Şimdi Ara

Aracıma yazılım yaptırdım sorusu olan varsa cevaplayabilirim.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
45
Cevap
1
Favori
12.960
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Geçtiğimiz perşembe günü 1200 motor Golf 7 aracıma RSA Motorsports firmasında yazılım yaptırdım. Beygir 105 idi 138 oldu. Tork 175 idi 270 oldu. Sakin kullanımda akıtta yarım litre kadar düşüş oldu. Yazılımı firma sahibi Raşit Bey yaptı,ilgisi alakası gerçekten çok iyiydi memnun kaldım düşünenler varsa tavsiye ediyorum. Bundan sonrada sorun yaşamam inşallah.



  • Yakinda sorunlar başlar. Bi başkasi böyle işlem yaptirmişti Sonra arabasinda sıkıntılar oldu Buraya forum açmişti "Aman uzak durun" diye. Yakında sende açmassın umarım.



    Böyle şeyler arabaya zarar veriyor.Arabanin Fabrikasi böyle şeyler yapmazken dişarda böyle şeyler yaptirmak mantıklı değil.İnşallah Sorun çikmaz hocam.
  • Yazılım işlemi öncesi ve sonrasında dyno'ya çıktı mı araç?
  • Yakında alırsın salyangozu kucağa.
  • Şimdiden yağ bidonu koy bagaja.
  • Adam sorun cevaplayayım demiş herkes akıl vermiş.



    Ben sorayım Torkun 270 olduğuna emin misiniz? Benim bildiğim 200-210 tork ancak oluyor yazılımdan sonra.
  • Facebook twitter a giriyor mu
  • Benim merak ettiğim konu, yüksek km araca yapılsa sıkıntı olur mu? Aracım 110.000 km öyle tork artsın beygir çoşsun değil amacım alt devirleri daha canlı tutmak var mı acaba bilgisi olan bu konuda?

    1.4tsi leon fr aracım
  • Dyno teste çıktınız mı gücü görmek için, aracın durumu nasıl şuan ne kadar atikleşti, garanti verdi mi motora birşey olur olmaz diye.
  • Konuyu merak ediyorum. Özellikle uzun süreli kullanım yorumlarını. Siz ne zaman yaptırdınız ve kaç km oldu kaç paraya mal oldu gibi konularda bilgilendirme yapar mısınız?
  • Aracınıza zararı olmayacağı konusunda bir garanti var mı yoksa sonuca katlanırsınız misali mi işliyor süreç?
  • Dynoya çıkmadı vcds üzerinden aracın anlık tork ve beygiri izlenebiliyor. Elektronik dyno gibi diyebiliriz.

    @ertug0


    Düzgün kullanımda sorun olacağını zannetmiyorum.

    @kartalus

    Kronik bi yağ yakması yok aracın.

    @Hasan7


    Hocam açıkcası banada fazla geldi 270 tork. Ama bilgisayardan kendim gördüm test edilirken 278 280 tork değerini, kayıpları düşünce 270 torkun var dedi.


    @u_eskici


    Hocam soft bi yazılımla alt devirleri toplayabilirsiniz. Zarar konusu kullanmaya bağlı,orjinal stock aracı bilinçsiz kullanırsanız o da sıkıntı çıkartır.

    @ozgur_gs_91

    Dyno ya çıkmadı elektronik olarak bilgisayar üzerinden ölçüm yapıldı. Bayağı fark etti, mesela 80 den 140 a basıyorum, çok çabuk hızlanıyor öncesiyle alakası yok. Hocam dünyanın hiç bi yerinde bu konunun garantisi yok kimse garanti vermiyor zaten. Firma odaklı bi hata olursa yardımcı olurlar. Ama sizin kullanmanızdan dolayı bi hata olursa firma karışmaz buna.

    @Cheset

    Hocam yaptıralı 200 km falan oluyor daha yeni. 1000 liraya yaptırdım araç 29.000 km de. Yaptırmadan önce çok araştırdım çok okudum 50 60 k kilometredir yazılımlı sağlıklı yürüyen araçlar var tamamen kullanmakla alakalı.

    @BekirTemel

    Düzgün kullanımda herhangi bi zararı olmaz ama siz hatalı kullanırsanız zararı olur ve firma bunu karşılamaz. Stock motor ile sürekli redline gitseniz firma bizim hatamız diyip yeni sandık motor koyar mı ? Koymaz. Hata sizden kaynaklanmıyorsa ve iyi bi firmayı tercih ettiyseniz madur olmazsınız. Ben bu yüzden RSA yı tercih ettim. Şimdiye kadar bozulan,kırılan arabası yok müşteri memnuniyeti tam yaptıran herkes memnundu.




  • Peki aracı programlayan arkadaşın, vcds'yi de yanıltma ihtimali nedir ?

    Kalibre edilmiş bir dinamometre hariç, verilere güvenmem. Biraz üstünde çalışayım, size 900 nm tork gösteririm o ekranda.
  • İşlem toplam kaç saat sürdü ? Test sürüşü yapıldımı benim sorularım bunlar.
  • Çip taktırdın ve ilk hesapladığın tüketim mi?

    Yarım litre az yakmakiçin migirdin bu riske?

    Ben olsam hızlanma değerlerine bakardım
  • 1.2 cc motordan 270 ne tork bana abartı geldi açıkçası. 230 falan olsa mantıklı da. Ciddi bir fark hissettiniz mi kullanırken
  • ben 1.5 dci aracıma yazılım yaptırdım 10 bin km oldu yapılalı herhangi bir problem olmadı , yaptırmadan önce kullanıcı yorumlarını okudum yazılımla aynı aracı 80 bin km kullananlar hiç sıkıntı yaşamamış

    sizde güle güle kullanın aracınızı kullandıkça keşke daha önce yaptırsaydım diyeceksiniz
  • Yakinda sorunlar başlar. Bi başkasi böyle işlem yaptirmişti Sonra arabasinda sıkıntılar oldu Buraya forum açmişti "Aman uzak durun" diye. Yakında sende açmassın umarım.



    Böyle şeyler arabaya zarar veriyor.Arabanin Fabrikasi böyle şeyler yapmazken dişarda böyle şeyler yaptirmak mantıklı değil.İnşallah Sorun çikmaz hocam.
  • şimdiden geçmiş olsun.
  • Hocam vcds yi yanıltmak basit bişey değil. Hadi adamımız yaptı böyle bişey diyelim,neden yapsın sanki 270 değilde 230 tork dese bana ne kaybeder neden böyle bişeyle uğraşsın zaten yazılımı yaptırmışım parasını alacak. Verilerin yanlış olduğunu zannetmiyorum çünkü roll videolarında vs RSA lı araçlar muadillerine göre bi iki boy daha iyi yürüyorlar, torkun yüksek olması çokta garip gelmiyor bana açıkçası ama başta benimde kafama takılmıştı. Bende bi ara bilgisayarı bağlayıp ölçerim isterseniz. Kendi gözümle gördüm 280 i, kayıpları düşünce 270 gibi dedi. Firmanın yaptığı farklı bir 1.2 yi de gördüm internet sayfalarına koymuşlar onda da 270 tork yazıyor. Yanlış olduğunu zannetmiyorum kısaca. BMW lerde bazı paketlerde teypte gösteriyor anlık torku beygiri,bence dyno ya göre daha tutarlı bi sistem bu. Dyno da gazı yedirerek vermek ile birden vermek bile sonucu etkiliyor.

    @desertsnow

    Yazılımdan önce arıza kontrolleri yapıldı herhangi bi sıkıntısı var mı aracın diye,sonrada yazılım yüklendi ve bilgisayara bağlı halde değerleri izlenerek test sürüşü yapıldı. Toplamda 1 saat gibi bi süreydi.

    @Akhilleus

    Tabiki yakıt için yaptırmadım kafasına takılanlar oluyordu yakıt nasıl düşüyor mümkün değil hem güç artışı hemde yakıtın düşmesi diyorlardı onun için yakıttan bahsettim.

    Büyükçekmece-Çapa arası,bilenler bilir Beylikdüzü rampalarını,tabiki genele baz alınacak bi tüketim değil ama o şartlara göre cidden yakmadı kokladı diyebilirim. Ti es ay trafikte 5 litre yakıyormuşçular gelmeden, normal trafikte böyle yakmıyor tabiki.


     Aracıma yazılım yaptırdım sorusu olan varsa cevaplayabilirim.

    @bozak07


    Açıkçası banada abartı geldi, başta inanmadım ama kendi gözümle gördüm ekranda. Firma başka bi 1.2 tsi a yazılım yapmış onda da bilgileri kısmında 270 tork yazıyordu. Sürüşte fark bayağı var,dizel gibi tork patlaması oluyor sanki. Sonucu bilmeseydim önceki hali 175 ise kullanarak bu hali 250 falan derim hocam. Sürerken hissediyorum,yazılımsız haldeyken aşağı yukarı torkun nerede bittiğini hatırlıyorum,o devirden sonra bile hala çekişe devam ediyor.




    @FRED BAKER

    Hocam kazasız belasız kullanın. Evet bende çok araştırdım dediğiniz gibi yazılımlı halde 70 80 k yürüyen araçlar var sorunsuz bir şekilde. Böyle olacağını bilsem bayiden çıkıncadirek yaptırırdım.



    @__GeneraL__


    Hocam teşekkür ederim. Arkadaşlarımda var aynı ve farklı model yazılımlı araçlar,arabaya eşşek gibi biniyorlar büyük ağır replika jantlar ile sert kullanıyorlar ama çok şükür bi sorun yaşamadılar şimdiye kadar ve bu bahsettiğim araç 60k km de. Ben temiz sakin kullanıyorum üzmüyorum arabayı,motoru kapatmadan turboyu soğutmak için 1-2 dk rolantide bekliyorum soğuk motorda arabayı zorlamıyorum. Gerçi stock haldeykende bunları yapıyordum yine. İnşallah bi sorun yaşamam teşekkür ederim.




  • 270 tork inandırıcı gelmedi, o zaman insanlar niye dizel alsın, satmak için yüksek söylemiş olabilirler
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.