idare eder sıfır ekran kartı buldum yeni sistem topladım.

    Galiba bu işin gereklisi UPS almak, yine de önce bu prizi alıyorum.


    Aldığım kasa bu;Powerboost Vk-d501m 650w 80+

    İçinde kendisinin güç kaynağı olduğu için belki ilerde daha kalitelisini takarım.


    Schneider Electric'in tek çıkışlı PM1W-GR ürünü size 918 Joule’lük yüksek koruma sağlar.

    Dikkat (Sisteminizi Koruyun)




  • Doğru ve güzel bir konu, kimse donanıma servet ödeyip de bazı hayati önem taşıyan parçalarda ( güç kaynağı , akım korumalı prizler ... gibi ) ucuz ürünlere kaçmamalı diye düşünüyorum bende. Sonradan ucuza kaçıldı ve sıkıntılar çıktı diye daha çok masrafın altında kalınabilir.

  • isviçreli bilim adamı kullanıcısına yanıt

    Biz bu kasa ve psu yu bu forumda önermiyoruz, bilginize... Gecmis olsun, psu bu modellerden olunca akim korumali priz olsada olmasa da birsey degismez. Düsman kaleyi icerden fethetmis say...


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kasamın içindeki bileşenler HighPower PSU’ya ve Schneider akım korumalı prize emanet. Ekran kartını UV yaparak, yine de fazla ısınmasın diye ağır oyunları (RDR2, Witcher 3) RivaTurner ile fps düşürerek oynuyorum. Kasamın önü mesh, önde 3 tane yukarıda egzoz olarak 1 tane Cougar CFD fan var arkada yine egzoz olarak Akasa Viper var.İşlemcide ise Arctic e-spor duo var 15 dakikalık Aida64 testinde işlemci 46 dereceyi geçmedi.Bunların hepsini kur düşükken almıştım şimdi bulunmaz zaten. Şunların hepsini aldımda kur düşükken ve mining krizi patlamadan bi ekran kartı almadım ya kafamı seveyim zamanında 2. El aldığım rx570 ile oynuyorum bişey olacak diye ödüm kopuyor

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >




  • Merhaba. Günlerdir akım korumalı prizlere bakıyorum da kafama takılan bir husus var. Bir türlü net cevabını bulamadım baya baktım.


    Bu akım korumalı prizlerin önüne veya arkasına normal üçlü veya kaçlı ise uzatıcı takılabilir mi? Bir zararı veya olumsuz yönü var mı? İnternette bu konuda herkes farklı bir şey söylemiş. Malum akım korumalı prizler (çoklu olanlar) kablo olarak çok kısa 1,5 veya 2 metre genelde. Bazen uzatmak gerekebiliyor yetişmesi için.


    Veya 1 tane tekli akım korumalı priz alıp onu duvara takıp oradan normal uzatma çeksek nasıl olur? İşlevselliği bozulur mu normal uzatıcı kullanınca?


    Kısaca şu 2 kombinasyon yapılabilir mi? Yapılabilirse aralarında fark var mı, öncelik hangisinde?:


    1) duvar + normal uzatıcı + akım korumalı + PC

    2) duvar+ akım korumalı + normal uzatıcı + PC




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Fulton -- 14 Ocak 2022; 21:34:24 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.