Şimdi Ara

DİKEY GEÇİŞ SINAVI (DGS) [ANA KONU] - [16.07.2023] (32. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
11.463
Cevap
138
Favori
829.955
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
6 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 3031323334
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • geçen sene örneğin 260 ile x üniversiteye yerleşen birisi, bu senede aynı puanla mı yerleşir yoksa öbp den dolayı daha az puanla yerleşir mi ?

• quote:

Orijinalden alıntı: Burun0

quote:

Orijinalden alıntı: 7nbitirdin

quote:

Orijinalden alıntı: Burun0

arkadaşlar ben 256,40 puan aldım sıralamam 13169 odtü maden gelir mi acaba ?

Gelmez

neye dayanarak gelmez dediniz 80lik okul puanı sistemine göre 269 puan yapıyo eski sisteme göre geçen sene 272 ile kapatmış odtü

Senin o puanın 256 yani öbp eklenmiş puanın.
    269 u nerden cikardin ?
    269 almis olsan tamam 272 yapar öbp degistigi icin felan.

Ayrıca odtü maden 272 lerde siralama 5.000 kusurlerde kapatmistir. suan sen 13.000 kusurle odtu madene yerlesemezsin benim gorusum.

benim arkadas 267 aldi, 8binlerde. O bile yerlesemeyebilir.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: Keniks

quote:

Orijinalden alıntı: aeson01

Beyler şu sistemi hiç anlamadım, yukarıda nasıl hesaplandığını bazı arkadaşlar açıklamış.Şimdi eskiye göre okuldan gelen puanlar düşmüş peki eskiden okul 1.sine 80 puan geliyodu şimdi bu da mı düşüyr yoksa yine 80 puan mı gelicek??? Puan yine düşüyorsa yemin ederim 1 sene boyunca küfür ederim bu sistemi hazırlayanlara.

Bilgim kadarıyla okul birincisi tabiri önemini yitirdi, okuldan mezun olduğun ortalamanın önemi arttı.
    kısaca Dgs ye çok çalış, okul derslerine çok çalış ki katkısı o kadar artsın :)

Bugün bi dershaneye gittim, eski sistemde 1. 80 sonuncu 50 puan alıyodu dedi şimdi 1. yine 80 sonuncu 30 puan alıyormuş.
    Dikeygeçiş.org da senin yazdıklarını destekler yazılar okumuştum o mu doğru dershanedeki hocanın dediği mi doğru bilmiyorum ama senin yazıdğın doğruysa vay halimize.

• quote:

quote:

quote:

Beyler şu sistemi hiç anlamadım, yukarıda nasıl hesaplandığını bazı arkadaşlar açıklamış.Şimdi eskiye göre okuldan gelen puanlar düşmüş peki eskiden okul 1.sine 80 puan geliyodu şimdi bu da mı düşüyr yoksa yine 80 puan mı gelicek??? Puan yine düşüyorsa yemin ederim 1 sene boyunca küfür ederim bu sistemi hazırlayanlara.

Bilgim kadarıyla okul birincisi tabiri önemini yitirdi, okuldan mezun olduğun ortalamanın önemi arttı.

Bugün bi dershaneye gittim, eski sistemde 1. 80 sonuncu 50 puan alıyodu dedi şimdi 1. yine 80 sonuncu 30 puan alıyormuş.
    Dikeygeçiş.org da senin yazdıklarını destekler yazılar okumuştum o mu doğru dershanedeki hocanın dediği mi doğru bilmiyorum ama senin yazıdğın doğruysa vay halimize.

Ön lisans akademik not ortalamaları (en yükseği 100, en düşüğü 50 olarak değerlendirilerek) 0,8 ile çarpılarak Önlisans Başarı Puanına (ÖBP) dönüştürülecektir. Böylece, 50 olan en düşük notun ÖBP değeri 40 olacak, en yüksek 100 olan notun da ÖBP değeri 80 olacaktır. 50’nin altında olan notlar 50 olarak değerlendirmeye alınacaktır. Bu şekilde hesaplanan Önlisans Başarı Puanı (ÖBP), kılavuzda da belirtildiği gibi 0,6 katsayı ile çarpılarak adayların yerleştirmede kullanılacak 2012-DGS yerleştirme puanları hesaplanacaktır.

1. 2. 3. veya sonuncu diye bir durum kalmadı

Önceden bir Myo da 2.50 ortalama ile 1. olan biri ile diğer okulun 3.90 ortalam ile 1. olan kişi de 80 puan alıyordu
    şimdiki sistemde bu ortadan kalktı Ortalama önemli olmaya başladı:)

• quote:

Orijinalden alıntı: Armatö®

geçen sene örneğin 260 ile x üniversiteye yerleşen birisi, bu senede aynı puanla mı yerleşir yoksa öbp den dolayı daha az puanla yerleşir mi ?

Arkadaşlar önemli olan puan değil sıralama. Bu sene puan hesaplama yöntemi değiştiği için geçen sene 260 ile alan okul bu sene 255 ile alabilir ama geçen sene 260 alan kişi 10000. sıradaysa bu sene 255 alan kişi de 100000. sıradadır.(Örnek olarak söylüyorum , rakamları dikkate almayın..)
  • quote:

Orijinalden alıntı: k_t_destek

quote:

Orijinalden alıntı: Armatö®

geçen sene örneğin 260 ile x üniversiteye yerleşen birisi, bu senede aynı puanla mı yerleşir yoksa öbp den dolayı daha az puanla yerleşir mi ?

Arkadaşlar önemli olan puan değil sıralama. Bu sene puan hesaplama yöntemi değiştiği için geçen sene 260 ile alan okul bu sene 255 ile alabilir ama geçen sene 260 alan kişi 10000. sıradaysa bu sene 255 alan kişi de 100000. sıradadır.(Örnek olarak söylüyorum , rakamları dikkate almayın..)

Ama bariz gerçek bir olay :)

Umarim siralamayla hakkimizda hayirlisi olur.

• quote:

quote:

quote:

quote:

http://osym.gov.tr/belge/1-13654/2012-dgs-on-lisans-basari-puaninin-obp-hesaplanmasi-160-.html

Ön lisans akademik not ortalamaları (en yükseği 100, en düşüğü 50 olarak değerlendirilerek) 0,8 ile çarpılarak Önlisans Başarı Puanına (ÖBP) dönüştürülecektir. Böylece, 50 olan en düşük notun ÖBP değeri 40 olacak, en yüksek 100 olan notun da ÖBP değeri 80 olacaktır. 50’nin altında olan notlar 50 olarak değerlendirmeye alınacaktır. Bu şekilde hesaplanan Önlisans Başarı Puanı (ÖBP), kılavuzda da belirtildiği gibi 0,6 katsayı ile çarpılarak adayların yerleştirmede kullanılacak 2012-DGS yerleştirme puanları hesaplanacaktır.

Önceden bir Myo da 2.50 ortalama ile 1. olan biri ile diğer okulun 3.90 ortalam ile 1. olan kişi de 80 puan alıyordu

Valla kafam karıştı, bikaç bişey daha sorcaktım da boşver.Geçen sene (2.dönem) 9 dersten 7si aa idi diğer 2side bb idi ve ortalamam 3,74.Yani elimden gelenin en iyisini yapmaya çalışmışım ve 1. olmuşum ama böyle devam etsem bile max. puanı alamıycam.Böyle iş görmedim ben, oturdukları yerden sistem değiştiriyorlar ceremesini çekmekde bize düşüyor.Yardımcı olduğun için de sağol.

• Erciyes insaat icin kac sorudan kac net yapmak gerek?

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

http://osym.gov.tr/belge/1-13654/2012-dgs-on-lisans-basari-puaninin-obp-hesaplanmasi-160-.html

Valla kafam karıştı, bikaç bişey daha sorcaktım da boşver.Geçen sene (2.dönem) 9 dersten 7si aa idi diğer 2side bb idi ve ortalamam 3,74.Yani elimden gelenin en iyisini yapmaya çalışmışım ve 1. olmuşum ama böyle devam etsem bile max. puanı alamıycam.Böyle iş görmedim ben, oturdukları yerden sistem değiştiriyorlar ceremesini çekmekde bize düşüyor.Yardımcı olduğun için de sağol.

Rica ederim, istediğini sorabilirsin :) öyle düşünme ama ortalamanı yüksek tutmaya çalış benimde 3.48 geldi 2.yim sanırım bölümde iyi bir puan geleceğinden eminim böyle devam kendim içinde geçerli bu :)
    Seneye inşallah Güzel bir derece ve Güzel bir üniversite :)

• Bende bu sene gireceğim sınava hacılar. İşletme okuyorum. Sakarya , bursa , dokuz eylül , trakya filan düşünüyorum. Matematik sıkıntı biraz ama inşallah çalışmaya başlayınca halledeceğim. Düz lise mezunuyum. Eğer batı gelmezse. Antep , Sivas Cumhuriyet , ktü filan gelmesi için uğraşacağım.
  • 236 puan. 2012 ye gore. 22901 siralamam.

243.500 puan 2011 e gore siralama 23.000 lerde.

-Arkadaslar bu sene 236 almama ragmen 22.901 siralamam.

2011 de 243.500 civari alan kisi 23.000 lerde.

7.5 puan var arada ama sinava giren sayisi bu sene daha cok ve. Siralamam yuksek.

236 ile gecen sene 27.000 ler de olurdum heralde ?

Yani suan bu sistem bana yaramis mi?

• beyler üniversitlerin mühendisslik bölümleri ile ilgili hazırlık sınıfının olup olmadığın nasıl öğrenebilirim? sitelere teker teker girmekten anam ağladı? yok mu yolu yorda mı??
  • quote:

Orijinalden alıntı: fburakd

beyler üniversitlerin mühendisslik bölümleri ile ilgili hazırlık sınıfının olup olmadığın nasıl öğrenebilirim? sitelere teker teker girmekten anam ağladı? yok mu yolu yorda mı??

Klavuzda koşullar var tabloda ? Ordan öğrenebilirsin.

• EA da 5866. oldum okuldan 66 puan geldi lysde yaptığımız gibi okullara gidip tercih klavuzu alabilicekmiyiz dgs için bastırıyolarmı klavuz ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: 7nbitirdin

236 puan. 2012 ye gore. 22901 siralamam.

243.500 puan 2011 e gore siralama 23.000 lerde.

-Arkadaslar bu sene 236 almama ragmen 22.901 siralamam.

2011 de 243.500 civari alan kisi 23.000 lerde.

7.5 puan var arada ama sinava giren sayisi bu sene daha cok ve. Siralamam yuksek.

236 ile gecen sene 27.000 ler de olurdum heralde ?

Yani suan bu sistem bana yaramis mi?

daha az puan ile daha iyi bir sıralama olmuş bu yüksek puanlarda biraz daha düşüyor doğal olarak,tercihlerde büyük bir etken olucak
    okullarda azda olsa kontenjan artışlarını göz önüne alırsak avantaj söz konusu görünüyor :) örnek olursa geçen sene 270 ile kapatan bölüm bu sene 267 lerde kapatabilir:) Sıralama mantığı ile konuşursak diğer etkenler dışında

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Keniks -- 27 Ağustos 2012; 15:41:39 >

• arkadaşların da dediği gibi, puana değil sıralamaya bakmak lazım.

yukarıda bir arkadaş geçen seneki puan ve sıralaması ile bu seneki puan ve sıralamasını yazmış, bu bizim için güzel bir örnek oldu.
    tercih yaparken bu yılki puanınıza 10 puan daha ekleyip öyle tercih yapın.
  • Ya arkadaşlar KONTEJYAN kelimesini kimden duydunuz nerden duydunuz bilmiyorum ama bu aralar çok yaygın kullanılmaya başlandı.
    Doğrusu KONTENJAN'dır...
  • quote:

Orijinalden alıntı: k_t_destek

Ya arkadaşlar KONTEJYAN kelimesini kimden duydunuz nerden duydunuz bilmiyorum ama bu aralar çok yaygın kullanılmaya başlandı.
    Doğrusu KONTENJAN'dır...

Teşekkürler uyanınız için :) Haklısınız Türkçeyi doğru, kelimeleri doğru kullanmalıyız :)
  • 2 yıllık aöf sosyal hizmet okuyup dgs ye girebilir miyim? ve dgs ile de tekrar aöf 4yıllık sosyal hizmet yazabilir miyim?
  • quote:

Orijinalden alıntı: axi___

2 yıllık aöf sosyal hizmet okuyup dgs ye girebilir miyim? ve dgs ile de tekrar aöf 4yıllık sosyal hizmet yazabilir miyim?

ben d merak ediom kardeşim bitirdi ama sınava girdi puanı iyi degil bakalım
  • 
Sayfa: önceki 3031323334
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.