Şimdi Ara

DİKEY GEÇİŞ SINAVI (DGS) [ANA KONU] - [16.07.2023] (34. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11.463
Cevap
138
Favori
827.367
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
6 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 3233343536
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Kuseyr

quote:

Orijinalden alıntı: 7nbitirdin

1. Ogretim Harçlar kalktı ve aof de kalkti.

1000 tl masraftan kurtuldum yuppi. :)

eğer açıköğretimde okuyorsanız boşuna sevinmeyin hocam :)
    geçen sene ödenen 500 liranın sadece 90 lirası kalktı.
    90 lira harç çünkü aöfde. geri kalan 410 tl üniversitenin kitap parası ve sınav ücretleri için almış olduğu öğrenim ücretidir.
    öğrenim ücretini yine ödeyeceksiniz, hatta üniversite harcın kalkmasını fırsat bilip bu ücrete zam bile yapar aynı hesaba gelir :)
    benim de aöf okuyan birçok arkadaşım bu haberi okuyunca sevindi ama durumu anlatınca surat astılar, tabi bazıları benim bu söylediklerime inanmak istemiyor ısrarla.
    neyse kayıt yenilemeye çok az kaldı o zaman inanmak zorunda kalacaklar :)

Hocam bu ayrıntı nasıl oluyor?

Şahsen bende harçlar kalktı denilince sevinen güruhtandım :)

Yani örneğin; sıfırdan aöf adalet önlisansa kayıt yapıp okumak isteyen biri için bu durum ne ölçüde değişiklik gösterecek?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: TaKo

Bi yarim saat daha zaman olsaymis keske sözeller icin zaman cok yetersiz. Sorular zaten cok uzun; 80 soruda 71 dogru 9 yanlis yapmisim fakat matematikte sadece 24 soru yapabildim. Bunun da 20'si dogru 4'u yanlis. Bi 15-20 matematik sorusu daha cozebilseydim keske :/

80 soruda 71 doğru güzelmiş kardeş. Matematik gerçekten kötü geçmiş ama. Bu sene bende gireceğim ne kadar mat yapabilirim bilmiyorum ama her iki bölümden de 50-60 arası yapsam güzel olur diye düşünüyorum. Açıkta kalmam sanırım.
  • Bu seneki sinavda 261 puan ve 2800. Sira ile 256 puan 2730. Sira alan iki kisiden hangisi daha ondedir? Puan olarak onde olan mi siralamada onde olan mi ?

• akustik, hocam yeterince açık anlatmaya çalıştım :)
    harçlar kalktı, ama aöf de harç dışında bir de öğrenim ücreti var, kitap ve sınav ücretleri yani.
    onlar kalkmadı işte, o parayı her türlü ödeyecek aöf okuyanlar.
  • Arkadaşlar aranızda Adalet mezunu olup Hukuk yazacak olan var mı?

Ya da Vakıf Üniversitelerini tercih etmeyi düşünen var mı?

Biraz da şu vakıf ünileri hakkında bilgi toplasak...

• BASIN DUYURUSU
    (28 Ağustos 2012)

2012 Dikey Geçiş Sınavı (DGS): Tercihlerin Alınması

2012-Dikey GeçişSınavı (DGS) ile ilgili tercih işlemleri 29 Ağustos-4 Eylül 2012 tarihleri arasında ÖSYM'ninhttp://ais.gov.tr internet adresinden yapılacaktır. Adaylar tercihlerini, TC Kimlik Numaraları ve şifrelerini kullanarak bireysel olarak internet aracılığıyla yapacaklardır.

Tercih Kılavuzu ve ilgili Tablolara aşağıdaki bağlantılardan erişilebilecektir. Adayların bu bilgileri dikkatle inceleyip tercihlerini yapmaları gerekmektedir. Adaylar Tablo-1’den en fazla 30 tercih yapabileceklerdir. Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı ile Anadolu Üniversitesi’nin talebi üzerine, Anadolu Üniversitesi Mimarlık ve Tasarım Fakültesi 1051356 kodlu Mimarlık programı Tablo-1’den çıkarılmıştır. Tercihlerinde değişiklik yapmak isteyen adaylar tercih süresi içinde tercihlerini değiştirebileceklerdir.

Adaylara duyurulur.

ÖSYM BAŞKANLIĞ
    I

2012-DGS Tercih Kılavuzu

• Yardim...

Arkadaslar benim ön lisans bitti bu sene girdim dgs ye istedigim bolum mak muh. Fakat puanla tutturamam amacim bu sene aöf e dikey gecis yapip seneyede muh.yerlesmek koydeyim net falan yok teldende anca foruma girebiliyorum

simdi benim nasil bir yol ızlemem gerek sizın yazdiklariniza gore ilceye gidicem .

• quote:

Orijinalden alıntı: mami_24

Yardim...

Arkadaslar benim ön lisans bitti bu sene girdim dgs ye istedigim bolum mak muh. Fakat puanla tutturamam amacim bu sene aöf e dikey gecis yapip seneyede muh.yerlesmek koydeyim net falan yok teldende anca foruma girebiliyorum

simdi benim nasil bir yol ızlemem gerek sizın yazdiklariniza gore ilceye gidicem .

Tercih süreçlerinde çok ilginç sorular geliyor.

Önce aöf tercih tarihlerini takip edip gidip kaydını yaptıracaksın gerekli belgelerle birlikte. Sonra da hem DGS'ye hemde aöf deki derslerine çalışacaksın.

• quote:

Orijinalden alıntı: s0ft

quote:

Yardim...

Önce aöf tercih tarihlerini takip edip gidip kaydını yaptıracaksın gerekli belgelerle birlikte. Sonra da hem DGS'ye hemde aöf deki derslerine çalışacaksın.

Tamamdir hocam peki dgs ye tercih yapmaj mecburimi seneye puan kesme filan varmi

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: s0ft

quote:

Yardim...

Tamamdir hocam peki dgs ye tercih yapmaj mecburimi seneye puan kesme filan varmi

Tercih yapıp da yerleşirsen seneye puanın kesilir. Yapmazsan kesilmez.

• DGS sınavına ilkkez girdim tercih rehperinde sıra ya da puan bilgisi yok DGS de bu şekilde mi tercih yapıcaz yoksa bir yerden geçen yılın sıralamalarını mı bulacağız bilgisi olan var mı. Teşekkürler.
  • Tercih kılavuzundan puanlar kaldırılmış geçen sene vardı bu sene puanlama değiştiği için kaldırmışlar. Sıralamaları dikeygecis.org dan bulabilirsiniz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Nike

Tercih kılavuzundan puanlar kaldırılmış geçen sene vardı bu sene puanlama değiştiği için kaldırmışlar. Sıralamaları dikeygecis.org dan bulabilirsiniz.

Teşekkürler. Hemen bakıyorum
  • Hadi bakalim hepimiz icin hayirlisi olsun. :)

30 tercih olmus. 18 tercih vardi daha once :)

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yardımcı olacak arkadaş arıyorum . Abim 197 puan yapmış sayısaldan 59 da öbp si var . Makine okudu , makine mühendisliğinden devam etmek istiyor sizce gelir mi ? tavsiyeleriniz ? Birde bu puan nasıl hesaplanıyor sayısal puanının uzerıne direk öbp yi mi katıyoruz yoksa zaten ekli hali mi bu ? sonuç ösymdeki puanı direk bu 197
  • quote:

Orijinalden alıntı: sonersec

Ben sayısalda 11. oldum. Ancak şöyle bir sıkıntı var ODTÜ Elektrik Elektronik 2 kontenjan açmış ve Boğaziçi Elektrik elektronik 2 kontenjan açmış. Geçen yıl 10 ar kontenjanları var. ODTÜ nün puanı 308 miş geçen yıl. Benim puanım 316. Puanlar çok artar mı? Girebilir miyim sizce ODTÜ'ye. Hacettepe elektronik kontenjanı açmamış. ODTÜ'den başka tercih yapmayacağım ODTÜ de çalıştığım için.

Sizce ODTÜ Elektrik Elektronik gelir mi arkadaşlar kontenjanlar çok düşmüş puanlar fırlamasın sonra.

Sizin baktiginiz kontenjan ile benim baktigim farkli olabilir o zaman :)
    Odtu 10 kontenjan , bogazici 4 kontenjan acmis.
    Sayisalda 11. olmussunuz ve siz bogazicini tercih etseniz ona bile gitme imkaniniz var.
    Ve itu'de istekleriniz arasinda ise bu 3 okulu tercih edebilirsiniz :)
    1. olan bogazicini , 7. olan da itu yu tercih edecekmis.
    Bu durumda bogazicini tercih ederseniz eger 7. olan arkadas itu tercihini degistirmedigi taktirde bogazicini kazanabilirsiniz.
    Simdiden hayirli olsun diliyelim :)
    Ama bana da sorarsaniz ODTU tercihi Istanbul'un kargasasindan uzakta oldugundan dolayi en iyi tercih olarak gozukuyor :)

Ben de 906.yim gazi ya da esogu istiyorum.
    Hayirlisi olsun herkese.

• quote:

Orijinalden alıntı: Eksi-1

Yardımcı olacak arkadaş arıyorum . Abim 197 puan yapmış sayısaldan 59 da öbp si var . Makine okudu , makine mühendisliğinden devam etmek istiyor sizce gelir mi ? tavsiyeleriniz ? Birde bu puan nasıl hesaplanıyor sayısal puanının uzerıne direk öbp yi mi katıyoruz yoksa zaten ekli hali mi bu ? sonuç ösymdeki puanı direk bu 197

gercekten zor abinin de şevkini kırmak istemem ama suan imkansız gozukuyor.
    Ben de dgs sınavına ilk girisimde cok kotu gelmisti.
    Sınav sistemini cozunce biraz daha iyi olacaktir.
    Bir daha denesin diyebilirim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Swask

quote:

Yardımcı olacak arkadaş arıyorum . Abim 197 puan yapmış sayısaldan 59 da öbp si var . Makine okudu , makine mühendisliğinden devam etmek istiyor sizce gelir mi ? tavsiyeleriniz ? Birde bu puan nasıl hesaplanıyor sayısal puanının uzerıne direk öbp yi mi katıyoruz yoksa zaten ekli hali mi bu ? sonuç ösymdeki puanı direk bu 197

2. girişiydi zaten sorularıma cevap yazar mısınız lütfen

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Swask

quote:

2. girişiydi zaten sorularıma cevap yazar mısınız lütfen

197 puanla makine muhendisi imkansız ne yazik ki.
    Bu 197 puan obp hesaplanmis hali.
    Yani senin bir hesap yapmana gerek yok.
    Uzgunum

• 
Sayfa: önceki 3233343536
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.