|
arkadaşlar ben stepwayi beğeniyorum ama çevremdekiler kalitesi iyi değil diyorlar.halbuki renault motoru var bu araçta.siz ne diyorsunuz? |
|

|
arkadaşlar ben stepwayi beğeniyorum ama çevremdekiler kalitesi iyi değil diyorlar.halbuki renault motoru var bu araçta.siz ne diyorsunuz? |
|
|
|
Boş ve yuvarlak laflar edilmiş, ben ciddi bilgi vereyim. Sandero (yani Logan) ilk çıktığında tamamen ucuz olması için yapıldı ve Clio 2 şasisi kullanıldı. Üst yapıda ucuz parçalar, mekanikte Renault'nun zaten elindeki parçalar kullanılınca araba ucuz olabildi. Sonra Clio 3 çıktı, 4 çıktı , Dacia'lar güncelliğini kaybetti. Clio 5 çıktıktan sonra ise şasiyi yenileyelim dediler ama baktılar yeni şasiyi üretmek pahalı. Bunlar da ara formül buldular, Clio'da kullandıklarına High-Spec, Dacia'da kullandıklarına Low-Spec dediler. Yani Türkçe'siyle Clio 5 şasisinin aynısını düşük kalitede üretip ucuzlattılar. Gene motor-mekanik güncel, şasi güncel ama ucuz, geri kalan parçalar ise artık ne kalitedeyse bilmiyorum. Kısaca bu araca niyetliyseniz bunun tamamen ucuz olması için üretilmiş bir araç olduğunu unutmayın. Eskisi kadar ucuz olmamasının sebebi ise sadece bizim paramızla alakalı değil, ülkelerin şart koştuğu güvenlik donanımlarının pahalı olmasından. |
|
Motor Renault, uygun olması için malzeme kalitesini düşük tutuyorlar. Kötü araç değil. İsteseler dacia yı premium seviyesine çıkartırlar ama o zamanda premium sınıfı para isterler. Bu da kimsenin işine gelmez.
|
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
|
|
Boş ve yuvarlak laflar edilmiş, ben ciddi bilgi vereyim. Sandero (yani Logan) ilk çıktığında tamamen ucuz olması için yapıldı ve Clio 2 şasisi kullanıldı. Üst yapıda ucuz parçalar, mekanikte Renault'nun zaten elindeki parçalar kullanılınca araba ucuz olabildi. Sonra Clio 3 çıktı, 4 çıktı , Dacia'lar güncelliğini kaybetti. Clio 5 çıktıktan sonra ise şasiyi yenileyelim dediler ama baktılar yeni şasiyi üretmek pahalı. Bunlar da ara formül buldular, Clio'da kullandıklarına High-Spec, Dacia'da kullandıklarına Low-Spec dediler. Yani Türkçe'siyle Clio 5 şasisinin aynısını düşük kalitede üretip ucuzlattılar. Gene motor-mekanik güncel, şasi güncel ama ucuz, geri kalan parçalar ise artık ne kalitedeyse bilmiyorum. Kısaca bu araca niyetliyseniz bunun tamamen ucuz olması için üretilmiş bir araç olduğunu unutmayın. Eskisi kadar ucuz olmamasının sebebi ise sadece bizim paramızla alakalı değil, ülkelerin şart koştuğu güvenlik donanımlarının pahalı olmasından. |
|
|
İroni yapıyorsun herhalde, i20'de 2 havayastığı var, dacia'da 4. |
|
Dacia Türkiye'de çok pahalı. İngiltere'de £ 14.000 fiyatı vardı, 400.000 TL altında yani. Ona göre beklentileriniz olmalı. Ucuz arabada ne eksik olur... Yazanlar olmuş zaten, gövde daha az mukavim. Bundan başka vidaları daha kolay paslanır, en büyük ikinci eksiklik bence bu. Bir gövde vidası kadar kalitelidir, bakımları mezbelelik haline getiren kalitesiz vidalardır. Koltuklar uzun yolda yorar, erken deforme olur. Camları incedir, ön camdan bile yağmur damlarının sesleri gelir. İç plastik parçalar kolay çizilir ama artık Mercedes'te bile trimler kolay çiziliyor. Bu yüzden bilinçli tüketici bu arabaları ucuza alır. Almanya'da şantiye firmaları, doğu Avrupa'da emekliler alıyorlar. Gerekmiyorsa radyo, tekerlek kapağı bile koymuyorlar, opsiyonları seçilebiliyor. Avrupa'da, Romanya'da bile bir tane Stepway görmedim. Bu arabanın en büyük özelliği ucuz olması. |
|
çok kötülemişsiniz. |
|
|
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sinirli ve Süratli -- 29 Mart 2023; 21:5:41 > < Bu ileti Android uygulamasından atıldı > |
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sinirli ve Süratli -- 29 Mart 2023; 21:9:21 > < Bu ileti Android uygulamasından atıldı > |
|
Sandero popüler, ama neredeyse hiç Stepway görmedim. |
|
|