Şimdi Ara

DİKEY GEÇİŞ SINAVI (DGS) [ANA KONU] - [16.07.2023] (83. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
11.463
Cevap
138
Favori
829.924
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
6 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 8182838485
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Sınava girmeden en kötü 130 yaparım diyen ben sınav çıkışı 100 gelir anca diye kendimi avutuyordum yüzümde sinirle karışık salak bi gülümseme

Yalan olduk yani gitti bizim Odtü

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• ösyme amacın nedir nasıl bir kurumsuzn 10 senedir sordugun soruları bi gözünün önüne al bide bugunkileri al insafsızlarrrr

• Sinav zordu.Arkadaşlar gerçekten çikanlar hiç iyi diyen yoktu.. ;( 75matematik 60 turkçe yaptim kaci dogru yanliş hic bilmiyrum.... AÖBP :65.800
  • 150 küsür sorudan 120-130 arası net gelirse 3.61 ortalama ile hukuk olurmu sizce

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi s.h.a. -- 21 Temmuz 2013; 15:49:59 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Fena değildi sorular çok kazık değildide süre yetmedi benim 60 mat 50 ye yakın türkçe yapabildim. Çözdüklerim çürüğe çıkmazsa oldu benim iş.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • dgs tarihinden gördüğüm en zor sınavdı.Sınavın başında çok iyi başladım tâki pantolon gömlek ve ve ardından gelen bencil sayıları görene kadar bunlardan 4 tane soru kaçınca moralim çok bozuldu.Sınavın bitmesine 15 dk kala çok dikkatli bir şekilde kontrol ettim.3 dk kala 3 tanede Türkçeyi işaretledim.Sınavı bitirdim.
    27üssü6 9 lusu kaç kaç basamaklıdır sorusuda 2006 dahil 2006 yılından beri çıkmıyordu.Eminimki bu sınavdan 80-80 yada 80 matematik yapacak olan yoktur.
  • genelde 73 civarı mat, 45-50 civarı da türkçe net çıkarabilirken bu sınavda 78 tane mat'tan 52 tane türkçeden işaretledim. mat ne olur ne biter hiç bilmiyorum.. sonuç açıklandığında şuan'a kadar yaptığım en kötü deneme sonucumda olabilir en iyide.. tamamen şans hiç birşey hissetmiyorum.. normalde sınavdan sonra sonuçlara bakmasam bile anlardım ne olup bittiğini..

2012 dgs sınavını çözdüğümde mat 76 net çıkardım
    2011 mat 72 net
    2010 mat 73 net

türkçeleri söylemiyorum çünkü türkçe fazla kasmadım ama genelde türkçeden 65 70 işaretliyordum, 45 50 net çıkıyodu..

bu sene sorulan soruları ben hiç bir deneme sınavında çözmedim.. piyasadaki bi çok denemeyi çözdüğüm halde sınavda sorulan sorular cidden hayret edilesi..

yargı denemesini aldığımızda bu çok zor böyle gelmesi imkansız diyip 72 net civarı çıkarıyorduk. ancak bu sınavdan 70 in üzerinde mat'tan net çıkartırsam şükür edicem.. ama biliyorumki çok çok çok zor..

Neden böyle yaptılar anlamak mümkün değil.. dgs konusunda en iyi dershaneye gidiyorum.. bütün denemelerine katıldım.. sınıfımdaki derece yapan arkadaşlarımın hepsi moral olarak çökmüş durumda.. umarım herkes için hayırlısı olur...

• quote:

Orijinalden alıntı: s.h.a.

150 küsür sorudan 120-130 arası net gelirse 3.61 ortalama ile hukuk olurmu sizce

istanbulda tutturursun diye düşünüyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Y.Sarıyıldız

dgs tarihinden gördüğüm en zor sınavdı.Sınavın başında çok iyi başladım tâki pantolon gömlek ve ve ardından gelen bencil sayıları görene kadar bunlardan 4 tane soru kaçınca moralim çok bozuldu.Sınavın bitmesine 15 dk kala çok dikkatli bir şekilde kontrol ettim.3 dk kala 3 tanede Türkçeyi işaretledim.Sınavı bitirdim.
    27üssü6 9 lusu kaç kaç basamaklıdır sorusuda 2006 dahil 2006 yılından beri çıkmıyordu.Eminimki bu sınavdan 80-80 yada 80 matematik yapacak olan yoktur.

hocam o bencil sayı muhabbeti kombinasyondu.. kümelerden hatırlarsanız içinde 3 bulunup 2 bulunmayan gibi sorular vardı.. o şekilde çözülecekti..

aslında soru basit ama o şekilde sorunca insan bi an akıl edemiyor.. eminim sizde o yüzden zorlandınız.. birde sınav stresi eklennce..

• Cevap anahtarı da verilmedi daha
  • bu nasıl sınavdı böyle ya süre türkçeye anca yetti
  • Moralinizi bozmayın benim de sürem yetmedi herkes gibi.
    Ama çoğu kişinin süresi yetmediğine göre, çoğu kişinin sınavı istedi gibi geçmediğine göre puanlarda da ona göre düşüş yaşanacaktır.
  • Beyleeeeeerrr girdiiiiiiii

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: -Dedektif-

Arkadaşlar merhaba. 2005 mezunuyum, değişikliklerden haberim yok, uzak kaldım. Birkaç sorum olacak;

-2005 Makina mezunuyum.
    -Gözden %48 engelim mevzut. Engellilere, ek süre, puan, harçsız eğitim vb. şartları nelerdir?
    -Mezun olduktan sonraki sene girdim, olmadı. 2014'te tekrar girsem, ne gibi dezavantajlarım olur?(Puan vb.)
    -Uzaktan eğitim yapan Üniversitelere DGS ile geçebilir miyim? Onlarda engellilere indirim, hak vb. var mıdır?

Teşekkür ederim.

Merhaba kardeşim,

- bunu fakültelere sorman gerekiyor okuldan okula değişebilir
    -Tercih yapıp yerleşmedikten sonra puanın düşmez, yalnız bugün anladıkki 2012 den sonra sınav soruları zorlaşıyor bilgin olsun.
    - geçebilirsin ama DGS kılavuzuna bakman lazım UE ile kontenjan açan bölümler varsa geçebilirsin. Dediğim gibi indirim ha vb fakülteden fakülteye değişir,
    - makina mezunusun geçiş yapabileceğin programlarıda dgs kılavuzundan öğrenebilirsin

• quote:

Orijinalden alıntı: Serzeni$te

quote:

Orijinalden alıntı: -Dedektif-

Arkadaşlar merhaba. 2005 mezunuyum, değişikliklerden haberim yok, uzak kaldım. Birkaç sorum olacak;

-2005 Makina mezunuyum.
    -Gözden %48 engelim mevzut. Engellilere, ek süre, puan, harçsız eğitim vb. şartları nelerdir?
    -Mezun olduktan sonraki sene girdim, olmadı. 2014'te tekrar girsem, ne gibi dezavantajlarım olur?(Puan vb.)
    -Uzaktan eğitim yapan Üniversitelere DGS ile geçebilir miyim? Onlarda engellilere indirim, hak vb. var mıdır?

Teşekkür ederim.

Merhaba kardeşim,

- bunu fakültelere sorman gerekiyor okuldan okula değişebilir
    -Tercih yapıp yerleşmedikten sonra puanın düşmez, yalnız bugün anladıkki 2012 den sonra sınav soruları zorlaşıyor bilgin olsun.
    - geçebilirsin ama DGS kılavuzuna bakman lazım UE ile kontenjan açan bölümler varsa geçebilirsin. Dediğim gibi indirim ha vb fakülteden fakülteye değişir,
    - makina mezunusun geçiş yapabileceğin programlarıda dgs kılavuzundan öğrenebilirsin

nasıl geçti sınav serzenişte benim çok kötüydü %75 burslu hayal oldu

• 50 burslu ya gitcez galiba ilk 30 dk dondum kaldım türkçe 69 soru yapabildim mat 15 69 dan sonra mantık sorularını görünce iflas ettim
  • peki puanların düştüğünü nerden anlayacağız? tercihleri yine geçen senenin taban puanlarına göre yapmayacak mıyız? benim bölüm en son 267 ile almış bu sene 250 ile alır herhalde.
  • Chosen kullanıcısına yanıt
    Aynen öyle sayısal oynucaz artık geçen senenin tabanına göre tercih etcez 267 ile almış 250 alır herhalde deyip sallıcaz paso
  • Puan düşmeyecek, aynı doğrultuda bu sene eğer anlatıldığı gibi zor geçtiyse sınav öğrencilerin standart sapmalarında oynama olacak, ters mantık düşüneceksin yani, DGS 2012 hesap motoru sana bir yanıt veremez artık 2012 ye göre daha yüksek puan alacaksın ama okulların taban puanlarıda yükselecek bunun karşılığında
  • 2011 dgs ile marmara makineyi kazanmıştım bu senede girdim öylesine ama yok arkadaşlar en zor sınav kesinlikle.

Sınava girmeden önce 2012 çözdüm çok basit geldi bana baya iyi net yaparım diye girdim ama türkçeden 30 soru işaretlemişimdir sadece.

O uğraştırıcı mantık sorularını en sona bırakmamak en büyük yanlış oldu.
  • 
Sayfa: önceki 8182838485
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.