Şimdi Ara

DİKEY GEÇİŞ SINAVI (DGS) [ANA KONU] - [16.07.2023] (35. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
11.463
Cevap
138
Favori
829.948
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
6 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 3334353637
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaslar sozel puanim 265 sıralamam da 1162, istedigim bölüm sozel 275 falan, 6 kisilik kontenjan acmislar :/ sinema tv tam burslu bu arada, ozel yani.. Sizce hic mi umut yok? Yoksa bir umut ilk siraya yazsam mi? Hic umut yoksa bosa yazmiyim, eski okulum ilk tercihe %50 bursa + %15 burs daha veriyor.. Onun yerine onu yazarim, ama tutma ihtimali var derseniz ilk siraya yazip sansimi denemek istiyorum. Dgs tecrubem pek yok, size danismak istedim ???

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: TaKo

Arkadaslar sozel puanim 265 sıralamam da 1162, istedigim bölüm sozel 275 falan, 6 kisilik kontenjan acmislar :/ sinema tv tam burslu bu arada, ozel yani.. Sizce hic mi umut yok? Yoksa bir umut ilk siraya yazsam mi? Hic umut yoksa bosa yazmiyim, eski okulum ilk tercihe %50 bursa + %15 burs daha veriyor.. Onun yerine onu yazarim, ama tutma ihtimali var derseniz ilk siraya yazip sansimi denemek istiyorum. Dgs tecrubem pek yok, size danismak istedim ???

Arkadasim bu sene puanlar dustu.. Onemli olan siralama. Gecen sene 275 alanin kacinci sirada oldugunu bulursan netlesecektir durum..

• Allah hepinizin yardimcisi olsun . İnsallah istediginiz yerlere gelirsiniz. Bende 2 sene sonra bu maratonda kosturucama Allah kimseyi tari yolda koymasin.

• basvurular ne durumda
  • Bilmiyorsam düzeltin de, ösym dgs de taban tavan puanların yanı sıra sıralamaları da veriyor mu?Ben vermiyor diye biliyorum.Eğer böyleye hem neden vermiyor hem de tercihler birazda attım tuttu olarak mı oluyor?
  • quote:

Orijinalden alıntı: k_t_destek

quote:

Arkadaslar sozel puanim 265 sıralamam da 1162, istedigim bölüm sozel 275 falan, 6 kisilik kontenjan acmislar :/ sinema tv tam burslu bu arada, ozel yani.. Sizce hic mi umut yok? Yoksa bir umut ilk siraya yazsam mi? Hic umut yoksa bosa yazmiyim, eski okulum ilk tercihe %50 bursa + %15 burs daha veriyor.. Onun yerine onu yazarim, ama tutma ihtimali var derseniz ilk siraya yazip sansimi denemek istiyorum. Dgs tecrubem pek yok, size danismak istedim ???

Arkadasim bu sene puanlar dustu.. Onemli olan siralama. Gecen sene 275 alanin kacinci sirada oldugunu bulursan netlesecektir durum..

Hangi okulu bitirdin?

• Tercihlerimi yapıp yolladım hayırlısı olsun zaten geçen sene %50 kazanmış hazırlık okuyup geçtim bu yüzden bu sene puan kırıldı ama inşallah Tam Burslu veya bir Devlet üniversitesi gelir.

30 tercih yapma olayı güzel olmuş geçen sene 18 tane yapılabiliyordu.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Nike -- 29 Ağustos 2012; 11:23:12 >
  • Geçmiş olsun arkadaşlar, Kazanan arkadaşlarıda tebrik ederim

Bende geçen sene Marmara makine müh kazanmştım. Bölüm %100 ingilizce size tavsiyem ingilizce altyapınız yoksa veya benim gibi ingilizceylede aranız yoksa yazacağınz okulu iyi seçin. Ben şimdi bu sene hazırlıkta kaldım mesela, şuan türkçe bir bölüme geçseydim 3-4 2 sene sonra mühendis olup çıkacaktım.

Birde arkadaşlar yeni öbp gelmiş.Mesela benim diploma notum 3,37 sınava girdiğim sene bana okuldan 74 puan gelmişti şimdi yeni sisteme göre kaç puan gelecek ?
  • sonuclar ne zmana acıklancak beklemedeyızzz
  • quote:

Orijinalden alıntı: k_t_destek

quote:

Hocam puan ve siralamara baktim bu seneki sıralamam geçen seneki 275 puan alanlardan daha iyi, 276 alanlardan biraz az. Fakat öyle uçurum yok aralarinda, az biraz oynuyor tam ortasındayım sanırım :) Okul gecen sene 276 ile almış bu arada,bu sene puanlar düştü demişsin, şansım var sanırım değil mi? Tercih yapip şansımı deniyim o zaman, çünkü kaçırsam da ucu ucuna kaçırım sanırım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TaKo -- 29 Ağustos 2012; 19:26:42 >

• arkadaşlar sayısal 774.yüm elektronik/ elektrik-elektronik mühendisliği düşünüyorum nereleri tavsiye edersiniz? kafamda anadolu üni. var ama yeter mi bilmiyorum çok kritik bi noktada sıralamam. teşekkürler
  • quote:

Orijinalden alıntı: Murat.92

arkadaşlar sayısal 774.yüm elektronik/ elektrik-elektronik mühendisliği düşünüyorum nereleri tavsiye edersiniz? kafamda anadolu üni. var ama yeter mi bilmiyorum çok kritik bi noktada sıralamam. teşekkürler

Anadolu kritik noktada evet.

Yazildigi taktirde buyuk ihtimalle tutacak yerler ;

Elektrik-Elektronik mühendisligi

Erciyes Üni.
    Sakarya Üniversitesi
    Akdeniz Üni.
    Dicle Üni.
    Osmangazi uni.
    Selcuk Uni.

Elektrik mühendisligi

Yildiz teknik (2.Ogretim)
    Kocaeli

Elektronik ve haberlesme

Kocaeli
    Suleyman demirel
    Namik kemal

Bu arada 92 dogumlu isen ve gercekten birseyler basarmak istiyorsan bence 1-2 sene daha dgs'e calisip iyi bir yerler kazanabilirsin.Benim 1 sene daha zamanim olsaydi ( keske ) ilk 100 u bile zorlayabilirdim diye dusunuyorum.Ama ne yazik ki yok :(

Hayirlisi olsun herkese.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Swask -- 29 Ağustos 2012; 16:53:44 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Swask

teşekkür ederim bakıcam hepsine
    evet 92liyim ama seneye daha iyi bi derece yapabileceğimi tahmin etsem bile beklemek istemiyorum. sıradaki hedefim yatay geçiş sanırım

hocam bu arada dikey geçiş yapabileceğim bölümler ;

Elektrik Mühendisliği
    Elektrik-Elektronik Mühendisliği
    Elektronik Mühendisliği
    Elektronik ve Haberleşme Mühendisliği
    Endüstri Mühendisliği
    İmalat Mühendisliği
    Kontrol Mühendisliği
    Makine Mühendisliği
    Mekatronik Mühendisliği
    Meteoroloji Mühendisliği
    Uçak Elektrik-Elektronik

sizin tavsiye edeceğiniz başka yerler var mı?

ilerde büyük bi firmanın ar-ge bölümünde çalışmak istiyorum doğru tercih benim için hangisi olur

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Murat.92 -- 29 Ağustos 2012; 17:33:57 >

• Bende 90 liyim 5 sene daha okucam off

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Murat.92

quote:

teşekkür ederim bakıcam hepsine
    evet 92liyim ama seneye daha iyi bi derece yapabileceğimi tahmin etsem bile beklemek istemiyorum. sıradaki hedefim yatay geçiş sanırım

hocam bu arada dikey geçiş yapabileceğim bölümler ;

Elektrik Mühendisliği
    Elektrik-Elektronik Mühendisliği
    Elektronik Mühendisliği
    Elektronik ve Haberleşme Mühendisliği
    Endüstri Mühendisliği
    İmalat Mühendisliği
    Kontrol Mühendisliği
    Makine Mühendisliği
    Mekatronik Mühendisliği
    Meteoroloji Mühendisliği
    Uçak Elektrik-Elektronik

sizin tavsiye edeceğiniz başka yerler var mı?

ilerde büyük bi firmanın ar-ge bölümünde çalışmak istiyorum doğru tercih benim için hangisi olur

Senin gidebilecegim bayagi bir bolum varmis :)

Endüstri mühendisligi gecen seneye nazaran kontenjanlari artmis.Ben endustri mühendisligi ile ilgili pek bir bilgim yok ama 2 sene once lys ile benim tanidigm ilk 5000lerde bir arkadasim endustri mühendisligini secmisti.Gelecegin meslegi diyorlar.
    Ve tanidigim diger bir endustri mühendisi de turkiyede olan bir bmw sirketinde mudurluk yapiyor.
    Biraz arastirmak lazim tabi.

Makine mühendisligi icin ise senin siralaman gecen seneki siralamaya gore 298 puana takabul ettigini goz onune alirsak yildiz teknik olabilir gibi geliyor.Asagida gecen senenin taban ve tavan puanlari var.Bir bak derim.

BOĞAZİÇİ ÜNİ. MAKİNE MÜH. 305,957 309,695
    İSTANBUL TEKNİK ÜNİ. MAKİNE MÜH. 304,219 315,301
    ORTA DOĞU TEKNİK ÜNİ. MAKİNE MÜH. 302,359 315,033
    YILDIZ TEKNİK ÜNİ. MAKİNE MÜH. 299,885 305,744
    YILDIZ TEKNİK ÜNİ. MAKİNE MÜH. (İÖ) 297,143 303,328
    EGE ÜNİ. MAKİNE MÜH. 296,194 299,918
    İSTANBUL ÜNİ. MAKİNE MÜH. 295,307 299,761
    MARMARA ÜNİ. MAKİNE MÜH. (İNG.) 294,824 298,712
    ULUDAĞ ÜNİ. MAKİNE MÜH. 293,815 300,869
    DOKUZ EYLÜL ÜNİ. MAKİNE MÜH. 293,563 295,895
    GAZİ ÜNİ. MAKİNE MÜH. 293,488 302,554
    İZMİR YÜKSEK TEKN. ENST. MAKİNE MÜH. (İNG.) 292,886 300,352
    DOKUZ EYLÜL ÜNİ. MAKİNE MÜH. (İÖ) 291,443 307,154
    ULUDAĞ ÜNİ. MAKİNE MÜH. (İÖ) 290,774 298,085
    ESKİŞEHİR OSMANGAZİ ÜNİ. MAKİNE MÜH. 290,582 299,132
    KOCAELİ ÜNİ. MAKİNE MÜH. 290,341 295,721
    AKDENİZ ÜNİ. MAKİNE MÜH. 290,292 293,892
    ÇUKUROVA ÜNİ. MAKİNE MÜH. (İNG.) 290,125 299,101

Meteoroloji muhendisligi de sadece itu de var.Ben gecen sene arastirmistim kamu alimlari oluyordu.Ama bu sene ne oldu bilmiyorum.Senin puanin itu meteoroloji ' e yeter gibi geliyor.

Diger bolumler icin birsey diyemeyecegim pek ilgim yok o bolumlere.
    Ucak elektrik-elektronikte is imkani varmis forumlardan okudugum kadariyla.Ama ne kadar dogrudur bilmiyorum.

• Bu sene çok karambol bir tercih dönemi olacakmış gibi bir his var içimde.
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: sonersec

Ben sayısalda 11. oldum. Ancak şöyle bir sıkıntı var ODTÜ Elektrik Elektronik 2 kontenjan açmış ve Boğaziçi Elektrik elektronik 2 kontenjan açmış. Geçen yıl 10 ar kontenjanları var. ODTÜ nün puanı 308 miş geçen yıl. Benim puanım 316. Puanlar çok artar mı? Girebilir miyim sizce ODTÜ'ye. Hacettepe elektronik kontenjanı açmamış. ODTÜ'den başka tercih yapmayacağım ODTÜ de çalıştığım için.

Sizce ODTÜ Elektrik Elektronik gelir mi arkadaşlar kontenjanlar çok düşmüş puanlar fırlamasın sonra.

Sizin baktiginiz kontenjan ile benim baktigim farkli olabilir o zaman :)
    Odtu 10 kontenjan , bogazici 4 kontenjan acmis.
    Sayisalda 11. olmussunuz ve siz bogazicini tercih etseniz ona bile gitme imkaniniz var.
    Ve itu'de istekleriniz arasinda ise bu 3 okulu tercih edebilirsiniz :)
    1. olan bogazicini , 7. olan da itu yu tercih edecekmis.
    Bu durumda bogazicini tercih ederseniz eger 7. olan arkadas itu tercihini degistirmedigi taktirde bogazicini kazanabilirsiniz.
    Simdiden hayirli olsun diliyelim :)
    Ama bana da sorarsaniz ODTU tercihi Istanbul'un kargasasindan uzakta oldugundan dolayi en iyi tercih olarak gozukuyor :)

Ben de 906.yim gazi ya da esogu istiyorum.
    Hayirlisi olsun herkese.

Evet onu ben de farkettim kontenjan artmış DGS de. Ama ben biraz geç farkedince stress oldum istemeden.

ODTÜ yazacağım kesin gelir diye düşünüyorum ODTÜ.

Teşekkür ederim uyarınız için. Sizin de umarım iyi bir yer gelir.

• quote:

quote:

quote:

Ben sayısalda 11. oldum. Ancak şöyle bir sıkıntı var ODTÜ Elektrik Elektronik 2 kontenjan açmış ve Boğaziçi Elektrik elektronik 2 kontenjan açmış. Geçen yıl 10 ar kontenjanları var. ODTÜ nün puanı 308 miş geçen yıl. Benim puanım 316. Puanlar çok artar mı? Girebilir miyim sizce ODTÜ'ye. Hacettepe elektronik kontenjanı açmamış. ODTÜ'den başka tercih yapmayacağım ODTÜ de çalıştığım için.

Sizce ODTÜ Elektrik Elektronik gelir mi arkadaşlar kontenjanlar çok düşmüş puanlar fırlamasın sonra.

Sayisalda 11. olmussunuz ve siz bogazicini tercih etseniz ona bile gitme imkaniniz var.
    Bu durumda bogazicini tercih ederseniz eger 7. olan arkadas itu tercihini degistirmedigi taktirde bogazicini kazanabilirsiniz.
    Ama bana da sorarsaniz ODTU tercihi Istanbul'un kargasasindan uzakta oldugundan dolayi en iyi tercih olarak gozukuyor :)

Hayirlisi olsun herkese.

Evet onu ben de farkettim kontenjan artmış DGS de. Ama ben biraz geç farkedince stress oldum istemeden.

Simdiden ODTU icin hazirliklariniza baslayin :)

• quote:

quote:

quote:

quote:

Hayirlisi olsun herkese.

Simdiden ODTU icin hazirliklariniza baslayin :)

ODTÜ nün hazırlık atlama sınavına başvurdum bile :)

1. ODTÜ
    2. Hacettepe
    3. Gazi

Elektronik yazdım.

Sence Gaziyi siliyim mi? Yanlışlıkla gelir falan gitmek zorunda kalırım.

• Arkadaşlar AÖF işletme dikey geçiş için tercih falan yapılmıyor değil mi?
  • 
Sayfa: önceki 3334353637
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.