Merhaba Arkadaşlar, Dolar Kurunun bu denli arttığı dönemde artık son teknoloji PC'lere, teknolojik ürünlere uygun fiyatlı erişebilmek imkansız hale geldi. Bir şekilde bu ürünlere uygun fiyatlı erişebildiyseniz hele bazı ürünlere uygun fiyatı geçtim direk bulabilmek zaten büyük mesele(Ekran Kartı gibi) mutlak ve mutlak bu donanımlarınızı mümkün mertebe uzun kullanım için korumamız gerekiyor bu anlamda bir nevi bu konuyu açma gereği duydum. Özellikle elektronik aletlerin bozulma durumlarını detaylı irdelendiğinde stabil olmayan enerji kaynaklı problemlerin yüzdelik anlamda fazla olduğunu görürsünüz, bu anlamda bulunduğunuz lokasyonda elektrik altyapısı sağlıklı değilse elektronik cihazlarınız için mutlak ve mutlak Akım Korumalı Prizlerle(Bilindik Kaliteli markaların), Ups'lerle veya Voltaj Regülatörleri ile kullanın, bütçenize göre ups veya voltaj regülatörüne erişebilme şansınız yoksa bile mutlak akım korumalı priz alın APC, Schneider Electric, Philips gibi markaların masaüstü pc'niz varsa Güç kaynağınızın kaliteli olmasına lütfen dikkat edin günümüzde artık parça parça toplama maliyetli hale geldi çoğu yer artık yayıncılarla anlaşarak hazır sistem şeklinde pc'leri satıyorlar bu şekilde biraz uyguna geliyor ama firmalar maliyetten kısmak adına Anakartlarda veya PSU'lar kalite anlamında cidden düşük giriş seviyede ürünler kullanıyorlar, Sisteminizi kaliteli bir psu ile kullanmanız hem sistemin stabilitesini ciddi şekilde etkiler hemde olumsuz bir senaryoda diğer parçalara zarar gelmesini engeller. en fazla PSU maliyetine katlanırsınız Sisteminizde OC varsa kaldırın standart hızlarda kullanın UV yapabiliyorsanız yapın termal macunları yenileyin, Kasanızın hava akışını kontrol edin vs. uzar gider yani bir şekilde teknolojik ürünlerinize gözünüz gibi bakın, şu an piyasa'da dolar kurunun bu kadar yükselmesinin tam etkilerini henüz göremedik mevcutta ki stoklar eritiliyor, 1-2 ay sonra ciddi anlamda bir çok ürüne uygun fiyatlı erişim imkanımızın olacağını düşünmüyorum. 10400f gibi işlemcinin geldiği son nokta'yı aşağıda paylaşıyorum 7-8 ay önce 1000 tl'ye alınabilen bir işlemciydi. Intel Core i5-10400F 2.9 Ghz 12MB LGA1200P İşlemci Fiyatları (cimri.com) Intel BX8070110400 i5 10400 2.9GHz 12MB LGA1200 14nm UHD630 Gaming İşlemci https://www.amazon.com.tr/Intel-BX8070110400-2-9GHz-LGA1200-%C4%B0%C5%9Flemci/dp/B0883NPQSTIntel Core i5-11400F 11. Nesil Masaüstü İşlemci (Temel Frekans: 2.6GHz Tuboost: 4.4GHz, 6 çekirdekli, LGA1200) BX8070811400F https://www.amazon.com.tr/Intel-i5-11400F-Masa%C3%BCst%C3%BC-%C4%B0%C5%9Flemci-Frekans/dp/B08TX4MCKCBu konuda açıkcası fikrimi belirtmek istedim başka fikirleri olan arkadaşlar varsa onları da dinlemek faydalı olacaktır. < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Aerosol 34 -- 30 Kasım 2021; 0:0:45 > |
Anakart: Msi MAG Z890 Tomahawk Wifi, Cpu: İntel Core Ultra 7 265K, Ram: Gskill Trident Z5 32 Gb DDR5 6400 Mhz CL32, Gpu: Zotac RTX 5070 Ti AMP Extreme İnfinity, M2 SSD: 2 x Wd Black Sn770 1 Tb, 1 x Samsung 970 Evo Plus 1 Tb, 1 x Samsung 980 Pro 1 Tb, Psu: Asus Rog Strix 1000W Platinum ATX 3.1 PSU, Case: Asus TUF Gaming GT302 ARGB, Cooler: Arctic Cooling Liquid Freezer III 360 Pro A-RGB, Monitors: Samsung Odyssey OLED G6, Keyboard: ASUS ROG Strix Scope II RX TR Q Red Switch, Mouse: Logitech G502X, Soundbar: Samsung HW-C450 Soundbar 2+1 Headset: Logitech G733 Lightspeed, Router: Asus TUF Gaming BE3600 Operating System: Windows 11 24H2
|