Şimdi Ara

DİKEY GEÇİŞ SINAVI (DGS) [ANA KONU] - [16.07.2023] (31. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
11.463
Cevap
138
Favori
830.192
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
6 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2930313233
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Indigo

quote:

Orijinalden alıntı: Keniks

okul birinciliği yeni sistemde önemini yitirdi denebilir çünkü bir okulda 3.00 ortalama ile mezun olan öğrenci ile diğer bir okulun 4.00 ile mezun birincisi ikiside 80 puan alırken yeni sistemde;

3.00 ortalaması olan öğrenci:

3x25=75 (100lük sistem puanın)

75x0.8=60 ( ÖBP )

60x0.6=36 sınava eklenicek puanı olur

4.00 ortalaması olan öğrenci:

4x25=100 (100lük sistem puanın)

100x0.8=80( ÖBP )

80x0.6= 48 sınava eklenicek puanı olur

Bu şekilde oluyor.

http://osym.gov.tr/belge/1-13654/2012-dgs-on-lisans-basari-puaninin-obp-hesaplanmasi-160-.html

Eski sisteme göre yeni sistemde okuldan alınan puanlar düşüyor mu?2011'de 72 veya 74 puan aldım seneye tekrar gireceğim 10 puan civarı puan düşer mi?

Puan düşme derken tam anlayamadım bu sene 70 öbp gelen birisine seneye yine 70 gelecek. Okul ortalaman önemli okuldaki derecen değil ösym nin açıklamasından bunu anladım ben

• quote:

Orijinalden alıntı: BurakLEE

örnek rakamlar verecek olursak ; farklı okullardan mezun olan adam 100 lük sistemde 70 alınca hesaplanan öbp ile 4 lük sistemden 3.41 ile 70 ortalamaya takabul eden puan aynı olması gerekirken yeni sistemde 10 puanlık fark oluyor mu? yani bunu dgs forumda yazmışlar. o zaman farklı okulların puan sistemlerinden eşit puanla mezun olan 2 kişi arasında 10 puan oynayacak bunun neresi eşitlik bu nasıl yeni sistem?

Sanırım Üniversiteler Ösym ye 4 lük sistemden notlarını veriyor, Ösym kendisi 100 lük çevirip bu işlemi gerçekleştiriyor diye biliyorum yanlışım olabilir.Adalat sağlamak için atılan adım bazı adaletsizliklere yol açıyor malesef bu Aobp öbp meselesi bir açıdan bakıldığında yararları olmasına karşın başka bir açıdan olumsuzluk getiriyor.

DİKEY GEÇİŞ SINAVI (DGS) [ANA KONU] - [16.07.2023]

resimde bazı kısımlar eksik:(
    http://fenbilimleri.erzincan.edu.tr/userfiles/donusum_tablosu(1).pdf
    burada hepsi mevcut

DİKEY GEÇİŞ SINAVI (DGS) [ANA KONU] - [16.07.2023]

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Keniks -- 25 Ağustos 2012; 19:46:03 >

• DGS PUANI:295,62 SIRALAMA:841

Benim bu sıralama ile Sakarya-Kocaeli-Gebze gibi İstanbul'a yakın yerlerin Bilgisayar Mühendisliğine girememe ihtimalim nedir sizce ? Yani rahat girerim diyebilir miyiz?
  • quote:

Orijinalden alıntı: gokhanyigit

DGS PUANI:295,62 SIRALAMA:841

Benim bu sıralama ile Sakarya-Kocaeli-Gebze gibi İstanbul'a yakın yerlerin Bilgisayar Mühendisliğine girememe ihtimalim nedir sizce ? Yani rahat girerim diyebilir miyiz?

Gireceğinizi düşünüyorum geçen seneye göre sizin puanınızda olan bir kişi daha sıralama olarak 1000 civarında bu nedenle İstanbul dahil isteğiniz yerleri güzel bir sıralama ile yazmanız güzel olur :) İstediğiniz yerin olması dileğiyle :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: gokhanyigit

DGS PUANI:295,62 SIRALAMA:841

Rahatı bilemem de girersin dostum inşallah
  • Ben 2006 mezunuyum. Okul birincisi olarak mezun olmuştum. O yıllarda girdiğim sınavlarda okul puanım 80 gelmişti.

Şimdi sistem değişti mi?

2013'te girsem 80 düşecek mi??

Teşekkür ederim

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • @Akustik34 , okuldan mezun olduğunuz ortalama önemli olan 4.00 ise 80 puan gelecektir.
  • arkadaşlar bu sınava bu yıl ilk defa girdim. tercihleri internet üzerinden kendim yapabilecek miyim yoksa ösym bürosuna gitmem gerekli mi?
  • quote:

Orijinalden alıntı: ticaretadamı

arkadaşlar bu sınava bu yıl ilk defa girdim. tercihleri internet üzerinden kendim yapabilecek miyim yoksa ösym bürosuna gitmem gerekli mi?

Hocam bi açıklasın da ösym acelen nedir böyle.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: 7nbitirdin

quote:

Orijinalden alıntı: ticaretadamı

arkadaşlar bu sınava bu yıl ilk defa girdim. tercihleri internet üzerinden kendim yapabilecek miyim yoksa ösym bürosuna gitmem gerekli mi?

Hocam bi açıklasın da ösym acelen nedir böyle.

daha önceki yıllardan tecrübeli arkadaşlar cevap versin diye sordum. malum herkez stresli bekleyişte
  • quote:

Orijinalden alıntı: Akustik34

Ben 2006 mezunuyum. Okul birincisi olarak mezun olmuştum. O yıllarda girdiğim sınavlarda okul puanım 80 gelmişti.

Şimdi sistem değişti mi?

Teşekkür ederim

80 gelmez dostum, 60 bile gelebilir.
  • quote:

@Akustik34 , okuldan mezun olduğunuz ortalama önemli olan 4.00 ise 80 puan gelecektir.

3,89 olsa gerek tam hatırlamıyorum açıkças...

Peki bu sistem ne zaman değişti ki?

Bende 2013'te okul puanım 80 gelir diye rahattım, demek sistem değişmiş :(

• quote:

Orijinalden alıntı: HanRa

quote:

Ben 2006 mezunuyum. Okul birincisi olarak mezun olmuştum. O yıllarda girdiğim sınavlarda okul puanım 80 gelmişti.

Şimdi sistem değişti mi?

Teşekkür ederim

60 mı?

Hadi ya çok azmış, bu nasıl sistem değişikliği böyle :s

• quote:

quote:

quote:

Şimdi sistem değişti mi?

Teşekkür ederim

60 mı?

Not ortalamanı söyle kaç geleceğini söyleyeyim.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

quote:

quote:

quote:

Şimdi sistem değişti mi?

Teşekkür ederim

60 mı?

Not ortalamanı söyle kaç geleceğini söyleyeyim.

Yukarıda da yazdığım gibi pek hatırlamıyorum ama 3,89 olsa gerek, neticede 2006'da mezun oldum.

Bu yıl 80 puan gelir diye girerim diyordum ama sistem mi ne değişmiş :s

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Burun0

arkadaşlar ben 256,40 puan aldım sıralamam 13169 odtü maden gelir mi acaba ?

Gelmez

neye dayanarak gelmez dediniz 80lik okul puanı sistemine göre 269 puan yapıyo eski sisteme göre geçen sene 272 ile kapatmış odtü
  • eski sistemin 80 i yeni sistemin 65 puanına denk arkadaşlar bana 55 geldi ilk başta bende şok olmuştum
  • quote:

quote:

@Akustik34 , okuldan mezun olduğunuz ortalama önemli olan 4.00 ise 80 puan gelecektir.

3,89 olsa gerek tam hatırlamıyorum açıkças...

Peki bu sistem ne zaman değişti ki?

Bende 2013'te okul puanım 80 gelir diye rahattım, demek sistem değişmiş :(

eğer dediğiniz gibi
    3.89 ise 100lük sistemdeki karşılığı 97.43 tür

yani 97.43x0.8=77.994 (öbp puanınız) Yani mezun olduğunuz sene 80 puan alırken bu sene 2.006 puanlık bir düşüş olucaktır.
    77.994x0.6=46.7664 (sınava eklenicek puanınızdır)
  • Beyler şu sistemi hiç anlamadım, yukarıda nasıl hesaplandığını bazı arkadaşlar açıklamış.Şimdi eskiye göre okuldan gelen puanlar düşmüş peki eskiden okul 1.sine 80 puan geliyodu şimdi bu da mı düşüyr yoksa yine 80 puan mı gelicek??? Puan yine düşüyorsa yemin ederim 1 sene boyunca küfür ederim bu sistemi hazırlayanlara.
  • quote:

Orijinalden alıntı: aeson01

Beyler şu sistemi hiç anlamadım, yukarıda nasıl hesaplandığını bazı arkadaşlar açıklamış.Şimdi eskiye göre okuldan gelen puanlar düşmüş peki eskiden okul 1.sine 80 puan geliyodu şimdi bu da mı düşüyr yoksa yine 80 puan mı gelicek??? Puan yine düşüyorsa yemin ederim 1 sene boyunca küfür ederim bu sistemi hazırlayanlara.

Bilgim kadarıyla okul birincisi tabiri önemini yitirdi, okuldan mezun olduğun ortalamanın önemi arttı.
    kısaca Dgs ye çok çalış, okul derslerine çok çalış ki katkısı o kadar artsın :)
  • 
Sayfa: önceki 2930313233
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.