Şimdi Ara

DİKEY GEÇİŞ SINAVI (DGS) [ANA KONU] - [16.07.2023] (82. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
11.463
Cevap
138
Favori
829.928
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
6 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 8081828384
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • madem bu kadar zor soracaktın süreyide 5 saat yapacaktın.. 1.30 saatte türkçeti bitirirdim 2 saatte zor bitirdim
  • Türkçe bana çok kolay geldi arkadaşlar sayısalım 1saatte 70 soru yaptım ama matematik çok kötüydü hedefim 70di ama yakınına bile yaklaşamam
  • Arkadaşlar merhaba. 2005 mezunuyum, değişikliklerden haberim yok, uzak kaldım. Birkaç sorum olacak;

-2005 Makina mezunuyum.
    -Gözden %48 engelim mevzut. Engellilere, ek süre, puan, harçsız eğitim vb. şartları nelerdir?
    -Mezun olduktan sonraki sene girdim, olmadı. 2014'te tekrar girsem, ne gibi dezavantajlarım olur?(Puan vb.)
    -Uzaktan eğitim yapan Üniversitelere DGS ile geçebilir miyim? Onlarda engellilere indirim, hak vb. var mıdır?

Teşekkür ederim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi -F A T İ H- -- 21 Temmuz 2013; 14:25:53 >
  • her zamanki gibi türkçede çuvalladım , başım ağrıo o kadar paragrafı okuya okuya :S keşke 160 ı da mat. olsa :S
  • hava keskin bir kömür kokusuyla dolar
    kapanırdı daha gün batmadan kapılar
    bu afyon ruhu gibi baygın mahalleden
    hayalimde tek çizgi bir sen kalmışsın sen!
    hülyasındaki geniş aydınlığa gülen
    gözlerin , dişlerin ve akpak gerdanınla
    ne güzel komşumuzdun sen fahriye abla
  • quote:

Orijinalden alıntı: Masdera

Türkçeyi 2 Saat 10dk'da, geri kalan sürede 30 Matematik çözdüm ve gerisini salladım.

Ben hayatımda böyle bir sınav görmedim.

zaman yetmedii
  • Çok uzun zaman önce Üniversite sınavına girdiğim için hızım yavaş. O yüzden uzun sürecek soruları direk pas geçtim. Sayısal 10-15 tane belki daha fazla boş vardır. Sözel de son 10 soruda zaman bitti. Oraya gelene kadar da boş vardı tabi. Bakalım olmadı bu sene gibi.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Anlaşılan herkesin kötü geçmiş gibi iyi o zaman okulların puanları düşer
  • quote:

Orijinalden alıntı: speederly

her zamanki gibi türkçede çuvalladım , başım ağrıo o kadar paragrafı okuya okuya :S keşke 160 ı da mat. olsa :S

Valla bende türkçede yardırdım... Matematikte aval aval bakıyordum.
  • bu nasıl sınavdı arkadaş ya yuh bu kadar dolambaçlı sorulurmu ya
  • EA öğrencisi olarak türkçe çok önemliydi benim için ve son 10 yılın denemelerini çözdüğümde ortalama hep 70 net çıkarıyordum 2013 te ! bu kadar zor paragraf bu kadar yer değiştirme soruları görmedim 60 net çıksa öpüp başıma koyucam. Diğer bir konu 85 dk maksimum sürede bitirdiğim türkçe 110 dk da bitti :) gerisini siz düşünün.
  • 70 net anca çıkar benden , kıbrıs % 100 burslu işletme bile gelmez. Allahsızlar bari analitik çevirme , tablo grafik mantık sorsaydınız en azından.
  • quote:

Orijinalden alıntı: lostkate34

quote:

Orijinalden alıntı: speederly

her zamanki gibi türkçede çuvalladım , başım ağrıo o kadar paragrafı okuya okuya :S keşke 160 ı da mat. olsa :S

Valla bende türkçede yardırdım... Matematikte aval aval bakıyordum.

türkçede de döktürürüm de zaman sıkıntı işte sınav 4 saat olsa tam yetiştiricem . mat. yapmak zaman almıo , tık tık formülü koyuosun cevap cıkıo .
  • Onu bunu geçtim de, Bencil Alt küme nedir arkadaş? Google'da bile çıkmıyor
  • quote:

Orijinalden alıntı: ayduz

Onu bunu geçtim de, Bencil Alt küme nedir arkadaş? Google'da bile çıkmıyor

verdigi ornekden hic birsey anlamadim nasil birsey allahim o oyle

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Türkçe kolaydı diyen arkadaşlar bundan önce 80 altına düşmeyen arkadaşlar sanırım, ya da doğru zannetikleri sorular yanlış çıkabilir ve son ihtimal bugün benim yıldızım düşük :) çok başarılı, pislik sorular vardı.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 2 yıllıktan yeni mezun oldum. İlk kez DGS sınavına girdim.(SAYISAL) Dersaneye gittim ama hem okul hem de dersane zor oldu. Neyse, ben ilk dgs denememe girdiğim zaman 220-230 arası almıştım. Sonra bu oran 280 e kadar çıktı lakin 280'i bir kere geçebildim. Benim ihtiyacım olan puan da 282 idi. 2009 dan bu zamana kadar ki tüm önceki DGS sınavlarını çözdüm. Sorular deneme sınavları gibiydi, zor değildi 265-280 arası alıyordum. Bu sınava girdiğim zaman ise bu zamana kadar ki hiç bir deneme sınavlarına benzemedi. 2012 sorualrına şimdi bakıyorum da ne kadar kolaymış. Benim gibi ilk kez girenlerde böyle, ikinci kez girenlerde böyle. Kimse istediğini alamadı. Matematiktan 77 veya 78 tane yaptım ama 10 tane rahat salladım. Belki 12 14 dür bilemiyorum. Saate baktığımda 1 saat kalmıştı ve ben hala Mat. 60. sorudaydım. O sırada zaten panik yaptım :) Türkçe'den de 39 tane yapabildim. Adam gibi çalışmamıştım evet ama bu kadar da kötü alamazdım. İlk deneme sınavım gibi puan bekliyorum. Attıklarım kesin tutmayacak hissi var :) Aldığım puana göre özel üniversiteleri araştırcam. Bu stresi ve riski bir daha almak yerine özele gidebilirim.

Buradaki yorumlara baktığım zaman da herkesin kötü ggeçmiş. İnş herkesin kötü geçmiştri diyeceyim ama o zaman olmayacak :) belki de herkesin kötü geçmiştir ve puanlar düşer. Ama en zor sınavlarda biel full çıkaranlar oluyor o yüzden hiç umut etmiyorum :) baya yazdım yeter

• quote:

Orijinalden alıntı: ismai1

quote:

Orijinalden alıntı: ayduz

Onu bunu geçtim de, Bencil Alt küme nedir arkadaş? Google'da bile çıkmıyor

verdigi ornekden hic birsey anlamadim nasil birsey allahim o oyle

Evet örnek daha da süperdi
    Babamın kondansatörü var gibisinden bir örnek

• "Dershanede:2+2 = 4
    Evde:2+4+2 =8
    DGSde: Ali'nin 4 elması var tren 5 dakika geciktiğine göre güneşin ağırlığını hesaplayınız''. #dgs2013

• 150 küsür soru yaptım ama ne yaptımı bilmiyorum

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 8081828384
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.