Şimdi Ara

DİKEY GEÇİŞ SINAVI (DGS) [ANA KONU] - [16.07.2023] (30. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
4 Misafir (3 Mobil) - 1 Masaüstü3 Mobil
5 sn
11.463
Cevap
138
Favori
829.959
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
6 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2829303132
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • quote:

Orijinalden alıntı: The_R

quote:

abim aldı bu puanı o şuan işte çalışıyor, sizden birşey rica ediyorum bu puanla hangi elektrik elektronikler olur, internette sıralama halinde bulamadım. varmı sıralama olarak bilgi alabileceğimiz yer
    abim bölüm 1. idi 80 yerine bu puan geldi, bizim için çok kötü oldu. 13 puan eklediğini düşünün üstüne

neyse arkadaşlar resim
    DİKEY GEÇİŞ SINAVI (DGS) [ANA KONU] - [16.07.2023]

hocam iyi biryer derken, odtü tutarmı ya da boğaziçi falan biliyorum çok uçuk ama ege ya da ytü, ytü yü bu puan sisteminde tutuyor ama odtüyü istiyor

dostum manyakmısın, dehşet puan almış abin,

gitsin işte sakarya, banko.

tabi bu puanla gazi üniv, 9 eylülü,İstanbul Üniversitesi çok rahat zorlar ve denemeli...

al bak;
    http://www.e-ogren.net/dgs-elektrik-elektronik-muhendisligi/

bu arada beni geçmiş

290

• Arkadaslar siralamalar neye gore onemli? Ben hic anlamiyorum bu islerden, biri rica etsem ogrenci diliyle anlatabilir mi? :) ben mesela 265 puan almisim, siralamam 1162.. Onlisans puanim da 60,600 idi galiba.Ozele girmek istiyorum fakat burslu koparmanin pesindeyim. İstedigim bolumler 270-275 arasi tam burslu, sizce puanim yetmese de tercih yapsam şansım olabilir mi? Olmadi mecbur %50 burslu yazicam ama tercih sirasi da onemli sanirim, o yuzden puanimin yetmedigi bolumleri yazip %50 bursluyu da geri plana atip tehlikeye sokmak istemiyorum. Bilgili bi abimiz veya kardesimiz varsa aydinlatsin beni nolur :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TaKo -- 25 Ağustos 2012; 1:15:04 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Burun0

puanlara takılmayın sıralama önemli

Bölümlerin sıralamaya göre yerleştirme listesi varsa elinde çok işimize yarar. Biliyorsun sıralamaya göre bir liste yayınlanmıyor. Eğer elinde sıralamaya göre bir liste yoksa konuyu boş yere kirletmiş olursun.
  • Puanlara göre sıralamalar dikeygecis.orgda ilk 5000 olarak hazırlanmaya başladı. Puanlarınızı oraya yazarsanız hem katkı sağlamış olursunuz hem de yerinizi görürsünüz.

Puanlara bakıpta tercih yapmayın sakın. Çünkü bu sene okul puanları ÖBP ile hesaplandı ve herkesin puanı düştü, sıralamaları göz önüne alın.
  • quote:

Orijinalden alıntı: TaKo

Arkadaslar siralamalar neye gore onemli? Ben hic anlamiyorum bu islerden, biri rica etsem ogrenci diliyle anlatabilir mi? :) ben mesela 265 puan almisim, siralamam 1162.. Onlisans puanim da 60,600 idi galiba.Ozele girmek istiyorum fakat burslu koparmanin pesindeyim. İstedigim bolumler 270-275 arasi tam burslu, sizce puanim yetmese de tercih yapsam şansım olabilir mi? Olmadi mecbur %50 burslu yazicam ama tercih sirasi da onemli sanirim, o yuzden puanimin yetmedigi bolumleri yazip %50 bursluyu da geri plana atip tehlikeye sokmak istemiyorum. Bilgili bi abimiz veya kardesimiz varsa aydinlatsin beni nolur :)

Sıralama önemli derken şöyle. Her sene standart sapma ve ortalama doğrular değişiyor. Öyle olunca her sorunun getirisi her sene değişiyor. Her sene bölümlerin puanı değişir ama sıralamalar aşağı yukarı aynıdır.
    Örneğin ben geçen sene 1417. oldum EA'da. puanım 267idi. Ama 2010 senesine baktığımız zaman 268 puan alan birisi 990. olmuş. Bu sene 268 puan alan 1118. olmuş. Aradaki fark ortada.

Toparlarsak:
    2010 - 268 puan 990 sıralama
    2011 - 267 puan 1417 sıralama
    2012 - 268 puan 1118 sıralama

• Arkadaşlar bu DGS de sorular çokmu zor? Kabaca bi hesapla kaç puan almak lazımki yerleşesin EA dan
  • quote:

Orijinalden alıntı: fburakd

quote:

quote:

abim aldı bu puanı o şuan işte çalışıyor, sizden birşey rica ediyorum bu puanla hangi elektrik elektronikler olur, internette sıralama halinde bulamadım. varmı sıralama olarak bilgi alabileceğimiz yer
    abim bölüm 1. idi 80 yerine bu puan geldi, bizim için çok kötü oldu. 13 puan eklediğini düşünün üstüne

neyse arkadaşlar resim
    DİKEY GEÇİŞ SINAVI (DGS) [ANA KONU] - [16.07.2023]

hocam iyi biryer derken, odtü tutarmı ya da boğaziçi falan biliyorum çok uçuk ama ege ya da ytü, ytü yü bu puan sisteminde tutuyor ama odtüyü istiyor

dostum manyakmısın, dehşet puan almış abin,

gitsin işte sakarya, banko.

tabi bu puanla gazi üniv, 9 eylülü,İstanbul Üniversitesi çok rahat zorlar ve denemeli...

al bak;
    http://www.e-ogren.net/dgs-elektrik-elektronik-muhendisligi/

bu arada beni geçmiş

290

hocam onlar puan işte, bana sıralama lazım :(

• quote:

Orijinalden alıntı: sonersec

quote:

puanlara takılmayın sıralama önemli

Bölümlerin sıralamaya göre yerleştirme listesi varsa elinde çok işimize yarar. Biliyorsun sıralamaya göre bir liste yayınlanmıyor. Eğer elinde sıralamaya göre bir liste yoksa konuyu boş yere kirletmiş olursun.

konuyu niye kirletmiş olayım ? sıralamaya göre yayınlanmayan listeye nasıl ulaşmamı beklersin anlamadım sadece şu puanı aldım bu olur mu diye düşünmeyin sıralamaya göre iyi ise yeriniz yerleşirsiniz demek istedim konuyu saptırmayalım.ayrıca o liste banada lazım ilk mesajımı okusaydın konuyu kirletme amacım olmadığını anlardın saygılar..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Burun0 -- 25 Ağustos 2012; 2:33:34 >

• Açıköğretime geçsem seneye tekrar girebiliyormuyum DGS YE .Puan kesilmesi vs oluyormu.

Aslında bu sene hiç çalışmadım keşke biraz matematiğe baksaydım
  • quote:

arkadaşlar ben 256,40 puan aldım sıralamam 13169 odtü maden gelir mi acaba ?

Gelmez

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • puan 272 sıralama 6545 beyler

not: sayısal sıralama bu. bişey gelmez heralde elektronikten.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Silver Shadow -- 25 Ağustos 2012; 13:47:52 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Silver Shadow

puan 272 sıralama 6545 beyler

Çok zor dostum geçen sene 288den aşağı alan olmamış. 266 puan ben de umudu kestim
  • quote:

Orijinalden alıntı: HanRa

quote:

Orijinalden alıntı: Silver Shadow

puan 272 sıralama 6545 beyler

Çok zor dostum geçen sene 288den aşağı alan olmamış. 266 puan ben de umudu kestim

hiç çalışmadan öylesine girmiştim zaten. seneye askerden sonra tekrar şansımı denerim artık. sınav zor değil ama gerçekten sağlam pratik istiyor.
  • Arkadaşlar ben bölüm birincisiyim <Gıda Teknolojisinde fakat OÖBP puanım 69 geldi. Not ortalamam 3,86 daha fazla gelmesi gerek miyor muydu OSYM bunu nasıl hesapladı neye göre değerlendireceğiz?
  • quote:

Orijinalden alıntı: carantinas

Arkadaşlar ben bölüm birincisiyim <Gıda Teknolojisinde fakat OÖBP puanım 69 geldi. Not ortalamam 3,86 daha fazla gelmesi gerek miyor muydu OSYM bunu nasıl hesapladı neye göre değerlendireceğiz?

3,86x25=96.5 (100lük sistem puanın)

96.5x0.8=77.2 (ÖBP puanın)

77.2x0.6=46.32 sınavına eklenen puan olması gerekiyor benim bilgim bu yönde

ösym son açıklamasına göre durum bu İnşallah bir hata olmamıştır
  • quote:

Orijinalden alıntı: Keniks

quote:

Orijinalden alıntı: carantinas

Arkadaşlar ben bölüm birincisiyim <Gıda Teknolojisinde fakat OÖBP puanım 69 geldi. Not ortalamam 3,86 daha fazla gelmesi gerek miyor muydu OSYM bunu nasıl hesapladı neye göre değerlendireceğiz?

3,86x25=96.5 (100lük sistem puanın)

96.5x0.8=77.2 (ÖBP puanın)

77.2x0.6=46.32 sınavına eklenen puan olması gerekiyor benim bilgim bu yönde

ösym son açıklamasına göre durum bu İnşallah bir hata olmamıştır

şu durumda benim okul birinciliğinin ne getirisi olacak.. bu puanla açıkta kalıcam sıralamam 25bin
  • okul birinciliği yeni sistemde önemini yitirdi denebilir çünkü bir okulda 3.00 ortalama ile mezun olan öğrenci ile diğer bir okulun 4.00 ile mezun birincisi ikiside 80 puan alırken yeni sistemde;

3.00 ortalaması olan öğrenci:

3x25=75 (100lük sistem puanın)

75x0.8=60 ( ÖBP )

60x0.6=36 sınava eklenicek puanı olur

4.00 ortalaması olan öğrenci:

4x25=100 (100lük sistem puanın)

100x0.8=80( ÖBP )

80x0.6= 48 sınava eklenicek puanı olur

Bu şekilde oluyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: Keniks

okul birinciliği yeni sistemde önemini yitirdi denebilir çünkü bir okulda 3.00 ortalama ile mezun olan öğrenci ile diğer bir okulun 4.00 ile mezun birincisi ikiside 80 puan alırken yeni sistemde;

3.00 ortalaması olan öğrenci:

3x25=75 (100lük sistem puanın)

75x0.8=60 ( ÖBP )

60x0.6=36 sınava eklenicek puanı olur

4.00 ortalaması olan öğrenci:

4x25=100 (100lük sistem puanın)

100x0.8=80( ÖBP )

80x0.6= 48 sınava eklenicek puanı olur

Bu şekilde oluyor.

http://osym.gov.tr/belge/1-13654/2012-dgs-on-lisans-basari-puaninin-obp-hesaplanmasi-160-.html

Eski sisteme göre yeni sistemde okuldan alınan puanlar düşüyor mu?2011'de 72 veya 74 puan aldım seneye tekrar gireceğim 10 puan civarı puan düşer mi?

• örnek rakamlar verecek olursak ; farklı okullardan mezun olan adam 100 lük sistemde 70 alınca hesaplanan öbp ile 4 lük sistemden 3.41 ile 70 ortalamaya takabul eden puan aynı olması gerekirken yeni sistemde 10 puanlık fark oluyor mu? yani bunu dgs forumda yazmışlar. o zaman farklı okulların puan sistemlerinden eşit puanla mezun olan 2 kişi arasında 10 puan oynayacak bunun neresi eşitlik bu nasıl yeni sistem?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BurakLEE -- 25 Ağustos 2012; 19:22:31 >
  • 
Sayfa: önceki 2829303132
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.